Microsoft je odlučio olakšati promjenu regije na Xbox Live računima - bolje ikad nego nikad
Nakon više godina frustracije s promjenom regije na svojim Xbox Live računima, igrači će uskoro ovu promjenu obaviti uz pomoć svega nekoliko klikova - objavljeno je na NeoWinu.
Nova metoda, koja se trenutno nalazi u fazi beta testiranja, omogućava korisnicima da mijenjaju regije na svojim Xbox Live računima bez straha od gubitka gamer taga, achivementa, MS bodova ili Xbox Live Gold pretplate.
Valja pripaziti, doduše, budući da je Microsoft posebno naglasio da određene usluge zaključane na regije, poput pretplata na TV kanale, Xbox Musica i sličnih, neće biti prebačene i da igrači nemaju pravo na povrat plaćenih sredstava.
Igrači koji su u prošlosti mijenjali mjesto stanovanja redovito su se susretali s velikim problemima prilikom migracije računa, prvenstveno zbog vrlo dugog vremena čekanja da se ista obavi na Microsoftovom supportu. Osim toga, često su se puta tijekom migracije "izgubili" MS bodovi, achivementi pa čak i određene igre vezane uz račun.
Službena najava novog alata još nije stigla, no vjerujemo da je nećemo čekati dugo. Daniel Lučić
Ne znam na koji tutorijal tačno misliš, ali evo otprilike ovako
One malo starije igre koje su se pojavile do pred kraj 2009. godine režeš najnormalnije preko imgburna. Znači isti fazon kao i rezanje Playstation 2 igara samo što ovde desnim klikom otvaraš onaj mali dvd fajl koji dobiješ u folderu (ne veliki iso) i režeš ga preko imgburna na 2x brzini. Neki kažu da može i 2,4x i 4x ali ja režem na 2x i do sada nisam imao problema ni sa jednom igrom. One igre koje su se pojavile negde u novembru 2009. njih treba da pečuješ posebnim programom. Mislim da je prva igra kojoj je bio potreban peč bila Tekken 6.
Ako ne znaš o čemu se radi javi pa ću ti poslati ili nakačiti ovde taj program za pečovanje
Microsoft je potvrdio da su od 2005. do kraja 2012. godine prodali 75,9 miliona primjeraka Xboxa 360
Microsoft je objavio dosadašanje prodajne rezultate Xboxa 360. Microsoftova konzola je do sada širom svijeta prodana u 75,9 miliona primjeraka. Uz to, Microsoft otkriva da mrežni servis Xbox Live trenutno broji više od 40 miliona korisnika.
Usporedbe radi, Sony je krajem prošle godine otkrio da je PlayStation 3 prodan u 70 miliona primjeraka, kao i da su do sada prodajnim mjestima isporučili 77 miliona konzola. Kao što je poznato, Xbox 360 se na tržištu pojavio krajem 2005. godine. Posebno je popularan u SAD-u i Velikog Britaniji, dok je najlošije prodajne rezultate ostvario u Japanu, gdje su se Sony i Nintendo pokazali uvjerljivijima. Viktor Krištić
Ovo nije tema o Nintendu ...ajd probaj na Nintendu da npr. igraš Call of Duty ... nice try, my friend, nice try ... a što se tice RoD, radio sam za XBOX par godina i mogu ti reći da se to dešava ljudima koji ne održavaju svoj XBOX ... evo moj XBOX već 5 godina, hvala Bogu, radi bez ikakvih problema a burazer ga koristi samo tako
I na Nintendu imaš CoD serijal, ali nije poenta u jednoj igri* već u ukupnom iskustvu i uticaju na tržište i svet video igara. A tu XBOX nikako ne rules. Nintendo sam naveo kao primer zašto je nepromišljeno reći tako nešto o XBOX-u.
* A i kome se igra copy/paste CoD kad postoji nešto poput Metroida?
« Poslednja izmena: 05. Feb 2013, 07:51:45 od Predragoon »