ne dokazujes, samo tvrdis i mislis da je ocigledno. a ako je ocigledno nema potrebe za dokazivanjem
dokazujem.tvrdnja ''ništa ne postoji bez svesti (ili reči ako ti je lakše)'' je istovremeno i sama sebi dokaz,jer bez reči ZAISTA ništa ne postoji. da bi to opovrgao,izvoli i volontiraj primer nečega što postoji bez reči.jes stvarno tolko tupav jbt? stvarno ne bih da vredjam al..
Iako meni nije upućeno da ti skrenem pozornost da riječi ne postoje bez inteligencije, a sama ineteligencija, inteligencija koja je uostalom i svijest (nešto što je svjesno svoga postojanja), ima svoj uzrok, tako da nije točno da bez reči ništa ne postoji.
Upravo je suprotno.
Ni riječi ni sama svijest ne bi postojali bez vječnoga uzroka svega, a to nisu oni sami, nitko sam sebe ne može napraviti, dapače!
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
A jel ta teorija svega moze matematicki da se predstavi ili je samo literarno delo?
Ima i matematike ali i zadataka koje treba riješiti.
Osnovno je to da se matematički cijeli multisvemir (dakle i naš svemir), nalazi u jednoj točki, i to Nultoj točki, i da to sve zbilja nije veće od Ništa.
Ali.
Ta Nulta točka, to Ništa ima svoje dimenzije a mi smo sa svemirom samo jedna od njih.
I da bi svijet nastao, čak i cijeli multisvemir nije potrebno ništa drugo osim te Nulte točke koja nije veća od Ništa.
Molio bih onda matematicku verziju teorije, hvala.
Dao sam na nekim forumima zadatke ali nitko ih do kraja nije razumio, čak su mislili da se šalim, zato ću to jedino u živo na nekom predavanju iznijeti.
Ali mogu ukratko riječima iznijeti svoju teoriju svega ak te to zanima, ne sve baš detaljno ali u grubim crtama svakako!