Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istrazivanje : Sta cinite da bi bili ili ostali srecni ?  (Pročitano 13508 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
al nemože bez stresora
  može
Citat
Sto bi znacilo , kada bi nasli neki magicni nacin da nebudemo podlozni stresu postali bi srecni ?
koji to ''mi''? NEKI ljudi se stresiraju oko najmanjih sitnica,NEKI oko ponečeg, a NEKI se nimalo ne stresiraju oko ničega.
sreća je jako diskutabilan i upitan pojam i smatram da ni ne postoji,niko nije ni istinski srećan ni istinski nesrećan.
čim imaš nešto tj neki pojam koji je toliko sporan i subjektivan da ga svako definiše drugačije,odma tu nešto smrdi i postavlja se pitanja kako nešto što objektivno postoji može da tako varira od čoveka do čoveka.
naravno da postoje neka sitna ili krupna zadovoljstva ali bi po meni bilo preterano nazivati to ''srećom'', zvuči mi kao preteran i izveštačen pojam koji bi trebalo da opisuje nešto uzvišeno,nedokučivo,šta ja znam, a u stvarnosti u kojoj nonstop neko umire a oni koji još nisu umrli su hodajući mrtvaci koji će to sigurno postati (mrtvi) nema ničeg ''uzvišenog'' ili ''plemenitog'' ili ne znam kakvog
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 950
Citat
neki pojam koji je toliko sporan i subjektivan da ga svako definiše drugačije,odma tu nešto smrdi i postavlja se pitanja kako nešto što objektivno postoji može da tako varira od čoveka do čoveka

Znaci da je problem u coveku ?

Kako to nasa pozitivnost utice na ljude oko nas ?

Sta mozemo da kazemo o ljudima koji potresaju vise ii oko svega a sta pak mozemo da kazemo o ljudima koje se nepotresaju zbog sitnica ili koji se jednostavno manje stresiraju ?

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
''problemi'' ne postoje, postoje samo situacije

nikako

upravo i samo jedino to-ovi da se potresaju oko svega, a oni da se manje stresiraju
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Citat
Coveku je ocito za zivot potrebno instant resenje kao dorucak iz mikrotalasne .
Moze li se coveku to podariti?

Sem instant supe i ostalih gluposti, ne postoji ïnstant"resenje a da se tice ljudskog stanja ili ponasanja.

Sreca je duhovno stanje ljudskog bica.
Kada to shvatimo mozemo dalje razvrstavati u podgrupe i postavljati potpitanja.

Sa druge strane, stres je stanje koje je prouzrokovano remecenjem te iste srece i uzrok mu je totalno nebitan.

Stepen tog istog stresa varira od duhone (pre svega) stabilnosti ljudskog bica, pa dobijamo takve analize gde nekoga potrese nesto sto drugog ne dotakne.

Probali su razni psiholozi da razloze sve te podslojeve i rascepaju kao koru od drveta, ne bi li dosli do üzroka". Nisam sigurna da se u tome napredovalo dalje od prvog sloja kada govorimo o prakticnoj primeni.
U praksi su svi pametni  Smile

IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Била би савршен политичар. Много ријечи да се не каже ништа.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 950
''problemi'' ne postoje, postoje samo situacije

nikako

upravo i samo jedino to-ovi da se potresaju oko svega, a oni da se manje stresiraju

Ocekivao sam bilo kakav odogovor na ova pitanja ... elem ...

Covekova pozitivnost istovetno utice i na okolinu . Dok vecina zivi sa saznanjem koje se cesto koristi u regularnim konverzacijama "promenice me sredina u kojoj zivim"  to sazananje je zapravo pogresno.
Mozemo to uporedit sa roniocem i jatom riba.Svaki put kada ronioc pokusa da udje u jato , jato ga jednostavno zaobidje ili ga opkruzi sta god samo se jedno nikada nedesava a to je da se jato rasturi.Jato se prilagodjava.

Slicno je u zivotu.

Kada se zadesite u novoj sredini najcesce ce vam prici ljudi vama slicni po osobinama ili oni privuceni vasom energijom kojom zracite pozitivnom ili negativnom.

