Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8335 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2
Vidi matorce sto su se primili Smile

Kazu starost mudrost. Mudrost se stice sa godinama.

Budi siguran da ljudi matore, ali da ne postaju mnogo mudriji  Smile
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Jednom ces i ti da budes matorac, od toga ne mozes da uteknes  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ja sa 25 nisam i dalje znala nista. Studirala kao i mislila time cu se baviti valjda zauvek ili sta..  Smile mi smo izgubljena generacija bili totalno, sto se tice usmerenja. Na nama su pravili pokuse i za bolonju i za privatne fakultete, i godinama pod sankcijama zeljan si buducnosti a drzava u kurcu, nigde para, dovijas se da zaradis.. slabo ko je mogao da vidi dalje u tu neku buducnost. Iz moje generacije malo njih zivi zadovoljan zivot. Uglavnom rade ili za sta se nisu skolovali ili ono sto vole ali za male pare. Ja nisam od onih sto imaju veze i vezice pa se ne krecem u drustvu takvih ali bilo je dosta njih koji su na taj nacin napredovali. Ove sadasnje generacije tinejdera imaju vece mogucnosti za karijeru, i u inostranstvu. Mi to uopste nismo ni sagledavali. Preko su palili krimosi i tesko rmbacenje. Odliv mozgova je u moje vreme bio nepoznat pojam odnosno nepoznat u vidu neke epidemije.

I sa 30 sam bila u banani.. ne pitas se ti mnogo ako zivot hoce da te jase. Ali nije to poenta. Vec pricamo o tome kako da preneses detetu da ne bude klosar i imbecil nego da zna za neke vrednosti pa makar ga zivot izuo iz gatja. Ja to tako nekako vidim. Neki moral, etika, postovanje, vaspitanje, odnos prema raznim vidovima umetnosti itd. Ti to usadi u svoje dete a posle sta zivot nosi to niko ne zna.

Nemojte sad o moralu i etici kako su izmisljene kategorije i o nazadnosti patrijarhalnog vaspitanja itd.. iako je to patrijarhalno vaspitanje danas prepoznato kao matrijarhalno bar tako kazu neki duhovniji ljudi od mene, ne znam sta da mislim..
ja ne znam koja si ti bese ti generacija Munka, ali mogu ti reci da moja generacija i ove posle nje tek nisu imale nikakav smer.  Mi smo zapali u onaj reon kada je bio nazovi pad socijalizma, kada je izbio rat u BiH, doduse tada smo bili klinci, ali nije ni bilo vazno, jer mi smo krizirali samo tako i u tom vremenu.  To su sve bila jadna vremena sa par mozda lepih stvari kojih se secamo, pored sankcija, embarga i bombardovanja, reda za ulje, shecer i hleb, i kupovinu benzina na coskovima.  Sve je to uzelo maha.  U jednom vremenu smo imali nacionalizam, ali taj nacionalizam nije bio zdrav za nas prostor i vreme, i pri tome mediji su rasturali i ono malo razuma sto je preostalo dok je Pink trovao decu zapadnjackim glupostima.  Mi smo imali odlicnu podlogu da se izleze kojekakva bolest, i rak drustva koji se prosirio ja bih iskreno rekao posle 2000-e.  Moja generacija se palila na travu, a ekseri su bili nesto novo, i sve se svodilo na pijancenje petkom i subotom, turbo-folk, grand i ta sranja, sada vise ni to nije dovoljno, nego moras da se uradis da bi bio kul.

Onda pricamo o modi, ponasanju i razmisljanju.  U Srbiji su opet 90-e, samo cekam da se vrati Funky G, Djogani i ta cuda.  Ko sto rece moj dobar prijatelj, svi su se ponadali za nesto bolje kada je pao Sloba, i kada su videli zlo ocima sve se vratilo na isto.  Razocarenje, bes, nerviranje i dizanje ruku od svega postojeceg.  I pogledas ljude koji su bili preko 26 godina koji su odrasli tokom svih tih sranja, kako su oni mogli nesto pametno da prenesu na decu kada njima nista nije bilo preneto pametno. Srbi kolektivno imaju problem da uzimaju sve najgore od svih, umesto ono najbolje i da postuju svoje. Mi nismo cvecke, niti smo savrseni, daleko od toga, ali imali smo identitet, imali smo standard, sada nemamo nista.

I bacimo pogled na Srbiju sada. Prosveta je u haosu, ekonomija je u haosu, ljudi su ocajni ali se pretvaraju da je sve super i da mogu komotno da zive na 200 evra mesecno, a pri tome to donosi jos vise besa, pa taj bes se prenese na decu i deca prenesu taj bes na svoje okruzenje i jednu Srbiji. Ne mogu da nabrojim koliko sam ljudi cuo do sada, sto na forumu, sto licno, sto na FB gde pljuju Srbiju i jedva cekaju da pobegnu iz iste, jer ima nista nije obezbedjeno. Razumem bes, razumem tezinu i problem, samo na pogresno mesto se to iskazuje, jer ako ne urnises sebe iz besa, urnises sve oko sebe. 

