Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Verujete li da postoji život van naše planete
Da
88.5%  (755)
Ne
11.5%  (98)
Ukupno glasova: 853
Idi dole
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vanzemaljski oblici života,dokazi,očevici...  (Pročitano 746293 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Citat
Od presudne je važnosti shvatiti da je čitavo 'izvanzemaljsko pitanje' okruženo golemom i sofisticiranom kampanjom dezinformiranja: najmanje devedeset posto informacija i fotografija prikazanih javnosti izabrane su kako bi izazvale strah te naposljetku mržnju prema svemu izvanzemaljskom.  Filmovi, televizijske emisije i knjige na tu temu govore tome u prilog: ako je vjerovati tim besmislicama, ispada da je svaka druga osoba u Americi bila u ponoć oteta iz svog doma i mučena! To jednostavno nije točno. Međutim, strava i užas se prodaju, a uobičajenim osumnjičenicima ide na ruku da mase budu prestrašene i pogrešno informirane.

Samo sam izvukao par recenica koje je u onom tekstu na 126 strani SKRIVENA ISTINA - ZABRANJENO ZNANJE

Slozio bih sa u ovom tekstu ima dosta zanimljivo stajaliste
Naravno da uvek ima sposobnih biznismena koji ce ovom pricom da izvuku materijalnu korist za sebe,jer se ovo stivo odlicno prodaje u svetu,ali ima i toga da gomilom informacija i dezinformacija,u stvari toliko zatrpaju ljudstvo,da pored najbolje volje uvek ostanes na stanovistu da moras da sumnjas u ovo ili ono,sta je laz a sta istina...a njima to obezbedjuje dodatno vreme da zavrse svoj plan Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
13.05.2008 , VATIKAN
Izvor: BETA - AP
Vatikanski astronom ne negira mogućnost života u svemiru
Vanzemaljci bi mogli da postoje, a verovanje u izvanzemaljski život ne protivreči veri u boga, izjavio je glavni astronom Vatikana Hose Gabrijel Funes
Veličina vasione, sa stotinama milijardi galaksija i trilionima zvezda, znači da bi mogli da postoje drugi oblici života izvan zemlje, uključujući i inteligentne, ocenio je jezuitski sveštenik Funes, koji rukovodi vatikanskom opservatorijom.

"Kako možemo da isključimo mogućnost da se život razvio i negde drugde", rekao je Funes za vatikanski dnevnik "Oservatore romano" (L' Ošervatore Romano), u intervjuu naslovljenom "Vanzemaljac - moj brat".

"Kao što postoji mnoštvo stvorenja na zemlji, mogla bi da postoje i druga bića, pa i inteligentna, koja je stvorio bog. To ne protivreči našoj veri, jer mi ne možemo da postavljamo granice božjoj slobodi stvaranja", rekao je jezuitski sveštenik.

"I kao što zemaljska bića smatramo našom braćom i sestrama, zašto ne bismo govorili i o 'izvanzemaljskom bratu'? To bi i dalje bio deo kreacije", dodao je on.

U intervjuu objavljenom na celoj strani, Funes je izneo svoje viđenje odnosa Rimokatoličke crkve i nauke kao i teološke implikacije eventualnog postojanja života u svemiru.

On je ocenio da Isus Hrist nije posetio vanzemaljce, pošto je njegova "inkarnacija bila jedinstven i neponovljiv događaj", ali je izrazio uverenje da su i te druge inteligencije "imale, na neki način, priliku da osete blagodeti božje milosti".

Funes je izjavio da nauka, u prvom redu astronomija, nije kontradiktorna religiji, čime se dotakao teme kojom se često bavi papa Benedikt 16, koji je ispitivanje odnosa vere i razuma učinio jednim od ključnih aspekata svog papskog mandata.

Prema rečima Funesa, Sveto pismo "nije naučna knjiga" i potraga za naučnim činjenicama o univerzumu i njegovom poreklu ne baca sumnju na božju ulogu u njegovom stvaranju.

Kao primer, Funes je naveo da veruje da je Teorija velikog praska "najrazumnije" objašnjenje nastanka univerzuma, ali da i pored toga veruje da je bog stvorio univerzum i da ljudi "nisu rezultat slučaja".

On je pozvao crkvu i naučnu zajednicu da ostave za sobom podele koje su nastale pre gotovo 400 godina, od kada se progon Galilea Galileija smatra primerom neprijateljstva crkve prema nauci.

