Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 678 679 681 682 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1408169 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
@protta

Nisi precizan.Rekao si dal je ovo ili ono bolje za igranje.Igranje cega?To je jako sirok pojam.Taj racunar tvoj je dobar.Ne fali mu nista.E sad zavisi sve koji su tvoji prohtevi.Ako oces da igras npr F.E.A.R  prvi deo ili FIFA 2009 ili SIMS ili slicno onda je masina dobra.Ako oces da igras crysis 2 na high detaljima i full HD rez onda je nemoguce.Ti danas mozes da uzmes masinu za 200 evra na akciji i da bude odlicna za vecinu stvari.Moze i da se igra sa njom i koristi za svakodnevni rad i manje zahtevne programe.Medjutim ako oces nove igre da igras onda nije dovoljno.Taj procesor koji pitas je AMD stariji dual core CPU.U svakom slucaju nije los.Takodje grafika ta nvidia je OK medjutim opet ponavljam ja ne znam sta ti oces da igras.Moje misljenje je da treba uvek menjati ficu za mercedesa ako oces da vidis sta je auto.Menjati ficu za juga znaci voziti Ok auto ali i dalje sranje.Masine se tako prave da nema nadogradnje.Ako promenis na taj procesor bolju grafiku dobices vise ali ne dovoljno za nove igre.A ako oces novo onda ti treba sve.Treba ti nova ploca , nov CPU , ddr3 memorija , nova grafika , bolje napajanje.Jbg tako se pravi da ne mozes da menjas delove nego moras sve.Sta vise ja kad sam kupovao moj desktop nisam hteo da kupujem dvd rezac i hard jer je rezac radio odlicno a hard je bio IDE ali novi blue i bio je odlican.Veruj mi da sam jedva uspeo da povezem hard i rezac u 1 granu jer su jako sugavo napravili.Na kraju sam prodao hard i uzeo sata i na kraju sam i rezac promenio pre par dana i uzeo sata.Jednostavno oni te primoraju da uzmes sve novo.Jer ti sad da uzmes nov procesor treba ti nova ploca a samim tim moras da kupis i nov ddr jer imas ddr2 a treba ti ddr3.Zato sam ja pljunuo jedno 30 evra vise kad sam kupovao da uzmem dd3 jer sam znao da ddr2 nece puno jos biti u modi.To ne mislim na tebe jer ti kad si uzimao nije bio ddr3 a ja kad sam uzimao ddr3 je tek pocinjao.Moj predlog ti je da imas 2 opcije.Prva je da ne diras nista i da furas masinu dok ti ne dojadi.Druga opcija ti je prodas sve osim rezaca i harda(pod uslovom da je hard neki noviji sata) i da kupis novu masinu skroz.Jer nadogradnja je samo bacanje para.I ako uzmes tu grafiku neces dobiti nista.Ta grafika je odlicna ali maximum do crysis 1 da igras.Ako oces dalje i bolje onda ti treba i jaci procesor i jaca grafika.Tvoja masina moze da se proda za lepe pare tako da je moj predlog da prodajes i uzmes sve novo.Sto se tice te asus ploce nemoj to uzimati.Nemoj jer ddr2 memorija polako izumire.Sad kad uzimas uzmi sa ddr3.Sto se tice te grafike to je jako slabo tj prakticno nista........MSI ploca je AM2 i to je staro i nepotrebno.Pazi sad imas da uzmes za 100 evra odlican procesor i 100 evra odlicna ploca i 100 evra odlicna grafika.Dodas tu nekih 4 gb ram- za oko 35 evra i napajanje dobro za 50 evra i kuciste neka bude 20 evra.Rezac i hard imas.Znaci masina do jaja te izadje 400 evra.Prodas tu tvoju masinu za nekih cirka 120 evra i imas masinu odlicnu za 280 evra.A ovo krpljenje za 150 evra neces dobiti nista.........Ako oces bolje od tog sad uzmi nesto posteno.Nemoj menjati ficu za juga.Lose za malo bolje nikad se ne isplati......  Smile
« Poslednja izmena: 21. Maj 2011, 01:17:53 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Hvala na odgovoru.Ja u stvari hocu da mi ne secka videa,da mi brze nacita stranu.Prosirio sam memoriju na 2gb ali nista.Ja uvek kazem za igranje jer ako je dobar za igranje dobar je i za to(videa,etc) u stvari ja hocu da mi brzo nacita stranu.Imam kablovski internet 100Mb/s.Za igranje imamo Acer 6920G ali ja hocu moj desktop da malo ubrzam.Imam na Ebay-u da kupim Sapphire ATI HD 4650 za 35e.Zato pitam,da li bi se isplatilo.Inace na ovom sam igrao F.E.A.R.,Crysis,Stalker:Call of Pripyat.
Hvala.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2011, 07:38:53 od protta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
@protta

