Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Maj 2025, 01:25:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 890377 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.60
Hvala.  .  .  .   Rodbinu nemamo tamo, imamo prijatelje koji bi sigurno pomogli, ali sto se ovoga tice nemaju poznato iskustvo, zato pitam jel ima neko ko malo bolje zna.   Kako bi bilo (sto mi i planiramo ako je ta varijanta moguca) kad bi suprug otisao kod njih turisticki, pa da trazi normalan posao i pravi radnu vizu? koliko to posle moze da se prolongira i da li mi onda mozemo da podjemo za njim?.   Bas zbog dece necemo da se zezamo nista na crnjaka.   Da smo sami snasli bi se, ovako moram da znam sta moze da me ocekuje.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pozdrav svima!
Zanimaju nacini kako ostati u Americi, mogao bih na studenrski fazon da sredim vizu ( 4+1 mjesc ), e sad kad bih otisao tamo, znaci mogao bih ili da upisem fax  ( koledž ) ili  da se ženim, je li tako ( ili ima jos neka opcija )??? Što se tiče faxa, trebao bih da imam ogromnu lovu na racunu, a kad bih se oženio kakva je onda procedura?
Ako je ovo vec pisano, izvinjavam se, jer procitao sam 15ak strana samo!

Hvala unapred, i pozz!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Kao i vecinu iz prethodnih postova, i mene zanima ostanak u US.

Vec 2 godine radim remote part time (x2) za dve americke kompanije kao programer/dizajner.  Po primanjima bi mi verovatno 99% reklo da ne treba da napustam Srbiju, ali. . .

Kompanije za koje radim su iz Cikaga i LA.  Vec vise puta sam dobijao ponude od istih (ali i drugih americkih kompanija za koje radim freelance) da odem tamo i da radim full time u kancelariji.  Plata koju bih dobijao varira od $3000- $5000 mesecno u pocetku tako da bih uz freelance verovatno imao nesto za start dok se ne snadjem za nesto bolje?!

Kakve su procedure za dobijanje papira za ostajanje u US na duzi vremenski period, legalno naravno? Od kompanija za koje radim bih mogao da dobijem dokumenta u vezi stalnog zaposlenja, garancije, pozivnog pisma itd ukoliko je to potrebno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Nokia E72
Kada ti dobra kompanija posalje poziv da radis za njih, jednostavno odes u ambasadu i trazis radni vizu i to je to.

Moja prijateljica je otisla samo sa pozivnim pismom iz te firme i dobila radnu dozvolu bez ikakvih problema.

zato ako ti se ide i mozes da ides samo napred, plata ce ti brzo napredovati u to budi siguran, samo ispregovaraj dobro sa poslodavcem da ti plate sto vise, ako mozes da izmuvas i smestaj bilo bi super. Oni su jako zainteresovani da te kupe za male pare i dokle god im pravis pare sve ostale stvari ih ne interesuju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Hvala na informacijama.

Sa primanjima koja trenutno imam i koja bih imao u US, smestaj bi mi bio najmanji problem jer je i to manje vise poznato.  Prvih par meseci bi kompanija placala smestaj.

Cene se krecu od $700 u Cikagu i od $1000 u LA, konkretno Oranz Kaunti.

Realno gledano, nemam potrebu da idem van zemlje.  Ali prosto zbog napredovanja u poslu jer sam ekonomista po zanimanju a i developer/dizajner 13 godina vec, Amerika je zakon.  Mislim da ne postoji jaca sredina za profesionalni razvoj.

Hteo sam da se malo raspitam za proceduru jer ne ocekujem neke lagane procedure znajuci US sistem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat: Breza28 link=topic=376836. msg9645621#msg9645621 date=1305929533
Hvala na informacijama.  

Sa primanjima koja trenutno imam i koja bih imao u US, smestaj bi mi bio najmanji problem jer je i to manje vise poznato.   Prvih par meseci bi kompanija placala smestaj.  

Realno gledano, nemam potrebu da idem van zemlje.   Ali prosto zbog napredovanja u poslu jer sam ekonomista po zanimanju a i developer/dizajner 13 godina vec, Amerika je zakon.   Mislim da ne postoji jaca sredina za profesionalni razvoj.  

Hteo sam da se malo raspitam za proceduru jer ne ocekujem neke lagane procedure znajuci US sistem.  

e brate kad si vec pomenuo developer,jel mozes jos nesto da mi kazes o tome. U cemu programiras,koju skolu imas,kakvi su zahtevi oko toga u us. Ja se isto bavim tim,alo programiranje,malo dizajn.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Citat: Breza28 link=topic=376836. msg9645621#msg9645621 date=1305929533
Hvala na informacijama. 

Sa primanjima koja trenutno imam i koja bih imao u US, smestaj bi mi bio najmanji problem jer je i to manje vise poznato.   Prvih par meseci bi kompanija placala smestaj. 

Realno gledano, nemam potrebu da idem van zemlje.   Ali prosto zbog napredovanja u poslu jer sam ekonomista po zanimanju a i developer/dizajner 13 godina vec, Amerika je zakon.   Mislim da ne postoji jaca sredina za profesionalni razvoj. 

e brate kad si vec pomenuo developer,jel mozes jos nesto da mi kazes o tome. U cemu programiras,koju skolu imas,kakvi su zahtevi oko toga u us. Ja se isto bavim tim,alo programiranje,malo dizajn.

Pa zanimanju dipl. ekonomista. Radim dosta ali za dve kompanije koje sam pomenuo radim web dev. Generalno moja neka iskustva sa americkim kompanijama (remote) su takva da je lepo da si obrazovan ali to ne gledaju ni najmanje. U principu, bitno je da znas da radis posao (make them money and make them look good), da si odgovoran i najbitnije da postojes dogovorene rokove. Ne tuku, ne vuku a placaju odlicno i jako cene prekovremeni rad. Vikendi se ne rade ali ako ih radis (na svoju ruku) i to jako cene.

Sve u svemu, prakticno znanje je najbitnije.

Jedan od razloga sto volim da radim sa US kompanijama i uopste zelim da idem tamo jeste ta poslovna atmosfera, tacni su, pedantni, sve crno na belo imas... Naravno, ovo je moje misljenje odavde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Sve si rekao jednim prostim sloganom. Praktično znanje. Ovde se svodi sve na činjenicu -jel umeš da radiš? Umeš! Onda sedi i radi. Ako ne umeš onda mi ne troši vreme. Ako umeš da radiš onda radi i zaradi, ako ne umeš idi pa nauči i onda dođi.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Jel ima neko iskustva sa green card i procedurom nakon povratne informacije da ste izvuceni za dobijanje iste?
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Motorola 
Zna li neko kakva je situacija sa onom njihovom spasilackom brigadom da li to jos uvek postoji? Jel to deo Vojske?
To su specijalci koji su visoko obuceni i rade najrizicnije,najteze ali i humane poslove.Spasavaju ljude kada tone neki brod ili camac. Rade sve na moru sa helikopterom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Maj 2025, 01:25:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.