Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:28:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114606 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
izdeli ti sve zivo.
opet, 'logicno' je ocekivati da je u babuski - joj jedna babuska zar ne?

Slažem se sa tobom. Ipak ona koja je skine prva je PRVA i najveća , ostale se smanjuju da mogle da stanu u onu najveću . I jedino ta najveća zna šte je oko nje.

opet, ne postoji 'oko nje'.
ona je sve.
i Sve je ona...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
i uvek isto isti problem,ti cirkulises u jednoj neduhovnoj materijalnoj sveri ,aposlutno samo umom ne i duhom i logicno sve sto ja napisem tebi je glupo.ludo.
Dakle, više puta sam ti kazao, ali ti nećeš da čuješ ili ne želiš da čuješ.
Ja sam takodje vernik, ne poričem duhovno, ali za razliku od tebe znam da se ti moliš bogu zla i da je većina onoga što govoriš neistina ili polu-istina.

Na samom početku ove teme postavio si snimke koji su puni laži.
Kaže se: Nema pororočanstava u Kuranu i Vedama.
Istina je da u Vedama i Kuranu ima proročanstava, a osoba koja poziva nekoga da pročita ta dela, očigledno sama nije ni videla te knjige. Krajnje licemerno, nedostojno i obmanjivački.

Sećaš se kad si kazao da nema automobila bez rikverca - ja ti pokazah suprotno.
Reče, nema aviona bez krila - opet si napravio grešku.
Preko svog neznanja prelaziš bez komentara i izvinjenja, tome te je naučio taj bog kojem se moliš.

kad ti kazem za jedan minim eksperimenta jedan razbijeni stol da demonstriras,ti kazes da ne poynajem osnovne zakone,koje. koliko znam ateisti veruju da je iz praska sve pocelo da se dovodi u danasnje stanje harmonije. ja ti nudi eksperiment jer koliko sam ipak upoznat niti jedan zakon bez dokaznog materijala,eksperimenta se ne prima u validno,dakle razumljivo za materijalizam,i sada ti kazes da ja nesto tu ne razumem. dakla sta ne razumem. je li to netacno sto tvrdim

To što ti nudiš nije ništa drugo do verzije ''Časovničarove analogije'', koja spada u logičke pogreške. Ti, umesto sata, nudiš sto, ali osnova je ista.

Znam da ovo neće dopreti do tebe, ali mogu da pokušam:
Postoje tri glavna argumenta protiv ovakvih ''analogija''.Prvi je da neki kompleksni predmeti, u stvari, ne zahtevaju dizajnera, i mnogi proizlaze iz "nesvesnih" prirodnih procesa. Da bi tvoj argument bio dobar,  mora biti istina da su red i svrha isključivo rezultat dizajna. Ali, kako možemo da primetimo, red često proizlazi iz nesvesnih postupaka. Snežne pahulje ili kristali su ti primer za to.

Drugi argument je da je to nekompletna analogija.
Zbog našeg iskustva s objektima, možemo prepoznati stvari koje je dizajnirao čovek, upoređujući naprimer gomilu kamenja i zid. Ali, po pitanju dizajniranog Svemira, mi bi trebalo da imamo iskustvo različitih svetova. A kako imamo samo jedno iskustvo, analogija se ne može primeniti. Moramo pitati, dakle da li je ispravno uporediti svet i  mašinu, živo biće i neživ objekat.

Treći argument je da časovničar (ili stolar) daleko složeniji organizam od sata (stola), a ako kompleksnost dokazuje inteligentan dizajn, onda se postavlja pitanje: ko je dizajnirao tako složenog dizajnera? Samim tim, argument koji si naveo poriče samog sebe.

Uz to, kako sto nije proizvod jednog čoveka (jer je neko morao da iseče drvo, napravi mašine, alat, eksere), nastaviš li da insistriraš na ovom ''argumentu'' potvrdićeš da postoji više bogova i samim tim opet poričeš svoje tvrdnje.  

