Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 607 608 610 611 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412931 puta)
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
ок, хвала.. јбг, онда та тражим по пијацама, пошто не знам ниједну радњу која продаје баш пуно те пратеће опреме, у којој би могао наћи...  Smile

Imas u kanibalu kao sto je rekao Harmon26, a imas radnjicu u Balkanskoj ulici u trznom centru zove se Silken Elektronic - http://www.silken.co.rs/ - I kod njih imas sve kablove svih pduzina i prikljucaka...
IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
I jednu stvar ja da pitam...

Koja je razlika... I sta znace ove brojke za grafiku... npr. na Itvetu pise ovako...

npr.

MSI GeForce GTX 460 Hawk Talon Attack

GPU : Geforce GTX460
Takt : 810 MHz          <----------------------------- Za sta mu je ovo brzina i Cega, GPU-a ? Koliko je ona bitna ?
DirectX podrška : DirectX 11
Tehnologije : CUDA, PhysX, 3D Vision, OpenGL 4.0, PuireVideo HD
Memorija Kapacitet : 1024 MB
Interfejs : 256 bit
Tip : GDDR5
Takt : 3900 MHz         <---------------------------- I Za sta mu je ovo brzina i opet cega i koliko je bitna ?
RAMDAC : 400 MHz     <---------------------------- I ovo isto cega je brzina i koliko je bitna ?
Maksimalna rezolucija : 2560x1600
Slot : PCI Express 2.1
Priključci : Dual-HDMI, Mini-HDMI

Hvala unapred...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
@Mario_87

A sto se zamaras sa tim podacima?  Smile Dovoljno sto cu ti reci da je ta grafika jako dobra i da ces sa njom moci da teras odlicne igrice.A ovo ostalo ne vidim zasto bi se zamarao.Vazno je kako se kartica ponasa u igricama i sta moze da potera.Ako neces da igras igre onda ti grafika treba koja kosta 30 evra.Osim naravno ako se ne bavis nekim programima koji traze jaku grafiku.Ova grafika koju si okacio ima 1 gb DDR5 ima podrsku za directx 11, ima 256 bita a na testovima je u samom vrhu grafika i na igrama daje vrhunske rezultate.Jedino o cemu treba da mislis je kakav imas CPU i kakvo imas napajanje.Posto ovakva grafika trazi vrhunsko napajanje koje ima dosta W, brendirano i kvalitetno.Ocu da kazem da ne ocekujes da na ovu grafiku stavis Kineza od 1200 din.  Smile Sto se tice CPU treba ti isto neki dobar.Jer ako imas neki sempron ili celeron sa malo kesa dzaba ti jaka grafika kad neces dobiti vrhunske rezultate.A sto se tice tih podataka koje pitas stvarno je nevazno da se zamaras time.

PS:Jedan savet.Bolje uzmi grafiku koja nije MSI.Ne znam sad tacno ko proizvodi sve ovu 460 GTX ali moj savet ti je da ne uzimas MSI.Jednostavno ne volim tu firmu sta god da proizvodi.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 17:00:53 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Хвала и Теби Марио, погледаћу ових дана у радњама, пошто на сајтовима не могу да нађем конретно то што ми треба  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
@Mario_87

A sto se zamaras sa tim podacima?  Smile Dovoljno sto cu ti reci da je ta grafika jako dobra i da ces sa njom moci da teras odlicne igrice.A ovo ostalo ne vidim zasto bi se zamarao.Vazno je kako se kartica ponasa u igricama i sta moze da potera.Ako neces da igras igre onda ti grafika treba koja kosta 30 evra.Osim naravno ako se ne bavis nekim programima koji traze jaku grafiku.Ova grafika koju si okacio ima 1 gb DDR5 ima podrsku za directx 11, ima 256 bita a na testovima je u samom vrhu grafika i na igrama daje vrhunske rezultate.Jedino o cemu treba da mislis je kakav imas CPU i kakvo imas napajanje.Posto ovakva grafika trazi vrhunsko napajanje koje ima dosta W, brendirano i kvalitetno.Ocu da kazem da ne ocekujes da na ovu grafiku stavis Kineza od 1200 din.  Smile Sto se tice CPU treba ti isto neki dobar.Jer ako imas neki sempron ili celeron sa malo kesa dzaba ti jaka grafika kad neces dobiti vrhunske rezultate.A sto se tice tih podataka koje pitas stvarno je nevazno da se zamaras time.

