Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Should I stay or should I go ?  (Pročitano 32317 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Ja idem 'preko' zato sto sam licencirani administrator racunarskih sistema sa 20 eura ovog trenutka u mom dzepu, nezaposlen, zivim u unutrasnjosti gde su jedini vlasnici firmi sada - nekad bili ratni profiteri, smatram da Srbija nije zasluzila moje znanje kao ni Bosna, nemam tacnu predstavu ni odrediste vani, a vani bi radio i poslove mimo struke samo da nije gradjevina i fizikalija. Npr: volio bi da radim u animal shulteru (zaista bi to volio!)
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Citat
smatram da Srbija nije zasluzila moje znanje

Smile

A cime ga je Nemacka zasluzila?   Smile

Ako nista drugo, Srbija ili Bosna, su ti omogucili da steknes to znanje...tako da me zaista zanima, kako je Nemacka zasluzila tvoje znanje?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
a vani bi radio i poslove mimo struke

A zašto, za početak, i ovde ne radiš mimo struke?
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
Ja idem 'preko' zato sto sam licencirani administrator racunarskih sistema sa 20 eura ovog trenutka u mom dzepu, nezaposlen, zivim u unutrasnjosti gde su jedini vlasnici firmi sada - nekad bili ratni profiteri, smatram da Srbija nije zasluzila moje znanje kao ni Bosna, nemam tacnu predstavu ni odrediste vani, a vani bi radio i poslove mimo struke samo da nije gradjevina i fizikalija. Npr: volio bi da radim u animal shulteru (zaista bi to volio!)

Odlicno, vise posla za mene. Ja, recimo, smatram da ti nisi zasluzio da radis u Srbiji. Smiley

Svakim sledecim postom si sve vise neodredjeniji i kontradiktorniji. Kazes, imas vec 4 druga vani, jesi li ih pitao kako je? Sta su ti rekli? Mogu li ti oni nekako pomoci?

Napravi, recimo spisak:
1. zemalja gde bi zeleo da radis;
2. koje poslove ne bi ni u ludilu radio;
3. koje poslove zelis da radis.

Jos par cinjenica:
Zasto se ti razlikujes od "licenciranog admina" iz Malog Pickovca? Ili iz Cajnica? Ili iz Pozarevca? Ok, radis taj posao x godina.
Znas li da konfigurises CMTS?
Znas li da konfigurises velike core rutere?
Imas li iskustva sa MPLS-om?
A sa BGP-om?
A sa sledecim skracenicama: DHCP, DNS, FTP, HTTP, IMAP, IRC, LDAP, MGCP, NNTP, NTP, POP, RIP, RPC, RTP, SIP, SMTP, SNMP, SSH, Telnet, TLS/SSL, XMPP?
Sta ti je bio najozbiljniji posao koji si ikada uradio, a da se tice mreza?

Zasto te ovo pitam? Zato sto svaka firma ima svog "licenciranog admina". Samo je razlika u tome sto u nekim firmama admini popravljaju mesindzere, kreiraju outlook naloge, ubacuju antivirusne licence, re/instaliraju operativne sisteme i kunu se u team viewer, dok neki drugi admini rade nesto nalik onom gore, onim skracenicama.

U danasnje vreme, gde klinci iz internet igraonica prave ozbiljne mreze i gde svaka treca firma nudi kurs za instant-srtucne administratore, pojam "licencirani administrator" ne znaci vise nista cak ni u Bosni i Srbiji. Imas li ti nesto da ponudis Nemackoj, sto vec tamo neki Matijas Shubert ne zna ili neki Dzon Skofild u USA?

Znas onu nasu staru? "Ne ide se u svatove bez kurca." Ili "Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti."

Da opet ponovim, nemam za cilj da te odvracam od toga da ides vani, pa i meni se iskreno ide ali dok ne osmislim neki bolji koncept, neku ideju, mogu samo da mastam o milionima preko i mene u sampanjac-zlatnom mercedesu. Nedoumice koje ti imas, ja sam imao pre dobrih 10 godina, a slicno smo godiste.

Ako ides tamo bez ikoga, bez ikakve validne preporuke (tu se ne ubrajaju preporuke firme ciji je gazda ratni profiter) moras da imas zapanjujucu moc ubedjivanja zasto bi bas tebi poverili taj posao. One price: "Otisao je tamo sa pocepanim gacama i 10 eura, a vidi ga sada, postao tajkun" su nerealne, za malu decu.