Nadam se da si bar pokušao da razumeš. Kažem ti da puno stvari ne poznaješ i da nije tebi dato da raspravljaš o duhovnim temama, kad ne razumeš ni najosnovnije stvari.

je li nauka jasna po tome da ako bi sunce bilo delic blize da bi smo bili jedna sprzena masa?
Pored analogija, ni uzročno posledične veze ti nisu baš jasne. Ako želiš da te tome podučim, budi pravi čovek, dobro isčitaj sve što ti je napisano, priznaj da si pogrešio, pa da nastavimo. I sačuvaj 20 evra, kupi kasnije neku literaturu iz koje nešto i naučiš.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2012, 12:08:39 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Oko svake zvezde postoji pojas određene širine u kome je moguć život kakav poznajemo. U takvom pojasu oko našeg Sunca postoje 3 planete Venera, Zemlja i Mars. Svaka od ovih planeta je u određenom vremenu bila pogodna za život.
Venera je zbog efekta staklene bašte postala pretopla, Mars je zbog male mase izgubio svoje magnetno polje, a usled drugih događaja i atmosveru. Zna se da je nekad imao velike okeane i jezera kao i prosečnu temperaturu iznad nule.
Naučnici su u zadnjih nekoliko godina otkrili na desetine planeta koje se nalaze u "zoni života" oko zvezda u našoj galaksiji na udaljenosti od par stotina svetlosnih godina, što je maltene komšiluk.
Zemlja je jedna od nekoliko stotina miliona, možda čak i nekoliko milijardi planeta u našoj galaksiji koja se nalazi tačno gde treba.
U vezi reakcija organskih molekula smo pričali na temi Sveto pismo ili Darvin. Molekuli kad dođu u kontakt reaguju jedni sa drugima i prave složenije strukture. To zna svako ko je imao hemiju u školi.
Sa druge strane delovi nekog predmeta se ne spajaju sami od sebe.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Samsung S7
Receno je zivot kakav mi poznajemo. To je dobro receno, jer mozda postoje zivi oblici koji nisu bazirani na ugljeniku.

Mi nikako ne mozemo znati da li u nekoj udaljenoj galaksiji postoji zivot toliko drugaciji od naseg, toliko fundamentalno drugaciji da cak i da dodjemo u dodir sa tim zivotom, ne cemo prepoznati da se radi o zivotnom obliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
za prerdragona> u sustini ne radi se  o mom neznanju nego o tvojoj cepidlacskoj prirodi.ti znas na sto se misli o avio9nu bez krila,znam ja da danas postoje super avioni i da ce tek doci jos super,super bolji itd. ali ajmo ovako,je li postoji nesto poput aviona da nema pookretacku energiju o tome je rec a uzeo sam jedan obican primer avion bez krila kada je on sazdan takav ,ne o dometu nauke .
    covek je na sliku Bozju i on ce moci jos puno toga doneti,kao sto je vec oprorokovano. to je pusteno naglo,da treba biti ne slep vec bezobziran da se to ne uoci da je proricano.takop naglo je covek dosaio u napredak da to zbunjuje,kao da je od bebe pre 100 god,odjednom ne prohodao,vec porastao bukvalno za dan 2,m. visine,progovorio u utrobi jos,a potrcao cim je izasao iz utrobe kao nestasni kengur i hip-hop skakao do mobilne telefonije i dalje.a mozak mu ostaje prosecan bez nekih promena.cudno.kao da je pusteno da to ide odjednom.misliim da je sam covek zatecen,ali ga gordost opila pa ne vidi. samoljublje,proricano takodje.
 tako je analogija nabrajanja ko je isekao drvo,napravio tesarski alat itd.govorim o jednom sledu  ljudskog bica kojega je opet proizveo visi nuivo stvoritelj i onda i ja i ti dotle smo u redu u svojim tezama,ali sada i ja i ti moramo jedni druge pitati i to smo i cinili vise puta ti kazes meni a koje sazdao Boga,ja kazem on nije sazdan,on je duh. a ko je sazdao prasak ja tebe pitam. moje pitanje mora imati odgovor u tvom umu. logicno da je prasak morao neko pokrenuti kao stolar stol,i kao sto je njegov alat morao saciniti drugar covek itd. sada ja ne stajem kao ti na materijalnom koje stvara mrtvi stol,covek stvara drvo stol itd.ja pocinjem od tvorca koji nije materijalisticki Bog kip vec Bog duh.i on je rekao da kad se obuc ovo smrtno u besmrtno da ce nam se ukazati kakav jest. ali ti meni ne kazes kad se preobrazimo mi ateisti u nesto savrseno onda ce nam se ukazati onaj koji mora da je stajao izvan praska,koji je jos matarijalan.ti neces samo videti tu razliku u postavci. kao i buidisticke knjige tako i ateizam pravi krug i sve pocinje od coveka i zavrsava covekom,nigde stvoritelja. ja sam protiv te teze.to je za mene apsurd zdravog uma ili bolje reci odmetnistvo od stvarnosti.ili upliv necastivog.
        ako poznajes vede i kuran onda donesi prorostvo,svi koji su pratili od strane muhamedana propoved nisu mi replikovali da sam rekao suvisno oko nedostatka prorostava. ako znas nesto reci slobodno.
 prorostvo znaci da Bog kaze juce za sutra a ne danas za sutra to nema veze sa prorostvom. drugo muhamedanski izvor kuran se navodno bazira na prici da je muhamed prorican kao svetac koji dodje sa farana ,prorocko slovo starog zaveta ali tako rade i jehovini svedoci,i8li subotari,nastimaju sebi kako im odgovara a da to nema veze sa stvarnoscu.
   sto se tice saznanja oko sredjenosti suncevog sistema reci sto imas? dam se poduciti sto da ne.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
izvinjavam se,slabo se snalazim.ima resenje,izbeci takav potez ponovo.mir Bozji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Samsung S7
Covek je sebi stvorio bogove. Mesto susreta se nalazi u umu onih koji veruju.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2012, 13:32:29 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
za prerdragona> u sustini ne radi se  o mom neznanju nego o tvojoj cepidlacskoj prirodi.
U suštini, radi se o tvom nepreciznom govoru, a nepreciznost je odlika neznanja.
Cepidlačenje, sa druge strane je i potraga za potpunim razumevanjem.

