Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31726 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Свако ко жели може да одвоји од своје плате и да да цркви.

Не видим шта ту држава има да се меша.

Шта је следеће, свако ко је члан неке партије држава ће да скида с плате и плаћа партији ко у време комуниста? Smile
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:45:42 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Свако ко жели може да одвоји од своје плате и да да цркви.

Не видим шта ту држава има да се меша.

Шта је следеће, свако ко је члан неке партије држава ће да скида с плате и плаћа партији ко у време комуниста? Smile

Trenutno drzava izdvaja novac za verske zajednice iz budzeta - tj od svih.

Sto znaci da svi odvajaju novac i to ne svojom voljom.

Ovo bi bilo bolje zato sto bi verske zajednice (ukljucuje SPC) dobile mnogo vise novca.

Uz to sav novac bi ostao njima.

Partije naplacuju clanarinu:

http://www.ds.org.rs/vest/clanarina?_lat=1
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:52:28 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

Ovo bi bilo bolje zato sto bi verske zajednice (ukljucuje SPC) dobile mnogo vise novca.

Uz to sav novac bi ostao njima.

У реду. Ако се верске заједнице с тим слажу да се тако прикупља њихов порез ја немам проблем.

Partije naplacuju clanarinu:[/b]

http://www.ds.org.rs/vest/clanarina?_lat=1

Партија да али држава уместо партије не.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:57:00 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Pojavilo se problem u naselju Stepa Stepanovic (Vozdovac, Beograd) da li da se digne obdaniste, dom zdravlja ili crkva.

I sad, nekima "treba" crkva, nekima treba obdaniste ali skoro svima treba dom zdravlja. Ali avaj, popovi zajasili opstinske vlasti da im obezbede teren za svoj objekat, od koga ce samo popovi imati materijalne koristi, a ovi vernici ionako imaju vec crkvu 2km dalje.

------------------------------
Mislim da se nikad nece uvesti zakon da se crkvama naplacuje porez.

Hipoteticki govoreci, kad bi se uveo porez na vernike od recimo 8% od plate (na belo) bilo bi manje od 3% deklarisanih vernika u Srbiji. Toliko.

Ovi sto rade na crno i sivo, taj ti sigurno ne bi placao nista. Ionako 90% ljudi misli da je porez za budale, pa ga iz patriotskih razloga zaobilazi u sirokom luku.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 15:06:54 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Pojavilo se problem u naselju Stepa Stepanovic (Vozdovac, Beograd) da li da se digne obdaniste, dom zdravlja ili crkva.

I sad, nekima "treba" crkva, nekima treba obdaniste ali skoro svima treba dom zdravlja. Ali avaj, popovi zajasili opstinske vlasti da im obezbede teren za svoj objekat, od koga ce samo popovi imati materijalne koristi, a ovi vernici ionako imaju vec crkvu 2km dalje.

U ovom slucaju vernici bi mogli da finansiraju njihovu potrebu putem poreza.

Uz to bi imali osecaj ponosa !

A obdaniste i dom zdravlja trebaju svima, tako da je u redu da svi za to plate.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Kakvih sve idiota jebem ti zivot. Ja ne nam kako tako opaljeni funkcionisete u privatnom zivotu.

Da budem malo precizniji.
Hm..to sto vi misite da drzava ne treba da odvaja neka sredstva za crkvu.
Mene, mozda nekim slicnim meni..pa i nekim drugim..apsolutno puca kurac Smiley

Pa zamisli kad bi drzava odvajala ili prekidala da daje..za nesto u sta vi verujete a Pera Peric ne  Smile
Pera Peric intelektualac (namerno kazem) veruje da je efekat staklene baste teorija zavere i nece da drzava ulaze sredstva u zastitu zivotne sredine Smiley I sta cemo sad Smiley
I kaze .. "Vi glupaci koji verujete u to..slobodno sami finansirajte ministarstvo zastite zivotne sredine"  Smile

Ajde i 0v0

Citat
Pise lepo na engleskom da su ljudi napravili test inteligencije i da su utvrdili da se vernici u vecini slucajeva sluze intuicijom, a nevernici logikom.

Smile

Brate ja ne znam odakle si ti isplivao. Ali imas izjave za giniasa.
Pa znas kakva sam ja sve istrazivanja citao i gledao  Smile
Prvo ja znam pravo malo brdo morona koji su ateisti  Smile I ? Popisah se na istrazivanje ?!