Hm....Ne razumem najbolje tvoje pitanje.Kakav video?Ako pod video mislis na ucitavanje youtube onda to nema veze sa grafikom.  Smile  Kad pusta video na youtube radi najvise procesor a potrebna je i brza internet veza da bi baferovao video.Graika tu ne igra nikakvu ulogu.A za ucitavanje videa na youtube igra ulogu samo internet konekcija tj njena brzina.Grafikom tu neces postici nista.Ova tvoja sada podrzava full HD rezoluciju tako da sto se toga tice ne treba ti nista bolje.E sad ako secka dok pusta HD video na youtube onda znaci da je procesor slab.Mada ne bi trebalo jer tvoj procesor nije uopste los i dual core je.Trebalo bi tvoja masina bez problema da gura HD video na youtube i da radi bez seckanja.E sad sa druge strane ti kazes da imas 100 mb.s To znaci da bi youtube trebao da leti kad se ucitava.Po meni odradi ovako.Skini neki video 720p i 1080p.Pusti iz nekog playera jedan i drugi i vidi dal ti bilo sta secka.Ako secka stisni CTRL+ALT+DELETE i pogledaj u tab-u performance na koliko ti % radi procesor u trenutku kad secka.Ako je na 100% onda ti je procesor slab.Ako ti nije na 100% i ako ne secka i sve OK znaci da ti masina nije problem da pusta nikakve video file.Onda imas problem sa internet konekcijom ili sa flash playerom ili browserom.U tom slucaju probaj da skines neki drugi browser pa da probas sa njime.Probaj firefox 4 , safari , google chrome i.....I da odradi update adobe flash player-a.Prvo moras da utvrdis sta ti od hardvera smeta i dal uopste smeta.Moze da se desi da kupis novu grafiku i da nista ne resis a samo si bacio kes.Sto se tice ati radeon 4650 to je Ok grafika i sigurno bi poboljsala performanse u igrama ali tu se vracamo opet nazad na ostatak hardvera koji mora da prati grafiku.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Kad imam otvoreno vise prozora hoce da mi jednostavno zablokira,ni Taskmgr ne moze da ga ugasi.My computer se dugo otvara,minut.Videa u HD nekad kad povecam sliku preko celog ekrana isto blokiraju ili nece da se nacitaju?Ne ide preko 50% cpu i to u pocetku,posle se smanji izmedju 8-20%.
Ja bih hteo da radi glatko,da se ne koci.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 20:32:05 od protta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
Trenutno imam Ati Radeon PowerColor HD4770 512mb ddr5,da li mi se isplati prelaziti na Ati Radeon MSI OC HD3870X2 1gb ddr3?
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Samsung Galaxy S3
Trenutno imam Ati Radeon PowerColor HD4770 512mb ddr5,da li mi se isplati prelaziti na Ati Radeon MSI OC HD3870X2 1gb ddr3?

Iskreno mislim da ne, jer ti je ddr5 mnoooogo brža od ddr3 memorije, a pritom je i novija grafa Wink pogledaj na netu neke testove, pa i sam zaključi...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Samsung Galaxy S3
Kad imam otvoreno vise prozora hoce da mi jednostavno zablokira,ni Taskmgr ne moze da ga ugasi.My computer se dugo otvara,minut.Videa u HD nekad kad povecam sliku preko celog ekrana isto blokiraju ili nece da se nacitaju?Ne ide preko 50% cpu i to u pocetku,posle se smanji izmedju 8-20%.
Ja bih hteo da radi glatko,da se ne koci.

MIslim da bi trebao da probaš sa reinstalacijom windowsa, jer bi to najverovatnije rešilo problem...jedino ako koristiš sedmicu na 256 mb rama...onda ti nema pomoći Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb

Iskreno mislim da ne, jer ti je ddr5 mnoooogo brža od ddr3 memorije, a pritom je i novija grafa Wink pogledaj na netu neke testove, pa i sam zaključi...

Znas kako sto se jacine tice osetno je jaca 3870X2 jer je dvoglava i ima 2x512mb i 2x256bit ili ti 1gb i 512bit dok moja ima 512mb i 128bit,ne bitno da li je ddr3 ili ddr5...Mislim upravu si i ja sam pomislio da se ne treba vracati jednu citavu seriju u nazad,pogotovo sto sam skoro uzeo ovu grafu a zamenio 3850...

Nego rekoh da pitam za vase misljenje ovde...Jeste ova i jaca i crpi brdo struje(sto mi nije problem imam dobro napajanje) i ogromna je,cak mi mozda ne bi stalo u kuciste pa bi morao da premestam hdd...

Ali opet mene privlaci zato sto je to X2 graficka sa ta dva proca na sebi i duplo memorije...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Samsung Galaxy S3

Znas kako sto se jacine tice osetno je jaca 3870X2 jer je dvoglava i ima 2x512mb i 2x256bit ili ti 1gb i 512bit dok moja ima 512mb i 128bit,ne bitno da li je ddr3 ili ddr5...Mislim upravu si i ja sam pomislio da se ne treba vracati jednu citavu seriju u nazad,pogotovo sto sam skoro uzeo ovu grafu a zamenio 3850...

Nego rekoh da pitam za vase misljenje ovde...Jeste ova i jaca i crpi brdo struje(sto mi nije problem imam dobro napajanje) i ogromna je,cak mi mozda ne bi stalo u kuciste pa bi morao da premestam hdd...

Ali opet mene privlaci zato sto je to X2 graficka sa ta dva proca na sebi i duplo memorije...

Znaš kako, dao sam ti mišljenje iz glave, nisam gledao testove...ne verovatno, nego sigurno mora bolje da radi 3870, zbog dva jezgra i više memorije...ali je ddr5 brži od ddr 3...vidi ako možeš da uradiš test tvoje grafe sada sa nekim benchmark alatom, pa nadji poredjenje u samom programu...inače obe grafičke su matore, i najbolje bi pala neka Radeon HD 6950 2GB recimo...ali para nažalost nema Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
Ma lako bi ja kupio neku novu grafu da ne bacam pare u kola Smile U svakom slucaju odlucio sam da ostanem na ovoj grafi jer imam garanciju na nju jos par meseci u full pakovanju je i novije generacije je od te 3870,a ta nema ni garanciju ni kutiju ni nista...U svakom slucaju sve igrice mi rade na fullu i sa ovom tako da cu iskulirati...Vazno mi je da mi Crysis2 radi na hardcore Smile  Smile

Svala na savetu,ipak sam vec jednu ddr3 zamenio ovom ddr5 ne treba se vracati...

Ziv bio, pozz
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 678 679 681 682 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.