Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i koliko nas osiromašeni uranijum ubija?  (Pročitano 11940 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
jesu naucnici mjerili nivo zracenja na krsu ..koji je rasciscavan posle zlocina nato pakta ..
i jesu pitali  nadlezne gdje su vozila koja su odvozila taj krs...
i ako ih nadju neka izmjere nivo zracenja na njima...
« Poslednja izmena: 28. Sep 2016, 08:07:51 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 53.0.2785.124
mob
LG Frizider
Citat
У главама крилатих ракета „Томахавк“ се користи око 20 килограма осиромашеног урана

A.....da.

Al dobro. Ako je neko citao tekst da se primetiti i nesto od cinjenica, jasno da je bombardovanje hemijskih postrojenja svakako nacinjena velika steta po zivotnu sredinu.

Evo neka suma raznih istrazivanja.

http://www.wise-uranium.org/dissbk.html#SERBIA

I to bi bilo to od mene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Citat
У главама крилатих ракета „Томахавк“ се користи око 20 килограма осиромашеног урана

Citat
Because claims about the use of DU in cruise missiles are often taken as established fact, when Tomahawk missiles were used against Serbia during the Kosovo conflict in 1999, Serbian authorities believed that Tomahawk missiles contained DU. The Serbian Army had already established that DU ammunition had been used in NATO strikes in Bosnia, from investigations at the Han Pijesak site in Republika Srpska, although this information was not made public. Researchers at the Vinca Institute of Nuclear Science in Belgrade had prepared a programme prior to NATO’s involvement in the conflict, and visited strike sites, including Tomahawk strike sites, with dosimeters to investigate the possible presence of DU.

The results of this programme showed that the only DU ammunition used in the conflict with Serbia were 30 mm rounds fired by A-10 aircraft.3 Decontamination work at sites in Serbia only found DU material which was attributable to A-10 strikes. Analysis of a KFOR document which suggests DU was used in cruise missiles, suggests that the author was not writing from a position of knowledge, as the document contains several inaccuracies, such as stating that DU is fired by many mobile artillery platforms, or that British Harrier jets may fire DU.

Klik
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0

https://www.youtube.com/watch?v=3KJLZ2U6hgQ

https://www.youtube.com/watch?v=2JSk4T9IN3I

Ja imam tendenciju da verujem nekim naucnim institucijama, a to je recimo u ovom slucaju Institut za nuklearne nauke u Vinci. Na stranu toksicnost i radioaktivnost uranijuma koja je dokazana i poznata, u njihovom izvestaju jasno pokazuju da na celoj teritoriji Srbije, van KIM, nije pronadjen trag ili zrno OU osim eventualno lokaliteta tv antene blizu Vranja.

Dok je recimo povisena koncentracija blizu termoelektrana, rudnika olova, kamenog uglja....

Znajuci pritom da je NATO pogadjao uglavnom kartonske makete tenkova i transportera u reonu bliskom razdelnoj liniji sa Kosovom, mogucnost stvaranja aerosola pri penetraciji OU u zemlju je ravna nuli.
Nuli nije ravna svakako oksidacija u zemljistu koja zavisi od vise faktora ali poenta cele price i fame oko OU je svakako prenaduvana to mitskih granica.

I ja imam tendenciju da verujem istraživanjima ali ona nisu sprovedena. Da ponovim, neposredno posle bombardovanja osnovana je komisija koja je vršila ispitivanje zemljišta i pregledala ljude, biljke i životinje. Zvaničan stav đinđoline i ekipe je bio da su ti ljudi samo trošak i da je istraživanje nepotrebno. Ukinuli su im budžet i raspustili ih. Dotičnom su amerikanci koji su ga doveli na vlast bili prijatelji a kako se može videti to isto tvrdi i aktuelna vlast. Pa ne bi valjda humaniste, demokrate i na kraju prijatelje smeli da optužimo za ovako nešto.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Apr 2015, 22:15:58

Митић за "Геополитику": ИПАП – држање Србије на НАТО узици

Није нам био потребан ИПАП као доказ да се Србија већ годинама, тихо, пузајући, на мала врата, испод радара, приближава НАТО.

