Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 677 678 680 681 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1404698 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.2
Evo ovako ovako sam nasao na hardwareheaven.com

Sapphire 6850 Toxic
54 stepeni
core clock - 820
memory clock - 1100
gpuu voltage - 1175

Sapphire 6850 Toxic OC
55 stepeni
core clock - 1031
memory clock - 1198
gpu voltage - 1299

E onda performanse na igrici Crysis Warhead (1920x1080 Enthusiast)

6850 reference
min fps - 20
avg fps - 27
max fps - 33

6850 Toxic
min fps - 22
avg fps - 29
max fps - 35

6850 Toxic OC
min fps - 28
avg fps - 35
max fps - 43

6870 reference
min fps - 25
avg fps - 37
max fps - 45

Jel dobri ovi rezultati? Evo i link gde sam prepisao ovo   http://www.hardwareheaven.com/reviews/1065/pg18/sapphire-radeon-hd-6850-toxic-edition-review-power-temp-noise-oc.html

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ok su,mada postoji sansa da ti dobijes drugacije rezultate,posto ovde i cpu igra znacajnu ulogu.
Sto se tice klokovanja,neki preporucuju za 24/7 oko 1.2V,dok je za testove i bencmarkovanje bezbedno ici do 1.3V.
Drugi tvrde da je i 1.3V bezbedno za 24/7 pod uslovom da je kartica dobro hladjena.Nisam bio siguran sta je od toga tacno pa sam zatrazio savet od ljudi koji vec imaju doticnu karticu.Sto se tice napona idi max do 1.22-1.25V i gledaj da tempereature ne predju nekih 80 stepeni.To ti je bezbedno za 24/7.Moze i 1.3V,ali samo za bencmark.
Ako treba jos nesto sibni mi pm ovde
http://forum.benchmark.rs/member.php?31836-wolf-87
Da ne gusimo temu ovde,a i moderatori na ovom forumu pene cim cuju overklok Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2011, 17:13:44 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia n96
Imam asusovu plocu p5kplse,i procesor intel e4600 kojeg planiram da kloknem malo pa me zanima koji kuler bi mi preporucili,neki do 50-ak evrica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
          Pomoc oko izbora za laptop....              Kupio bih ili DELL ili Toshiba    1.    dell    XPS 15   Metalloid Aluminum Abdeckung ändern
PROZESSOR Intel® Core™ i7-2630QM Prozessor der zweiten Generation, 2,00 GHz, mit Turbo Boost 2.0 bis zu 2,90 GHz
BETRIEBSSYSTEM Original Windows® 7 Home Premium Service Pack 1 , 64 bit , Deutsch
OFFICE SOFTWARE Microsoft® Office Starter 2010 enthält Word und Excel Versionen mit reduzierter Funktionalität und Werbung. Kein PowerPoint oder Outlook.
SERVICES UND SUPPORT 1 Jahr Abhol- und Reparatur-Hardware-Support mit Ihrem PC ändern
UNFALLSCHUTZ Kein Support bei Unfallschäden ändern
DATASAFE ONLINE BACKUP DataSafe Online Backup 2GB – Lizenz für 1 Jahr
SICHERHEITSLÖSUNG McAfee® SecurityCentre - Schutz für 15 Monate
LCD 40 cm (15.6") HD WLED True-Life (1366x768) 720p mit 2.0 Mega Pixel integriertes Webcam
ARBEITSSPEICHER 6.144 MB Dual-Channel DDR3 SDRAM mit 1.333 MHz [1 x 2.048 + 1 x 4.096]
FESTPLATTE 750-GB-Serial ATA-Festplatte (7.200 1/min)
GRAFIKKARTE 2GB NVIDIA® GeForce® GT 540M Grafikkarte
OPTISCHE LAUFWERKE Optisches 8X DVD+/-RW-Laufwerk
HAUPTAKKU Lithium-Ionen-Hauptakku mit 6 Zellen und 56 Wh
TV-TUNER TvTuner nicht enthalten
TASTATUR Interne Tastatur - Deutsch (QWERTZ)
Zubehör
TASCHEN Keine Tragetasche
WIRELESS-NETZWERKVERBINDUNG Intel® Centrino® Wireless-N 1000
       ili        2. Toshiba Intel Core i5 480M 2x 2.66 GHz, dank Intel Turboboost bis zu 2,93 GHz / 43,94cm (17.3")43,9cm (17,3") HD+ LED Backlight Display / 8192MB DDR3 Ram / 500GB HDD SATA (5.400 rpm) / ATI Mobility Radeon HD 5650 1024MB DDR3 / DVD Super Multi Brenner / WLANbgn / Webcam / HDMI / Bluetooth / Windows 7 Home Premium 64 Bit
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Imam asusovu plocu p5kplse,i procesor intel e4600 kojeg planiram da kloknem malo pa me zanima koji kuler bi mi preporucili,neki do 50-ak evrica?