I eto, opet imamo male krimose, kojima je Kristijan bog, i koji vare slusajuci Elitne Sporete i skroz su u liberalnom raspolozenju. Mi imamo malo zdravog nacionalizma, jer 90-ih to je bio Arkan i Tigrovi, to su bili JSO i grupacije poput njih, i raznorazni klanovi.  I sad, svi su izgubljeni zbog jedne ili druge stvari. Globalizacija preuzima sve, to se najvise odslikava na jeziku, i averziji prema Srpskoj istoriji i pripadnosti.  Sramota je ljude da nose Srpska obelezja Ajd mogu da razumem da neko nece da nosi ne znam tamo neke Chetnicke stvari jer jos nismo izdrvili dovoljno ko je gori ili bolji da li Chetnici ili Partizani, ali ljude je blam na primer u BG-u da nose nasu zastavu u bilo kakvom obliku.

Ja sad ne pricam da je to standard, da nosenjem zastave ti si odmah bolji Srbin, ali nedostatak usmeravanja i odbrane svega onoga zasta su milioni izginuli godinama i vekovima prve je stvarno glupo i kontraproduktivno.  Ja resenje nemam za ovaj problem, jer ovo nije jedan problem, ovo je cela grupa bakterija koje moraju pojedinacno da se sjebu pre nego sto rak pojede sve.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ono sto nije dobro, sto ne napreduje, nestaje.

Vidis da ti ta logika ne pije vodu. Ti, recimo, nikako da nestanes.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com link=topic=638773.msg11910255#msg11910255
  S.Džobs je svojoj deci dozvolio korišćenje interneta 1 nedeljno.

Dzobsovo dete se ne uci nikakvoj tradiciji jer je i nema. Retkost je da genetski bogato dete dostigne svoje roditelje, desava se ali je mnogo cesci primer gde takvo dete odraste u skota sa poremecenim vrednostima.

Ovaj, na primer, puca od tradicije. Najzalije mu je sto mu nismo upoznali decka.

Nismo se razumeli, Džobs je samo primer.

Internet ovakav kakav jeste više škodi nego pomaže deci. Zato Džobs treba da bude primer ali samo u slučaju neta.

Vidim da se pisalo o ćirilici između ostalog. Ja sada pišem ćirilicom svuda osim na netu. Ranije to nije bio slučaj jer sam imao ćiriličnu tastaturu koja je propala od habanja. Probao sam da nađem istu takvu ali bez uspeha jer ih više nema. Probao sam da vratim ćirilicu ovde ali izgleda da sam glup u ovom slučaju.

Deca bi u školi trebala da počnu da uče latinicu tek sa početkom učenja stranog jezika. Ne bi baš svi mogli da se zezaju zbog toga na netu, naučili bi da koriste ćirilicu a ne bi bili uskraćeni ni za latinicu.

Folklor bi mogao da se uvede u sklopu fizičkog za niže razrede, to je pravi vreme da se dete oblikuje i da nauči nešto o običajima i tradiciji..

Danas ovakvi kupuju diplome i daju primer hteli mi to ili ne svima. Prosveta zavisi od MMF-a i stranaca i sve ovo je utopija. Ili bar većina onoga što je Tanja rekla.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Ja mislim da bi deca prvo trebalo da uce latinicu i engleski od prvog razreda osnovne. To ce im mnogo vise pomoci u buducnosti kod trazenja posla i snalazenja u modernom vremenu nego bilo sta drugo.

Cirilicu mogu da uce recimo od 4 razreda...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
U rusiji daju 15 dana na moru ko izdrzi da radi godinu dana u mekdonaldsu... Smile

Kad smo vec kod engleskog... Smile

Ah da...ne treba bechlor...moze svako da radi... Smile

Samo fluent english... Smile
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 22:44:01 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Bukva, hrast, utorak, inicio
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple iPhone 6s
Uhh al ste se raspisali, ne mogu propratit sve.
Engleski je popularan, ne zbog filmova, vec zbog toga jer je globalan. Nemacki jezik je grozan, ne znam kako to neko moze da prica. Ruski je lep jezik, ali isto kao i mi ima problem sto je cirilicni alphabet. Kad god odem u Grcku, a idem cesto, bas me smara taj njihov alphabet, to je jos gore nego nas, Srpska cirilica. Sva ta pisma, ma koliko bila jednostavnija za pisanje ( jer nema kukica, kvakica,...) su mi dosta odbojna. Znam pisati i citati cirilicu, tako isto i grcku cirilicu znam citati. Ali sto jest jest nije lepa za oko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Engleski je popularan, ne zbog filmova, vec zbog toga jer je globalan.

A globalan je zasto?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Uhh al ste se raspisali, ne mogu propratit sve.
Engleski je popularan, ne zbog filmova, vec zbog toga jer je globalan. Nemacki jezik je grozan, ne znam kako to neko moze da prica. Ruski je lep jezik, ali isto kao i mi ima problem sto je cirilicni alphabet. Kad god odem u Grcku, a idem cesto, bas me smara taj njihov alphabet, to je jos gore nego nas, Srpska cirilica. Sva ta pisma, ma koliko bila jednostavnija za pisanje ( jer nema kukica, kvakica,...) su mi dosta odbojna. Znam pisati i citati cirilicu, tako isto i grcku cirilicu znam citati. Ali sto jest jest nije lepa za oko

Za jedan glas je engleski postao zvanican jezik u americi u odnosu na nemacki...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.