Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Maj 2025, 08:34:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 890251 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Nokia E72
drugari,jel moze meni neko prosto i jednostavno da kaze gde ja mogu za ovo da se prijavim i do kad traju prijave za ovu godinu?hvala unapred     

i da,imate odlican forum o ovoj temi           www.workandtravelforum.com

imas sve informacije na tom "odličnom" forumu koji si ovde izreklamirao, pa lepo odeš tamo i sve ti piše. Ako je tako dobar sta ćes ovde?!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Nokia E72
zdravo svima Smile
dobio sam turisticku vizu B1/B2, pa nameravam za koji dan da idem u USA ne kao turista nego da radim na crno dok ne steknem uslove za neku drugu vizu. kupujem kartu u jednom pravcu i ne nameravam da se skoro vraćam u Srbiju. 
treba mi pomoć i savet, dge otići u koji grad, gde je najlakse i najjeftinije naci smestaj ,koji  posao je najlakse naći i kako?  :help:

unapred vam se zahvaljujem na odgovoru!

JAKO vazna informacija za tebe !!!!!

To što si dobio ovde vizu ništa ti ne znači verovali ili ne. Tek kad udjes na tlo US na graničnom ulasku onaj policajac određuje da li će te pustiti ili ne. Zato je jako bitno da kupiš povratnu kartu, jer ako imaš kartu u jednom pravcu, ogromna je verovatnoća da će te vratiti jer si jedan od miliona koji želi da ostane u US. Obzirom na pojačan sistem kontrole zbog terorizma, predlažem ti da se dobro spremiš za taj krucijalni razgovor pri ulasku u US.
U avionu treba da popuniš jedan papir na kome moraš da ostaviš sve podatke, kad ulaziš, kad se vraćas, gde ćeš boraviti, kontakt telefone na kojima ćeš biti, i još neke gluposti. Čika koji te sačeka i odlučuje da li će te pustiti da uđeš ili ne, prvo to pročita i onda te pita, par pitanja i ako mu se učiniš sumljiv može da te vrati.
Zato savet tebi a i svima ostalima. U zavisnosti od vize na koju ides tako se ponašaj. Ako ideš kao turista, spremi se za pitanja o mestu gde ideš i obuci kao turista, ako ides kao student, isto tako. Da se ne plašite nisu to neka detaljna pitanja, ali blic pitanja koja mogu da te zbune i zeznu. Npr. Ako ideš turistički, npr u Miami, ako te pita koji je razlog tvog putovanja, možeš da kažeš da vidim čuveni ocean drive iz serije MIami heat, ili šta god. Opet opuštena priča kao da starno ides samo na par dana na odmor.

Sale ti je rekao za SSN, pa pročitaj temu o tome, jer ako želiš da radiš i zaradiš za bilo kakav život, SSN ti je više nego neophodan.

pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

TM 4ever

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
zdravo svima Smile
dobio sam turisticku vizu B1/B2, pa nameravam za koji dan da idem u USA ne kao turista nego da radim na crno dok ne steknem uslove za neku drugu vizu. kupujem kartu u jednom pravcu i ne nameravam da se skoro vraćam u Srbiju. 
treba mi pomoć i savet, dge otići u koji grad, gde je najlakse i najjeftinije naci smestaj ,koji  posao je najlakse naći i kako?  :help:

To što si dobio ovde vizu ništa ti ne znači verovali ili ne. Tek kad udjes na tlo US na graničnom ulasku onaj policajac određuje da li će te pustiti ili ne. Zato je jako bitno da kupiš povratnu kartu, jer ako imaš kartu u jednom pravcu, ogromna je verovatnoća da će te vratiti jer si jedan od miliona koji želi da ostane u US. Obzirom na pojačan sistem kontrole zbog terorizma, predlažem ti da se dobro spremiš za taj krucijalni razgovor pri ulasku u US.
U avionu treba da popuniš jedan papir na kome moraš da ostaviš sve podatke, kad ulaziš, kad se vraćas, gde ćeš boraviti, kontakt telefone na kojima ćeš biti, i još neke gluposti. Čika koji te sačeka i odlučuje da li će te pustiti da uđeš ili ne, prvo to pročita i onda te pita, par pitanja i ako mu se učiniš sumljiv može da te vrati.
Zato savet tebi a i svima ostalima. U zavisnosti od vize na koju ides tako se ponašaj. Ako ideš kao turista, spremi se za pitanja o mestu gde ideš i obuci kao turista, ako ides kao student, isto tako. Da se ne plašite nisu to neka detaljna pitanja, ali blic pitanja koja mogu da te zbune i zeznu. Npr. Ako ideš turistički, npr u Miami, ako te pita koji je razlog tvog putovanja, možeš da kažeš da vidim čuveni ocean drive iz serije MIami heat, ili šta god. Opet opuštena priča kao da starno ides samo na par dana na odmor.

