Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 17:36:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 702073 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Inženjerija,eno imali smo poplave i videli da su nam inženjerske jedinice  Smile nikakve.a to nam je potrebnije engo li neki MIG ili S 300,veće su šanse da ponovo dođe do poplave engo do rata.

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Sirok je spektar inzinjerija...i tu ne da treba ulaganja vec mega ulaganja.
E sada ima tu i dosta novih masina JCB isl. A od kako ne radi 14 Oktobar treba videti kako ce proci sa teskim masinama...znam da su na remontu imali par komata, ko zna sta se desilo sa istim  Smile Smile Smile
A gledam ABHO centar svaki dan...na neki nacin pripadaju inzinjeriji pa ono je sramota koliko kaskaju sa voznim parkom malo vecih tehnoloskih mogucnosti. Drndaju one 110-ke i made in trajal maske  Smile
Doduse oni novi ogrtaci nisu losi  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Gale - onda izvini, ja sam pogrešio u proceni.

Megadeki - mi kuburimo s parama ali bi uz malo pameti mogli da imamo dovoljno da održavamo nekakvu funkcionalnu vojsku. Da se u proteklih 10 godina svake godine odvajalo po nekoliko miliona evra umesto što se bacalo ili kralo gde god se stigne... sada bismo imali dovoljno da obezbedimo na primer nove letelice. Dakle ne da modernizujemo sve, ali da se na svakih par godina sredi najveći problem u tom trenutku.

Što se teme tiče... Mnogo ljudi i dalje ne razume da po ICAO propisima, da bi neka zemlja, ma koje veličine i ekonomije, ubirala prihod od preleta, ona mora da ima svoje RV i u okviru njega da ima lovačku komponentu, odnosno mora bar jednu celu eskadrilu nadzvučnih borbenih aviona. Epa Srbija sada godišnje dobija 300 miliona evra od preleta, i ako namerava da dobija i dalje, mora da obezbedi sebi funkcionalne lovce. Osim ako neko misli da treba da batalimo 300 milki godišnje i sav avio saobraćaj, ili da nekog drugog debelo plaćamo da radi nešto što možemo i sami.

Znači ne može varijanta praćke i kalaši, ne može umesto 12 Migova da se stavi 30 Bukova pa ko veli niko ne može ni da nam priđe, ne može da se na Orao prikače VV rakete i kaže da je on pristojna zamena za Mig. Ne, nego mora da u samom RVu bude puna eskadrila nadzvučnih borbenih aviona i da svakog trenutka postoji bar jedan par koji je spreman da poleti i presretne bilo šta, bilo gde.

Posle lovaca, druga najpotrebnija stvar su višenamenski helikopteri. To su i sami ljudi iz Generalštaba nekoliko puta pričali. Te dve stvari prvo moraju da se reše, pa tek onda može da se razmišlja o svemu ostalom.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2016, 02:47:30 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
stizu stizu...stigo je juce i s-300  Smile vuucic ga dobio  Smile
ma nema rusi su carevi...  Smile e jesam se i ismijao..boze dragi  Smile
samo se nadam da to nije ruski odgovor na ne tako davnu vucicevu molbu
upucenu rusiji...da pomogne malo srbiju u naoruzanju  Smile

al' dobro..dobar strijelac...i sa onom maketom bi mogao da srusi rvatima one njihove zrakomlate i aeroplane  Smile

znas kako se to radi.   Smile mada ne bih smio da govorim o teme... Smile Smile Smile
ali..ajd necete vi nikome reci..jel de  Smile

ev' kova jaro...uzes maketu u lijevu ili desnu ruku..(to ti zavisi da l si ljevak ili desnjak)
stavis je u polozaj zamaha... Smile

a suprotnu ruku..bez obzira dal je lijeva ili desna... postavis u ispruzen polozaj u visinu ociju...
postavis  palac i kaziprst te iste ruke u oblik latinicnog slova L... Smile

lociras metu...uhvatis je u nisan(ono L)
i sto jace mozes zamahes onom rukom koju si postavio iza glave u zamah  Smile
i silovito  odpnes maketu s-300 i pravcu ispruzene ruke prema meti  Smile

nije to tesko...i moze se dobro upucati... Smile samo treba malo vjezbati... Smile

i trebt ce malo investirati u proizvodnju maketa...i ja cu doc da ih obucim ...za male pare  Smile
2-3 hiljade evra mjesecno  Smile sitnica  Smile
jer ja dobro gadjam grudvama a i kamenjem... i ostalim cvrstim predmetima  Smile
kad god sam nekog gadjo uvijek sam ga pogodio... i to u glavu  Smile

al' dobro ja to treniram od malih nogu   Smile i godine iskustva su u mojim rukama Smile
pa ja i nisam neko mjerilo  Smile Smile Smile Smile

Smile

po svemu sudeci...dobit ce vucic  kurac  od rusa.. Smile
nadam se da grijesim... Smile
i nadam se da ce cicvu konacno odjebati amere i ostali fasisticki olos...i da ce krenuti na pravi put ka materici rusiji....  Smile

da dobijemo s-300 i termonuklearno oruzje..da jebemo matere ustasama i siptarima i ostalim zikovcima na balkanu...punom brda...gdje zivi samo jedan pravi pravcoslavni narod...sveti srpski narod...

