Ne bi rekao da matematika zabranjuje dijeljenje s beskonačno, ja to mogu bez problema raditi koliko hoću, i dobiti ću i logične i matematilčki ispravne rezultate, garant!
У неком тренутку си Свестан тога да имаш сећање али ти тренутно није у свести.
to je paradoks,kako sam ga SVESTAN ako mi nije u svesti?
Citat
Сећање постоји и кад га ниси свестан.
ne postoji
Citat
Ali se ne slažem da smo mi ljudi zato jer imamo svest o Mjesesu time uveli njega u postojanje, jer je Mjesec postojao davno prije nas ljudi i naše svesti i naših reči i naših misli.
već sam ti objasnio da je nešto postojalo i PRE svesti,ali da ne bi postojalo BEZ svesti,da NEKAD,U NEKOM TRENUTKU nije nastala svest ne vredi,ne razumeš,odustajem
Citat
Jer je Mjesec postojao prije nas i mi ga vidimo da postoji.
Je li kontaš to? Smile
jel kontaš ti da je ''mesec'' reč (ne SAMO reč) i da su sve karakteristike i definicije meseca (žut,zemljin satelit,itd),kao i svega ostalog,REČI I PRODUKT SVESTI,te prema tome,BEZ NJIH to ne bi moglo tako da bude jer upravo REČI/SVEST odredjuju šta je ''mesec'',''sunce'',''palac'' itd itd itd? kako može da postoji SLON bez REČI ''SLON''? kako može da postoji MESEC bez UPRAVO TE REČI ZAHVALJUJUĆI KOJOJ I POSTOJI,''MESEC''?
Pa shvaćam ja da je i Mjesec riječ i slon je riječ, ali treba znati Mjesec napraviti i slona napraviti isto kao i dijete, neće se ono napraviti samo riječju nego moraš "na posao", je li shvaćaš to?
A to znači da bi nešto postojalo uopće nije bitna ni riječ ni svijest već uzrok koji dovodi do postojanja nečega.
Tako recimo da bi neko dijete postojalo nije potrebna riječ nego seks za Bog miloga (ili umjetna oplodnja), samo riječju nećeš dobiti potomstvo, probaj ako možeš, ajde da i to vidim!
« Poslednja izmena: 11. Avg 2017, 09:07:22 od teodor.francic »
Zanimljivo. Nabasao su na interesantan filozofski probkem u ostao zarobljen u njemu
Ali fijsacija na reci je fascinantna. Verujem da si svestan da reci ne mogu da opisu celokupan sadrzaj svesti. Ni blizu
nije samo filozofski,i nije nikakav ''problem'' što se mene tiče nego samo preočigledna činjenica ti si zarobljen okovima materijalizma i kvazinauke
Citat
Pa shvaćam ja da je i Mjesec riječ i slon je riječ, ali treba znati Mjesec napraviti i slona napraviti isto kao i dijete, neće se ono napraviti samo riječju nego moraš "na posao", je li shvaćaš to?
shvatam,reč/svest ili čak neki bi rekli duh i materija ne mogu jedno bez drugog,ti to ne shvataš nego prednost daješ materiji nisam ni rekao da se SAMO rečju išta dobija ili da je samo reč dovoljna za bilo šta
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Zanimljivo. Nabasao su na interesantan filozofski probkem u ostao zarobljen u njemu
Ali fijsacija na reci je fascinantna. Verujem da si svestan da reci ne mogu da opisu celokupan sadrzaj svesti. Ni blizu
nije samo filozofski,i nije nikakav ''problem'' što se mene tiče nego samo preočigledna činjenica ti si zarobljen okovima materijalizma i kvazinauke
Citat
shvatam,reč/svest ili čak neki bi rekli duh i materija ne mogu jedno bez drugog,ti to ne shvataš nego prednost daješ materiji nisam ni rekao da se SAMO rečju išta dobija ili da je samo reč dovoljna za bilo šta
Dobro, dakle nije riječ sama dovoljno da bilo što postoji, s time se slažem.
Što dakle "još treba" osim riječi da bi nešto zbilja nastalo, da bi postojalo?
jer ako nije u svesti,gde je onda nego u materiji (šta god to značilo i šta god bila tvoja ''poenta'')? sem svesti i materije ne postoji ništa drugo,to su dva glavna oblika stvarnosti da tako kažem,medjusobno zavisna i koja ne postoje jedno bez drugog
Citat
Što dakle "još treba" osim riječi da bi nešto zbilja nastalo, da bi postojalo?
Ne bi rekao da matematika zabranjuje dijeljenje s beskonačno, ja to mogu bez problema raditi koliko hoću, i dobiti ću i logične i matematilčki ispravne rezultate, garant!