"Taj incident je stvorio rane. Crkva je na neki način priznala svoje greške. Možda je mogla da to učini i bolje, ali je sad vreme za zacelimo te rane kroz dijalog i saradnju", rekao je Funes.

Vatikansku opservatoriju osnovao je 1891. godine papa Lav 13 i ona se nalazi u Kastel Gandolfu, gde je i papina letnja rezidencija.

Astronomi te opservatorije, poznate po vrlo uspešnim projektima i jednoj od najboljih svetskih kolekcija meteorita, istraživanja sprovode i u opservatoriji pri Univerzitetu Arizona, u Tusonu.
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Tajni sastanci o NLO-ima u Ujedinjenim narodima

Francuski stručnjak za zrakoplovstvo progovorio je o svom sudjelovanju na tajnim sastancima, održanim od 12. do 14. veljače 2008. godine u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, na kojima se raspravljalo o fenomenu NLO-a. Piše: Michael E. Salla, dr.sci. © 2008 Iz časopisa Nexus br. 24

Gilles Lorant bivši je ataše za istraživanja pri Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja (Centre National de la Recherche Scientifique, skraćeno CNRS), istraživačkoj ustanovi koju financira vlada, i pod administrativnom je nadležnosti francuskog ministarstva za istraživanja. Ujedno je radio i kao istraživač u Institutu za napredna istraživanja i nacionalnu obranu (skraćeno IHEDN), francuskoj organizaciji koja je 1999. godine objavila izvještaj o NLO-ima pod naslovom COMETA.
Lorant je razotkrio da se u razdoblju od tri dana održalo niz UN-ovih sastanaka. Sastancima je prisustvovalo četrdeset predstavnika iz dvadeset i osam država članica. Lorant je nadalje izjavio da bi ovisno o službenom statusu sastanaka izvještaj za zemlje članice koje im nisu mogle prisustvovati mogao biti objavljen do kraja ožujka.
Početni sastanak održan je 12. veljače i, prema Lorantu, doveo je do zahtjeva trojice američkih senatora za daljnjim razgovorima. Daljnji sastanci održali su se neposredno nakon toga, 13. i 14. veljače.
Na sastancima se razgovaralo o povjerljivom izvještaju koji su pripremili američko ratno zrakoplovstvo i ogranak američke nacionalne garde, a tiče se društvenog utjecaja koji imaju viđenja NLO-a.
Lorant je otkrio da su izvještaj naručila tri američka senatora. Nije pojasnio jesu li senatori osobno sudjelovali na sastanku ili je izvještaj samo bio projiciran na zaslon. Rekao je da na sastancima nisu podijeljeni nikakvi dokumenti.
Na sastancima je vladala zabrinutost glede mogućih društvenih prevrata zbog opetovanih NLO-viđenja i svjedočenja pojedinaca koji tvrde da imaju znanje iz prve ruke o NLO-ima, izvanzemaljskom životu i budućim svjetskim događajima. Bilo je govora o tome da nepovoljne reakcije javnosti na viđenja NLO-a mogu imati dramatičan ekonomski učinak te da mogu uzrokovati gospodarske recesije u nekim zemljama.

Sudionici visoke razine

U razgovoru koji je s francuskim radijskim novinarom Didierom de Plaigom vodio prije intervjua, Lorant je otkrio da je sastancima predsjedao Srgjan Kerim, predsjednik Opće skupštine UN-a. Također, spomenuo je da su među sudionicima sastanaka bili vatikanski apostolski nuncij i stalni promatrač pri Ujedinjenim narodima, nadbiskup Celestin Migliore, te Sir John Sawers, britanski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima.
Lorantovu listu sudionika potvrđuje objava Vatikana da je nadbiskup Migliore 13. veljače bio prisutan u UN-u kako bi pred Općom skupštinom održao govor o globalnom okolišu. Prema Lorantu, vatikanski predstavnik mogao je sudjelovati na više sastanaka, kao što je slučaj i s ostalim sudionicima. Slična potvrda da je u tom razdoblju bio u UN-u te je stoga mogao prisustvovati svim ili samo nekima od tih tajnih sastanaka postoji i za Sira Johna Sawersa.
Prema Lorantu, osiguranje na sastancima nije bilo jako, a sudionici su po njihovom završetku samo trebali potpisati takozvani »obrazac o uvažavanju«. Čini se da su se paralelno odvijali drugi sastanci s jačim osiguranjem, iza zaključanih vrata i s čuvarima pred ulazom.