Oceni samog sebe realno. Srbija i Bosna ne zasluzuju doktore nauka koji rade za mizernu platu, a takvih licenciranih admina, kao sto si ti, Srbija i Bosna imaju za izvos, problem je sto ih niko nece. Wink

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
DHCP, DNS, FTP, HTTP, IMAP, IRC, LDAP, MGCP, NNTP, NTP, POP, RIP, RPC, RTP, SIP, SMTP, SNMP, SSH, Telnet, TLS/SSL, XMPP?

Ajde ubaci neki samoglasnik.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
al' je ovaj Crowz pametan momak Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Serveri, protokoli, IRC...najosnovnije što sistem admin mora da zna...razna virtuelna okruženja, nepredviđenje okolnosti, kreativnost.
Džaba ti diploma i lincenca, ako nemaš sve to plus preduzimljivost, spremnost i sposobnost da od ničega napraviš nešto, da pratiš trendova, novosti na dnevnom nivou i implementiraš ih u radno okruženje.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
meni se ipak cini da on malo vise vrednuje svoje znanje i svoju diplomu nego sto to ona jeste. opet, i nad popom ima pop. tako i nad obicnom diplomom ima magistrarski pa doktorski rad.
meni se nekako cini da je ta njegova diploma trebala da garantuje neko , u najmanju ruku, direktorsko mesto kako bi on bio vrednovan kako to on zeli. a to je nemoguce za obican plebes kojemu i on pripada. i sa diplomom i bez moras bilo sta da radis, da kopas kanale ako treba. sve, sve pre nego da kukas kako nemas para a neces nista da radis jer ti je sve manje od obrazovanja koje imas ispod casti.
sa takvim razmisljanjem nece ni uspeti da unovci svoju diplomi, ni kod nas ni negde preko gde, pogotovu, traze da radis i ono sto nema veze sa tvojim obrazovanjem "za iste pare" Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Nokia 
SRBIJU DECENIJAMA NAPUŠTA NA HILJADE VISOKOOBRAZOVNIH LJUDI
U SAD radi 2.000 naših doktora nauka

Prema podacima Svetskog ekonomskog foruma, po odrednici „odliv mozgova“ Srbija je među 139 zemalja rangirana na 136. mesto, a od okolnih država lošije je plasirana samo Bosna i Hercegovina. Ekspert za migracije, prof. dr Vladimir Grečić, kaže da potencijal srpske naučne dijaspore iz svih delova sveta broji više od deset hiljada ljudi i premašuje razmere današnje naučne zajednice Srbije.

Srbiju je u poslednje dve decenije napustila sjajna naučna elita: Naši iz dijaspore u Ministarstvu za dijasporu
Najveći broj srpskih naučnika živi i radi u SAD, a među njima je čak 2.000 doktora nauka.

– Srbiju je tokom poslednje dve decenije napustila jedna sjajna naučna elita. Najveći broj, više od 60 odsto, otišao je u SAD koje su za naučnike migrante „obećana zemlja“. Od 46.757 naših građana kojima su SAD u periodu 2000-2009. izdale useljeničke vize, oko deset odsto ima visoko obrazovanje. Broj naučnika i inženjera iz naše zemlje koji rade u SAD premašuje šest hiljada, od čega je više od dve hiljade doktora nauka. Samo u toku tri školske godine, od 2000. do 2002, na univerzitetima SAD doktoriralo je 253 građana Srbije. Od tog broja, nažalost, u zemlju se do danas vratilo samo njih tridesetak – kaže profesor Grečić, autor knjige „Srpska naučna dijaspora“.

Osim u SAD, veliki broj naučnika i inženjera iz Srbije iselio se u Kanadu i Australiju, a među zemljama Evropske unije glavne destinacije naših naučnika su Velika Britanija, Nemačka i Francuska. Oko 85 odsto „odliva mozgova“ iz Srbije koncentrisano je u pomenutih šest visokorazvijenih zemalja. U narednoj deceniji, kaže Grečić, posebno interesantna biće Nemačka koja u sledećih osam godina namerava da zaposli čak 400.000 inženjera i naučnika, dobrim delom iz imigracije.

