Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 12:52:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urezali mu krst na temenu  (Pročitano 42397 puta)
Zvezda u usponu

broj dva se raduje što je neparan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1270
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
Samo krajnje neobavešteni veruju da je teško/nemoguće izaći iz sekte.
Uđeš, izađeš, gotovo.   Smile

Druga je stvar što mnogi ne žele da izađu,  a roditelji recimo insistiraju (kad se radi o mlađim osobama).
IP sačuvana
social share
Ništa verbalno, samo rečima!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
Zoran Lukovic - "Verske sekte- prirucnik za samoodbranu"
Knjiga napisana sa stanovista nekoga ko je radio na izucavanju i u borbi protiv negativnih posledica koje verske sekte imaju na drustvo ...
Obzirom da ce neko od vas odmah napisati "aha, bivsi pandur", pruzite sansu knjizi da bi otkrili da je vrlo objektivan u svojim stavovima. On uporedjuje, za razliku od mnogih autora. A i ima vise decenija iskustva u ovoj oblasti.

mozda ne bi bilo lose da procitate svi vi koji volite da ucestvujete u raspravama o sektama i o paralelama sa crkvom  Smile  Imate da skinete na hiljadu mesta na netu, velicina pdf-a je oko 8MB  Smile

Далеко је та књига од добре. Као да је писана за децу од 15 година.

Да на говорим што је под секте навео и монофизитске цркве (јерменску, коптску, асирску и др.), јер ето људи нису свраћали на васељенске састанке од трећег, да даље расправљају колико процената Исуса је божанско, а колико људско, да ли постоји бесквасни хлеб и која би била сврха чистилишта, ако га уведу у причу.

Дакле исправљам се, књига је писана за дете од 15 година и/или набеђеног православца. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
Dogod budeš pljuckao po njemu, sve o tebi me zanima i neću se ustručavati da pitam, pa ako ne smeš da odgovoriš, tvoj problem.  Smile

Ja sam isterivač đavola iz malih krznenih životinja. Mučim male krznene životinje, ubijam ih i zakopavam u dvorištu.
U mom kupatilu kada puna krvi, pored su poređane testere i sekire.
Priča se i da sam fašista.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1270
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
Citat
Dogod budeš pljuckao po njemu, sve o tebi me zanima i neću se ustručavati da pitam, pa ako ne smeš da odgovoriš, tvoj problem.  Smile

Ja sam isterivač đavola iz malih krznenih životinja. Mučim male krznene životinje, ubijam ih i zakopavam u dvorištu.
Drago mi je.
Ja sam jedini na ovoj temi koji je bez razloga napadnut nožem nasred Knez Mihajlove.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 19:52:32 od ptakh »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mislis?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
i da vidim koliko ima naivnih ljudi na svetu.

Naivnost nije sama po sebi osobina koja determinise jednu kategoriju ljudi. Ljudi su bolesni, sami, nemocni i u nemogucnosti da donose odluke za svoje dobro, jer se recimo lece, ili su podlozni uticaju ili su prosto - glupi.
To nije razlog da njima neko manipulise do besomucnosti, slozices se. Nisu svi sposobni da donose mudre odluke, bolesni, depresivni i besciljni pogotovo. A oni su upravo i meta ovih organizacija.
Imovinski situirani pojedinci kojima su zivoti - haos.
Medju njima ima naivcina i glupana. ALi ima i shrvanih ljudi kojima je jezivo lako manipulisati jer su oboleli ili su na pragu da obole.

Da ne duzim, nije sve crno i belo. Dozvoli sebi da budes malko bar fleksibilniji u nekom stavu, nece ti otpasti glava  Smile

i ne zaboravi da kad jednom udje su sektu nije lako iz nje izaci, skoro pa da je i nemoguce iz mnogih  Smile

Pa sada, sasvim sigurno da postoje glupi ljudi i da im treba crtati kako da zive i da ne prelaze na crveno ulicu ali hebi ga sada.
A u stavovima nisam fleksibilan jer necu da opravdavam tudju glupost. Ali sa druge strane, nisam ni dadilja za one koji iz nevolje upadaju u drugu, nasedaju raznim trgovackim putnicima, bankama, politicarima, sektama, crkvama i slicno.
A sada da se iz sekte ne moze izaci, e, to je stvarno sposobnost biti tolko glup. Ljudi su ranije eskivirali i JNA posle dve nedelje a da ne mozes sektu.  Postoje neke stvari gde se ne moze lako izici, recimo, iz sev. Koreje ili preci na drugu veru u Iranu, ali ne govorimo o ekstremnim podnevljima.

