Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31709 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
 Smile

Наравно све је потреба целог друштва...и ЛГБТ НВО и Фонд за хуманитрано право и Атеисти Србије и разне друге идеолошке организације које немају један проценат потпоре у друштву...само ето верске заједнице су потреба само верника...

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ne kontas. ne neka nvo konkretno, nego sve zajedno kao pojava.
ne bih da zivim u afganistanu

a za nesto drugo:

Смешно је Библију тумачити буквално...

Па ми смо обичну лектиру у школи анализирали недељу дана шта је писац хтео да каже сад ћеш ти прочитати Библију и рећи еј змија не говори... Smile

Ја сам тако схватао Библију кад сам имао 15 година...мени су исти и ти верници што је схватају буквално и ти атеисти што је схватају буквално...

Поента је у поуци као и у свакој бајци, басни или миту...
brate, bolje si je shvatao sa 15 godina.

ako je deo o zmiji poplavi itd napisan pre tri hiljade godina, mislis da su u pitanju alegorije ili prosto mitovi kakve su imali svi narodi tada a neki bogami do skoro i shvatali ih uglavnom bukvalno
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Prvo ja nisam reko da sam vernik.
Drugo, ti decko ne umes da razlikujes svoje licne stavove i predrasude sa necim relevantnim. Ja sam do sada u zivotu uvek vidjao ljude koji kazu da su ateisti da napadaju vernike...tako da eto jos jedan tvoj stav ode niz vodu  Smile

Ja ne branim vernike..ja brisem tvoje misljenje koje je zasnovano na predrasudama i to debelim.
Zasto?
Zato sto mene zabole kurac ko veruje  Boga a ko ne..a ti imas debeo problem sa tim pa pokusavas da ih strpas u neki kos. Pa si im nadenou da ako su vernici: da su kriminalci..da su zaostali, ne znam emotivni i sta god.

Da si ti stvarno to za sta se predstavaljas..verujem da se ovime ne bi ni bavio tako intenizivno.
Licis na one koji nisu sigurnu u svoju seksualnu prirodu pa napadaju pedere.

Ti prvo ne znas sta znaci rec predrasuda.

Vernici su uglavnom takvi kakvi su. Emotivni, intuitivni, nerazumni i nelogicni.

Sta ti verujes, a sta ne, je potpuno nerelevatno za ovaj tok diskusije.

Drustvu u celini trebaju skole, bolnice, infrastruktura, itd.

Delu tog drustva je potrebna crkva jer su ih roditelji naterali da budu vernici, posto se deca radjaju kao ateisti, ili jednostavno imaju potrebu da se neko brine o njima pa makar to bio neki tamo imaginarni bog/tata.

Upada u oci cinjenica da su zene daleko emotivnije u tom verovanju a cela ta monoteisticka religija je puna mizogenih stavova.

I da malo asociramo na te poucne price iz biblije, ima tamo stotinu primera gde se zena tretira kao stvar. Kao nesto sto samo postoji da bi zadovoljilo muskarce.

Citat
Ја сам тако схватао Библију кад сам имао 15 година...мени су исти и ти верници што је схватају буквално и ти атеисти што је схватају буквално...

Поента је у поуци као и у свакој бајци, басни или миту...

A kako sada shvatash pouku sadrzanu u onoj prici kad dodje rulja da siluje neka dva andjela pa im onda jedini pravedni tatko ponudi dve mezimice - nevine cerke da siluju njih umesto tih andjela?

Ajde daj leba ti, daj neku pouku odatle?

Ili on kad kit proguta coveka?

Ili ono kako je super imati robove, koje mozes i da ubijes ako ti se cefne?

« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 21:40:44 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
Пре пар година сам пратио ФБ страницу тог удружења. Цела прича нема никакве претеране везе са атеизмом (не кажем да нема потпуно), већ је моје уверење да су највећим делом фокусирани на геј активизам и анти-теизам.

Почевши од председништва удружења, које чини неки Пеђа који је потпуно девијантна појава, понаша се и делује као да болује од неке тешке болести, преко неког утрипованог Екмеџића који качи сопствене текстове у којима хвали самог себе како је неком старцу који није имао на каси да плати пун рачун доплатио, до неког трећег типа који ваљда живи у иностранству и онда шири јаја као, ето, он је отишао јер су у Србији сви заостали и немају слуха за ментални развој.

Људи који су били активни и куцали су такође редом девијантне појаве, истетовиране рибе, пирсинзи по обрвама и језицима, неке жене у годинама од по 40 које воле све што воле млади. Мушкарци исто, сећам се да је најактивнији био неки тип који је имао слику у средњовековном оклопу са мачем и штитом, ваљда са неког маскенбала.

Хоћу рећи, ја тамо нисам запазио ниједну једину особу која је, барем на слици, изгледала здраво и право и која је писала неке смислене реченице. Апсолутна девијација.