Реторички, Србија се држи војне неутралности, а ИПАП споразум је „само“ највиши корак сарадње са НАТО оквиру Програма „Партнерство за мир”, без обавезивања на чланство у Алијанси. Бирократски гледано, он интензивира сарадњу са НАТО у областима науке, војне обуке и реформе, сарадње у ванредним ситуацијама, и типичан је за све земље бивше Југославије и бившег СССР које нису или не желе да постану чланице НАТО.

Међутим, Србија је земља коју је НАТО пре 16 година бомбардовао, којој је пре 7 година у сарадњи са ЕУ отео део територије, и коју притиска да уведе санкције против свог највећег традиционалног савезника, Русије, земље коју чланице Алијансе у последњих годину дана тероришу санкцијама, војним и политичким претњама.

Самим, тим, када је Србија у питању, “ђаво” је у интерпретацији. Тачно је да ИПАП садржи низ контроверзних одредби који се тичу војне сарадње, интероперабилности, учешћа у мултинационалним операцијама, транзиту и обуци НАТО војника – које сваком ко је преживео НАТО бомбардовање ствара макар осећај мучнине. Јасно је да “интероперабилност” има сврху припреме српских војника да функционално буду упаковани и припремљени за учешће у будућим НАТО операцијама, као што “транзит” може да буде употребљен и за евентуалне операције против Руске Федерације.

Међутим, опасност ИПАП лежи и у другим, мање “атрактивним” одредбама овог споразума. Пре свега, јасно је да овде више нема речи само о војној сарадњи – већ да се сарадња са НАТО проширују и на правосуђе, економију, унутрашње послове и пропаганду. У свим овим пољима, дакле за мање-више читаву државну управу, НАТО ће имати саветодавну улогу. Моћи ће да се меша у све. Као да за испуњавање услова није било довољно 35 поглавља Европске уније, сада ће и НАТО моћи да Србији предочи шта мисли о корупцији, о правима мањина, али и о томе који су аспекти сарадње са Русијом “безбедни” и самим тим прикладни за Србију.

За грађане ће посебно опипљив бити програм пропагандних активности које ће “дизати свест” о значају сарадње Србије и НАТО. Грађани Србије ће то плаћати из свог џепа јер, како стоји у споразуму, “Република Србија намерава да спроведе активну и свеобухватну информативну кампању” којим би хвалила ту сарадњу. Сарадња са НАТО ће бити промовисана на универзитетима, у научно-истраживачким институцијама, невладином сектору, медијима.

У преводу, за све грађане Србије који се противе НАТО, а нарочито оне који активно упозоравају на опасности од приближавања овој организацији, све ће бити мање простора, све мање толеранције за изношење критичких ставова према алијанси.

Циљ је јасан: промена дискурса о НАТО и наратива о улози НАТО у бомбардовању и отимању Косова и Метохије, са пратећим избацивањем „емоција“ из глава грађана Србије.

Када смо већ код Косова и Метохије, у споразуму ИПАП и Партнерству за мир уопште нема никаквих озбиљних референци везаних за чињеницу да НАТО годинама обучава будућу „војску Косова“ пред очима целог света. Српске замерке око смањивања присуства КФОР-а и „дефиксације“, односно препуштања заштите историјских, културних и верских споменика косовској полицији, се у НАТО „примају к знању“, а суштински, као што знамо из праксе, потпуно игноришу. Толико о „дијалогу“ са НАТО: Србија испуњава услове НАТО, а НАТО српске замерке „прима к знању“.

