Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje: da li je neko tvoje secanje uvek deo tvoje svesti. A za ovo sa recima: da li to znaci da dok ne pocnes da koristis pojmove rezedo i tirkizna ti nisi sposoban da vidis da se te boje razlikuju od plave i zelene? Da ih gledas i ne vidis?
Moja teorija svega govori o tome da svemir nije nastao slučajno ali ga nije ni stvorilo neko Sveznajuće osobno biće jer takvo što ne postoji (o tome detaljnije u samoj teoiji svega).
Jako davno, prije enormno mnogo vjekova nastalo je naše prostor-vrijeme, i prvo što je nastalo u njemu i to u samom središtu je bila "inteligencija", "svijest", "osoba", kako god to zvali, i tada nije još ništa materijalno postojalo, ni bilo koja zvijezda ni planeta ni bilo koji danas poznati prirodni zakon.
Vremenom su nastale na istom mjestu (dakle u središtu prostor-vremena), i druge osobe, druge inteligencije, druge svijesti, i taj broj je narastao na tako veliki da se jedva to može prebrojiti, na Mirijada inteligentnih bića (Biblija jasno o tome govori), a to je broj koji je daleko veći od svih subatomskih čestica koje postoje u cijelom svemiru, tako je velik taj broj bića.
Posliije mnogo vjekova od svoga nastanka ta Inteligentna Sila, izmislila je igrajući se sa našim prostor-vremenom ali i manupulirajući samom sviješću prve oblike materije, a zatim polako i sve ono što danas mi nazivamo svemirom.
Dakle nije svemir napravio netko, On, nego Oni, uvjeren sam da će se to sve i dokazati. Kao što sam rekao ta Prva Inteligencija ima svoga vladara, svoga kralja, koji je prvi rođen u našem prostor-vremenu, dakle je Najstarije biće koje postoji, i ima titulu kao Sin Božji, i to biće je bilo prije 2000 godina na Zemlji i poznato je pod imenom Isus Krist, i to je istina o Njemu a ne da je neka druga Božanska osoba nekog Trojstva, nekih triju vječnih bića koja u stvarnosti ne postoje. Uvjeren sam da sam u pravu, što se nadam da će se i dokazati i to vrlo skoro, prije nego si to mnogi misle. Pozdrav
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje: da li je neko tvoje secanje uvek deo tvoje svesti. A za ovo sa recima: da li to znaci da dok ne pocnes da koristis pojmove rezedo i tirkizna ti nisi sposoban da vidis da se te boje razlikuju od plave i zelene? Da ih gledas i ne vidis?
odgovorio sam,nije ''uvek'' nego dokle god sam ja živ i imam svest
tako je,sposobnost za išta,pa tako i razlikovanje je posledica svesti,a svest predstavlja razumevanje i definisanje stvari,a definisanja nema bez reči,sve to (svest i reč) je strogo povezano i ne ide jedno bez drugog
šta ti vredi što ti gledaš nešto ako ne razumeš i ne znaš ŠTA JE to što gledaš,poput životinja? što kaže ''blene kao tele u šarena vrata'', tele nit zna šta je ''šareno'' nit šta su ''vrata'' nit išta
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
mi smo uspjeli kao svemir. trebao se neko dokazati iz nase dimenzije, ja sam to uradio.! ponosan sam na to. i ako to nije istina ja sam uspio prevazici probleme od 10 godina. osjecam se bozanstveno! znam da su vecina planeta u svemiru cista prasina. nista drugo. mjesec je nafta i krecnjak... nikad nismo otisli na mjesec itd.
odgovorio sam,nije ''uvek'' nego dokle god sam ja živ i imam svest
tako je,sposobnost za išta,pa tako i razlikovanje je posledica svesti,a svest predstavlja razumevanje i definisanje stvari,a definisanja nema bez reči,sve to (svest i reč) je strogo povezano i ne ide jedno bez drugog
šta ti vredi što ti gledaš nešto ako ne razumeš i ne znaš ŠTA JE to što gledaš,poput životinja? što kaže ''blene kao tele u šarena vrata'', tele nit zna šta je ''šareno'' nit šta su ''vrata'' nit išta
Tele ne mora ništa znati ali postoji i bez da ga netko pametan gleda, tako je i sa svime što god postoji, garant!
« Poslednja izmena: 09. Avg 2017, 22:47:30 od teodor.francic »
da,postoji ZA NAS LJUDE KOJI IMAMO SVEST O NJEMU,kako ne kapiraš. a ZA TO TELE ništa ne postoji pošto ONO NEMA SVEST. shvatam šta te zbunjuje i probaću sad pojasniti,kada kažem ''ne postoji ništa bez svesti'', pod time ne mislim da sve što postoji-ima svest,nego da nema postojanja bez svesti o postojanju. dakle naravno da postoji kamen,vaza,tele,činija itd itd,objekti i životinje koje nemaju svest,ali postoje ZA nas-ljude, a ZA NJIH (ili da se tako izrazim,što se njih tiče)-ništa ne postoji,jer su vodjene samo instinktima i nagonima a ne svešću
naravno da tele postoji i dok ga niko ne gleda,ali ne bi postojalo da neko nekad davno nije otkrio pomoću svesti to tele i dao mu pomoću reči taj naziv-''tele'' , jel ti sad bar malo jasnije?
jeste nisam ne postoje ZA MENE aloo ubi se ponavljajući da probam zadnji put,ako tvrdiš da postoje stvari kojih NISI SVESTAN-navedi koje su? imaju,nego ti nemaš pojma kolko su krucijalne i kolko bez njih ničeg nema