Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31595 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Short: Vernik si jer verujes u boga.

Long: Vernici nemaju jasno definisana pravila koja ih razdvajaju od ne-vernika. Razlicite religije - razlicita pravila!

A posto je tema o SPC-u. Vernici i pripadnici SPC su dve razlicite kategorije. Iako zvuci apsurdno, ima nevernika koji idu u crkvu, pricescu ju se, prave slave, rade te neke rituale.

Opet ima dosta vernika koji ne idu u crkvu, ne veruju popovima, ne zele da placaju 300 - 500 evra za religijske rituale i bajalice i tako dalje.

Vidish, neko moze da se deklarise kao bilo sta. Kao i ovi sa laznim diplomama koji nam prodaju varikinu da iseremo sopstvena creva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Pa, kaze...
DOR21, DOR22, DOR23, DOR24

Prekid trudnoće iz nemedicinskih razloga.U sva 4 slučaja.Jasno stoji u tom cenovniku.Dakle,stvar njihovog ličnog izbora.

Nemam ja ništa protiv toga da crkve plaćaju porez na imovinu koja im je vraćena i poslove koje (privatno) obavljaju,ali poruka "Ateista" nije tako jednostavna,jer njen drugi deo jeste čista propagandistička pizdarija : "...kao i to da umesto izdvajanja iz budžeta koji pune svi građani Srbije..." .Koja su to (i kolika) izdvajanja iz budžeta koji pune svi građani Srbije,a odlaze crkvama - to nam ne saopštavaju.Da su mislili na novce koje crkve zarade,a ne uplate ih putem poreza u budžet (te ne mogu biti upotrebljeni za nešto treće),pametni i obrazovani ateisti bi tako i napisali,umesto ostrašćenog brljanja koje citirah gore.
  Nataša Kandić je od države dobila na poklon nepotezanje silnih tužbi koje je mogla popiti i blokiranje postupka (o kome govori Vikipedija na Engleskom,ali tog dela nema na Srpskom) povodom šamaranja starca 2003 : "The organisation representing Serb refugees also filed charges. She justified her act by asserting she had to "defend [myself] from Serbian patriotism". In July 2005, the First Municipal Court in Belgrade dismissed the private lawsuit against Kandić" .
  Mrska Vikipedija u članku o finansijskom poslovanju NVO tvrdi da one po pravilu nisu obveznici PDV-a ( https://sr.wikipedia.org/wiki/Finansijsko_poslovanje_nevladinih_organizacija ) .

P.S.

Ako meni država,kao verniku,naplati poseban porez koji će otići crkvi,hoće li onda porez koji naplati crkvi negde niže niz drum, otići na zadovoljavanje potreba samo,jedino i isključivo vernika ?

Taj prekid trudnoce koji ti navodno placas iz svog dzepa kao veliki vernik je iz medicinskih razloga, znaci da je ugrozen zivot majke ili je plod toliko ostecen da ne moze da se iznese trudnoca ili ne postoje dobre prognoza za kvalitetan zivot.
A toga je mozda 2% od svih abortusa, osim ako ne zelis da preuzmes na sebe brigu o porodice zene koja umre zbog odrzavanja trudnoce ili porodici koja dobije dete koje nije sposobno za samostalni zivot.

Mislim... ja kod drzavnog lekara nisam bila 20 godina, pa placam zdravstveno i ne bunim se, a posebno usluge za  vas bogomoljace koji za svaki bol u dupetu grebete kod lekara.

Drzava Srbija je sekularna drzava. Crkva je sasvim sposobna da se izdrazava od svojih prihoda.

Matori je mogao da podnese privatnu tuzbu protiv Kandicke, kao i da ulozi zalbu na presudu.

Edit: U sustini, lako je utvrditi ko je vernik ili ne...

Organizovane crkve imaju svoje maticne knjige, knjige priloga i spisak vernika po parohijama... ako nisi krsten u toj crkvi, ne vodis se kao parohijan, onda... caput... Crkva ti nece uzimati pare ili nece dobijati pare za tebe od prikupljenog poreza.

Nema nista od toga... vodis se verovanjem... sorry... vise srece drugi put, izdrzavaj se od dobrovoljnih priloga...
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 11:57:58 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Ovo je odlicna ideja.

Nemacki model je prava stvar.

Samo trebalo bi vernicima omoguciti da odvajaju i vece procente od svojih prihoda. Ali ipak to ograniciti na 30%.

Siguran sam da je vecina forumskih mega-vernika koji redovno poste i drze badnjak na blatobranu
spremna da odvoji 30% svojih primanja za crkvu.

Ili mozda nije...  Smile Smile Smile

Takodje na taj nacin ce imati i materijalni dokaz da su vernici - siguran sam da ce biti zadovoljni zbog toga.

Sto se abortusa tice, koliko znam placa se.

Cenim da je @Torivoje potpuno spreman da odvoji 20% svojih primanja za crkvu.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 13:39:38 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
Mislim... ja kod drzavnog lekara nisam bila 20 godina, pa placam zdravstveno i ne bunim se, a posebno usluge za  vas bogomoljace koji za svaki bol u dupetu grebete kod lekara.