ti znas na sto se misli o avio9nu bez krila,znam ja da danas postoje super avioni i da ce tek doci jos super,super bolji itd.
Kad kažeš avion bez krila, valjda misliš na avion bez krila...ako misliš na nešto drugo kaži to i to.

ali ajmo ovako,je li postoji nesto poput aviona da nema pookretacku energiju o tome je rec a uzeo sam jedan obican primer avion bez krila kada je on sazdan takav ,ne o dometu nauke.
Postoji, zove se jedrilica. Ili satelit koji je u konstantnom slobodnom padu. Doduše, sve zavisi na šta ćeš ti da misliš nakon što dobiješ odgovor.  Smile
Ja mislim da ti jednotavno lupetaš, pa se u maniru svakog hrišćanina, kada mu se predoči istina izvlačiš i kažeš: Nisam to mislio, nije tako rečeno, piše tako, ali se misli drugačije...

takop naglo je covek dosaio u napredak da to zbunjuje,kao da je od bebe pre 100 god,odjednom ne prohodao,vec porastao bukvalno za dan 2,m. visine,progovorio u utrobi jos,a potrcao cim je izasao iz utrobe kao nestasni kengur i hip-hop skakao do mobilne telefonije i dalje.
Definitivno moraš da prekineš u toj meri sa udisanjem tamjana.  Smile

a mozak mu ostaje prosecan bez nekih promena.cudno.kao da je pusteno da to ide odjednom.misliim da je sam covek zatecen,ali ga gordost opila pa ne vidi. samoljublje,proricano takodje.
Stvarno se brukaš, a nije ti prvi put. Pa skoro svaki izum je posledica kumulativnog znanja i iskustva, ne mora da ti mozak ''poraste'' da bi došao do novog otkrića.

tako je analogija nabrajanja ko je isekao drvo,napravio tesarski alat itd.govorim o jednom sledu  ljudskog bica kojega je opet proizveo visi nuivo stvoritelj i onda i ja i ti dotle smo u redu u svojim tezama,ali sada i ja i ti moramo jedni druge pitati i to smo i cinili vise puta ti kazes meni a koje sazdao Boga,ja kazem on nije sazdan,on je duh.
Ako nisi spreman za odgovor nisi trebao da postaviš pitanje. Ako ne razumeš odgovor, očigledno je da ne razumeš ni pitanje koje si sam postavio.

a ko je sazdao prasak ja tebe pitam. moje pitanje mora imati odgovor u tvom umu.
Teorija Velikog praska objašnjava šta se dogodilo u svemiru u prvom deliću sekunde nakon početka, ali ne objašnjava sam početak (vreme = 0).

