Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: sljam (opet) bahato gazi...  (Pročitano 13714 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
10 preko ogranicenja... hm.. pa to se tolerise...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
50 preko ogranicenja, na tom delu takozvanog autoputa ogranicenje je 80 na sat.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
Jel?

Onda kazna...

Ali, neosvetljen autoput... to mi nikada nece biti jasno...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ali, neosvetljen autoput... to mi nikada nece biti jasno...
sta tu ima da bude nejasno?  Smile

Srbija je ovo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
Pa nije to samo u Srbiji... i u ino je...
Samo, meni to nije jasno...
Doduse, ja nisam vozac, tako da ne znam da li i koliko vozacima smeta vestacko osvetljenje na duzim relacijama...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Doduse, ja nisam vozac, tako da ne znam da li i koliko vozacima smeta vestacko osvetljenje na duzim relacijama...

Dobro sada, autoputevi su vecinom neosvetljeni, postoje izuzetci i to vrlo kratke relacije. Obicno autoputevi po vecim gradovima, deonice na mostovima i tunelima. Ono osnovno na autoputu, linije, putokazi, pozicona svetla onih ospred tebe i stopaljke kao i zmigavce vidis u mrkloj noci. Tu se obicno ne muvaju pesaci, parkirana vozila, biciklisti, kontejneri i slicno.
Vestacko osvetljenje naravno nije bas zdravo i koncentracija je nocu uglavnom kod vozaca manja. Sa druge strane, guzve su isto manje nocu tako da se to izjednacava.
Meni licno je uzivancija kad mogu da vozim nocu, ionako sam nocni tip.
« Poslednja izmena: 05. Nov 2010, 13:23:07 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63

није баш пријатно вештачко осветљење
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Zavisi, ako je leto i upece zvezda a imas zastoj, noc je jos dobra. A klima bas nije prijatna, barem ja je ne gotivim bas
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple 15
E, hvala na obavestenju... jedna od stvari zbog kojih odbijam da polazem voznju je upravo voznja nocu...
Mene jako zaslepljuju farovi kada nema ulicnog osvetljenja i mislim da bih nehoticno izazvala sijaset sudara... zato mi se, verovatno, cini da ulicno osvetljenje mora da bude obavezno na autoputu... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
HTC One
Koliko cudna i bolesna zivotna prica. Svedok-saradnik, teski kriminalac prilikom voznje kola uz pratnju policije ubio je osudjivanog pedofila i silovatelja koji je pretrcavao autoput. Zivot stvarno pise romane.  Smiley 1

Čume nije video pešaka!

E. V. N. | 04. novembar 2010. 20:53    | Komentara: 13

Ljubiša Buha u petak pred sudijom zbog gaženja Radomira Ristića.

Surčinac i policajci iz pratnje dali identične izjave

PRED istražnim sudijom Prvog osnovnog suda u Beogradu u petak će se naći svedok saradnik Ljubiša Buha Čume iz Surčina. On je osumnjičen za krivično delo ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju, jer je na autoputu Beograd - Šid usmrtio pešaka Radomira Ristića (54) iz Borče.

Na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu u četvrtak po podne je završena obudkcija Ristićevog tela. U petak će biti poznato da li je bio pod uticajem alkohola dok je prelazio autoput na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake.

Buhi su odmah posle nesreće uzeti urin i krv na analizu, koji su pokazali da nije vozio pijan, niti pod dejstvom narkotika. U kasnim večernjim satima, po nalogu tužilaštva, uručeno mu je rešenje o policijskom zadržavanju od 48 sati.

Kao razlog za zadržavanje navedeno je da bi Buhino puštanje moglo da uzenimiri javnost, kao i da ne bi uticao na svedoke. Odbranu je izneo u prisustvu advokata.

Kako saznajemo, Buha, koji je bio za volanom blindiranog "audija", izjavio je da nije video pešaka, koji se samo u jednom trenutku stvorio ispred njega. Uprkos naglom kočenju, "audi" je udario u Ristića.

Istragu o ovom slučaju vodi saobraćajna policija, koja je i obavila uviđaj. Na licu mesta uočeni su tragovi od kočenja, a "blinda" se zaustavila na 150 metara od mesta incidenta. U ovom trenutku se veštači kojom brzinom se kretao svedok saradnik. Na tom mestu je brzina ograničena na 80 kilometara na sat.

Kao svedoci ispitani su Ivana Buha, supruga svedoka saradnika, koja je u momentu nesreće bila u automobilu, na suvozačkom mestu kao i pripadnici policijskog obezbeđenja koji su se kretali iza "audija". Nezvanično saznajemo da niko od njih nije primetio Ristića, sve do trenutka kada ga je Buha udario.

