Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8308 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
  Ali sto jest jest nije lepa za oko

Pa kako kome. Lijepota je relativna/u oku posmatraca.

Prije svega, raznovrsnost je lijepota. Tako da je  svako pismo lijepo na taj nacin.

Ja koristim latinicu jer sam lijekar i prakticno mi je, jer je vec Latinski internacionalni lijekarski jezik.
Potpisujem se na cirilici Smiley i svaku priliku koju imam, osim eto interneta.. koristim je. Mada ocigledno to je spalo na mali broj prilika.

Kako je tek onim Uzbekistanu i sl. imaju cirilicu, latinicu, arapsko i neki "sanskrit".. e to je tek bogatsvto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Uhh al ste se raspisali, ne mogu propratit sve.
Engleski je popularan, ne zbog filmova, vec zbog toga jer je globalan. Nemacki jezik je grozan, ne znam kako to neko moze da prica. Ruski je lep jezik, ali isto kao i mi ima problem sto je cirilicni alphabet. Kad god odem u Grcku, a idem cesto, bas me smara taj njihov alphabet, to je jos gore nego nas, Srpska cirilica. Sva ta pisma, ma koliko bila jednostavnija za pisanje ( jer nema kukica, kvakica,...) su mi dosta odbojna. Znam pisati i citati cirilicu, tako isto i grcku cirilicu znam citati. Ali sto jest jest nije lepa za oko

Za jedan glas je engleski postao zvanican jezik u americi u odnosu na nemacki...

Ovo je tačno.

Francuski je bio jezik diplomatije i mnogo popularniji od negleskog koji se proširio uz pomoć američkih bajoneta.

Ćirilica je zvanično pismo države Mongolije na primer.

Učio sam latinski u školi i onaj ko zna taj izumrli jezik može bez problema da se sporazumeva sa ljudima u struci.  Exitus letalis ima isto značenje u Srbiji i u Kini.

Sad možemo da biramo, hoćemio li favorizovati jezik stranca i okupatora ili ćemo sačuvati svoj ?

Dilema koja postoji još od turske okupacije i turčenja, hoćemo li biti svoji ili ćemo se poturčiti zbog šargarepe.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com link=topic=638773.msg11911143#msg11911143

Exitus letalis ima isto značenje u Srbiji i u Kini.

Sad možemo da biramo, hoćemio li favorizovati jezik stranca i okupatora ili ćemo sačuvati svoj ?

Dilema koja postoji još od turske okupacije i turčenja, hoćemo li biti svoji ili ćemo se poturčiti zbog šargarepe.

Exitus letalis  = Izlaz u slucaju smrtne opasnosti?

Pitanje je zapravo civilizacijsko: Hocemo li u 22. vek ili u 16 ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Ako je uslov da preživimo i u pećinu ako treba.

U Rusiji mi je jedan iz zezanja rekao kako ruskinje nisu imale tampone sa krilcima ali zato sada imaju avione i rakete kojima mogu da se brane.

Srbija je zbog par godina koje joj stalno nedostaju da uđe u eu zahvaljujući raznporaznim bitangama dala sve a nije osim topalovića dobila ništa. Smile

Da se svi u žene u crnom pretvorimo opet ne bi valjali.

Čuvaj svoje a poštuj tuđe.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Kako covece pa oni su sve naciste evrope pokupili...

Puno je to ljudi... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 21. Jul 2015, 23:34:10
Engleski je popularan, ne zbog filmova, vec zbog toga jer je globalan. Nemacki jezik je grozan, ne znam kako to neko moze da prica. Ruski je lep jezik, ali isto kao i mi ima problem sto je cirilicni alphabet. Kad god odem u Grcku, a idem cesto, bas me smara taj njihov alphabet, to je jos gore nego nas, Srpska cirilica. Sva ta pisma, ma koliko bila jednostavnija za pisanje ( jer nema kukica, kvakica,...) su mi dosta odbojna. Znam pisati i citati cirilicu, tako isto i grcku cirilicu znam citati. Ali sto jest jest nije lepa za oko

Za jedan glas je engleski postao zvanican jezik u americi u odnosu na nemacki...

Ovo je tačno.
Nije tačno,to je samo mit...ustvari se glasalo o prevodjenju nekih zakona na nemački...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134

Не треба да знаш ћирилицу, није обавезно ни српски да знаш. Пишеш писмом и језиком који теби одговарају, то је у реду по садашњем окупационом државном уређењу, али би у свакој држави на свету морао да знаш сва њихова писма, ако желиш држављанство и остале погодности. Само код нас људи после основне су већ неписмени. Кладим се да пола људи одавде не зна правилно да напише велико писано Ф, Ђ, Х, Н... ни ћирилицом ни латиницом.

Лепо је то што знаш писати и читати ћирилицу, данас су и у свету ретки су људи са добрим познавањем опште културе.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 00:35:56 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
U rusiji nije moralo do skoro...sad mora...

A ima primera i iz blize proslosti...recimo iz okruzenja...makedonija crna gora...

A i iz davnije proslosti...cheshka slovacka...itd...pa i poljska...
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 00:36:34 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Nije tačno,to je samo mit...ustvari se glasalo o prevodjenju nekih zakona na nemački...

Ustvari, prilicno je tacno. Mozda nije bash za jedan glas.

Al u doba Divljeg Zapada je bilo priblizno isto Njemackog i Engleskog govorenog.

Zato je Django Unchained mozda i jedini tacan western u tom smislu. (mada nije pravi western nego blaxplatation slasher Smiley  ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
LG Nexus 5
Ja mislim da bi deca prvo trebalo da uce latinicu i engleski od prvog razreda osnovne. To ce im mnogo vise pomoci u buducnosti kod trazenja posla i snalazenja u modernom vremenu nego bilo sta drugo.

Kasno je to. Treba im tutnuti tablet vec od druge godine, da se deca snalaze i da otkrivaju tajne majkrosofta, epla i kros platformskih aplikacija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.