Službena otvorenost u 2009. godini?

Lorant je, osim toga, otkrio da je sat i pol svakog sastanka bio posvećen nedavnim viđenjima NLO-a i da je postignut dogovor da se u 2009. godini razvije službena politika »otvorenosti« glede izvještaja o NLO-ima, ali samo ukoliko budu zadovoljeni određeni globalni preduvjeti. Čini se da je tu najvažnija bila društvena stabilnost u zemljama skupine G-8 i očuvanje liberalnih demokratskih sustava u zemljama u razvoju.
Lorant je ujedno sugerirao da će do službenog otvaranja u stavovima doći jedino ako viđenja NLO-a i dalje budu na sadašnjoj razini. Njegova otkrića upućuju na službeni pokušaj koordinacije međunarodnih politika kao odgovor na nezapamćen broj viđenja NLO-a u 2007. i 2008. godini.
Na primjer, parlamentarno pitanje o viđenjima NLO-a dovelo je do toga da je japanski ministar obrane Shigeru Ishibato 20. prosinca javno obznanio službenu politiku Japana za slučaj da se izvanzemaljske letjelice pojave u japanskom zračnom prostoru. Izjavio je da ukoliko ne budu iskazane nikakve neprijateljske namjere japanske samoobrambene snage neće napasti izvanzemaljske posjetitelj. Ishibatina izjava jedna je od rijetkih službenih izjava o politici mogućih odgovora na izvanzemaljske posjetitelje koja je objavljena od strane neke velike nacije.
U tijeku su daljnja istraživanja kako bi se potvrdilo više aspekata Lorantovog svjedočanstva i kako bi se pronašli drugi sudionici koji su spremni otkriti što se događalo na tajnim UN-ovim sastancima o viđenjima NLO-a  Dakle,polako i stidljivo se najavljuje mogucnost postojanja vanzemaljaca i u Vatikanu i u Ujedinjenim Nacijama,kao sto sam pricao ovde sto puta privodi se kraju plan,pa moraju vec polako da ljudima otvaraju oci Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2008, 08:45:32 od sirkan »
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Vanzemaljci bi mogli da postoje, a verovanje u izvanzemaljski život ne protivreči veri u boga, izjavio je glavni astronom Vatikana Hose Gabrijel Funes
Veličina vasione, sa stotinama milijardi galaksija i trilionima zvezda, znači da bi mogli da postoje drugi oblici života izvan zemlje, uključujući i inteligentne, ocenio je jezuitski sveštenik Funes, koji rukovodi vatikanskom opservatorijom.

Pobogi kad moze Vatikan da govori o tome zasto ne bi mogli i drugi

Sirkane ovo si ti preveo onaj tekst sto si objavio prije nekoliko stranica sa engleskog svaka cast
Mada je bilo lako za citanje tako da nisi trebao ali jos jednom svaka cast  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2008, 12:50:45 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Citat

Pobogi kad moze Vatikan da govori o tome zasto ne bi mogli i drugi

Sirkane ovo si ti preveo onaj tekst sto si objavio prije nekoliko stranica sa engleskog svaka cast
Mada je bilo lako za citanje tako da nisi trebao ali jos jednom svaka cast  Smile Smile
Znas sta,znam da ljude mrzi da citaju na Engleskom...evo prvi moj brat Tex nikad ne procita ako nije prevedeno,eto to je razlog Smile
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Evo dva cela sajta ripovana,pa trazite,citajte,iskopavajte sve sto vas zanima Smile 
reptilianagenda.com
http://www.sendspace.com/file/0sp6md