Nesreća se dogodila oko 18.30 dok se Buha kretao krajnjom levom trakom u pravcu aerodroma. Uviđaj je trajao više od dva sata kako bi se prikupili svi materijalni tragovi.

Stručnjaci kažu da zaštićenom svedoku u "ogromnoj meri" u prilog ide činjenica da je bio trezan. Nastradali je pretrčavao autoput, iako je zakonom strogo zabranjeno da pešaci na bilo koji način prelaze preko ove saobraćajnice.

- Vozač na autoputu nema razloga da očekuje nailazak pešaka, jer je to put kojim se isključivo kreću motorna vozila - kaže za "Novosti" direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović. - Ne znam koliko brzo se kretao "audi", ali je poznato da i pri brzini od 120 kilometara nijedan pešak ne bi preživeo. Jednostavno, na autoputu se veće brzine i očekuju. Nažalost, Srbija je jedina država u Evropi gde pešaci pretrčavaju autoput i to je zaista veliki problem.

INSAJDER

SVEDOK saradnik, prema zakonu, nije amnestiran za bilo koje počinjeno krivično delo. Samim tim, ova činjenica ih ne štiti i oni kao i svi ostali građani ne mogu da izbegnu krivično gonjenje. Takođe, u slučaju da se bave poslovima od kojih stiču nelegalnu zaradu, potpadaju i pod zakon o oduzimanju imovine.

Svedoci saradnici ulaze u program zaštite učesnika u krivičnom postupku, koji predviđa fizičku zaštitu ličnosti i imovine, promenu prebivališta, prikrivanje identiteta i podataka o vlasništvu, kao i promenu identiteta. Prema zakonskim odredbama, policija i nadležne službe veoma pažljivo prate svedoke saradnike, njihovo poslovanje, kao i komunikacije, kao i kod svakog lica koje je od bezbednosnog značaja.

ŽRTVA BIO OSUĐIVANI PEDOFIL

SMRT Radomira Ristića, potresla je žitelje Prelivačke ulice u Borči gde je živeo. U broju 70 u četvrtak su bili sestra i zet. Nisu želeli da bilo šta komentarišu.

Ristić je živeo sam. Nije imao dece, niti se ikada ženio. Držao je malu radionicu i bavio se popravljanjem električnih uređaja. Mnoge njegove komšije su tek u četvrtak saznale za njegovu tragičnu sudbinu.

- Videla sam ga u sredu ujutru kako sa alatom u rukama negde odlazi - kaže Ristićeva prva komšinica. - Popravljao je uglavnom po kućama u naselju i nije mi jasno zašto je otišao čak do autoputa.

Iako stanovnici ovog dela Borče kažu da je Ristić bio korektan komšija, malo njih se sa njim i družilo. Većina je zazirala od njegove prošlosti, jer je više od devet godina bio u zatvoru.

Bio je pet puta osuđivan. Robijao je i zbog dva silovanja. Za napastvovanje jedne devojke iza rešetaka je proveo četiri godine, dok je 1992. godine "zaradio" još pet godina zbog silovanja devojčice od 12 godina. Na teret su mu stavljena krivična dela nanošenja teških povreda, krađe automobila, a dovodio se u vezu i sa jednim pokušajem ubistva!

Komšije kažu da se po izlasku iz zatvora "smirio".

- Bio je problematičan i kao dete, pa je zbog njega i dvojice braće često dolazila policija - navodi komšinica. - U poslednje vreme kod njega su se skupljali lokalni pijanci, a voleo je da popije.

Ratomir je iza sebe ostavio majku, oca, brata i sestru. Drugi brat već godinama živi u Italiji.

KAZNE
PO novom zakonu o bezbednosti saobraćaja vozač koji svojim automobilom usmrti pešaka može da "zaradi" kaznu zatvora do 12 godina. Maksimalna kazna je predviđena za one koji sa umišljajem izazovu nesreću, kao što je vožnja u alkoholisanom stanju. Vozaču odgovornom za udes iz nehata predviđena je kazna do osam godina iza rešetaka. Ovo su kazne predviđene za saobraćajnice "gde se može očekivati nailazak pešaka".

ZABRANA
PEŠACIMA nije dozvoljeno da se kreću autoputem. Ukoliko to učine, kazna se kreće od šest do 20.000 dinara. Ako pešak sa sobom vodi i dete platiće između 10.000 i 30.000 dinara, a može "zaglaviti" i zatvor minimalno 15 dana.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.