Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 04:20:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1651385 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Biblija kao i svaka knjiga ne može imati više objašnjenja, već oni koji je čitaju i osobito oni koji su je cijelu proučili moraju na isto doći, pa jednu te istu knjigu čitaju.

Ne može za nekoga biti subjekt jedno, a objekt drugo a radnja nešto sasvim treće kada imaju isti tekst pred sobom.

To jedino znači da netko nije tu knjigu do kraja proučio, nema drugoga razloga, dapače.

Ili je čak moguće da nijedna od kršćanskih crkava kao i sekti nije do kraja proučila Bibliju već samo površno, pa otud i različita tumačenja neke poruke koju sama Biblija daje kao Riječ Stvoritelja nama ljudima.

Zato sam i napisao, ja se kladim da mnoge crkve i sekte ne razumiju ni prvu rečenicu Biblije a kamoli sve ostalo što u njoj piše.

Baš bi to bilo zanimljivo vidjeti da se u nekom javnom mediju nađu "stručnjaci" za Bibliju koji različito tumače jedne te iste rečenice, pa da se vidi tko je zbilja u pravu, bila bi to prava utakmica koju bi uvjeren sam mnogi gledali i navijali za "svoje" da pobijede. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ta utakmica se vec decenijama odvija I to u javnosti. Samo sto veci deo javnosti boli uvo
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
oni su se vise skoncentrisali na to sta pise izmedju redova...

da su zaboravili to sto je napisano... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Naravno da nisu. Samo sto vecinom ne veruju da je u pitanju bogom nadahnuto delo
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
ti si je tako shvatio,kao nekakvu zagonetku i šifrarnik,to je samo tvoje mišljenje i shvatanje,neko drugi je npr shvata kao doslovno uputstvo kako treba misliti i ponašati se itd itd

Pa istina o svemu samo je jedna tako je i sa porukama same Biblije, ne može netko tko isto čita sasvim različito to tumačiti, i to na tisuće razlilčitih verzija (koliko ima krščanskih sekti iz iste Biblije), to znači da netko nije to proučio kako treba, garant!  Smile
naravno da može i to već svi radi,svako SVE različito tumači a ne samo bibliju.
ne postoji ''kako treba'' i ''kako ne treba'',sve je subjektivno i relativno
ne postoji nekakva prava istina o i u  bibliji ili saznanje šta je pisac hteo da kaže

U krivu si, isto kao što postoji samo jedna istina o postanku našega svijeta, isto tako postoji samo jedno objašnjenje ne samo Biblije nego bilo koje napisane knjige.

Problem je kako sam rekao u tome da nijedna od tih sekti nije Bibliju do kraja proučila, onda bi svi isto znali, eto to je ovdje problem.

Inaće, zanimljivo je da postoji proročanstvo u kojemu se navodi da će se svi ljudi na kraju ujediniti u jedno u istinu, dakle će i Bibliju svi isto tumačiti, a ja sam uvjeren da taj dan nije uopće daleko, naprotiv!  Smile
koji je objektivni kriterijum po kome se ti,siguran sam,ravnaš, u ''poznavanju''biblije,odnosno zašto i kako si siguran da si baš TI je shvatio na PRAVI način i da si u pravu,odakle toliko ubeđenje,gde su dokazi,gde je išta,sem tvoje mašte i fantazija?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
ti si je tako shvatio,kao nekakvu zagonetku i šifrarnik,to je samo tvoje mišljenje i shvatanje,neko drugi je npr shvata kao doslovno uputstvo kako treba misliti i ponašati se itd itd

Pa istina o svemu samo je jedna tako je i sa porukama same Biblije, ne može netko tko isto čita sasvim različito to tumačiti, i to na tisuće razlilčitih verzija (koliko ima krščanskih sekti iz iste Biblije), to znači da netko nije to proučio kako treba, garant!  Smile
naravno da može i to već svi radi,svako SVE različito tumači a ne samo bibliju.
ne postoji ''kako treba'' i ''kako ne treba'',sve je subjektivno i relativno
ne postoji nekakva prava istina o i u  bibliji ili saznanje šta je pisac hteo da kaže

U krivu si, isto kao što postoji samo jedna istina o postanku našega svijeta, isto tako postoji samo jedno objašnjenje ne samo Biblije nego bilo koje napisane knjige.

Problem je kako sam rekao u tome da nijedna od tih sekti nije Bibliju do kraja proučila, onda bi svi isto znali, eto to je ovdje problem.

Inaće, zanimljivo je da postoji proročanstvo u kojemu se navodi da će se svi ljudi na kraju ujediniti u jedno u istinu, dakle će i Bibliju svi isto tumačiti, a ja sam uvjeren da taj dan nije uopće daleko, naprotiv!  Smile
koji je objektivni kriterijum po kome se ti,siguran sam,ravnaš, u ''poznavanju''biblije,odnosno zašto i kako si siguran da si baš TI je shvatio na PRAVI način i da si u pravu,odakle toliko ubeđenje,gde su dokazi,gde je išta,sem tvoje mašte i fantazija?

Dobro je što si to pitao.

Pa kada počnem javno to govoriti, uvjeren sam da neće proći ni pet godina a da ća baš svi ljudi to prihvatiti kao istinu.

A ima jedan argument zašto će to sto posto tako biti.

Zato jer ono što ću ja reči ziblja jeste istina o našem postanku. To ćui i dokazati, a dokazi za to sam uvjeren će ubrzo doći, i to konkretni, da to svi na Zemlji to mogu vidjeti.

Dakle da bi razumio samu Bibliju ne samo da je moraš nekoliko puta temeljito pročitati, nego moraš tražiti odgovore na neka pitanja na čak i desetine i stotine razlilčitih stranica Biblije, moraš ih sve usporediti i tek onda dobiti onu cjelinu koja je bila "skrivena" do sada nama ljudima. To nije lagani a ni kratkotrajni posao, dapače, ali ja sam ga uspješno obavio.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Ta utakmica se vec decenijama odvija I to u javnosti. Samo sto veci deo javnosti boli uvo

A ne, varaš se, tek će ta utakmica uskoro početi, pa možeš početi navijati za "svoju" ekipu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Moje sasvim novo tumačenje Biblije morati će dovesti do toga da se javno o tome progovori "što zapravo u Bibliji piše", tu neće biti mjerodavna nikakva titula bilo koga, već samo istina o tome.

Dakle tu su i papa, i neki teolog, ili znanstvenik, ili običan seljak na istoj poziciji, nitko nema nikakvu prednost, dapače.

Uostalom istina i vrijedi za sve, bez iznimke! 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
jedini nacin da tako bude je da pokažes prakticnu primenu, tipa da proizvedes novi pogon za transport robe na osnovu svog tumacenja biblije ili nesto slicno. nema drugacijih opstih istina. sus motor je keva, ostalo su naklapanja

A ne, varaš se, tek će ta utakmica uskoro početi, pa možeš početi navijati za "svoju" ekipu.  Smile
ne verujem
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
"motori" koji se nalaze u mitohondrijama celija su bez svake sumnje najefikasniji nacin dobijanja energije...

tako da nema potrebe da se nesto novo pronalazi...

priroda je to vec davno pronasla...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 04:20:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.04 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.