Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:57:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 189861 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung SGH-E590
Meta raketnih sistema. Smile
Kao da je bitno da li ce nas neko direktno da gadja ako polete nuklearke... Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC 
Meta raketnih sistema. Smile
Kao da je bitno da li ce nas neko direktno da gadja ako polete nuklearke... Smile

Mislim na konvencionalno naoruzanje, ako polete nuklearke nece biti vise bitno niikome na ovoj planeti, a najmanje nama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Митић за „Геополитику“: ИПАП – држање Србије на НАТО узици

Није нам био потребан ИПАП као доказ да се Србија већ годинама, тихо, пузајући, на мала врата, испод радара, приближава НАТО.

Реторички, Србија се држи војне неутралности, а ИПАП споразум је „само“ највиши корак сарадње са НАТО оквиру Програма „Партнерство за мир”, без обавезивања на чланство у Алијанси. Бирократски гледано, он интензивира сарадњу са НАТО у областима науке, војне обуке и реформе, сарадње у ванредним ситуацијама, и типичан је за све земље бивше Југославије и бившег СССР које нису или не желе да постану чланице НАТО.

Међутим, Србија је земља коју је НАТО пре 16 година бомбардовао, којој је пре 7 година у сарадњи са ЕУ отео део територије, и коју притиска да уведе санкције против свог највећег традиционалног савезника, Русије, земље коју чланице Алијансе у последњих годину дана тероришу санкцијама, војним и политичким претњама.

Самим, тим, када је Србија у питању, “ђаво” је у интерпретацији. Тачно је да ИПАП садржи низ контроверзних одредби који се тичу војне сарадње, интероперабилности, учешћа у мултинационалним операцијама, транзиту и обуци НАТО војника – које сваком ко је преживео НАТО бомбардовање ствара макар осећај мучнине. Јасно је да “интероперабилност” има сврху припреме српских војника да функционално буду упаковани и припремљени за учешће у будућим НАТО операцијама, као што “транзит” може да буде употребљен и за евентуалне операције против Руске Федерације.

Међутим, опасност ИПАП лежи и у другим, мање “атрактивним” одредбама овог споразума. Пре свега, јасно је да овде више нема речи само о војној сарадњи – већ да се сарадња са НАТО проширују и на правосуђе, економију, унутрашње послове и пропаганду. У свим овим пољима, дакле за мање-више читаву државну управу, НАТО ће имати саветодавну улогу. Моћи ће да се меша у све. Као да за испуњавање услова није било довољно 35 поглавља Европске уније, сада ће и НАТО моћи да Србији предочи шта мисли о корупцији, о правима мањина, али и о томе који су аспекти сарадње са Русијом “безбедни” и самим тим прикладни за Србију.

За грађане ће посебно опипљив бити програм пропагандних активности које ће “дизати свест” о значају сарадње Србије и НАТО. Грађани Србије ће то плаћати из свог џепа јер, како стоји у споразуму, “Република Србија намерава да спроведе активну и свеобухватну информативну кампању” којим би хвалила ту сарадњу. Сарадња са НАТО ће бити промовисана на универзитетима, у научно-истраживачким институцијама, невладином сектору, медијима.

У преводу, за све грађане Србије који се противе НАТО, а нарочито оне који активно упозоравају на опасности од приближавања овој организацији, све ће бити мање простора, све мање толеранције за изношење критичких ставова према алијанси.

Циљ је јасан: промена дискурса о НАТО и наратива о улози НАТО у бомбардовању и отимању Косова и Метохије, са пратећим избацивањем „емоција“ из глава грађана Србије.

Када смо већ код Косова и Метохије, у споразуму ИПАП и Партнерству за мир уопште нема никаквих озбиљних референци везаних за чињеницу да НАТО годинама обучава будућу „војску Косова“ пред очима целог света. Српске замерке око смањивања присуства КФОР-а и „дефиксације“, односно препуштања заштите историјских, културних и верских споменика косовској полицији, се у НАТО „примају к знању“, а суштински, као што знамо из праксе, потпуно игноришу. Толико о „дијалогу“ са НАТО: Србија испуњава услове НАТО, а НАТО српске замерке „прима к знању“.