Samo krajnje neobavešteni veruju da je teško/nemoguće izaći iz sekte.
Uđeš, izađeš, gotovo.   Smile

Druga je stvar što mnogi ne žele da izađu,  a roditelji recimo insistiraju (kad se radi o mlađim osobama).

To je, "no brain no pain". Bila reportaza o "outsajderima" iz jehovinih svedoka. Ljudi nisu mogli da prestanu da palamude o religiji pa su izisli i sta su uradili, stvorili "alternativni krug" gde opet sede i palamude i dalje.
Ili nekom na zapadu prosto "sine" u glavi da mu islam daje odgovore na neka pitanja. Hebote, kakva pitanja, odgovor na kvadraturu kruga mozda  Smile

Citat

Znaci, satanista  Smile

Drago mi je.
Ja sam jedini na ovoj temi koji je bez razloga napadnut nožem nasred Knez Mihajlove.  Smile

Ko da je za to potreban razlog  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Neshvaceni, proganjani, muceni i drugaciji ... same pattern all over the world  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Zoran Lukovic - "Verske sekte- prirucnik za samoodbranu"
Knjiga napisana sa stanovista nekoga ko je radio na izucavanju i u borbi protiv negativnih posledica koje verske sekte imaju na drustvo ...
Obzirom da ce neko od vas odmah napisati "aha, bivsi pandur", pruzite sansu knjizi da bi otkrili da je vrlo objektivan u svojim stavovima. On uporedjuje, za razliku od mnogih autora. A i ima vise decenija iskustva u ovoj oblasti.

mozda ne bi bilo lose da procitate svi vi koji volite da ucestvujete u raspravama o sektama i o paralelama sa crkvom  Smile  Imate da skinete na hiljadu mesta na netu, velicina pdf-a je oko 8MB  Smile

Далеко је та књига од добре. Као да је писана за децу од 15 година.

Да на говорим што је под секте навео и монофизитске цркве (јерменску, коптску, асирску и др.), јер ето људи нису свраћали на васељенске састанке од трећег, да даље расправљају колико процената Исуса је божанско, а колико људско, да ли постоји бесквасни хлеб и која би била сврха чистилишта, ако га уведу у причу.

Дакле исправљам се, књига је писана за дете од 15 година и/или набеђеног православца. Smile

Za pravoslavca necu da komentarisem, skinula sam knjigu hocu da je procitam. A sto se tice godina..Zna se zasto se atakuje na decu koja su u pubertetu, u potrazi za svetom kojem pripadaju, ili je mozda uproscena toliko da bi svako mogao da je razume. Jer ne biraju na koga vrebaju.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1270
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 

Ko da je za to potreban razlog  Smile

Pokušao sam da shvatim njegov razlog ali nije ga bilo.
Desilo se da sam i ja slučajno bio pri nožu, inače me ne bi bilo na ovoj temi.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 20:17:47 od ptakh »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Samo cu ti jedno reci - nisi jedini na svetu koji je ni kriv ni duzan najebao od neke budale na bilo koji nacin  Smile

To ne znaci da su svi ljudi losi i pogotovo ne znaci da ljudi koji imaju misljenje koje se kosi sa tvojim neminovno zele tebe da ugroze  Smile

Apropo knjige - knjiga je pisana za sve uzraste od 15 - xx zato jer ima zadatak da upozori na neku pojavu, to je vise puta naznaceno na mnogim knferencijama i predavanjima koje je drzao cika pandur  Smile

Takodje je sto puta naglasio da je na stvaranju knjige ucestvovalo nekoliko lica, od kojih je jedno i - episkop. Ali da se on ogradjuje od stavova pravoslavne crkve i da njegov licni stav prema pravoslavnoj crkvi nije vazan (iako je hriscanin), da je poenta njegovog ucestvovanja u knjizi bio praktican rad na suzbijanju sekti i njegova licna iskustva sa pripadnicima i doktrinom.

Treba to imati na umu kada se cita knjiga.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 20:26:58 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 12:52:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.