Ovo saznanje je dobro.Ono nas uci da sve sto zelimo da nas okruzuje kreiracemo mi sami ispoljavanjem onih osobina i emocija kojima zelimo da budemo okruzeni.To je mocan alat koji vam garantuje vlasnistvo nad jednom od osnovnih stvari koje cine srecu a to je pozitivnost , optimizam , nadanje.

Cinjenica je da cak i negativni ljudi odbijaju iz svog okruzenja negativne ljude.Uzmite sami sebe za primer , koliko vas izbegava ovakve osobe ?

Ova cinjenica nam govori da je u covekovoj prirodi da naginje ka pozitivnosti tj. sreci bez obzira kolki je jaz i prepraka da to budemo u nama.

Pozitivno ophodjenje prema nasoj okolini garantovace nam da ce nasa okolina biti pozitvna prema nama.

Citat

Zapravo psiholozi veoma cesto ovakve osobe svrstavaju u A tip i B tip to jest one koji kroz zivot idu brzo , bezkompromisno , snazno a koji su cesto stresne osobe ili one koji celi zivot provedu sa nekim unutrasnjim mirom i ubedjenjem da ce sreca doci sama i takve osobe cesto zive bez preteranog stresiranja.
Postoje tu i osobe C tipa koje su neka zlatna sredina i koji imaju moc da potisnu mnoge negativne uticaje i dogadjaje stoga ovakve osobe spadaju u veoma uravnotezene i u zivotu veoma cesto uspesne.

Ljudi za koje mozemo reci da su stresni su obicno i bolesljivi.Isto tako poseduju vrlo grubu interpretaciju govora sto ih cini odbojnim.Emocionalno nestabilni , izmedju suza i smeha je jedna veoma tanka linija.Najcesca osobina ovakvih ljudi je taj neugodni osecaj kada smo blizu njih.Mislim da je svako od nas osetio to na svojoj kozi.Bukvalno nemoratre rec progovoriti osecate da tu nesto nije uredu.

Ljudi za koje mozemo da kazemo da su manje stresni obicno su i zdraviji iako zbog svog nemara cesto vrlo lose odrzavaju higijenu tela.Ovakvi ljudi su cesto i sa malom voljom za rad i uspeh.Usporeni i prepuni nadanja ali vrlo cesto omiljeni i voljeni.To je normalno jer su ljudi manje stresni mnogo privlacniji.

To nam naravno nedaje odgovor kako da se od stresa ili nemara sacuvamo ali nam bar daje odgovor kako izmedju ova dva da napravimo razliku a zatim razmislimo kako ce mo se postaviti.

Stres se nemoze izbeci i zato je najbolje poceti sa ucenjem kako da se sa stresom suocimo i kako da ga pobedimo , preovladamo ili u najbolju ruku samo potisnemo u pozadinu.

Citat
Coveku je ocito za zivot potrebno instant resenje kao dorucak iz mikrotalasne .
Moze li se coveku to podariti?

Sem instant supe i ostalih gluposti, ne postoji ïnstant"resenje a da se tice ljudskog stanja ili ponasanja.

Sreca je duhovno stanje ljudskog bica.
Kada to shvatimo mozemo dalje razvrstavati u podgrupe i postavljati potpitanja.

Sa druge strane, stres je stanje koje je prouzrokovano remecenjem te iste srece i uzrok mu je totalno nebitan.

Stepen tog istog stresa varira od duhone (pre svega) stabilnosti ljudskog bica, pa dobijamo takve analize gde nekoga potrese nesto sto drugog ne dotakne.

Probali su razni psiholozi da razloze sve te podslojeve i rascepaju kao koru od drveta, ne bi li dosli do üzroka". Nisam sigurna da se u tome napredovalo dalje od prvog sloja kada govorimo o prakticnoj primeni.
U praksi su svi pametni  Smile

Voleo bih da znam kako si dosla do tog zekljucka "Sreca je duhovno stanje ljudskog bica." Iako vec mozda znam odgovor voleo bih da to cujem od tebe.

U medjuvremnu moram da se uzprotivim i na tvoju recenicu dodam da covekovu srecu cine pravilno usadjivanje misli , kreiranje svesti i time duhovnog stanja u onom telu u kome se trenutno nalazimo.