2012.com
http://www.sendspace.com/file/9871dg
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Evo da se i ja konacno pohvalim da sam nesto video. Juce oko 21.30 sam sa jos par njih u jednom parku video neki kruzni objekat koji je bljestao, kretao se brzo iz pravca istoka ka zapadu. Nije se cuo nikakav zvuk, na prvi pogled je izgledao kao avion sav u plamenu, samo takva plamena kugla ne leti tako brzo i tako pravilno. Balon nije mogao biti, brzo se kretao, avion ne bljesti tako i cuo bi se zvuk, helikopter opet nije tako brz a da je bio nize, cuo bi se zvuk. Bio je otprilike velicine putnickog aviona na nekih 1500 metara visine. Bilo nas je oko sest koji su to videli. Interesantno je to, da je jedan prijatelj isto to video, al je bio udaljen oko 15 km severnije od nas. I to skoro na istom uglu kao i mi. I kaze da je letio od zapada ka istoku ali nije siguran u orijentaciji. Moguce da je ista sprava, pa je napravila krug.
Jasno, moj Canon nisam vukao sa sobom (idem u park a ne da slikam sumrak i vucem torbu sa aparatom i dva objektiva a iz principa jos nemam mobilni sa kamerom), a da mi je bio pri ruci pa ga okinem sa 300 mm objektivom, hehe. Al nisu se zelembaci najavili  Smile AL neka, bar sam video UFO ovako.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Evo da se i ja konacno pohvalim da sam nesto video. Juce oko 21.30 sam sa jos par njih u jednom parku video neki kruzni objekat koji je bljestao, kretao se brzo iz pravca istoka ka zapadu. Nije se cuo nikakav zvuk, na prvi pogled je izgledao kao avion sav u plamenu, samo takva plamena kugla ne leti tako brzo i tako pravilno. Balon nije mogao biti, brzo se kretao, avion ne bljesti tako i cuo bi se zvuk, helikopter opet nije tako brz a da je bio nize, cuo bi se zvuk. Bio je otprilike velicine putnickog aviona na nekih 1500 metara visine. Bilo nas je oko sest koji su to videli. Interesantno je to, da je jedan prijatelj isto to video, al je bio udaljen oko 15 km severnije od nas. I to skoro na istom uglu kao i mi. I kaze da je letio od zapada ka istoku ali nije siguran u orijentaciji. Moguce da je ista sprava, pa je napravila krug.
Jasno, moj Canon nisam vukao sa sobom (idem u park a ne da slikam sumrak i vucem torbu sa aparatom i dva objektiva a iz principa jos nemam mobilni sa kamerom), a da mi je bio pri ruci pa ga okinem sa 300 mm objektivom, hehe. Al nisu se zelembaci najavili  Smile AL neka, bar sam video UFO ovako.
Koje boje je bio i da li je bio potpuno okrugao ?
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Crveno-narandzasta kugla, i bio je kao disk, sto se vise udaljavao, videlo se da je ipak disk a ne kugla kako je iznad nas izgledao. Bljestao je crveno-narandzasto. Pomislio sam da je avion i da ga sunce, iako je na nasem mestu na tlu vec zaslo, jos nekako zadnji zraci na 1000-2000 metara svetle al je ipak bila samo obdanica a sunce dobrano zaslo. A i kretao se prema zapadu, tako da bi sa nase strane bio tamniji jer bi ga spreda obasjavalo sunce.
I interesantno, kod nas je bio skoro u zenitu, iznad nas, a jedan prijatelj je rekao da je kod njega isto bio u zenitu iako je bio udaljen 10-15 km na nekom jezeru. Moguce da je ili vise ili ovaj jedan koji je pravio krug negde dalje pa se iznad nas vracao. A isao je prilicno brzo, samo ne znam koliki je bio da "osacujem" visinu.
« Poslednja izmena: 15. Maj 2008, 18:31:14 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Crveno-narandzasta kugla, i bio je kao disk, sto se vise udaljavao, videlo se da je ipak disk a ne kugla kako je iznad nas izgledao. Bljestao je crveno-narandzasto. Pomislio sam da je avion i da ga sunce, iako je na nasem mestu na tlu vec zaslo, jos nekako zadnji zraci na 1000-2000 metara svetle al je ipak bila samo obdanica a sunce dobrano zaslo. A i kretao se prema zapadu, tako da bi sa nase strane bio tamniji jer bi ga spreda obasjavalo sunce.
I interesantno, kod nas je bio skoro u zenitu, iznad nas, a jedan prijatelj je rekao da je kod njega isto bio u zenitu iako je bio udaljen 10-15 km na nekom jezeru. Moguce da je ili vise ili ovaj jedan koji je pravio krug negde dalje pa se iznad nas vracao. A isao je prilicno brzo, samo ne znam koliki je bio da "osacujem" visinu.
Pitam te jer sam ja pre par dana po treci put video istu narandzastu kuglu,ali povremeno izbacuje snopove svetlosti sa donje strane objekta,i nema nikakav zvuk dok se krece,pa rekoh da nije ista stvarcica Smile
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 518
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.