Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:20:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 701978 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Jedino sta u vojsci nedostaje su vece plate. Opremu je dobio svaki regularni vojnik 100% sada dal se uvek koristi ili ne je nesto drugo.
Moral je u vojsci uvek bio i ostace na visokom nivou bez obzira na opremu.
Problematika ne lezi u moralu, vec u neulaganju i ratovima iza nas. A ulaganja prvo nisu jeftina i neko ce reci dal su opravdana.
KO god da krene da nabavlja nesto bilo bi...eto nemamo druga posla nego nabavljamo oruzje umesto da kupimo skener isl.
Da kupimo skener bilo bi mogli us da obnove skolu....
I onda tu vojska najvise ispasta, a ona je uvek prva kada zatreba. Skener pomogne individualcu vojska pomaze kolektivu i brani isti.
Sto se tice procene sta nam treba, ima jedno tonu papira iz svih jedinica sta je potrebno taksativno stavka po stavka e sada to sto mi nemamo love za to jbg.
Zato da se vratimo opet na pocetni problem, ima ko hoce i ko zna samo se nema para. A zlu ne trebalo da opet zatreba bice pa sto niste kupili a tada ce biti kasno.

Aha,ajde dodji sad to i reci mom komšiji koji je oficir VS i koji živi kao podstanar  Smile da ima sve sem dobre plate.

Ko je pisoa to po papirima?Naša vojska nije spremna za moderno ratovanje,prošli bi kao ovi iz ID.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Oko sebe imam XY oficira...vecina matorijih nije imala svoje stanove. Tek tamo negde 2005 su par njih dobili.
I to je problem koji se takodje vuce XY godina.
A nije sve tako crno. Nije zlatno ali nije ni lose, onaj ko se za svoj garnizon bori taj moze i da dobije dosta stvari.
U ABHO centru svake nedelje imas po par stranih delegacija, izgleda da su zainteresovani za tu staromodnu tehnologiju.
Plate su lose, uslovi manje vise dobri od centra do centra. Ja sam obisao skoro sve centre koji pokriva Niski VO malo ko je kukao kao snasa ali ni ne pucaju od srece.
I opet se vrtimo u krug...ako se kupi tehnika bice jao imamo male plate, nemamo stanove itd.
I to je cinjenica ali je i cinjenica da je u budzetu najmanje odvajanja za istu tu vojsku. Sta ocekivati onda, stanove, najnovije avione, brobena vozila, tenkove...fak jea
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
A nama trebaju avioni,tolika smo zemlja površinski da nam trebaju avioni?Pa nad našom teriotirjom dežurna para ne bi mogla u punom operativnom kapacitetu da leti,a ne da imamo lovačku eskadrilu.Dakle taj MIG nam je totalno nepotreban.Čisto bacanje para i kurčenje tipa evo kupio sam Vam MIG šta hoćete.

A gde je ouka za pilote,pa redovno održavanje,pa remont.Mi nemamo 'leba da jedemo,a hoćemo da kupimo avion.

PVO,sistem koji je danas efikasan za očuvanje VAP-a je za nas preskup,a da kupimo nešto što prisečan lovac/bombarder otkirje u jendom naletu,a u sledećem uništi je tek smejurija.

Dakle nigde opravdansoti za nabavku bilo čega,sem neka blebetanja treba nam,neće da da se baci i ostalo.

Prvo treba sve prečistiti,što može da se koristi i dlaje koristiti,što en možće prodati enkom afričkom plemenu.Vojniku stvoriti uslove da ima želju da uči o novome,a ne da kune dan kad je došao u vojsku jer mu bušne čizme i jer ga kući čeka gladno dete i žena.

Naša vosjka mora da podvuče crtu šta ima,šta nema šta joj treba,a šta ne.Da se napravi plan odbrane zemlje,od čega se brani,odkale će to doći.To je posao ministra,a ne da prodaje maglu o nabavkama i koje čemu.Njegova uloga je da uvek ima plan odbrane zemlje koji dostavlja predsedniku kada dođe do nepsoredne ratne opasnosti,a ne da zajendo sa Vučićem čuva makete.

Tad možemo da pričamo o nabvkama,kad neko kaže imamo plan odbrane zemlje i to i to nam tgreba,obrazloži argumentima i nabavi se jr treba.