Realno bio bi ti overkill da za kuler dajes 50e,uzevsi u obzir da tvoj procesor realno vredi nekih 40e.
Recimo da bas hoces da puknes pare,imas za 50e ovako nesto,jedno od najbooljih vazdusnih hladjenja
http://www.gigatronshop.com/kuleri/prolimatech_megahalems_cpu-cooler_rev.b-7372
Dolazi bez ventilatora,tako da bi trebao da dodas jos nekih 500-800 dinara za neki ventilator.
Druga,jeftinija i takodje dobra varijanta je kupovina ovog kulera,za te pare nema bolje.
http://www.gigatronshop.com/kuleri/cooler_master_-_hyper_212_plus_cpu_cooler_-_rr-b10-212p-g1-9913

Taj cpu inace tesko da ces poterati na vise od 3.2GHz,ja sam imao E4500 na Asus P5K ploci i maksimum koji sam izvlacio je upravo 3.2 GHz,hladjenko Cooler Master GeminII S kulerom.Ukoliko imas 50e na raspolaganju vidi da prodas cpu za ~40e,sa tih 90e uzmes Phenom II X4 955BE,zatim prodas ram(cena DDR2 memorije je na ceni,ja lagano prodah 2X2 GB kit za 50e),i od tih para uzmes 2x2 GB DDR3 1600MHz(oko 4k).Prodas plocu,eventualno dodas malo para i uzmes recimo MSI 770 C45 ili ako imas malo vise uzmes Asus M4A88T-V EVO.Ovim bi mnogo vise dobio na perfomansama nego kupovinom kulera od 50e.Za pocetak,imas X4 procesor,koji btw ide do 4GHZ(zavisno od primerka i hladjenja),i DDR3 memoriju.Istina za klokovanje ovog Phenoma bice ti potreban neki bolji kuler od box-a(koji uzgred zna da bude bas glasan),ali i da ga ostavis na stock imaces mnogo brzu masinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia n96
sta mislis o ovom hladnjaku,malo pre sam video ali ne vidim nigde kuler pa me zanima da li i kuler ide uz njega http://www.gigatronshop.com/kuleri/thermaltake_spinq_vt_-_clp0554-3777
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ide,jedan od 80mm i to ne klasicnog dizajna i nezamenljiv i bucan i neefikasan.Zaboravio sam da kazem i da je preskup za ono sto nudi? Smile Slika govori vise od 1000 reci,potukao ga dobrano jeftiniji Cooler Master Hyper 212+.Jos kad se na njega nakaci jos jedan fan u push pull razlika je jos veca.
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermaltake_spinq_vt-xigmatek_balder_6.html#sect1
Evo jos jednog predloga do 50e.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?259809-Q6600-Asus-Rampage-Formula-2x2-GB-Corsair-750W-TRUE-28-quot-monitor
Eventualno kupis jos jedan 120mm fan i to ima da ladi sam' da puca Smile
Mada opet ti preporucujem da razmotris drugu opciju,tj prelazak na AMD.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2011, 21:56:59 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
@filipamerikanac

Bez dileme biram dell XPS pod brojem 1 a evo i zasto.Prvo sto je dell XPS tj najbolje sto dell nudi pored alienware.Takodje trebalo bi da ima 5 godina garancije sto je maximum kod lapova.Takodje hardver je mnogo bolji.Prvo procesor i7 je mnooogoo bolji nego i5 a takodje i grafika u dell-u je mnogo jaca plus veci je hard.Jedino sta toshiba ima je vise memorije medjutim to je potpuno nevazno jer danas ti je 3 gb ne dovoljno nego manje vise i previse dok 6 gb realno ne mozes potrositi.Osim naravno ako laptop ti ne treba za neke ultra zahtevne programe koji sisaju ram.Znaci dell XPS bez i 1 dileme.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 350
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Jel zna neko koliko para bi mogao da uzmem za maticnu MSI 945PL neo v.20 i za graficku ATi Radeon HD 4730 (ne ukupno vec posebno) hocu da kupim jacu graficku, i sad jos jedno pitanje, koje su bolje ATI ili nVidia? Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Dobar dan svima.Hteo bih da zamenim graficku kartu.Maticna ploca:AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 4000+,sad imam Radeon X800 GTO,2gb synchronous DDR2.
Posto sam laik a menjao bih graficku da li bi mi za igranje bila bolja MSI GeForce 7950 GX2.Takodje OS:XP home sp3.Ako ne molim za savet koju graficku bih mogao da kupim.Takodje bih hteo malo brzi kompjuter,da li to znaci datrebam da menjam i maticnu plocu?Ima ovaj komplet za 50 eura. Asus M3NH-hdmi podpora AM3 AMD DDR2, + GigaByte Radeon HD 3870 512MB.Takodje i ova ploca MSI K9A Platinum.E sad ja nemam pojma?Pomozite!!
Hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 677 678 680 681 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.