Sale ti je rekao za SSN, pa pročitaj temu o tome, jer ako želiš da radiš i zaradiš za bilo kakav život, SSN ti je više nego neophodan.

pozzz
Citam ovaj tekst pa malo s enadje u njemu u nekim stvarima. Ja sam dobio K-1 vizu i kovertu za imigracioni centar na aerodromu. Kupio sma u jednom pravcu jer namjerava se uzeti odma dva dana nakom slijetanja u Miami. Pa poslije toga idem u grad gdje mi vjerenica zivi. Znas li slucajno kakva je procedura u takvom slucaju. Hvala ti unaprije Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Nokia E72
zdravo svima Smile

Stvarno ne znam, ali je to nesto novo na ovom forumu i bilo bi super da se vise malo napise o tome, a ti si tu krucijalan jer najvise znas o tome i tom tipu vize, a nemoj da zapalis posle i ne napises sta se desilo da bi i drugi mogli da znaju sta da rade ako idu na isti tim vize.

pozzz

pozzz
Citam ovaj tekst pa malo s enadje u njemu u nekim stvarima. Ja sam dobio K-1 vizu i kovertu za imigracioni centar na aerodromu. Kupio sma u jednom pravcu jer namjerava se uzeti odma dva dana nakom slijetanja u Miami. Pa poslije toga idem u grad gdje mi vjerenica zivi. Znas li slucajno kakva je procedura u takvom slucaju. Hvala ti unaprije Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Evo i mene da se javim, nakon duzeg perioda.   Veliko hvala Saletu i ostalim forumashima koji su ovu temu nacinili i dali puno savjeta (da nisam procitao ovaj forum ko zna da li bi se ovako zagrijao da odem :D).  Nekad davno na 93 strani sam pisao o mojoj radnoj ponudi, nije nesto ali sta je tu je.  Inace u prosli utorak sam isao na viziranje i dobio vizu (neverovatan osecaj, s obzirom koliko sam bio skeptican povodom situacije u kojoj se nalazim) polazim 6 juna ako Bog da.  Picim za South Dekotu grad Keystone, nije mi bash svejedno s obzirom da nigde na googlu nisam mogao da nadjem ama bash nijedan utisak nekoga ko je tamo bio i radio, tako da unapred ne mogu da znam sta me ocekuje(mozda je i bolje tako :D), s obzirom da mi engleski nije neshto bas bas, ali nadam se da cu se snaci.  Ako je neko bio slucajno tamo, neka napishe neshto korisno, neki savet ili slicno.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Motorola Droid Razr
Evo i mene da se javim, nakon duzeg perioda.   Veliko hvala Saletu i ostalim forumashima koji su ovu temu nacinili i dali puno savjeta (da nisam procitao ovaj forum ko zna da li bi se ovako zagrijao da odem :D).  Nekad davno na 93 strani sam pisao o mojoj radnoj ponudi, nije nesto ali sta je tu je.  Inace u prosli utorak sam isao na viziranje i dobio vizu (neverovatan osecaj, s obzirom koliko sam bio skeptican povodom situacije u kojoj se nalazim) polazim 6 juna ako Bog da.  Picim za South Dekotu grad Keystone, nije mi bash svejedno s obzirom da nigde na googlu nisam mogao da nadjem ama bash nijedan utisak nekoga ko je tamo bio i radio, tako da unapred ne mogu da znam sta me ocekuje(mozda je i bolje tako :D), s obzirom da mi engleski nije neshto bas bas, ali nadam se da cu se snaci.  Ako je neko bio slucajno tamo, neka napishe neshto korisno, neki savet ili slicno. 

Sry postovao sam ovo sa drugog acc, nisam ni video  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ma ne sekiraj se, sad će da ti blokiraju jedan profil  Smile

Vidi ovako, Južna Dakota je stvarno Bogu iza tregera. Nisam pametan da ti dam ikakav specifičan savet vezan za tu oblast. Aj kad se iskrcaš i prođe par dana, javi mi se da se čujemo telefonom. Možda ti pomognem a možda i ne nekim savetom još. Generalno moj savet ti je da ne trošiš pare ninašta doke ne počeneš da zarađuješ.

