Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VS spremna da odmah uvede obavezno "služenje vojske"  (Pročitano 19428 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Ma to sam naveo kao minimum minimuma. Znači jedna Švajcarska ne bi mogla da bude tuđa tvrđava u okruženju rivala (da ne kažem neprijatelja), sa svom svojom vojskom, ekonomijom i moći. A kamoli jedna Srbija.

Nego kažem, aj da bar imamo to oružje i te pare pa i da razmišljamo o tom glumljenju tvrđave. Al mi nemamo ni to.
Pa ne ide tako jbg.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Nisam nesto za taj NATO al ajde. Mislim, Austrija, Finska i Svedska opet neutralne i zive bez NATO-a. Mada se opet nista bitno ne bi promenilo sa NATO-om u Srbiji. Nije na nekoj granici i prvoj liniji, malo nesto bi se modernizovalo i nesto kinte ubralo. Znam jednog Spanca koji fino zivi od kinte koju zaradi u vojsci kad ode negde preko. Inace, uglavnom check point i dosada, ali je od te kinte kupio dobru gajbu, plus dobija kintu i kad sedi kuci i javi se jednom nedeljno u kasarnu.
Al sa druge strane, dosta bre tog rata i opet nekog navlacenja vojske i vojne tehnike, nek zaobidju malo...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Al brate, sam si rekao - Austrija, Finska i Švedska. I da ponovimo - Švajcarska. Te zemlje su svetlosnim godinama ispred Srbije u svim mogućim aspektima. A i da se ne lažemo - sve su one partneri zapada.

