Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Udruženje: Kad bi SPC uveli porez ne bi bilo 5.000 vernika  (Pročitano 31502 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Hm...
Jeste. Krug je izmisljen pre matematike
« Poslednja izmena: 31. Maj 2018, 15:08:45 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
Definicija kruga nije deo matematike?

Da li smo izmislili broj Pi?

Kako je onda krug postojao ako nije bilo broja Pi?

I jos da mi demostrirash kako je neki prapra covek tacno izmislio broj Pi, pa je onda uporedio sa geometrijskom manifestacijom kruga i dobio tacan rezultat  Smile

« Poslednja izmena: 31. Maj 2018, 15:21:44 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne znam kad je tacno nastala danasnja definicija matematickog kruga.

A ne vidim zasto bi izumitelj kruga morao da izmisli i pi. Pi je posledica oblika kryga. Sta tacno zelis da kazes?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
At the core of this math mystery lies another argument that mathematicians, philosophers, and, most recently, cognitive scientists have had for a long time: Is math an invention of the human brain? Or does math exist in some abstract world, with humans merely discovering its truths? The debate about this question continues to rage today.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Haha. Pa jel ti to verujes u boga?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
A jel PhP otkriven ili izmisljen
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Is math an invention of the human brain?
sve je invention of the human brain a ne samo matematika
da je otkrivanje i izmišljanje jedno te isto pokazuje i tvoja nauka,kvantna fizika,koja je dokazala da sam naš proces opažanja čestica utiče na njihovo postojanje i na kojem će mestu biti itd
to ti je zapravo naučni dokaz da ništa ne postoji bez svesti,da svest igra ne važnu nego najvažniju ulogu u ''otkrivanju'' bilo čega
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Nisi dobro proucio kvantnu fiziku.

Eksperiment pokazuje da snop fotona kad se ispali kroz dva uska veoma bliska proreza na nekoj metalnoj ploci na platnu iza taj snop pravi share kao da su talasi u pitanju.

Kada se kamera ukljuci u jedan od otvora ona detektuje foton kao cesticu.

Nigde niko nije rekao da tvoj mozak utice da foton postoji ili ne. Pored ovoga ne postoji jasan koncensus ni kod naucnika o cemu se tu zapravo radi. Ono sto je prihvaceno je da je to ponasanje fotona kontra-intuitivno za nas ljude.

@dabisha

Ako nisi razumeo sta je napisano, ukratko ljudi se i dan danas svadjaju oko pojmova: izmisljeno ili otkriveno.

Postojanje apstraktnog matematickog univerzuma ne pretpostavlja kreatora. Najkrace objasnje sam vec dao u prethodnim postovima. Ono sto je definitivno cinjenica je da bez materije/energije i prostora ne bi bilo ni matematike.

Moje misljenje je da prostor, energija i matematika (apstraktni odnosi izmedju postojecih objekata) postoje oduvek.

E sad tu dolazi ono cuveno FINE TUNING univezuma tj, da li je nas svemir mogao da bude drugaciji da su se fizicke konstante drugacije formirale.

Ako izbacimo nekog pametnog boga iz jednacine, ostaju bar dve mogucnosti:

1) Nije ni moglo da bude drugacije, jer matematika je jasna: 2 + 2 = 4. Tako da svaki big beng bi iznedrio iste vrednosti konstanti

2) Postoji nekoliko kombinacija konstanti koje su u stanju da proizvedu stabilni univerzum.

3) Posle beskonacnog vremena i beskonacno pokusaja da univerzum postane stabilan to se napokon desilo pre 13,9 mil godina.

4) Multi verse, nas svemir je jedan od baloncica koji pluta u multiverskoj sapunici.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Nigde niko nije rekao da tvoj mozak utice da foton postoji ili ne.
svačiji mozak utiče na postojanje bilo čega

kontra-intuitivno je jer ljudi,a naučnici najviše,još uvek nisu naučili logično i racionalno i pre svega zdravorazumski da razmišljaju i rezonuju.da jesu,ništa im tu ne bi bilo ''kontra-intuitivno'',seveda!

Citat
Ono sto je definitivno cinjenica je da bez materije/energije i prostora ne bi bilo ni matematike.
a materije i energije ne bi bilo bez svesti i reči koja ih je upravo i iznedrila  ^^
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Citat
kontra-intuitivno je jer ljudi,a naučnici najviše,još uvek nisu naučili logično i racionalno i pre svega zdravorazumski da razmišljaju

Ajde upotrebi zdrav razum i raspleti taj dualitet talas-cestica.

-----------------------
Foton je toliko mali, da bi znao gde je moras necim da ga "osvetlish". A to nesto je drugi foton koji mora da pogodi taj prvi da bi mogao da mu izracunash polozaj. Kad si vec izracunao polozaj, drugi foton ga je udario i promenio mu brzinu.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.