Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istrazivanje : Sta cinite da bi bili ili ostali srecni ?  (Pročitano 13505 puta)
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Била би савршен политичар. Много ријечи да се не каже ништа.

Ko ti kaze da vec nisam  Smile   Smile

@Bellfago0- hocu, dugujem opsezno (licno) objasnjenje kada uhvatim malo vise vremena i koncetracije.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ари комесар.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 950
dzonipascal mozda?
i da bio je u pravu.

ali pretpostavljam i da srecnim ljudima nema mnogo razloga pricati o sreci.
a nesrecne to moze da vredja, mislim bas si pretenciozan

Razumljivo mi je da nas kao pojedince srecnima necine iste stvari pa je mozda zbog toga suvisno pricati ili nekome objasnjavati kako da dojde do srece.

Ako je to tako znaci da postoje stvari , osecaji , nacin zivljenja koji je univerzalan za sve i za koji svako od nas moze reci "e ako ovako postavim stvari" i ja cu biti srecan ?

Za mene onaj koji se oseca nesrecnim trebalo bi , a i u ljudskoj je prirodi , da trazi svoju srecu.Nema nista uvredljivog u tome sto vam neko zeli pomoci , niti je to pretenciozno jer smatram da je to cak sto vise vrlo lako.Takodje mislim da covek koji ne zeli da usreci druge i da im pomogne da budu srecni , ni sam nije srecan.

Koliko moze da nas kosta ako se prema ovakvim stvarima ponasamo pasivno , po principu kada sreca dodje doci ce?

Zar unutrasnji mir , sreca i pozitivnost nisu snazne droge koje nam omogucavaju da budemo sta god pozelimo ?
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Ako je to tako znaci da postoje stvari , osecaji , nacin zivljenja koji je univerzalan za sve i za koji svako od nas moze reci "e ako ovako postavim stvari" i ja cu biti srecan ?
ne
Citat
Koliko moze da nas kosta ako se prema ovakvim stvarima ponasamo pasivno , po principu kada sreca dodje doci ce?
nikoliko
Citat
Zar unutrasnji mir , sreca i pozitivnost nisu snazne droge koje nam omogucavaju da budemo sta god pozelimo
nisu
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Samsung S7
Sreca

Moje misljenje je da je sreca stvar trenutka koji traje neko vreme. Postoje razne stvari koje donose coveku osecaj srece i blagostanja, bilo materijalnog bilo intelektualnog. Dobitak neke materijalne stvari koju si zarko zeleo, dobitak dece, zavrsetak nekogo obimnog posla itd.

Uglavnom se sreca povezuje sa nedostatkom necega, radom na tome, i dobijanjem nagrade. Znaci, sreca bi za mnoge bila nagrada za ulozeni trud.

Sreca je proces, prolaznog je karaktera i daje prijatan osecaj. Kada osoba dobije nagradu ili kupi/dobije zeljeni materijalni predmet, sam cin te nabavke daje srecu coveku. I onda se covek navikne na taj predmet i posle nekog vremena to ushicenje prelazi u nesto potupono normalno i obicno.

Svakako postoje ljudi koji kazu za sebe da su srecni, zbog recimo ok zivota, ok posla, ok ovoga ili onoga, cinjenica je da oni tumace stanje u kome se nalaze kao sreca, a zapravo se radi o zadovoljstvu. Cesto cete cuti, kako je moglo da ispadne ovo je sto sada imamo super.

Necaka od nasih prijatelja je obolela od leukemije. Svi se trudimo da skupimo sto vise para za njeno lecenje, i njena majka (a mozda i ta devojcica) bi bila presrecna kad bi operacija uspela.

Cesto se sreca povezuje sa dobrim zdravljem, i naravno da je zdravlje najvaznije, jer u suprotnom, dzaba ti sve pare ovoga sveta ako si bolestan. Jedino je mozda lakse bogatashima, koji ne moraju da skupljaju dobrovoljne priloge nego mogu odmah da plate lecenje.

« Poslednja izmena: 02. Jan 2016, 09:31:25 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Citat
Zar unutrasnji mir , sreca i pozitivnost nisu snazne droge koje nam omogucavaju da budemo sta god pozelimo ?

Naravno da jesu iako ne bih to nazvala drogama (pokretacima, da) i time si izneo sustinu. Ali, koliko se secam, tvoja su pitanja isla pre tih stanja i kako do njih doci. Ili gresim?

I dalje tvrdim da je to stanje duha (duse) koje treba ili postici ili izbalansirati ukoliko postoji.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
sve je u tome sta covjek zeli...i sta moze sebi da ostvari od tih svojih zelja...
jer covjek sam sebi stvara srecu...

ako sebi ne postavis nedostizne ili bash visoke ciljeve zivotne... nece ti biti tesko da budes zadovoljan i srecan...

mnogi ljudi su uglavnom alava i prokleta bica...nemaju mjeru ni u cemu... i svega im je uvijek malo...
a kad si alav... a imas malo..srecan ne mozes da budes..jer su ti oci uvijek gladne...i zele vise...

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 950
Sreca

Moje misljenje je da je sreca stvar trenutka koji traje neko vreme. Postoje razne stvari koje donose coveku osecaj srece i blagostanja, bilo materijalnog bilo intelektualnog. Dobitak neke materijalne stvari koju si zarko zeleo, dobitak dece, zavrsetak nekogo obimnog posla itd.

Uglavnom se sreca povezuje sa nedostatkom necega, radom na tome, i dobijanjem nagrade. Znaci, sreca bi za mnoge bila nagrada za ulozeni trud.

