Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31668 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Kompjuter je izmisljen. Broj (123...) je izmisljen takodje, ali je ono sto taj broj predstavlja moralo da postoji pre.
što je moralo da postoji i kako da postoji ako je izmišljeno,onda nema tu ''prethodno''?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
ne znam koga si pitao,ako si mene nzm zašto mi persiraš
ne tvrdim da bog ne postoji nego da religijski bog ne postoji,ogromna razlika
psihički su oboleli upravo oni koji tvrde da taj i takav bog postoji

pa koliko vidim ima vas trojica koji haotično pišete.
oni koji veruju da postoji, oni veruju, nadaju se, misle. u skladu sa tim vladaju se, ponašaju se, poštuju neka pravila, pale sveće, prinose žrtve, kako ko. sve je stvar izbora.
eto pao si. nikad od tebe antiteista biti neće.

Dobar si gotago.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
pa ako ti treba vera u nepostojeće biće,ko malom detetu u deda mraza,da bi se ponašao moralno i dobro a ne usadjena elementarna ljudskost,onda je to zbilja tragikomično i nadasve patetično

ništa nije stvar izbora no programiranja,ti si eto tako programiran da veruješ u stolare koji pretvaraju vodu u vino,ja da imam iq veći od 2 koji me sprečava da verujem u to

niti pokušavam biti ''antiteista'' ni ''ateista'' štagod te nebulozne etikete trebalo ovih dana da predstavljaju
« Poslednja izmena: 31. Maj 2018, 02:46:55 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Smile
Pa dobro... Razmisli o varijacijama na peti euklidov postulat. Valjda ces shvatiti na sta mislim.. Da jr matematka pravljena da predstavlja apstrakcije necega iz realnog sveta ali da nije ni u kakvoj obavezi da to i bude.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Postulat_paralelnosti
Jednog dana nekom palo na pamet da odbaci taj postulat i odabere drugaciji i dobio drugaciju geometriju. Ima beskrajno mnogo razlicitih geometrija i matematika je igrarija koja odabere sebi aksiome pa se igra sa njima gradeci teoreme. Pitam jednom jednu matematicarku na sta realno se odnosi oblast kojom se bavi. Ona mi sa osmehom odgovori da se ne odnosi ni na sta realno. Pitam je a zasto se time bavi, a ona kaze da je zabavno
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Ok, ti mislis na matematiku sa svim svojim poljima.

Ja sam mislio na matematiku koja opisuje stvarnost. Dakle onu bazicnu.

I pri tom naravno da matematika ima i dosta elemenata koji ne postoje u prirodi, kao sto su imaginarni brojevi ili cak obim kruga.

Jer kad bi se stvarno presekao obim kruga makazama, naravno da bi dobio konacan, ceo broj atoma.

Jeste geometrija je izmisljena ali je krug vec tada vidjen u obliku meseca ili sunca.

---------------------------

Onaj tvoj postulat je ocigledan sam po sebi.

Ako su dve prave paralelne na jednoj ravni, tj, podjednako su udaljene jedna od druge tokom cele svoje duzine onda se logicno - ne seku.

Govori se o dve prave koje preseca treća prava i sa njima gradi uglove i ako se posmatraju uglovi sa jedne strane tog preseka i uporede se sa dva prava ugla i ako su manji od dva prava ugla tada se te dve prave seku sa te strane.

Kakve veze ima sto ih treca prva preseca i sa njima gradi neke uglove. Cak i u tom slucaju zbir ta dva ugla ce biti 180 stepeni.

« Poslednja izmena: 31. Maj 2018, 09:20:52 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne postoji u matematici aksiom ocigledan sam po sebi.
Taj postulat je u originalnom obliku primenljiv na zemlji ali u svemiru nije. Sve to nema veze sa tacnoscu postulata. On je deo skupa proizvoljno odabranih aksioma. Proizvoljno jer su ih birali ljudi prema svojim potrebama.

Ono sto nazivas bazicnim matematikom je matematika koja se odnosi na merenje i manipulaciju izmerenim velicinama. To je ono sto fizici treba. Fizici trebaju odnosi izmedju izmerenih velicina, velicina uporedjenih sa jedinicom mere. Pri tome to ne znaci da broj postoji. Prirodni broj postoji isto kao i imaginarni. U nasoj glavi. Ne u realnosti.

Ako vidis dve zabe ti ne vidis dva
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Nije primenljiv samo na zemlji nego na svakoj ravnoj geometriji, a po poslednjim merenjima nas svemir je sastavljen od jednakih prostornih kockica dakle - ravan.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne znam da li to menja poentu onoga sto sam napisao. Moze link za tu poslednju tvrdnju?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Remember that measuring the shape of the universe is a question for cosmology, the study of the entire universe. And in cosmology, nobody cares about you. Or me. Or solar systems. Or black holes. Or galaxies. In cosmology we care about the universe only at the very largest scales; small-scale bumps and wiggles are not important for this question.

The universe has all sorts of deformations in space-time where it varies from the perfectly flat. Any place where there's mass or energy, there's a corresponding bending of space-time — that's General Relativity 101. So a couple light beams would naturally collide inside a wandering black hole, or bend along weird angles after encountering a galaxy or two.

But average all those small-scale effects out and look at the big picture. When we examine very old light — say, the cosmic microwave background — that has been traveling the universe for more than 13.8 billion years, we get a true sense of the universe's shape. And the answer, as far as we can tell, to within an incredibly small margin of uncertainty, is that the universe is flat.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.