u boj krenite junaci svi..kren'te i ne zal' te zivot svoj  Smile

srbija srbija srbijaaaaaa  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 12. Jan 2016, 10:37:49 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Sirok je spektar inzinjerija...i tu ne da treba ulaganja vec mega ulaganja.
E sada ima tu i dosta novih masina JCB isl. A od kako ne radi 14 Oktobar treba videti kako ce proci sa teskim masinama...znam da su na remontu imali par komata, ko zna sta se desilo sa istim  Smile Smile Smile
A gledam ABHO centar svaki dan...na neki nacin pripadaju inzinjeriji pa ono je sramota koliko kaskaju sa voznim parkom malo vecih tehnoloskih mogucnosti. Drndaju one 110-ke i made in trajal maske  Smile
Doduse oni novi ogrtaci nisu losi  Smile

Celokupna inzenjerija sa svim vrstama i specijalnostima.Demineri nam trebaju,jer ima mnogo NUS i MES svuda po SRbiji koje niko ne čisti.

Prođi kroz sela ogroman je broj bejlija koji je vojska postavljala u sklopu vežbi koji se dan danas koriste i postali su deo infrastrukture,a po pričama Bejli konstrukcija je ostalo još po raznim magacinima.Pa koliko je puteva probijano u sklopu vežbi.

Obiđi lovišta koja se graniče ili nalaze u sklopu vojnih objekata,koliko drvenih mostova su izgradili vojnci u sklou vežbi,broja im se ne zna.

Inženjerija je nama najkorisnija grana vojske,jer je realnije očekivati neku elementranu nepogodu nego rat.

Za cenu jednog MIG-a inženjerci mogu mnogo da dobiju što će zaista da koristi.

Evo recimo polovan rovokopač ili kombinirka NEw Holand sa malo radnih časova može da se nađe za recimo 40 soma €.Ne ora vosjka novo da uzima može i polovno sa malo radnih časova.

A i novosađani znaju koji je most pogođen tokom večeri,a već ujutru ga je jedna inženjerska jedinicia osposobila za saobraćaj  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Gale - onda izvini, ja sam pogrešio u proceni.

нема потребе друже,наравно да неможемо око свега да се сложимо и о свему да мислимо исто
око теме,замисли да смо само инвестирали у инжињерију и оспособили војску за израду путева,да су добили само једну деоницу било којег коридора илити заобилазнице,и ето пара ко плеве за војску,ту нам је пред носом,ето пара за инвестирање и јачање војних структура
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Najgore je sto mi imamo potencijala da napravimo sve i svasta, ali niko nista ne preduzima.  Rat dolazi ponovo na Balkan, a kada bude buknuo, e onda ce tek Srbi da idu na treninge i sve i svasta, kasno kao po obicaju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
проблем је код нас што још важи она,мала бара а пуно крокодила
где је још жута ера,добро ми уопште постојимо и имамо какву такву војску,срећа је па нису успели у својој намери или прецизније у извршавању наређења страних амбасадора
да стока није толико крала,да смо бар 50 милиона имали већи буџет сад би били сила
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Nikad nismo bili sila,sem an papiru kad je JNA jedino po kvantitetu bila 4 sila.A dok ej ona bila sila Rumuni recimo su imali značajno modernje naoružanje od JNA.Dok su naši vojnci u JNA dužili pikavce oni su uveliko dužili berertin program.

Šutanovac je prodao Prage jer je rekao da su zastareli kao PA topvi,a nikakva modernizacija nije bila potrebna da se Praga koristi kao klasično oruđe velikog kalibra za uništavanje Ž.S. što je i rađeno 90-ih godina veoma uspešno.

Strele je prodao da ne bi pale u ruke teroristima  Smile Mada dobro strela 2M je prevaziđen komad tehnike.

Čamce je pretopi jer su mu trebala pare,jbg.

Mi sve što sad imamo može da se koristi za kalsično ratovanje recimo protiv ID,koja nema napredne sisteme za detekciju artiljerije,nema izvidačku aviaciju i eskadrile savremenih lovaca/bombardera.

Dkle možemo da vodimo frontovski rat,kao što su se vodili u 20.veku,a ovo je uveliko 21.vek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Pa dobro ali idemo iz apsurda u apsurd...u 21. Veku nijedan rat se manje vise nije vodio kopneno, a mi necemo da kupujemo avione a jos manje PVO sisteme.  Smile
Bolje par amfibija  Smile Salim se lecka
Ja jedino mogu da kazem da koliko ulazemo u vojsku nasa vojska je ekstra. Svuda unaokolo bi se sve to raspalo na paramparcad.
Libija je glasila za jednu jacu vojnu silu pa je ispao mucak...nekada ni tehnika ne zavrsava rabotu, primer Ukrajine koja je miljama ispred nas pa opet ne moze da izadje na kraj sa pobunjenicima.
Ja da se pitam ulozio bi u vojsku od A do S i prosto bi me bolela patka ko bi sta rekao.
Kupio bi im najsavremenije helikoptere prvo, obezbedio svakom vojniku ozbiljan paket opreme, sva vozila obnovio  i kasarne opremio maksimalno.
Pa onda ajde malo jednu po jednu jedinicu opremao specijalizovanom tehnikom.
Barem da opravdaju ime i nagrade koje dobijaju gde god da se pojave.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2016, 18:06:49 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 17:36:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.