Србија са споразумом ИПАП није прешла Рубикон. Међутим, први следећи корак би управо то значио. Знак за узбуну би могао да буде било какав сигнал из Београда или Брисела у вези са израдом плана МАП (Мемберсхип Ацтион План), Акционог плана за чланство у НАТО, што би значило да се Србија одрекла војне неутралности, да се определила за чланство у НАТО-у. Тај степен може бити отворен тако што би Влада мимо Скупштине и народа затражила израду МАП. По завршетку процеса установљеног по основу МАП, земља би добила званичан позив за чланство у НАТО и референдум о томе би био потпуно ирелевантан, јер се сматра да је тада развој процеса ка чланству бесповратан, пошто се још није десило да се нека држава након добијања МАП-а врати назад.

Александар Митић, председник Центра за стратешке алтернативе

Potpisivanjem ipap sporazuma proći ćemo gore nego da smo u nato rajhu. Na stranu to što su dobili mnogo više nego što su tražili ultimatumom koji smo odbili i zbog kog smo bombardovani, sada moramo i da finasiramo njihove projekte. Mislim ba propagandu i na infrastrukturu koja treba nato rajhu. Srbija diže kredit zbog puta prema Albaniji kao da joj to treba. Zna se kome to treba a kad se pogleda malo bolje ovo nije usamljen slučaj.

Међутим, опасност ИПАП лежи и у другим, мање “атрактивним” одредбама овог споразума. Пре свега, јасно је да овде више нема речи само о војној сарадњи – већ да се сарадња са НАТО проширују и на правосуђе, економију, унутрашње послове и пропаганду. У свим овим пољима, дакле за мање-више читаву државну управу, НАТО ће имати саветодавну улогу. Моћи ће да се меша у све. Као да за испуњавање услова није било довољно 35 поглавља Европске уније, сада ће и НАТО моћи да Србији предочи шта мисли о корупцији, о правима мањина, али и о томе који су аспекти сарадње са Русијом “безбедни” и самим тим прикладни за Србију.

За грађане ће посебно опипљив бити програм пропагандних активности које ће “дизати свест” о значају сарадње Србије и НАТО. Грађани Србије ће то плаћати из свог џепа јер, како стоји у споразуму, “Република Србија намерава да спроведе активну и свеобухватну информативну кампању” којим би хвалила ту сарадњу. Сарадња са НАТО ће бити промовисана на универзитетима, у научно-истраживачким институцијама, невладином сектору, медијима.

У преводу, за све грађане Србије који се противе НАТО, а нарочито оне који активно упозоравају на опасности од приближавања овој организацији, све ће бити мање простора, све мање толеранције за изношење критичких ставова према алијанси.

Циљ је јасан: промена дискурса о НАТО и наратива о улози НАТО у бомбардовању и отимању Косова и Метохије, са пратећим избацивањем „емоција“ из глава грађана Србије.

Našao sam članak i sporazumu za koga nikog više nije briga. Nagrabusili smo ako je tačno šta gore piše. Sporazum je potpisao ministar rodić ispred vučićeve vlade koja je bila tehnička.

Ne znam za ostale ali meni sve ovo smrdi do neba. Lako se može naći neki dr. koji će za kintu pevati u horu sa j.milić. Naročito sad kad zna da nije bilo nikakve istrage sprovedene na terenu. Čak nema ni tačnog broja svih onih koji su oboleli od galopirajućeg  raka.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 30. Sep 2016, 01:02:07
Čak nema ni tačnog broja svih onih koji su oboleli od galopirajućeg  raka.
pa dobro. nesto ih je manje od onih sa kasajucim rakom.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
mob
LG Frizider
Aman, Zorane, covece, kako nisu sprovedena kad imas rezultate istih na bas ovoj temi postavljene?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
on tome ne veruje.
jer biramo cemu verujemo
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
mob
Ericsson jeste
ne bira niko ništa
''izbor'' u uzročno-posledičnoj stvarnosti ne postoji
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
ne bira niko ništa
''izbor'' u uzročno-posledičnoj stvarnosti ne postoji
postoji ali nije oslobodjen kauzalnosti

izbor je nas naziv za preovladavanje jaceg motiva
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.