Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Should I stay or should I go ?  (Pročitano 32154 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Nisam siguran zasto ste postirali pricu o piratima na ovoj temi? Da autor Simijon nije mozda malo "zalutao"?

Simijon nije autor nego je vest preneta iz Blica. U poslednjih par meseci mnogi mladi ljudi odlučili su se da rade na brodovima i čula sam za nekoliko slučajeva kada su bili u opasnosti da postanu belo roblje, a sad vidimo da su neki i postali roblje. Velike zarade na brodovima su primamljive, ipak jako je važno i da li je kompanija za koju rade bezbedna jer se ne može uzdati u državu da će stati iza običnih građana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Dragi prijatelji, ja sam pre nekih 6 - 7 godina skontao da se u(nasu!) drzavu ne moze 'uzdati', ona je tu da ti samo pare uzme kroz raznorazne poreze i dadzbine, a kad joj opet 'zafali' onda jednostavno izmisli neki novi porez, neku novu obavezu, i niko te nista ne pita mozes li ti to niti kako ces... A jel prica o gusarima meni treba da bude nesto kao 'babaroga' pred odlazak?
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Što reče jedan naš gastebajter: "Ako uletiš u neko sranje, bolje idi u Tursku ambasadu. Tamo će ti bar dati sok i sendvič"
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
da, "last meal"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Dragi prijatelji, ja sam pre nekih 6 - 7 godina skontao da se u(nasu!) drzavu ne moze 'uzdati', ona je tu da ti samo pare uzme kroz raznorazne poreze i dadzbine, a kad joj opet 'zafali' onda jednostavno izmisli neki novi porez, neku novu obavezu, i niko te nista ne pita mozes li ti to niti kako ces... A jel prica o gusarima meni treba da bude nesto kao 'babaroga' pred odlazak?

Niti te znam niti znam da ideš na brod niti koliko si se raspitao o kompaniji koja te angažuje. Čak nemam pojma ni ko si. Ne sećam se da sam te upoznala. Zato putuj, ne brini za slova na ekranu i virtuelne likove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung 111111
BulmaSoft..vodi i mene brate  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
Ako hoces tehnicki odgovor, da, tacno je, znanje i strucnost u maltene svakom esnafu se u zemljama na zapadu materijalno vrednuju mnogo vise nego sto je to slucaj u Srbiji. Etablirati se u poslovnom svetu, pa i poslu kakav je tvoj, relativno je tesko, jer, za razliku od omanjeg mesta u kom zivis, preporucuje te iskljucivo dobar marketing. Za to ti treba kreativna ideja, nesto novca, ali ni to nije garancija da ces uspeti. Ako, sa druge strane posao uspe, ne sumnjam da bi za 3-4-5 godina razmisljao i o prosirivanju, jer, kao sto rekoh, ziveti vrlo dobro od svog rada, u ovim zemljama koje sam ja posetio, a ima ih, je moguce.

Psiholoski govoreci, nacin zivota "tamo" ume da bude drugaciji. Ne kazem bolji ni gori, ali drugaciji, i zasigurno je potrebno neko vreme adaptacije. Imam drugara koji se za tri meseca u Irskoj toliko priviknuo na njihov stil zivota, da smo poceli da ga zovemo "Irac"... od naglaska koji fantasticno izgovara, lokalnog zargona, cak je poceo da narucuje i crno pivo... do prijatelja koje ocekuje u Beogradu za Novu godinu. A imam i rodjake koji su u Nemacku otisli pre 20 godina, natucaju na jedvite jade jezik, nemaju mnogo prijatelja Nemaca, i bukvalno svaki cent stede ni sami nemajuci pojma za sta. U principu, treba gledati, ako si vec odlucio da ides, da ti se zivot sto vise svodi na "Irca", a sto manje na rodjake Nemce. To takodje zavisi i od zemlje u kojoj si... od kulturnih prilika, odnosa prema strancima, prilika za posao itd... ali pre svega od tebe.
Kad prodje taj prvi period, uhodas se malo, sto bi se reklo, imaces jasniju predstavu o tome gde si dosao, da li je to bila pametna opcija, i slicno. Ako vidis da ti iz nekog razloga izbor ne odgovara, pa Boze moj, odlazak u inostranstvo nije 1/1, uvek mozes da se vratis, ili da pokusas na nekom drugom mestu.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Znaci da rezimiram: napolju 'ne cvetaju ruze', ali smo mi u ambroziji do grla! Tamo ti treba bar dva posla da opstanes, a ovde ako barem jedan sebi nadjes - ti si nindja! Zbog svega toga cvrsto sam odlucio & aplicirao za USA! Smile Hvala svima na sugestijama i misljenjima.
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
ako su ti otisli prijatelji idi i ti. ovde nece biti bolje barem narednih 10 godina.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
LG Nexus 5
@BulmaSoft

