Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Upravo tako, skriveni kod Biblije može otkriti samo onaj koji cijelu Bibliju proanalizira pitanje po pitanje, kao recimo slaganje puzli, gdje svaka mora sjesti na svoje mjesto da bi se vidjelo onda ono što te puzle pokazuju kao cjelinu.
a otkud ti ideja da slagalica postoji?
Pa jer sam je ja dobio, eto odakle.
A ona ne govori o nekom vječnom biću koje stvara svjetove, nego govori o Sili koja je daleko starija od materije, koja je kroz enormno vremensko razdoblje naučivši manipulirati prostorom i vremenom uspjela napraviti jedan sasvim novi svijet, jednu sasvim novu stvarnost, a to je ovaj naš cijeli materijalni svijet, koji iako je veliki (svemir), nije beskonačno velik.
A zašto nije?
Pa jer nitko ne može nešto početi graditi a da to jednoga dana bude beskonačno veliko to nije moguće, eto.
Pošto je i svemir napravljen, dio po dio, jasno je da nije niti će ikada biti beskonačan.
Upravo tako, skriveni kod Biblije može otkriti samo onaj koji cijelu Bibliju proanalizira pitanje po pitanje, kao recimo slaganje puzli, gdje svaka mora sjesti na svoje mjesto da bi se vidjelo onda ono što te puzle pokazuju kao cjelinu.
a otkud ti ideja da slagalica postoji?
Pa jer sam je ja dobio, eto odakle.
ne razumem
Kao što sam rekao, Biblija je zagonetka daleko naprednije Inteligencije od nas ljudi, i da bi je posve razumjeli treba i te kako vremena, jedan ljudski život nije dovoljan da se sve shvati iz Biblije.
Ako ipak netko u tome uspije, to ne znači da je pametniji od svih ljudi, nego je jednostavno "izabran" da dođe do toga, i da onda to može i objaviti svima drugima.
Ja sam uvjeren da mnogi ni prvu rečenicu Biblije ne razumiju do kraja, ili se varam?
ti si je tako shvatio,kao nekakvu zagonetku i šifrarnik,to je samo tvoje mišljenje i shvatanje,neko drugi je npr shvata kao doslovno uputstvo kako treba misliti i ponašati se itd itd
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
ti si je tako shvatio,kao nekakvu zagonetku i šifrarnik,to je samo tvoje mišljenje i shvatanje,neko drugi je npr shvata kao doslovno uputstvo kako treba misliti i ponašati se itd itd
Pa istina o svemu samo je jedna tako je i sa porukama same Biblije, ne može netko tko isto čita sasvim različito to tumačiti, i to na tisuće razlilčitih verzija (koliko ima krščanskih sekti iz iste Biblije), to znači da netko nije to proučio kako treba, garant!
Pa istina o svemu samo je jedna tako je i sa porukama same Biblije, ne može netko tko isto čita sasvim različito to tumačiti, i to na tisuće razlilčitih verzija (koliko ima krščanskih sekti iz iste Biblije), to znači da netko nije to proučio kako treba, garant!
naravno da može i to već svi radi,svako SVE različito tumači a ne samo bibliju. ne postoji ''kako treba'' i ''kako ne treba'',sve je subjektivno i relativno ne postoji nekakva prava istina o i u bibliji ili saznanje šta je pisac hteo da kaže
naravno da može i to već svi radi,svako SVE različito tumači a ne samo bibliju. ne postoji ''kako treba'' i ''kako ne treba'',sve je subjektivno i relativno ne postoji nekakva prava istina o i u bibliji ili saznanje šta je pisac hteo da kaže
U krivu si, isto kao što postoji samo jedna istina o postanku našega svijeta, isto tako postoji samo jedno objašnjenje ne samo Biblije nego bilo koje napisane knjige.
Problem je kako sam rekao u tome da nijedna od tih sekti nije Bibliju do kraja proučila, onda bi svi isto znali, eto to je ovdje problem.
Inaće, zanimljivo je da postoji proročanstvo u kojemu se navodi da će se svi ljudi na kraju ujediniti u jedno u istinu, dakle će i Bibliju svi isto tumačiti, a ja sam uvjeren da taj dan nije uopće daleko, naprotiv!
« Poslednja izmena: 07. Jul 2017, 19:15:11 od teodor.francic »