Иначе, било је много лезбејки и гејева и свака прича се сводила на то. Сећам се и да су качене слике неких беба које су обучене у боје дуге и држе неке геј транспаренте. Кажем, моје уверење је да су то удружење основали гејеви којима су се попови замерили и сада би да узврате ударац.

То су све неке дечије болести које људи прележе у неком моменту, а код осталих се развуку до икс-ипсилон године. Ето, ја сам са 18 био наложен, ја сам атеиста, лоповска црква, попови преваранти, слава је пагански обичај... Сад ми то тако делује идиотски. Оно, атеиста сам ја и даље али ме тако заболе курац да било коме објашњавам, на славе идем да ждерем и боли ме џордан у шта ће други људи да верују.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Vernici su uglavnom takvi kakvi su. Emotivni, intuitivni, nerazumni i nelogicni.

mislim da nisi u pravu. takvi su svi ljudi. bar tako tvrde psiholozi cini mi se.

izrazito razumni i racionalni ljudi su vernici... ili ateisti. zavisi.
kazu da je ljudski um evoulirao da funkcionise kao svajcarski vojni noz, razlicit alat za razlicite probleme. tako da ne uvidja da je nelogicno sto se ne moli bogu da mu resi neki problem za koji zna postupak resenja a moli se bogu za onaj za koji ne zna postupak resenja.

proseci statistika, pokazuju da razlike izmedju vernika i ateista postoje postoje ali nema smisla preeeevise  generalizovati.

svi smo mi iracionalni. to je ono sto nas cini zanimljivim
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 22:10:51 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Treba napraviti bolju organizaciju od tih Ateista Srbije.

I ja sam par puta posetio taj sajt. Mrzi me da odgledam one video klipove, pa odem da iscitam sta su pisali u komentarima.

Vernici koji tamo komentarisu su dno-dna. Pretnje, ponizavanja, polusvarene recenice i neka nedotupava misljenja. Ako je ovaj Jahve/Isus spao na ove sto ga brane, i meni ga je zao definitivno.

@dabisha

Jesu svi su ljudi slicni, ali se vernici vise oslanjaju na intuiciju.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 22:14:47 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Ovde se stalno kude te islamske i serijatske drzave.

Ali zato bi dobar deo vernika-nacionalista zaveo neki hriscansko-zaostali serijat (tj. nesto slicno)
u svojoj zemlji.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 22:38:34 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Ono kao Texas?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Citat

Me ne mozes nekom da prilepis etiketu jer si cuo da je vernik  Smile
Ja ne znam dal si ti uopste normalan kad ovako olako nekom kazes..Aha vernik si znaci emtivno si nestabilan ?!
Pa kao da ja kazem..Aha pusac si znaci glup si ?! Pusis a cigara je kancerogena znaci glup si ko kurac  Smile

Citat
Delu tog drustva je potrebna crkva jer su ih roditelji naterali da budu vernici, posto se deca radjaju kao ateisti, ili jednostavno imaju potrebu da se neko brine o njima pa makar to bio neki tamo imaginarni bog/tata.

Ja ne znam od cega tacno patis..Mozda te majka i otac nisu voleli mnogo i slicno.
Ali stavove koje ti ovde iznosis o vernicima su da kazem..o vernicima kako ti zamisljas da bi vernik trebao da izgleda Smiley
Jer iz tvojih stavova izbija ono sto si na filmu video o vernicima. Kapiram da mozda nisi ni proso pored nekog ko za sebe kaze.."Ja verujem u Boga, ja sam pravoslavne vere".
Jer ovo sto ti pricas ne lic na nista. Ja nisam sreo osobu koju su tata i mama naterali da bude vernik i koji zamislja da ima imaginarnu osobu koja ga stiti. Mozda ima medju sizofrenicarima takvih, ali opet su manjina.

Vernik u Srbiji je obicno covek apsolutno nezainteresovan za veru. Uglavnom (95% njih) nije procitao bibliju.
Manastir obidje kada se nadje na nekom izletu ili je u neposrednoj blizini. Ne ide u crkvu i ne prati njen rad.
Ne moli se pre jela niti pre spavanja.
Buvkalno samo slavi slavu i ne pere praznikom.
Na pitanje jel veruje u Boga, odgovara sa "Ma ima nesto sigurno".

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
Иначе, цео тај фазон у вези тих седам милиона евра који иду Саруману и његовој организацији, а "МОГЛИ БИ БИТИ УПОТРЕБЉЕНИ ЗА ПОЗОРИШТА, ВРТИЋЕ, ПАРКОВЕ ААААААААаааАААааААААА" је равно оном "када би се број места у скупштини смањио са 250 на 100 онда би...".

Плата посланика је неких 75 хиљада, када би се смањило за 150 посланика, па пута 12 месеци, подељено са 120 - то је јебених 1,125 милиона евра. Значи, уштеда у пичку материну. Толико годишње плаћамо Јеврејима као накнаду за холокауст.

Тих седам милиона евра је апсолутно занемарљива цифра. Ми годишње направимо минус од најмање 350 милиона евра, баш ће тих 7 да прави разлику.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.