Inače ne očekujem ni ja da mi nešto profitiramo od NATOa. Jok, pa kakav profit. Pa čak i da hoće da daju nešto Balkanskim zemljama, pre će Hrvatima da daju neko staro oružje (za džabe) nego nama. Ali razmišljam o tom ulasku čisto da nas ne drndaju više. Očigledno zapad hoće da ceo Balkan ima pod kontrolom, i svako naše  koprcanje može samo da rezultira novim penalima.
« Poslednja izmena: 02. Okt 2016, 01:14:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Sve sam ja to pretresao s Maradićem na temi o NATO-u,pozitivna stvar je što je ublažio svoj stav o tome Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Ma Svajcarsku sam naveo kao drzavu koja 99,99% nema sanse da ratuje ikad, pa opet imaju itekako ozbiljnu vojnu silu. Aj necemo da ratujemo, ni sam nisam za rat, al pre sve svega vi momci ne razumete simbolicki znacaj vojske. Drzava koja cuva svoje prirodno okruzenje i moze da servisira dovoljnu armiju jeste funkcionalna drzava. Cika Medvedev je to lepo objasnio nekim ruskim "pacifistima" koji su poceli da kenjkaju da bi pare za armiju mogle pametnije da se iskoriste, kratkom recenicom(parafraziram) "ko nece da daje za vojsku, nema sta da trazi u politici" i to je srz cele price. E sad posto je nasa politika go qrac, normalno da necemo nikad imati za vojsku, ko sto nikad necemo imati ni za neki normalan standard gradjana. Svako ko se primi na tu pricu da je vojska bacanje ionako deficitarnog novca, u sustini relaksira nesposobne politicare i nefunkcionalni sistem. Druga stvar, videlo se i kod onih katastrofalnih poplava koja je drzavna institucija najoperativnija da reaguje i pomogne gradjanima u kriznim situacijama, i to prakticno osakacena kojekakvim "reformama" koje nisu bile nista drugo nego smanjivanje tehnike i broja ljudstva nase vojske. Kad budemo imali politicare koji imaju love i za vojsku i za narod, znacemo i da imamo drzavu i da su oni sposobni da rade svoj posao. Reko sam davno, kad je pocela ta prica da nam ne treba vojska u tom obimu kakvom smo imali za vreme Slobe da ce se to zavrsiti sa tim da necemo imati ni hleba za svakog u ovoj drzavi. Ljudi lakonski idu logikom da se nema dovoljno novca, a za sta se ima novca u ovoj zemlji? Mozda za zdravstvo, prosvetu, kulturu ... ?
I aj da kazemo 3. stvar. Srbija ima nereseno pitanje Kosmeta, potencijalne probleme oko Republike Srpske, vrlo neprijateljski raspolozene komsije Hrvate i moguci separatizam u Raskoj. Kako nam bre u aktuelnoj situaciji ne treba armija, nije mi to bas najjasnije Smile
Od politicara treba traziti jaku vojsku jednako kao i bolji ekonomski standard gradjana. I jedno i drugo oni treba da postignu, ako znaju da rade svoj posao.
Ima i 4. stvar, a mozda i prva, zavisi kako ko gleda. Narod koji je obucen da ratuje moze da se suprotstavi i diktaturi. 50 hiljada klinaca koji su pod oruzjem, u slucaju sukoba vlasti i narodi, sta mislite na cijoj bi strani bili?  Panduracija je uvek na strani vlasti, od kad je sveta i veka, znaci ako politicari rese da nas terorisu, sa cime cemo protiv njih?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Nokia 33-10
Činjenica je da je Srbija 1997. bila perspektivnija u svakom pogledu nego Srbija 2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Skrenucemo sa teme ako krenemo raspravu u tom smeru, na raspravu dal je i kolki  Sloba bio zlikovac. Nije sad tu bitan Sloba, nego uspostavljanje nekog sistem vrednosti i sistema za vrednovanje funkcionalnosti drzave. Drzava koja se ne stara o prirodnom okruzenju i armiji je nefunkcionalna drzava. Sto bi rekli moderni Srbi danas "simply as that". Smile
Masa drzava nit misli da ratuje, nit ima bilo kakvih bezbedonosnih izazova, pa opet ima ozbiljnu vojnu silu, normalno u skladu sa populacijom i teritorijom. Sto su ti ljudi blesavi pa smatraju da njihovoj drzavi treba vojska? Sto Svajcarci ne bi voleli da npr zarade 300-400 franaka vise, jer to bi vrlo verovatno mogli kad bi im drzava smanjila vojsku? Pa nigde na svetu to nisu male pare za obicnog coveka. Ne bi imali na sta potrose?  Smile
Smesne su ove dosmanlije sa tim njihovim besnim glistama i izmisljanjem tople vode, prosto ljudi ne mogu da priznaju da su stvorili fail drustveni i drzavni sistem i sistem vrednosti. Treba dodati i da je vojni interes drzave najbolja dugorocna smernica u spoljnoj politici. Prosto ko pasulj, ko voli da imas vojsku, voli i da imas ekonomiju kojom ces je finansirati, i normalno sve obrnuto.  A mi ocemo saradnjom sa drzavama koje su trazili devastiranje nase vojske da izgradimo privredu? Zanimljiv eskperiment, medjutim za sada i bez rezultata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
Ma Svajcarsku sam naveo kao drzavu koja 99,99% nema sanse da ratuje ikad, pa opet imaju itekako ozbiljnu vojnu silu. Aj necemo da ratujemo, ni sam nisam za rat, al pre sve svega vi momci ne razumete simbolicki znacaj vojske. Drzava koja cuva svoje prirodno okruzenje i moze da servisira dovoljnu armiju jeste funkcionalna drzava. Cika Medvedev je to lepo objasnio nekim ruskim "pacifistima" koji su poceli da kenjkaju da bi pare za armiju mogle pametnije da se iskoriste, kratkom recenicom(parafraziram) "ko nece da daje za vojsku, nema sta da trazi u politici" i to je srz cele price. E sad posto je nasa politika go qrac, normalno da necemo nikad imati za vojsku, ko sto nikad necemo imati ni za neki normalan standard gradjana. Svako ko se primi na tu pricu da je vojska bacanje ionako deficitarnog novca, u sustini relaksira nesposobne politicare i nefunkcionalni sistem. Druga stvar, videlo se i kod onih katastrofalnih poplava koja je drzavna institucija najoperativnija da reaguje i pomogne gradjanima u kriznim situacijama, i to prakticno osakacena kojekakvim "reformama" koje nisu bile nista drugo nego smanjivanje tehnike i broja ljudstva nase vojske. Kad budemo imali politicare koji imaju love i za vojsku i za narod, znacemo i da imamo drzavu i da su oni sposobni da rade svoj posao. Reko sam davno, kad je pocela ta prica da nam ne treba vojska u tom obimu kakvom smo imali za vreme Slobe da ce se to zavrsiti sa tim da necemo imati ni hleba za svakog u ovoj drzavi. Ljudi lakonski idu logikom da se nema dovoljno novca, a za sta se ima novca u ovoj zemlji? Mozda za zdravstvo, prosvetu, kulturu ... ?
I aj da kazemo 3. stvar. Srbija ima nereseno pitanje Kosmeta, potencijalne probleme oko Republike Srpske, vrlo neprijateljski raspolozene komsije Hrvate i moguci separatizam u Raskoj. Kako nam bre u aktuelnoj situaciji ne treba armija, nije mi to bas najjasnije Smile
Od politicara treba traziti jaku vojsku jednako kao i bolji ekonomski standard gradjana. I jedno i drugo oni treba da postignu, ako znaju da rade svoj posao.
Ima i 4. stvar, a mozda i prva, zavisi kako ko gleda. Narod koji je obucen da ratuje moze da se suprotstavi i diktaturi. 50 hiljada klinaca koji su pod oruzjem, u slucaju sukoba vlasti i narodi, sta mislite na cijoj bi strani bili?  Panduracija je uvek na strani vlasti, od kad je sveta i veka, znaci ako politicari rese da nas terorisu, sa cime cemo protiv njih?
da

mislim i da turbulentna vremena dolaze pa je bolje da smo sto spremniji.

boga pitaj sta ce biti sa klimatskim promenama, buducnoscu u nacinu dobijanja energije i dostupnoscu vode za pice, uz dalju promenu politickog znacaja evrope i promene kulturnog i religijskog sastava njenog stanovnistva
kada imas vojsku, drugacije se uklapas i u planove mocnih drzava
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Al brate, sam si rekao - Austrija, Finska i Švedska. I da ponovimo - Švajcarska. Te zemlje su svetlosnim godinama ispred Srbije u svim mogućim aspektima. A i da se ne lažemo - sve su one partneri zapada.

Pa jesu ekonomski partneri zapada, u cemu ni Srbija nije tako daleko. A sad, jesu svetlosnim godinama daleko od Srbije samo hebi ga, nisi se valjda pomirio sa sudbinom da ce Srbija i sledecih decenija tapkati u mestu i ne pomerati se napred (dobro, jesmo pesimisti al opet makar malo nade).
A sto se tice svetlosnih godina, ne ocekuj da ce uz NATO biti nesto bolje i da ce konacno da krenu krediti, investicije i sta god vec. Nece se izmeniti u svakodnevnom zivotu ama bas nista, osim malo sminke za vojsku pred novinarima...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.12
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
Citat
Tреба нам војска да ратујемо против Хрвата, да би муслимани могли на миру да очисте КиМ до краја, да одвоје Рашку и да униште РС.

Kojih Hrvata, kad su svi u Nemackoj?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.