Smanji doživljaj i ne poteži pogrdne nazive,jer ne znaš ko sam i šta sam.Ja kod lekara,državnog ili privatnog (osim jednog plaćenog UZ stomaka i jednog plombiranja zuba  koje je propalo nakon mesec dana) , nisam bio od početka devedesetih.Bukvalno.Razlog su izvesni principi kojih se pridržavam (a koji nikakve veze nemaju sa mojim religioznim osećanjima, čisto da uklonimo pogrešnu ideju koja bi ti mogla pasti na pamet).
  Srećno sa tom idejom o oporezivanju,možda ti jednoga dana i sine zašto se ona reaktivira upravo u trenutku kada se SPC usprotivila Vučićevoj predaji Kosova i Metohije.

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Kako ono kazu: Lako je tudjim k****....

Hocete u rat, gospodo hristovi ucenici i sledbenici mira?

Uzmite lepo puske i ostalo naoruzanje, pa idite lepo zajedno sa popovima da branite "sveto" Kosovo, naravno bog ce vam pomoci, ali nece sam on da prlja "ruke".

Citat
Organizovane crkve imaju svoje maticne knjige, knjige priloga i spisak vernika po parohijama... ako nisi krsten u toj crkvi,

Sta je sa decom koja su na silu krstena i upisana u maticne knjige bez svoje volje? Jel i oni treba da placaju porez? Ili moraju prvo da se odjave iz crkve i da postanu "pu pu pu" satanini sledbenici?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2

Smanji doživljaj i ne poteži pogrdne nazive,jer ne znaš ko sam i šta sam.Ja kod lekara,državnog ili privatnog (osim jednog plaćenog UZ stomaka i jednog plombiranja zuba  koje je propalo nakon mesec dana) , nisam bio od početka devedesetih.Bukvalno.Razlog su izvesni principi kojih se pridržavam (a koji nikakve veze nemaju sa mojim religioznim osećanjima, čisto da uklonimo pogrešnu ideju koja bi ti mogla pasti na pamet).
  Srećno sa tom idejom o oporezivanju,možda ti jednoga dana i sine zašto se ona reaktivira upravo u trenutku kada se SPC usprotivila Vučićevoj predaji Kosova i Metohije.

Ne radi se samo o oporezivanju crkve.

Vise se radi o oporezivanju vas verjujucih -> kako bi se finansirala crkva i njene potrebe.

Da ne moraju popovi da rade kao mule za gandza dilere.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:10:53 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Bluesoniq,oladi .Nikada u životu nisam ostavljao drugome (niti drugoga terao) da odradi moj posao ,ili posao koji nisam bio spreman i sam da odradim.Zato ti je ta priča o tuđem...upućena potpuno pogrešnoj osobi.
  Izvoli,pobedi bez muvačine (i nakon javne rasprave) na referendumu o KiM,EU,NATO-u i ja ću prihvatiti odluku većine.Istina,smatraću da živim u senkrupu,među govnima,ali ću prihvatiti odluku većine...
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
  Bluesoniq,oladi .Nikada u životu nisam ostavljao drugome (niti drugoga terao) da odradi moj posao ,ili posao koji nisam bio spreman i sam da odradim.Zato ti je ta priča o tuđem...upućena potpuno pogrešnoj osobi.
  Izvoli,pobedi bez muvačine (i nakon javne rasprave) na referendumu o KiM,EU,NATO-u i ja ću prihvatiti odluku većine.Istina,smatraću da živim u senkrupu,među govnima,ali ću prihvatiti odluku većine...

Tako je ! Ti nikome ne zelis da prebacujes svoje obavez.

Ovo je u tom slucaju prava stvar za tebe !

Snosis obaveze prema svojoj veri sam. Platis crkveni porez i sav taj novac ide crkvi.

Nemoj da prebacujes svoje troskove na druge.

Uz to imaces priliku da dokazes koliki si vernik  Smile sa recimo 20% svojih mesecnih primanja.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:37:19 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Ne znam zasto u celom svetu vernici sebe stavljaju u retrogradne snage, a ovamo se predstavljaju kao vrhunski moralisti?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Ne znam zasto u celom svetu vernici sebe stavljaju u retrogradne snage, a ovamo se predstavljaju kao vrhunski moralisti?

Ne znam, ali vidim da nece da snose sopstvene troskove i prihvate obaveze.

"Recimo da bi u Srbiji koristili poresku stopu od 8 odsto. Ako u Srbiji ima 2.000.000 zaposlenih i recimo da je tačan popisni podatak o 95 odsto vernika SPC, to bi značilo da prosečno gledano, 1.900.000 zaposlenih pripadaju stadu SPC. Neka je prosečna bruto plata u Srbiji 50.000 dinara. Dakle, to je nekih 760.000.000 evra, koje bi SPC, uz pomoć države, svake godine naplatila od svojih vernika"

Znaci SPC bi prihodovala milijardu evra godisnje !

Odlicno za njih ! Apsolutno podrzavam !

Na taj nacin ce moci i da odrzavaju objekte i da isplacuju svestenicima i popovima odlicne plate.

Vernici bi ovo trebali maksimalno da podrze i da budu srecni zbog toga !
« Poslednja izmena: 23. Maj 2018, 14:42:27 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.