Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojislav Šešelj udaljen iz sudnice i trenutno štrajkuje glađu  (Pročitano 39344 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Др Џонатан Леви, члан адвокатске коморе при сталном Међународном кривичном суду у Хагу

Др Шешељ је предао Хашком трибуналу (МКСЈ) листу захтева потребних за правично суђење. Подсећамо вас да је др Шешељ отишао у Хаг 2003. године добровољно, али да је МКСЈ безброј пута одлагао процес суђења и тиме спречио др Шешеља да докаже свету своју невиност.

За разлику од других оптужених, др Шешељ је политичким процесом, тј. ставом МКСЈ већ проглашен кривим, и зато он мора имати све што је неопходно да би доказао своју невиност. Имајући у виду да ово није праведан судски процес др Шешељ би се могао одбранити ако би му МКСЈ дозволио да има нека од основних људских права која припадају чак и најгорим криминалцима:

Др Шешељ, као неко ко води сопствену одбрану, има право да поседује сав материјал и документе у штампаном облику, и што је најважније, да то буде на српском језику. Српски је језик којим се говори на простору бивше Југославије, а Трибунал носи назив “Међународни кривични суд за бившу Југославију”, док су судски процеси и одбрана на француском и енглеском како би се олакшало судијама и тужиоцима, што отежава праведно суђење, и тиме се наноси штета туженим особама.

Иако др Шешељ добро познаје закон, он има права на савет и подршку тима одбране кога сам изабере. И док судије и тужиоци МКСЈ имају на располагању најмодернију технологију и апаратуру, др Шешељ је спуштен на ниво затвореника као да је под режимом старог руског цара. Зато др Војиславу Шешељу треба омогућити да има одговарајући званични тим адвоката, истражитеља и техничког особља.

МКСЈ још увек покушава да наметне др Шешељу помоћ коју он не жели. Од тих такозваних бранилаца у приправности оптужени нити има неку корист, нити они имају ауторитет. Они су непожељни и непотребни. Зашто онда МКСЈ инсистира на њиховом присуству? Разлог може бити само то да су они марионете постављене да компромитују поверљивост материјала одбране.

Коначно, др Шешељ није осуђен за криминал, његов долазак у МКСЈ је био добровољан и зато не постоји бојазан да ће побећи, па зашто му онда нису дозвољене посете од стране фамилије, пријатеља и колега? Према њему се опходе као да је већ осуђен, док је у суштини он само у притвору до суђења.

Као фашистички трбинуал – сврха МКСЈ је да суђење буде политички шоу а не да служи правди. Др Шешељ није разбојник већ најпопуларнији српски политички лидер, и заслужује поштовање као да је шеф државе. Тражим од МКСЈ да дозволи др Шешељу да докаже да је невин и да покаже свету да би, да није било њега, немилосрдни српски непријатељи починили и већи геноцид. Дозволите др Шешељу да покаже свету да истински непријатељи Србије и дан данас покушавају да наставе са уништавањем српске државе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Fino.

Medjutim, koliko znam, Sheshelj kategoricki odbija bilo kakvu pomoc drzhave Srbije (ne priznaje je), te je, stoga, ovaj apel uzaludan. Ili da kazhem gubljenje vremena.

A do slobode, Sheshelj mozhe doci na dva nachina:

1. Oslobadjajucom presudom.

2. Nakon izdrzhane kazne.
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sloboda Seselju!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

jadrankaivojislavsadecova5.jpg
(8.19 KB, 100x150)
jadrankaseseljsadecomqd5www.jpg
(7.28 KB, 148x200)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
@Je1ena

Da li ste sa istom zharom, svojevremeno, vikali i "Sloboda Nebojshi Risticu" npr? Niste? E, onda je ovo licemerje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posto covek od 44 godine postavlja i odmah odgovara na svoja pitanja ja ga necu udostojiti svog odgovora. Vec je dovoljno kulturan,obrazovan i vaspitan da zna i sam da odgovara samo u svoje ime,ne u ime drugih....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Sasvim sigurno je tako.

Btw, odgovor bi bio isti. Kladim se da ni neznash o kome se radi.

Prija mi interesovanje.

Ali, neveruj svemu shto pishe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Srecom ti sve znas,pa mi je lakse! Leci se...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Znam dovoljno.

Ni tebi nebi falilo....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
"Da je bio na ratistu u ime Srpstva jeste ,za razliku od nekih pedercina koji su dobili pozive i pobegli iz zemlje..."

Mislis na Djindjica Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola V3i
nije jos pandrknuo?

подршке Емира Немање Кустурице:

„Мислим да је Шешељева одлука да штрајкује глађу једна одлука која само потврђује како нови свијет није у стању да судски решава ово што се у тим демократским земљама криво назива проблем.

Ако неко штрајкује глађу долази до оне тачке после које је, заправо, све обесмишљено. Мислим да је Шешељева одлука да штрајкује глађу, која је везана за чињеницу да не жели да почну суђење заправо једини начин да се бори. Без обзира какво политичко становиште подржавао ја у односу на било коју странку, у свету постоје неке ствари које нас обједињују, а то је у овом случају један феномен. Заправо је Шешељ у Хагу, то је један феномен који ја никада нисам разумио нити ћу разумјети.

Ја се њега сећам још из времена кад је он у Сарајеву као млад асистент на политичким наукама ушао у сукоб са тамошњом олигархијом, комунистичком и на крају завршио у зеничком затвору. Био сам један од ретких који је њега, заправо, поздрављао на улици. У комунизму је то било много теже него што је сада, с тим што су у ствари само различити методи.

Као што сам рекао ја не знам, ја немам податке зашто би Шешељ могао да буде у Хагу, а сам податак да се његово суђење одлаже говори да је врло тешко доћи до доказа за оно за шта су га оптужили”.

Посланик Српске радикалне странке (СРС) у Скупштини Србије Паја Момчилов рекао је данас да је здравствено стање лидера СРС Војислава Шешеља, који у Хагу штрајкује глађу, изузетно погоршано.

Момчилов је на конференцији за новинаре подсетио да Шешељ штрајкује глађу јер су му у Хагу, ускраћена основна људска права.

„Судије Хашког суда себи дозвољавају нечувени цинизам када тврде да професор доктор Војислав Шешељ редовно узима некакве текућине. Шешељ узима само воду, без енергената и других супстанци”, нагласио је Момчилов.

Лидер СРС се данас није појавио у судници јер је, тврди Момчилов, у лошем здравственом стању и не жели да га додатно малтретирају и муче.

Адвокат Биљана Кајганић је предложила свакодневне протесте испред амбасада земаља-осниваца Хашког суда, док је адвокат Иван Ценић, такође гост на конференцији за штампу, предложио да Влада Србије одмах обавести Хашки суд да прекида са њим сваку сарадњу.

Посланици СРС ће сутра у подне, испред Скупштине Србије, одржати протест јер су, како је речено, државни органи „остали неми” на захтев радикала да се хитно закаже скупштинска расправа о ситуацији везаној за Шешеља.
« Poslednja izmena: 23. Nov 2006, 02:55:29 od vanja_gator »
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.