Duhovno stanje kao i fizicko kod coveka nemoze biti konstantno , isto , tokom zivota ali to neznaci da ce nas nasa neizbalansirana priroda promeniti u pogledu srece tj. da li smo srecni ili ne.

Ako fizicki nismo dobro onda veoma lako postajemo i duhovno bolesni.Nase zdravlje je takodje preduslov da bi bili srecni ali opet nemora da bude presudno.

U ovome nam mnogo moze pomoci i psihologija i filozofija.

Uzmimo za primer pre par godina kada je onaj decak iz bogate porodice pucao i ubijao ucenike po skoli ili pak onaj Svedjanin koji je pobio onu grdnu decu i odrasle takodje pre par godina.
Obe osobe su fizicki i psihicki potpuno zdrave , jake , koje su sasvim svesne svojih dela i cak sto vise sa opravdanjima za ista.Ovaj drugi je cak i trenirao kao komandos.Obe osobe dosle su iz dobrostojecih porodica a opet sa nakaznom filozofijoim zivota i nesrecni i sa nagonom za ubijanje.

Na drugoj strani imamo Sem Bernsa i Nika Vujicica naprimer.Nemoram nista vise pisati.Zivite bar 30% po njihovim filozofijama zivota i verujem da ce te biti srecniji.

Kao sto sam gore pokusao da objasnim da je pozitivnost bitna jer ce nam vremenom kreirati pozitivno okruzenje isto tako je veoma bitno i nase zdravlje i snaga naseg tela jer i to je nekakvo okruzenje naseg duhovnog stanja.

Naravno na kraju nije presudno.

Mnogi ljudi citiraju onu kinesku poslovicu "Moje telo je moj hram" iako zapravo neznaju odakle proistice.Ali ti isti Kinezi se koriste jos jednom na nasen jeziku tumacenom poslovicom da je kuca nije tvrda spolja nego izunutra.

Kinezi kao i mnoge istocnjacke kulture gaje ucenja o stanju duha i kod njih se mnogo vise vrednuje unutrasnje bice i kako ga ispoljavamo nego spoljasni izgled.

Zakljucak je da stanje naseg tela i okolina koja ga okruzuje nije ekvivaletna nasem duhu.Nase unutrasnje bice je daleko iznad toga.

Tako je i sa srecom.Sreca nemora biti stanje , sreca je nas izbor.

Ali vratimo se na glavnu problematiku.

Kako pomoci obicnom coveku da bude srecan.Kako ga posavetovati a da ga pritom nezaludjujete tekstovima kao sto sam ja gore ispisao i netereti ga da izcita gomilu knjiga , filozofskih dela i razna pisanja o psihologiji srece.Kako neizgubiti gomilu sati , jedan deo zivota a doneti odredjene zakljucke ili pak voditi se po odredjenim pravilima da bi bili srecni.

Pises kako psiholozi nisu rasclanili problem i dali resenje , ne oni jesu to uradili odavno a filozofi su to ucinili jos vekovima unazad.

Ali nijedni ni drugi nisu uspeli da ta svoja saznanja preblize obicnom coveku.

Vracam se na isto ... da li postoji instant resenje ? Smiley Da li postoji nesto sazvakano i jasno svakome.

Ja mogu reci za sebe da zivim po nekim nacelima i kojih se pridrzavam i zbog toga sam u najvecoj meri srecan.

Ali da bih dosao do tih nekih nacela i kako ih primeniti dosta sam citao , istrazivao googlao delio iskustva i slusao druge , starije iskusnije i tako dalje. To mi je odnelo mnogo vremena naravno ali moja sreca je sto mi je to vreme bilo dato.Sta je sa ljudima koji to vreme nemaju , obicnim ljudima , radnicima , roditeljima koji svoju srece grade na neki drugi nacin i po nekim ustaljenim , prenesenim nacelima ali ne i univerzalnim.

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
ko si ti čoveče i sta hoćeš?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
ko si ti čoveče i sta hoćeš?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 950
Izgleda da je @dzonispecial sa pocetka teme bio upravu Smiley
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
dzonipascal mozda?
i da bio je u pravu.

ali pretpostavljam i da srecnim ljudima nema mnogo razloga pricati o sreci.
a nesrecne to moze da vredja, mislim bas si pretenciozan
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.