A ja nešto en videh da bilo ko poteže prič odbarne zemlje,nego eto voleo bi da kupi MIG pa da kaže kupio sam.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Plan odbrane uvek ali uvek postoji. I tacno se zna uvek ali uvek sta, kako i zbog cega.
Takodje popisivanje dobara u VS je odradjeno long time ago...ja sam ucestvovao u jednom dobrom popisivanju (i otpisivanju oruzja). I sve to stoji tamo negde pa nekom nekada odgovara da se prodaje, nekada nekome ne....i to su neke druge price.
Dal nam je potreban MIG, F-16, SU-36 ovaj ili onaj avion....DA ali nije prioritet. Zato sto nemamo transportne avione dovoljno, nemamo helikoptere itd.
A logika mi smo mala zemlja sta ce nama avioni, kamioni...i Izrael je mali pa ima najjacu armiju na svetu. A da njihovo okruzenje zahteva takvu politiku. Cccccc
Za nas je sve preskupo, napraviti stanove, poslati vojsku u mirovnu misiju, poslati vojsku na obuku, kupiti slemove...sve je skupo kada nemas para
Posao ministra je da se bavi ekonomskim delom VS i apsolutno nista vise ili ste svi pali sa grana...zamisli da nam ministar pravi plan odbrane zemlje...jbg ludju stvar nisam cuo  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
A ja sam rekao d ministar treba da ga pravi,ministar treba da zatraži izradu plana i da uvek ima spreman plan.

Pročitaj zakon o VS pa onda vidi dal se ministar bavi samo ekonomskim delom.

Iznosio si sanduke,dobro i to je dueo u popisivanju sredstava  Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2016, 23:09:58 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Nemam ja sta da citam...ceelu organizaciju vrsi Generalstab, ministar je tu nebitan kao povetarac u Maju.
I da ajmo opet, plan odbrane zemlje uvek postoji

Ih ti znas sta sam ja radio...a ne bih da se spustam na nivo konverzacije gde je osnova da nekog kao spustis nesto... Smile
I-3 tako nesto

« Poslednja izmena: 11. Jan 2016, 23:14:42 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Moraš da pročitaš zakon o vojsic da bi o istoj diskutovao,a tu bi pročitao da generalštab ništa en može da uradi bez ministra,a ovaj bez vlade.

Opet ko ej rekao da ne psotoji plan odbrane?Ja nisam ja sam samo rekoa da treba da se napravi realan plan odbrane,a ne da se mašta o MIG-ovima,S 300 i ostalim stavrima koja naša moćna vosjka ima.

Nivo konverzacije je takav kakvim si ga učino,.čovek koji može da piše esej o dejstvu VJ,koji zna brojno stanje tehnike što je inače vojna tajna (strogo poverljivo) na ramenima mora da ima poodosta čvaraka,a ti mi ne deluješ ako neko ko ima vojnu karijeru,van redovnog služenja i eventualno u rezervnom sastavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Yup treba da se procita zakon....generalstab ne moze bez ministra, ministar ne moze bez generalstaba.

Citat
ministar treba da zatraži izradu plana i da uvek ima spreman plan.

I tako jos par citata mogu da dodam, nigde nisi naveo ni jednu jednu rec dal je "realan" plan odbrane. Sto je nesto sasvim 10-o. Ali dobro mala igra recima i vrtimo se u krug.

Vojna tajna pise na svakom jebanom dokumentu u vojsci...od glupih poziva za oficire pa do nekih ozbiljnijih stvari.
Na ramenima ne mora da se ima nista da bi se nesto znalo...ako je krug ljudi oko tebe na visokim pozicijama, ili kada su ti najblizi na visokim pozicijama.
Ja ne laprdam ono sto ne cujem od ljudi koji su 100% sigurni u svoje informacije ili nisam svojim ocima video.
I barem gledam da budeo iole realan, a pljuvanje na sve strane mi nije u opisu licnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Onda protiv tih iz tvog okružebja treba podneti prijave jer rasturaji poverljive informacije,ja sve što znam znam od bivših pripadnika,aktivni oficiir ni u ludilu ne pričaju.A eto ima komšiju vrata pored,svako amo pijemo pivo i igramo pes nikad ništa nije otkrio,a čovek imam čvaraka ihaa,mogao bi svašta da kaže.

Ja en pljujem nikog,al je glupost reći da imamo vojsku i da je naša vojska nekog pobedila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Pa ja nista nisam rekao sta ce biti  Smile Smile Smile
A ja sam jos manje lud da naudim meni bliskim ljudima iznosenjem neke informacije koja je mozda poverljiva.
Ovo su stvari koje su manje vise znane za one koji se zainteresuju iole.

Vidis imas unapred odredjen stav, a da ja nijednog trenutka nisam rekao da je nasa vojska nekoga pobedila...ali isto tako ni ne dozvoljavam da neko kaze da su kozojebi sjebali nasu vojsku jer je to daleko od realnosti.
Pogotovo sto sam ziveo u kraju koji je 4 godine bio u aktivnom ratu i da nije bilo te iste vojske malo ko bi danas bo svedok istih stvari.
A i u cast onih koje sam poznavao a dali su zivot da bi ih neko danas nazivao mentolima koje su kozojebi sjebali.

Ali ajde opet da se vratimo na temu...sta je zapravo potrebno nasoj vojsci  Smile
I koji konkretno deo vojske treba imati prioritet pod uslovom da imamo para bilo sta iole ozbiljno kupiti.
« Poslednja izmena: 11. Jan 2016, 23:51:22 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:20:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.212 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.