Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VS spremna da odmah uvede obavezno "služenje vojske"  (Pročitano 19284 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0

Jbt. ova zemlja zaista nema muda da jednom za svagda proglasi vojnu neutralnost...
Neutralnost je kosmička glupost.Uostalom većina neutralnih odnosno nesvrstanih zemalja u vojne saveze imaju vojni rok.Mi kao zemlja koja je kroz istoriju rasparčavana i napadana od strane suseda,ukoliko ne želimo da udjemo ni u jedan savez,a 90% vas se loži na neutralnost,moramo da imamo vojnu silu koja će da brani zemlju,veliku profesionalnu armiju ne možemo da plaćamo,u saveze nećemo,jedino rešenje je jbg da smo svi obučeni,pa ako zapuca svi u rat.

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Sviđalo se to nama ili ne, Srbija bi mogla da bude neutralna jedino kada bi u svemu bila kao Švajcarska. Podvlačim ovo u svemu. Dakle sve, sve, sve što čini Švajcarsku ovakvom kakva je. A i ta Švajcarska nikad nije bila skroz neutralna, jer je uvek bila i ostala deo zapadnog sveta. Nije ona nikad bila na granici ZND i EU i bila partner i jednima i drugima podjednako... nego je uvek bila bitan sastavni element zapadne Evrope i partner svih tih zemalja.

Elem, kao što svi znamo, šanse da Srbija bude kao ona su - 0. Nema teorije. Te hteli ne hteli, pre ili kasnije moraćemo da se okrenemo jednoj strani. A s obzirom na to da su NATO i zapad svuda oko nas, a da su Rusi vrlo velikodušni na rečima i planovima, ali nedovoljno na delima i pomoći... mislim da je jasno čemu sve to vodi. Ja gotivim i poštujem Ruse, al ako oni misle da im ja ovde glumim tvrđavu, nek se spreme da pošalju za početak par stotina komada oružja i par milijardi dolara. Jer ne treba Srbiji samo oružje, nego i ekonomija da izgradi i održi tu svoju moć, jelte. A od toga nema ništa, tako da nema ništa ni od tog njihovog plana da im mi gologuzi budemo branik i tvrđava.

Mislim da se razumemo, meni se prvom ne sviđa to približavanje NATOu. Ja prvi nikad ne bih svojevoljno ušao u dil sa čoporom koji mi je nedavno rasturio zemlju i učinio isto mnogim narodima širom sveta. Ja bih najviše voleo da se NATO razišao 1998. kao što je bilo i planirano. Al jebaga, to su već ŠBB KBB priče. Činjenica je da ovde i sada, mi smo slabi i okruženi NATOom, i trenutno imamo samo dve opcije : pridruži im se ili rizikuj potpunu političku i ekonomsku izolaciju (što bi bilo pogubno). Ne kažem da smo mi sad neki miševi, dakle nije pljuvanje. Ali realno, protiv NATOa i zapada ne možemo. Ni na koji način.

Jedino što još možemo da radimo, je da odugovlačimo malo s tom pričom o ulasku u NATO i da budemo u fer odnosu sa njim do daljnjeg. Što i radimo već. Ali pre ili kasnije, ta neutralnost će pasti u vodu. Ja sam pisao već na drugim temama šta predviđam što se tiče Srbije i NATOa. Krajem ove decenije Vučko Prepodobni, će da obori onu deklaraciju o vojnoj neutralnosti iz 2007., a tamo negde sredinom sledeće decenije i mi postajemo član. Sve u međuvremenu je samo čekanje da se smire strasti i sećanja u narodu i da se pripremi teren.
« Poslednja izmena: 02. Okt 2016, 01:19:24 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116

Jbt. ova zemlja zaista nema muda da jednom za svagda proglasi vojnu neutralnost...
Neutralnost je kosmička glupost.Uostalom većina neutralnih odnosno nesvrstanih zemalja u vojne saveze imaju vojni rok.Mi kao zemlja koja je kroz istoriju rasparčavana i napadana od strane suseda,ukoliko ne želimo da udjemo ni u jedan savez,a 90% vas se loži na neutralnost,moramo da imamo vojnu silu koja će da brani zemlju,veliku profesionalnu armiju ne možemo da plaćamo,u saveze nećemo,jedino rešenje je jbg da smo svi obučeni,pa ako zapuca svi u rat.

i svi izginemo

u nato i a u pizdu materinu.
a neutralnost jeste gupost.
sem kad se sile dogovore da neka mala drzava ima da bude neutralna. e to je neutralnost
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
i svi izginemo

a boli nas q,vidiš da i ovako ne ide Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
budalastina sto pricas. po tome bi mi svi bili katolici vec odavno. procitaj malo sta djuradj brankovic svojevremeno uspeo da uradi kada je izgubio drzavu. mic po mic a mi i dalje nismo ni katolici ni mudzosi.
ali ne iskljucujem da cemo postati najjadnija (duhom i moralom) generacija srba koja je ikada naseljavala ovu planetu. iako zivimo bolje od svih prethodnih..
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
djuradj brankovic je irelevantan kao primer za nasu situaciju.

uostalom, kad su turci odlucili da ukinu postojanje tampon drzave srbije to su i uradili 1439te.
madjari su obnovili srbiju u krstaskom pohodu 1444te ponovo kao tampon drzavu prema turcima. djuradj je ubtzo umro i srbija ponovo nestaje u roku of par godina posle njegove smrti.

djuradj nije uradio nista sem sto je relativno uspesno pisao uz vetar i to u velikoj meri koristeci bogate posede koje je dobio od madjarskog kralja
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Vuk on the other hand je bio Tito Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
e dabisha...aj..odjebi.. Smile
mrzi me da trosim tintu na tebe.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.116
proveri sta mu se desilo sa sinovima

IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Ja gotivim i poštujem Ruse, al ako oni misle da im ja ovde glumim tvrđavu, nek se spreme da pošalju za početak par stotina komada oružja i par milijardi dolara. Jer ne treba Srbiji samo oružje, nego i ekonomija da izgradi i održi tu svoju moć, jelte. A od toga nema ništa, tako da nema ništa ni od tog njihovog plana da im mi gologuzi budemo branik i tvrđava.

Pa sad i sa tim milijardama i tonom oruzja da Srbija brani ruske interese, opet preterano. Kako je to kad branis ruske interese vidis u Siriji. Mislim, poslali su im Rusi i vojnu tehniku i nesto vojske al je opet failed state i dan danas da nastane mir, trebace im dve decenije da naprave zemlju da funkcionise. I sve to samo eto da se tera kajla velikima...

Da ne idemo u dublju analizu zasto pocetkom 90ih, bez obzira na ocigledne neprijateljske signale sa zapada nije ozbiljno poceo da se sprema za sukob sa Nato-om.
zato sto je nemoguce pripremiti se za sukob sa natoom

Nije nemoguce se pripremiti, samo izhod je uvek isti
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.