Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31675 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
ako Bog ne postoji, zašto se borite protiv nečega što ne postoji ? to je teško psihičko oboljenje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
ne znam koga si pitao,ako si mene nzm zašto mi persiraš
ne tvrdim da bog ne postoji nego da religijski bog ne postoji,ogromna razlika
psihički su oboleli upravo oni koji tvrde da taj i takav bog postoji
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Dobar si gotago.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
I ne treba. Samo treba da priznas mogucu ogranicenost logike

Mogucu?

Jel matematika ogranicena? Sta je to sto bolje opisuje univerzum sem matematike? Logika je univerzalna, nema polje delovanja, kao ni domet. Ono kao evooooo ovde cemo da upotrebimo logiku, a evooooooooooo ovde necemo.

(samim tim sto si birao gde ces da je upotrebish, vec si je upotrebio!)

Sjajno!

----------------------------------
I jos nesto, evo ti abenaz da mi odgovorite na pitanje:

Kako je takav jedan (hipoteticki) bog, kompletno nelogican, haotican, bez upotrebe matematike uspeo da napravi jedan savrseno matematicki i logicki univerzum?

« Poslednja izmena: 30. Maj 2018, 09:27:02 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Jel matematika ogranicena?
naravno da jeste

Citat
Sta je to sto bolje opisuje univerzum sem matematike?
svest  Smile

Citat
Logika je univerzalna, nema polje delovanja, kao ni domet. Ono kao evooooo ovde cemo da upotrebimo logiku, a evooooooooooo ovde necemo.

zapravo ima i zapravo ljudska bića se najčešće rukovode emocijama a ne logikom
evo recimo tvoj nadasve i preterano odbojan stav prema vernicima i religiji,on sigurno nema nikakve veze s logikom nego emocijama,jednostavno,religija ti stvara neverovatan osećaj besa,iritacije,čega god i zato reaguješ tako kako reaguješ
''logika'' je go kurac u većini slučajeva zapravo
nažalost,ali tako je kako je

Citat
Kako je takav jedan (hipoteticki) bog, kompletno nelogican, haotican, bez upotrebe matematike uspeo da napravi jedan savrseno matematicki i logicki univerzum?
on je ZA NAS ''nelogičan'' ''haotičan'' itd,za sebe možda i nije
pa tako što je svemoguć recimo,može mu se da radi bukv šta hoće pa i da protivreči sam sebi
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Citat
Jel matematika ogranicena?
naravno da jeste

Citat
Sta je to sto bolje opisuje univerzum sem matematike?
svest  Smile

Citat
Logika je univerzalna, nema polje delovanja, kao ni domet. Ono kao evooooo ovde cemo da upotrebimo logiku, a evooooooooooo ovde necemo.

zapravo ima i zapravo ljudska bića se najčešće rukovode emocijama a ne logikom
evo recimo tvoj nadasve i preterano odbojan stav prema vernicima i religiji,on sigurno nema nikakve veze s logikom nego emocijama,jednostavno,religija ti stvara neverovatan osećaj besa,iritacije,čega god i zato reaguješ tako kako reaguješ
''logika'' je go kurac u većini slučajeva zapravo
nažalost,ali tako je kako je

Citat
on je ZA NAS ''nelogičan'' ''haotičan'' itd,za sebe možda i nije
pa tako što je svemoguć recimo,može mu se da radi bukv šta hoće pa i da protivreči sam sebi

1) ok, ajde upotrebi svest i izracunaj mi povrsinu vidljivog univerzuma

2) Ne pricam o emocijama nego o logici. I dalje nisi dao odgovor kako je to logika ogranicena, ako je univerzalna

3) Biti svemoguc je kontradiktorno. Imas ono cuvemo: Da li bog moze da napravi kamen toliko veliki da ne moze da ga pomeri?

Dakle ili cemo upotrebljavati logiku u (filozofskim) raspravama ili je mozda bolje da se preselimo na pod-forum "Lupi sta ti prvo padne na pamet".

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
1-ne mogu jer se ne razumem u to
2-pa zvučalo je kao da govoriš da je univerzalna u svakom smislu,ne samo u naučnoj primeni,pa se zato nadovezah
ograničena je samim tim jer ne može da se primeni na sve a i jer zavisi od svesti
3-pa nije ali jeste nama ljudima neshvatljivo
al nema tu ništa kontradiktorno
taj ''čuveni'' primer je kontradiktoran sam po sebi,jer nosi u sebi protivrečnosti

rekoh ti već,ovo je vrlo specifična ''filozofska'' rasprava i zahteva upotrebu još nečega sem puke bazične logike (maštovitost recimo)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
1) P = r^2 * Pi

Ako se ne razumes u matematiku, kako mozes da tvrdish da je matematika - ogranicena? Zapravo je suprotno. Matematika je univerzalni jezik kosmosa. Metamatikom se dokazuje nesto.

2) Naravno da moze. Kakve veze ima naucna primena? Naucni metod istrazuje stvarnost a matematika je tu da pruzi podrsku.

3) Primer odlicno ilustruje da koncep boga kao svemoguceg entiteta je nemoguc. Kako god i gde god ga stavio.
Bog ne moze da bude kontradiktoran samom sebi jer onda ne bi bio - bog.

------
Mastovitost kazes?

Svemir je stvorio ogromni pokvareni toster i to tako sto je "ispljunuo" sadrzaj svoje utrobe u prazan prostor koji se stvorio istovremeno kad je prva materijalna cestica izletela iz tog tostera.

Ko ce sad ovo da dokaze? Kako cemo ovo da dokazemo?

Ocigledno toster nije deo ovog univerzuma jer je prostor stvoren zajedno sa prvom cesticom. Posto toster nije deo ovog univerzuma, nema nikakve sanse da ga detektujemo.

Ali hajde da upotrebimo detektivski metod i da probamo da pronadjemo pokvarenog tostera... (mozda se cak i sam raspao, na kraju krajeva bio je pokvaren, secas se?)

Hm, prva stvorena cestica mora da nosi neku informaciju o svom poreklu? Mislim mora da nosi informaciju o tome da ne potice iz naseg univerzuma. U stvari svaka stvorena cestica iz utrobe tog pokvarenog tostera morala bi da nosi bar neku informaciju o svom poreklu, ali avaj, cestice su neme...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
naučni metod istražuje samo pojave u stvarnosti i odnose medju njima ali ne i samu stvarnost,suštinu,zato je nauka i beskorisna,sem kad je primenjena (medicina i tehnologija,jedino te nauke su za pohvalu)

suviše ograničeno posmatraš stvari, poenta je da to što mi nešto ne možemo da shvatimo i zamislimo ne znači da to nešto apsolutno,ni na koji način i ni u kom slučaju ne postoji,no samo ne postoji-za nas
i to je to
stavljam tačku na ovu nadasve bespredmetnu i besmislenu raspravu ako nemaš ništa protiv
a ako imaš..zabole me levo jajce što bi ti reko  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Takodje!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.