Citat
Popis u Srbiji je netacan. Licno sam pricao sa nekima koji su napisali pravoslavac, samo da ih popisivach ne smara.

Licno sam ucestvovao u popisu stanovnistva i tvrdim da je ovo proseravanje.

Citat
predrasuda != cinjenice.

Pogledaj statistiku pa ces se i sam uveriti.

Koje bre statistike, pa koji debil se uopste time i bavi Smile

Da bi mogli da razgovaramo na ovu temu...mi bi morali da izdefinisemo:

Sta je vernik ?

Jel je dovoljno da se izjasnis kao vernik ili nesto vise ?
Kako da znamo da si iskren ?

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Vec sam napisao kratak odgovor. Vernik je onaj koji veruje u boga ili vise njih.

Ako laze, sta cu mu ja. Laze samog sebe.

Ti si verovatno dobrovoljno odabrao da koristeci logiku i razum budes vernik?

--------------------------------
Svaka ozbiljna debata izmedju ateista i vernika se ubrzo pretvara u emocionalne ispade vernika kad se suoche sa argumentima vezanim za kontradiktornositma u bibliji, sa nepostojanjem istorijskih izvora van biblije o zivotu Isusa, a da ne pominjem ostale idiotarije tipa nojeva barka, zbun koji govori i zmija koja govori i tako dalje.

45% Amerikanaca bukvano veruje u svako slovce u bibliji. A oni su tupavi jel da? I glasaju za koga? I onda kazemo, pa nema to nikakvog uticaja. E pa ima.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 16:36:39 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Смешно је Библију тумачити буквално...

Па ми смо обичну лектиру у школи анализирали недељу дана шта је писац хтео да каже сад ћеш ти прочитати Библију и рећи еј змија не говори... Smile

Ја сам тако схватао Библију кад сам имао 15 година...мени су исти и ти верници што је схватају буквално и ти атеисти што је схватају буквално...

Поента је у поуци као и у свакој бајци, басни или миту...
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 17:00:59 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Prvo ja nisam reko da sam vernik.
Drugo, ti decko ne umes da razlikujes svoje licne stavove i predrasude sa necim relevantnim. Ja sam do sada u zivotu uvek vidjao ljude koji kazu da su ateisti da napadaju vernike...tako da eto jos jedan tvoj stav ode niz vodu  Smile

Ja ne branim vernike..ja brisem tvoje misljenje koje je zasnovano na predrasudama i to debelim.
Zasto?
Zato sto mene zabole kurac ko veruje  Boga a ko ne..a ti imas debeo problem sa tim pa pokusavas da ih strpas u neki kos. Pa si im nadenou da ako su vernici: da su kriminalci..da su zaostali, ne znam emotivni i sta god.

Da si ti stvarno to za sta se predstavaljas..verujem da se ovime ne bi ni bavio tako intenizivno.
Licis na one koji nisu sigurnu u svoju seksualnu prirodu pa napadaju pedere.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Kakvih sve idiota jebem ti zivot. Ja ne nam kako tako opaljeni funkcionisete u privatnom zivotu.

Da budem malo precizniji.
Hm..to sto vi misite da drzava ne treba da odvaja neka sredstva za crkvu.
Mene, mozda nekim slicnim meni..pa i nekim drugim..apsolutno puca kurac Smiley

Pa zamisli kad bi drzava odvajala ili prekidala da daje..za nesto u sta vi verujete a Pera Peric ne  Smile
Pera Peric intelektualac (namerno kazem) veruje da je efekat staklene baste teorija zavere i nece da drzava ulaze sredstva u zastitu zivotne sredine Smiley I sta cemo sad Smiley
I kaze .. "Vi glupaci koji verujete u to..slobodno sami finansirajte ministarstvo zastite zivotne sredine"  Smile

....

Uh, bas ti je poredjenje.

Problem je sto je efekat staklene baste dokaziv tj. postoji dokaz.

Sa druge strane religijske knjige nisu iznele nikada ni jedan jedini dokaz.

Zasto nema opisa ili pojma bakterije ili virusa opisanih u tim svetim knjigama ?

Zasto sto onaj koji ih je pisao nije imao pojma da isti postoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.