Postoji nekoliko naučnih ideja o tome, ali nema teorije koja je dobro potkrepljena dokazima da to protumači.
Za razliku od većine vernika, naučnicima su potrebni nepobitni dokazi, a ne priželjkivanja i nepostojane analogije.

logicno da je prasak morao neko pokrenuti kao stolar stol,i kao sto je njegov alat morao saciniti drugar covek itd. sada ja ne stajem kao ti na materijalnom koje stvara mrtvi stol,covek stvara drvo stol itd.
Loša ti je logika (mada si na drugim temema logiku blatio, ovde pokušavaš da je primeniš).
Ne mora da bude neko, može da bude i nešto.

ja pocinjem od tvorca koji nije materijalisticki Bog kip vec Bog duh.

Isto tako možeš da počneš i od nevidljivog zeca. Imaš jednaku količinu dokaza, a zec je mnogo simpatičniji od tog tvog demona.

i on je rekao da kad se obuc ovo smrtno u besmrtno da ce nam se ukazati kakav jest.
Slagao te!

ali ti meni ne kazes kad se preobrazimo mi ateisti u nesto savrseno onda ce nam se ukazati onaj koji mora da je stajao izvan praska,koji je jos matarijalan.
Ja još jedno 100 puta da napišem da nisam ateista tebi to nije dovoljno. Ubija te taj demon, ne vidiš, ne čuješ, ne govoriš razumno i ne shvataš ništa.

to je za mene apsurd zdravog uma ili bolje reci odmetnistvo od stvarnosti.ili upliv necastivog.
Reče čovek koji je blatio zdrav razum i tvrdio da je zdrav razum ludost i dar Sotone.

ako poznajes vede i kuran onda donesi prorostvo,svi koji su pratili od strane muhamedana propoved nisu mi replikovali da sam rekao suvisno oko nedostatka prorostava. ako znas nesto reci slobodno.
Verovatno bi kazao da im je to Djavo dao da bi se učinile kao prave vere, a li, ako te baš zanima,otvori temu o proroštvu u drugim ''svetim'' knjigama i dobićeš odgovor. Ovde su tema budalaštine vezane za Hrišćanstvo.

sto se tice saznanja oko sredjenosti suncevog sistema reci sto imas? dam se poduciti sto da ne.
Opet nisi ukapirao šta ti govorim, a nisi se ni izvinio zbog širenja dezinformacija i davanja loših analogija.

Inače, slatko si me nasmejao kad si u dodatoj poruci napisao da se izvinjavaš što dodaješ poruke.
Hvala ti.

« Poslednja izmena: 18. Jun 2012, 18:48:16 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Procitao sam bozijicovece,pa i odgledao.U ovu dubiozu ili bilo kakav vid "standard" prepiske u vidu komentara,mogu uci samo ako dobijem odgovor na dva pitanja: "Ko je bog?" i drugo "Ko je napisao bibliju?".
Bog je Reč. Bibliju su zapisali proroci ili doneli,i apostoli,inspirisani Duhom Božjim,tako da je njen pisac Bog sami. kao direrektor i sekretarica,taj odnos. sekretarica iskuca,ali potpis označava ko je pisac.mir tebi i svima.

Covece ne ljuti se...tako cu poceti svoj komentar.Ja jesam od onih koji nemaju dlake na jeziku i to diskusijom,cinjenicama i provokativnim pitanjima potvrdjujem.Ja Tebe ili bilo koga drugog ko vjeruje u duhovno nadahnuce ne mogu usmjeriti na pravi put niti Ti mene na svoj pravi.Ali jedno usitinu mozemo...diskutovati do kraja mracnih granica bez ljutnje.Idemo redom...nadam se da ovo gore sto napisah je svaceno kako treba.