Inače sve što sam znao i hteo, ja sam napisao. Ostale su samo sitnice koje možemo usmeno da pričamo. Tako da, javi se.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.60
Ajde drugari pomagajte.  Vidim da imate dobru volju da podelite iskustva i pomognete, al ja na svoje pitanje nisam nasla odgovor.  Ja imam muza i dvoje dece.  Pretpostavljam da muzu ne bi bio problem da dobije turisticku vizu, ima i kod koga da ode.  A voleli bi da znamo koje su fore da mi svi u kompletu zavrsimo u USA.  Mladi smo oboje, on 34, ja 28, klinci 5 i 9 godina.  Muz je inace vozac kamiona, ja med.  sestra, a sin (9 god) odlican hokejas, mada mislim da je jos mali da igramo na tu kartu.  Ovo je prica u najkracim crtama, praticu temu, ako je neko voljan da me posavetuje, tu sam da u kratkom roku dam i druge informacije ako nesto drugo igra bitnu ulogu.  Pozzz. .  i hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Nokia E72
Ajde drugari pomagajte.  Vidim da imate dobru volju da podelite iskustva i pomognete, al ja na svoje pitanje nisam nasla odgovor.  Ja imam muza i dvoje dece.  Pretpostavljam da muzu ne bi bio problem da dobije turisticku vizu, ima i kod koga da ode.  A voleli bi da znamo koje su fore da mi svi u kompletu zavrsimo u USA.  Mladi smo oboje, on 34, ja 28, klinci 5 i 9 godina.  Muz je inace vozac kamiona, ja med.  sestra, a sin (9 god) odlican hokejas, mada mislim da je jos mali da igramo na tu kartu.  Ovo je prica u najkracim crtama, praticu temu, ako je neko voljan da me posavetuje, tu sam da u kratkom roku dam i druge informacije ako nesto drugo igra bitnu ulogu.  Pozzz. .  i hvala unapred!
Ako imate stan na svoje ime, i klinci idu u školu, sa tim papirima bez problema možete dobiti turističku vizu uz uslov da uplatite aranžman u Miami na primer.

Tamo kad dodjete lagano u potragu za poslovima na crno i ako imate nekoga od rodbine još bolje. E sad sa VAšom varijantom bas ne znam nikoga, ali mozda da probate sa azilom kao porodica, šta znam.

Valjda ce neko imati ovde na forumu neku ideju, mada ovde je malo ozenjenih i udatih Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Stvarno komplikovana situacija i nimalo povoljna. Rad na crno bez ssn je veoma mukotrpna stvar. Druga stvar ako vas nagaze sa klincima i pritom nemate ništa, mogli bi da pokažu svoje lice u pravom svetlu i uzmu vam klince na par meseci.
Postoji varijanta da ako imate para, dođete preko turističke vize a onda uz pomoć advokata tražite neki azil. Morali bi da vam odgovore u kratkom roku šta možete da radite u prelaznom periodu jer od nečeg morate da živite. Ne bi mogli da vas drže nezaposlene sa dvoje dece. Ali opet da se stvar ne istumba i pokažu svoje "pravo lice".

Ipak je ovo zemlja gde se sve može i ništa ne može pa u dosta slučajeva sreća stvarno može da pomogne ili odmogne. Velika je ovo zemlja da bi se priče prenosili brzinom vetra kao u Srbiji. Ovde i ako neko nešto uradi i postigne on svoja iskustva ne prenosi drugima. Tako da onaj drugi počinje svoju priču iz početka a ne bar sa prvog stepenika.

Jedina ideja koja mi pada a nije pritom ni najpametnija je da kada se iskrcate tražite nakon par dana neki azil. Uslovi života, političko stanje... Uz pomoć dobrog advokata biste ušli u proces koji bi mogao da se rastegne godinama. Ali sve opet zavisi od vaše novčane sposobnosti. Ništa ovde nije jeftino a advokati ponajmanje.

Generalno, ženidba, udaja je jedina stvar koja može da promeni nečiji status.
« Poslednja izmena: 20. Maj 2011, 04:20:08 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Maj 2025, 08:34:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.144 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.