Србија са споразумом ИПАП није прешла Рубикон. Међутим, први следећи корак би управо то значио. Знак за узбуну би могао да буде било какав сигнал из Београда или Брисела у вези са израдом плана МАП (Мемберсхип Ацтион План), Акционог плана за чланство у НАТО, што би значило да се Србија одрекла војне неутралности, да се определила за чланство у НАТО-у. Тај степен може бити отворен тако што би Влада мимо Скупштине и народа затражила израду МАП. По завршетку процеса установљеног по основу МАП, земља би добила званичан позив за чланство у НАТО и референдум о томе би био потпуно ирелевантан, јер се сматра да је тада развој процеса ка чланству бесповратан, пошто се још није десило да се нека држава након добијања МАП-а врати назад.

Александар Митић, председник Центра за стратешке алтернативе

U SLUŽBI NASILJA ZAPADNIH OKUPATORA: PREDSEDNIK „VLADE U SRBIJI“ KAO DEO PROJEKTA VELIKOALBANSKOG ŠIRENJA

https://getosrbija.wordpress.com/

Potpisivanjem ipap sporazuma proći ćemo gore nego da smo u nato rajhu. Na stranu to što su dobili mnogo više nego što su tražili ultimatumom koji smo odbili i zbog kog smo bombardovani, sada moramo i da finasiramo njihove projekte. Mislim ba propagandu i na infrastrukturu koja treba nato rajhu. Srbija diže kredit zbog puta prema Albaniji kao da joj to treba. Zna se kome to treba a kad se pogleda malo bolje ovo nije usamljen slučaj.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ubise juce onog Crnogorca sto je bio protiv nato-a...

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0

Znaš u kojoj je stranci bio taj?Bolje da ne znaš... Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Ne znam. Aj mi kazi da ne guglam  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0

Ne znam. Aj mi kazi da ne guglam  Smile

Liberalni savez Crne Gore.A znaš koja je politika te stranke bila(pošto se ugasila)?Od postanka sveta,od Adama i Eve za sve na ovoj planeti je kriv velikosrpski nacionalizam.... Smile e sad šta se tom liku prelomilo pa on od te politike prešao na priču protiv NATO,za Rusiju ja ne znam...

A evo ti šta o njemu kaže njegov bivši predsednik iz te nesrećne stranke

Čujem da je Saša Marković (Mangulica) iz Budve, magistrirao u četrdeset sedmoj godini svojeg bitisanja. Čudno je da neko, u tim godinama, želi da postane magistar, ali ja znam, da se u tome krije neki Manguličin račun. Marković mi je poznat kao apsolutni ljenjivac, koji u životu ni knjigu nije pročitao, a kamoli rečenicu napisao, ili se bavio naučno-istraživačkim radom. Pogledajte Mangulicu s leđa, kad hoda, i spojite ga u jedno: ljuljanje kuljatog tijela dok hoda, kuljatih zadnjica koje lebde u salu i vazduhu lijevo-desno, istu takvu glavu koja ponavlja lebdenje zadnjice, i – sve će vam biti jasno – radi se o prevarantu nad prevarantima, i podlom glumcu.A kud će kruška, no pod krušku!
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0

politika Vučića i Nikolića jeste očigledno seme razdora i može prerasti u dublje podele u zemlji,ljudi me gledaju kao da sam lud.Moje mišljenje je da ta naša politika doprinosi ovoj podeli i voleo bih kad bi nas neki lider poveo na jednu stranu što pre upravo jer ovaj procep može jednog dana postati preveliki...

Vidis, ja sam suprotnog misljenja po ovom pitanju od tebe. Za sada,mudro igraju Vucic i Nikolic.
Svako svrstavanje na jednu ili drugu stranu bi nas definitivno pocepalo. I uopste ne sumnjam da to znaju,oni koji trebaju to da znaju  Smile verovatno nas jos uvek zato i ne pritiskaju dovoljno jako, da se "dobrovoljno" i formalno ne uclanimo u NATO... prosto, ne odgovara im nestabilan region,dugorocna nestabilnost,koja bi mogla da proistekne iz takve nametnute odluke...sve parlamentarne, politicke partije,istina jesu "sistemske" sto se BT hvalio prema Vikiliksu...ali narod nije.