Iz prethodnih tbvojih postova zakljucujem da ti nemas nikakve predstave gde bi, sta bi i kako bi.

Citat
Konkretan primer: od dvanaest mojih bas-bas dobrih prijatelja - njih cetvoro je vec sada otislo van!?
   A narednih sestoro jedva ceka da se granice BiH (RS) otvore kao sto je to Srbija skoro uradila (bezvizni rezim) i tada ce i oni "otplivati" u inostranstvo!

To znaci da ako ja ostanem ovde gde sam sada (u svom rodnom gradu) bicu sveden na samo DVA od predhodnih DVANAEST prijatelja (!!!)

Jel ti ides preko zato sto ces spasti na 2 prijatelja?
Jel mislis da bezvizni rezim znacajno popravlja sansu da ces preko otici i ostati x dana ili godina?

Citat
- Koliko najduze moze da se ostane i radi (ili bolje jos - postoji li opcija trajnog emigriranja, posto me solucije tipa: "idi - vrati se, opet idi naredne godine - vrati se" nesto puno i ne privlaci...

Tamo bih bio voljan da radim i poslove mimo moje struke, samo po mogucnosti da NIJE gradjevina!

Nemoj da se ljutis ali ti bi da se *ebes ali da ti ne udje? Ti si prva osoba za koju ja znam da je pozelela da ode ali da je pre "odlaska" navela sta nece da radi i sta mu je cimanje...

Nista skola, nista staz, nigde preko nikoga i 30+ godina imas?! Odmah da ti kazem da bez neke konkretne ideje i jasnog cilja, tvoje sanse, iako male, su jos manje.

Ne pisem ovo da te demotivisem ali ti si obrazlozio sta neces da radis, a nikako da bacis par ideja. Da se razumemo, ne smatram da ovde treba ostati ni muciti se ali ja nemam nikakvih ideja kako bih mogao da otperjam napolje. Pri tom, nemam nikoga preko. Od ljudi koji su bili preko na radu sam cuo razne price. Jedna od njih je da je apsolutno netacno da mozes da odvajas sa strane ako radis samo jedan posao. Podjimo od toga da nemas svoj stan, nego ga iznajmljujes. Obicno treba da se radi overtime ili dodatni posao.

Veoma dobro placen posao u usa i kanadi je voznja kamiona. Na Aljasku je jedan moj poznanik otisao, radio 2x6 meseci, doneo 15k $ ali kaze da je propisao majcino mleko.

Pricam ti o obicnim poslovima, a ne o radu u googletu ili IBM-u, itd.

Ti si jedan od 2 miliona ljudi u RS koji bi rado napolje ali je suludo otici i reci tamo: "Evo, ja dos'o!"

Na kraju krajeva, imas te drugove u inostranstvu, pa majku mu, pitaj njih kako je i sta je. Saznaj sve iz prve ruke.

Zasto sa svojim iskustvom nisi probao da nadjes neki posao u, recimo Novom Sadu ili Beogradu, cisto da vidis, moze li to da funkcionise ili sta vec...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.