Sreca je proces, prolaznog je karaktera i daje prijatan osecaj. Kada osoba dobije nagradu ili kupi/dobije zeljeni materijalni predmet, sam cin te nabavke daje srecu coveku. I onda se covek navikne na taj predmet i posle nekog vremena to ushicenje prelazi u nesto potupono normalno i obicno.

Svakako postoje ljudi koji kazu za sebe da su srecni, zbog recimo ok zivota, ok posla, ok ovoga ili onoga, cinjenica je da oni tumace stanje u kome se nalaze kao sreca, a zapravo se radi o zadovoljstvu. Cesto cete cuti, kako je moglo da ispadne ovo je sto sada imamo super.

Necaka od nasih prijatelja je obolela od leukemije. Svi se trudimo da skupimo sto vise para za njeno lecenje, i njena majka (a mozda i ta devojcica) bi bila presrecna kad bi operacija uspela.

Cesto se sreca povezuje sa dobrim zdravljem, i naravno da je zdravlje najvaznije, jer u suprotnom, dzaba ti sve pare ovoga sveta ako si bolestan. Jedino je mozda lakse bogatashima, koji ne moraju da skupljaju dobrovoljne priloge nego mogu odmah da plate lecenje.

Slazem se sa ovom kratkokm opservacijom i mogu da zakljucim da sreca nije splet okolnosti vec je rezultat rada , truda i borbe.

Neki mogu da kazu da je njihova sreca splet okolnosti ali ja verujem da se sve desava sa razlogom i da je svako zbivanje u nasem zivotu , svaka reakcija , prouzrukovana nekom nasom akcijom.

Citat

Naravno da jesu iako ne bih to nazvala drogama (pokretacima, da) i time si izneo sustinu. Ali, koliko se secam, tvoja su pitanja isla pre tih stanja i kako do njih doci. Ili gresim?

I dalje tvrdim da je to stanje duha (duse) koje treba ili postici ili izbalansirati ukoliko postoji.

Da se nebi mimoisli u zakljucima zelim da preformulisem svoju misao.

Ako je unutrasnji duh (dusa) pod nasom kontrolom tacnije receno trebala bi biti , koliko nas u toj kontroli remete spoljni faktori.
Ako je na mojoj ruci poderotina koja pece , iritira i boli da li ce mi ona pomoci ili odmoci da se tog dana prema ljudima ophodim srdacno , dobro sa osmehom ?

Nasuprot tome , ako mi danas misli lutaju zbog raznoraznih problema ako sam povucen i dekoncetrisan da li ce to uticati na brigu prvenstveno o sebi samom pa tek onda na brigu o svojoj okolini ?

Iako ja nedelim to misljenje sa vecinom , vecina kaze dakod nekih ljudi postoji veoma visok intelektualni nivo koji im omogucava da se izoluju ne samo od psihickih smetnji vec i fizickih.Mogucnost da se ignorise bol znatno pomaze opstem psihickom stanju.
Ako je neki covek u stanju da postane filter ili pak da drugacije razume i svrstava po bitnosti spoljne uticaje onda takav covek doslovce projektuje svoju srecu.

Sa tog gledista mozemo duhovno , unutranse stanje (dusevno stanje) da stavimo ispred telesnog ali svakako, zavsinost postoji.

Ujedno tu je i odgovor na tvoje pitanje.

Kako doci do tog "viskog intelektualnog nivoa" za koji vecina smatra da je dostizan za vrlo mali broj ljudi.

Koristim rec droga namerno jer sreca je , kao i ljubav , kao i bes i mnogi drugi emocionalni aspekti samo slozen hemisli proces u mozgu.

Za te hemiske procese u glavi naucnici su smatrali da su izvan nasih domasaja kontrole ali se pre nekoliko godina doslo je do nagovestaja da nije tako.

Ja cesto pricam anegdontu o nasam pokojnom patrijarhu Pavlu i njegovoj unuci , kada njegova unuka dolazi besna kuci jer su joj vrata autobusa zarobila kosu pa se tako zaglavljenom kosom vozila do sledece stanice.Tako besnu Pavle je smiruje i objasnjava da to nije nista da to nije razlog za toliki bes.Ona mu odgovara da nemoze da se odupre i upituje ga kako on moze da uvek ostane hladan , smiren gde joj on odgovara da svakoga dana vezba.

Patrijarh Pavle je od svih svojih vrlina najprepoznatljiviji u narodu bio po tome sto je bio veoma blag , tih i smiren covek iako je i sam preziveo mnogo sto sta u zivotu.

I njegovih 95 godina zivota najverovatnije proizilaze iz posvecenosti filozofiji srece.

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Neki mogu da kazu da je njihova sreca splet okolnosti ali ja verujem da se sve desava sa razlogom i da je svako zbivanje u nasem zivotu , svaka reakcija , prouzrukovana nekom nasom akcijom.
i kad nam padne saksija na glavu?

i kad dete dobije rak mozga, to je isto dete izazvalo nekom svojom akcijom?
« Poslednja izmena: 04. Jan 2016, 22:54:34 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Samsung S7

Ne uvek. Postoje stvari koje se desavaju van nase volje/akcije i koliko god se trudio da predvidish buducnosti i da radish sve kako bi bio manje nesrecan, to se ipak nekako desi.

Sto se tice dugovecnog zivota, ako zanemarimo bolesti koje mozes da zapatish ni kriv ni duzan, saobracajne i druge nesrece, dakle slucajno, i ako si relativno fizicki aktivan i ne pijes i ne pusish, duzina tvog zivota je stvar genetike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.