Ovako imamo cvrsto drzanje na uzdi preko IPAP-a a sa druge strane za siroke narodne mase,ucesce na paradi u Moskvi...i jos uvek prilican manevarski prostor za manipulacije na unutrasnjem planu aktuelnoj politickoj eliti. Do kada ? Zavisi od spoljnih faktora,od podele karata mocnijih i njihovih odluka.
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat
Међутим, опасност ИПАП лежи и у другим, мање “атрактивним” одредбама овог споразума. Пре свега, јасно је да овде више нема речи само о војној сарадњи – већ да се сарадња са НАТО проширују и на правосуђе, економију, унутрашње послове и пропаганду. У свим овим пољима, дакле за мање-више читаву државну управу, НАТО ће имати саветодавну улогу. Моћи ће да се меша у све. Као да за испуњавање услова није било довољно 35 поглавља Европске уније, сада ће и НАТО моћи да Србији предочи шта мисли о корупцији, о правима мањина, али и о томе који су аспекти сарадње са Русијом “безбедни” и самим тим прикладни за Србију.

За грађане ће посебно опипљив бити програм пропагандних активности које ће “дизати свест” о значају сарадње Србије и НАТО. Грађани Србије ће то плаћати из свог џепа јер, како стоји у споразуму, “Република Србија намерава да спроведе активну и свеобухватну информативну кампању” којим би хвалила ту сарадњу. Сарадња са НАТО ће бити промовисана на универзитетима, у научно-истраживачким институцијама, невладином сектору, медијима.

У преводу, за све грађане Србије који се противе НАТО, а нарочито оне који активно упозоравају на опасности од приближавања овој организацији, све ће бити мање простора, све мање толеранције за изношење критичких ставова према алијанси.

Циљ је јасан: промена дискурса о НАТО и наратива о улози НАТО у бомбардовању и отимању Косова и Метохије, са пратећим избацивањем „емоција“ из глава грађана Србије.

Bivši direktor Cije petreus je već većinski vlasnik medija u Srbiji (između ostalog SBB). U najavi je kupovina prve i b92 a to znači da ćemo njemu plaćati propagandu nato rajha.
  Dobro je to što su isplanirali ne sprovode odmah već na duži rok pa ko živ ko mrtav. Loše je što će njihova vojska biti ovde a mi smo pacifizovani i zbog nesluženja vojnog roka nesposobni za odbranu. Najmlađi koji je služio puni vojni rok ima 36 godina. Bojim se provokacija i pravljenja Majdana kod nas koju će nato rajh da smiruje.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat
Vidis, ja sam suprotnog misljenja po ovom pitanju od tebe. Za sada,mudro igraju Vucic i Nikolic.
Svako svrstavanje na jednu ili drugu stranu bi nas definitivno pocepalo. I uopste ne sumnjam da to znaju,oni koji trebaju to da znaju  Smile verovatno nas jos uvek zato i ne pritiskaju dovoljno jako, da se "dobrovoljno" i formalno ne uclanimo u NATO... prosto, ne odgovara im nestabilan region,dugorocna nestabilnost,koja bi mogla da proistekne iz takve nametnute odluke...sve parlamentarne, politicke partije,istina jesu "sistemske" sto se BT hvalio prema Vikiliksu...ali narod nije.

Ovako imamo cvrsto drzanje na uzdi preko IPAP-a a sa druge strane za siroke narodne mase,ucesce na paradi u Moskvi...i jos uvek prilican manevarski prostor za manipulacije na unutrasnjem planu aktuelnoj politickoj eliti. Do kada ? Zavisi od spoljnih faktora,od podele karata mocnijih i njihovih odluka.

Pa naravno da ti odgovara politika kad i ti misliš to  Smile ,ali gledajući to u odnosu na njih,i jedni i drugi nas drže na distanci jer nemaju pojma gde mi igramo,a samim tim niti bi zalegli za nas po bilo kom pitanju niti će jer nam ne veruju.Jer nema tu mnogo razlike izmedju velikih,recimo evo dve granične zemlje,ajde neko neka dirne Poljsku,ili s druge strane ajde neko neka dirne Belorusiju,nikad niko,ali zato u Ukrajini žurka seven eleven svi su pozvati od Srba i ustaša do arapa i čečena i ne znam ko se sve ne mota po toj jadnoj zemlji... Smile

Ne znam žestoki sam protivnik ove politike,ali ona je većinska i to je to...čekamo da li će nas klepiti nešto...valjda preguramo nekako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:57:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.