I dok je u svetu uveliko u toku „dekada lova na talente“, u Srbiji su talenti na ceni samo na papiru. Nova, kvalitetna i dobro plaćena radna mesta jedan su od najvažnijih ciljeva Nacionalne strategije privrednog razvoja, ali u praksi stvari se odvijaju drugačije. Otuda i neslavno 136. mesto po „odlivu mozgova“, što je za pet mesta lošija pozicija nego pre dve godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/215871/U-SAD-radi-2000--nasih-doktora-nauka
------------------
Pamet beži preko bare

Polovina naučnika otišla iz Srbije zbog loših uslova i niskih primanja. U SAD 6.000 naših istraživača

SVAKI peti naučnik razmišlja o odlasku iz zemlje. Među njima je skoro polovina mlađa od 35 godina. Pamet odlazi iz zemlje, a kao najčešće razloge naučnici navode loše uslove za rad, nerešeno stambeno pitanje i niska primanja.

Ovo su rezultati poslednje ankete među naučnicima koju je sprovelo Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj.

GUBITAK
ŠKOLOVANJE magistra i doktora nauka državu košta desetine hiljada evra. Ni iznosi koje država izdvoji do nečije fakultetske diplome nisu mnogo manji. Na svima koji su u Srbiji završili škole, a posle otišli u inostrastvo, država je, dakle, izgubila milijarde evra.

Još više zabrinjava podatak da koliko imamo naučnika u državi, toliko ih živi i u inostranstvu. Ovakve procene iznosi Vladimir Grečić, autor upravo objavljene knjige „Naučna dijaspora“, u izdanju Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

- Samo u Sjedinjenim Američkim Državama živi i radi blizu 6.000 istraživača iz Srbije - kaže Grečić. - Procene su da ih je u ostatku sveta još toliko. A pitanje je da li u Srbiji ima i toliko naučnika.

Prema Grečićevim saznanjima, u SAD je 1999. godine bilo 4.100 naših naučnika. Među njima čak 1.300 sa doktoratom. Isto toliko ih je imalo zvanje magistra, a u potrazi za američkim snom otišlo je i 1.500 inženjera. Deset godina kasnije broj je bio upola veći. Broj doktora nauka premašio je 2.000!

AMERIKA
MLADI naučnici iz Srbije najradije odlaze u Ameriku. Posebno stručnjaci za informaciono-komunikacione tehnologije. Iza SAD, na ovoj listi su Kanada i Australija. Od evropskih zemalja najčešće biraju Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku. U ovih šest zemalja nalazi se 85 odsto naše naučne emigracije.

- Ovaj broj mora da nas zabrinjava. Više istraživača otišlo je iz zemlje nego što ih je u njoj ostalo. Nismo mi jedina zemlja koja ima problem odliva mozgova. Ali, svejedno, moramo sa njim da se borimo. Jer, bez znanja i inovacija nema ni napretka našeg društva - smatra Grečić. - Ministarstvo za nauku, istina, pokušava strategijom naučno-tehnološkog razvoja da zaustavi odlazak i da vrati deo naših ljudi iz sveta. Predviđene su razne stimulativne mere. Ali, sve je to nedovoljno dok se značajnije ne povećaju sredstva koja trošimo na nauku.

Prema Grečićevim rečima, svuda u svetu, koliko i država u nauku ulaže i privreda. Kod nas je država u izdvajanjima za naučnu zajednicu stigla na blizu pola procenta BDP. Pare koje daje privreda zanemarljive su. Kada bi i ona davala koliko i država, stigli bismo do evropskog minimuma od jedan odsto. A evropski zacrtani cilj je, podseća on, tri odsto BDP nauci!

Grečić dodaje i da je anketa među 450 naših studenata u Americi i Kanadi pokazala da je više od dve trećine njih spremno da se vrati pod određenim uslovima. Među uslovima za povratak, kaže, nisu spominjali američke plate.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:306672-Pamet-bezi-preko-bare
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
DHCP, DNS, FTP, HTTP, IMAP, IRC, LDAP, MGCP, NNTP, NTP, POP, RIP, RPC, RTP, SIP, SMTP, SNMP, SSH, Telnet, TLS/SSL, XMPP?

Ajde ubaci neki samoglasnik.

Smile  Smile  u pra'u je co'ek

Nego, Bulma, kazes da si aplicirao za USA, pa ako moze neki info, kako si aplicirao, za sta si aplicirao, gde itd... ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.367 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.