Ja nikada nisam opsovao boga niti bilo koju drugu svetinju sto ljudi vole,a nisam vjernik.Zasto je to tako?Pripisujem to kucnom odgoju pa opsujem misa, velikog i malog patka,smijesno ali je tako.Ja kada prijetim (a samo dva puta je dosao taj neko kome prijetim) stane u par rijeci "izadji i pokazi da si musko...bez psovki" tu je kraj.
Prema tome,iz magle zjapeci otvorenih ralja vristi jedno pitanje...zasto vjernici psuju boga? Ko dodje veci vjernik ja koji ne psujem njihovu svetinju ili oni koji u srdzbi i gnjevi kamaraju svoju svetinju na svako zrno psenice?

Vracam se svojim pitanjima...divno si odgovorio da je bog samo rijec kao i ljubav.Obe rijeci duhovno nadogradjuju covjeka u njegovom postojanju,pa ipak B je ovako veliko a lj ipak malim slovom se pise.Ova dva slova i cine nepremostiv jaz izmedju nekoga kao ja i onih koji su za veliko b.Ja volim zenu koja ce doci i ostati uz mene,ona ce biti moja svetica i zakletva,dok ljudi koji vjeruju u b tu istu zenu stavljaju na drugo mjesto.Zar nije apsurd vjerovati duhovnom vise od onog sto je uz tebe? Znam biti ce odgovor da se sve moze spojiti, ali ipak kada legnes sa zenom u krevet i ona ti postavi jednostavno pitanje koga vise volis mene ili boga sta ce muskarac odgovoriti?

Ehh sada biblija ili bilo koja druga sveta knjiga.Pitanje...ako su apostoli ispisali bibliju po bozijim rijecima zasto se i dan danas nadogradjuje kada apostola vise nema? Zar nisu prvi spisi biblije objavljeni 300 i neke godine (da ne idem u detalje) za vid ujedinjenja pagana i krsta? Zar nije bozic paganski obicaj koji je morao biti u bibliji,i jos more inih praznika duhovnosti?
Po meni biblija je najprodavaniji bestseler svih vremena koji je pisan upravo kao sto Ti rece covjece,ljudskom rukom.I upravo covjek je taj koji je stvorio tu filozofiju da milijarde ljudi duhovno se ispunjuju istom ne zeleci otvoriti oci barem malo.Rekao bih savrsena mracna tamnica ljudskog uma.

Neki dan sam trebao hitno par hiljada eura (to je istina),ne zato sto ih nemam nego da zamaskriram dobit...elem nije bitno.Uzeo sam telefon i koga sam zvao...prijatelja naravno.Da sam se molio vjerujem do sudnjeg dana bi cekao na kraju i umro bez bilo cega zar ne?Daleko sam otisao pa se vracam na sustinu.
Svi ginu za svoju vjeru,vec poznato.Cisto moje trabunjanje, ako je svaka vjera cista i svaki bog ispravan,zasto se ljudi kolju da bi dokazali kako je bas Njihov bog jedini?

Isus je jedan tako kazu i zasto su vjere tog ubogog covjeka razapele na tri strane a noge posadile na cetvrtu?
Zar se Isus moze dijeliti malo zidovima,malo pravoslavcima,malo katolicima i na kraju kopirat od muslimana?Kakve su to vjere da jednog filozofa otimaju od drugih i svi se dice kao njihov je...pa dobro ciji je?

Na kraju nesto sto ostade u sjecanju kao zvijezda vodilja..."svaka vjera na svijetu temelji se na izmisljotinama.To je definicija vjere,prihvacanje onoga za sto mislimo da je istina,a sto ne mozemo dokazati.Svaka vjera opisuje metaforom i pretjerivanjem svog boga od Egipcana do dan danas.Metafore pomazu nasim mozgovima da obrade neobradivo.Problemi nastaju kad pocnemo doslovno vjerovati u vlastite metafore".
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:28:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.