PS:Jedan savet.Bolje uzmi grafiku koja nije MSI.Ne znam sad tacno ko proizvodi sve ovu 460 GTX ali moj savet ti je da ne uzimas MSI.Jednostavno ne volim tu firmu sta god da proizvodi.  Smile

Moja konfiguracija je...
CPU - Intel Core2Quad Q9550 2.8 GHz
MB - Asus Maximus Formula II
VGA - ATI Saphire HD5770 1GB GDDR5
RAM - Kingston 4GB 1033 MHz DDR2
NAPAJANJE - Cooler Master GX750 W

Uzeo je moj drug MSI GTX460 Hawk Talon Attack na moju preporuku... pa sam ja sad se napalio da promenim moju... pa me interesovalo koja je razlika.. vidis npr.

Uporedio sam Asus GTX460 sa MSI GTX460 Hawk Talon Attack

MSI:                                               ASUS:

GPU :                           Geforce GTX460                               Geforce GTX460
Takt :                           810 MHz                                          775 MHz
DirectX podrška :            DirectX 11                                       DirectX 11
Memorija Kapacitet :       1024 MB                                          1024 MB
Interfejs :                     256 bit                                             256 bit
Tip :                            GDDR5                                             GDDR5
Takt :                          3900 MHz                                         4000 MHz
RAMDAC :                    400 MHz                                           400 MHz
Maksimalna rezolucija :    2560x1600                                       2560x1600
Slot :                          PCI Express 2.1                                  PCI Express 2.1
Priključci :                    Dual-HDMI, Mini-HDMI                          Dual-HDMI, Mini-HDMI

Ovde se vidi da je za mrvu razlika pa je ipak Asus skuplji i tvrde da je bolji... ZASTO  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Imas solidan topic o HAWK modelu na Benchu.Nije samo jeftinija,vec ima i bolji sistem hladjenja i tisa je od Asus-a.
Mislim karta koja pod Furmarkom ne prelazi 60C zasluzuje respekt.Da uzimam za sebe(mada nadam se da cu se ponoviti posle nove godine Smile),definitivno bih isao na MSI,konkretno HAWK model.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
@Mario_87

Iskreno da ti kazem nemam pojma zasto je bolji ASUS nego MSI u igrama.Morao bi da nadjem neko poredjenje u frejmovima u igrama pa da vidim zasto je bolja.To je po meni najbolji pokazatelj.A da je nesto mnogo bolja mislim da nije.Ja kao sto sam ti rekao ne bi uzeo nikad vise nista od MSI.Probao njihov laptop i najgore je smece.Napravili su citavu seriju laptopova koja manje vise ima isti kvar i odjednom je laptop koji ima odlican hardver nestao iz radnji i vise nigde ne mozes da ga kupis.Ploce sam u poslednja 2 dana gledao da su crkle a rec je o dosta novim plocama.Ne znam prijatelju ali ispada da sa cime god sam dosao u dodir u poslednje vreme da je pravio MSI to je bilo neko sranje.Ne kazem da je ASUS savrsen ali jednostavno pre bi uvek uzeo ASUS nego MSI.Mozda se sad neko javi pa kaze ja sam imao 5 ASUS ploca i crkle su a onda sam kupio MSI i radi mi 10 godina.Sve to ja verujem i super ali ja imam uzas iskustva sa njima i ne volim ih.  Smile Tvoje pare pa uzmi sta zelis ali moje je ovo misljenje koje sam izneo.Sto se tice tvoje masina ja mislim da je odlicna i da realno bacas pare.Bolje sacekaj jos vremena pa u buducnosti kad ti ta 5770 bude losa dodaj neki velik kes i uzmi neku ATI iz 6000 serije koje su azdaja.Po meni grafika dok ide ide a kad ti postane losa onda uzmes neku za duzi period i tako u krug.Ova nvidia jeste bolja dosta od 5770 medjutim ne vidim zasto bi je menjao kad sa ati mozes da igras jos uvek sve igre u high.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ako moze mala pomoc oko konfiguracije planiram da uzmem novi racunar kako su
sredstva ogranicena mislio sam da za prvo vreme koristim integrisanu graficku evo
sta bi uzeo

-GIGABYTE GA-H55M-UD2H 8350din
-INTEL Core i3-530 9500 din ili INTEL Core i3-540 takođe 9500din
posto je I3 530 i 540 ista cena jeli bolje da uzmem 540
-ram memoriju 2GB sta bi ste mi tu preporucili
kingston ili geil a da nepređe 3500 din a da odgovara za ovu MB
i kuciste sa napajannjem do 3500 din
moze i posebno napajanje posebno kuciste
po ovom gore navedenom ovo bi me izaslo nekih 25000din

i jos jedno pitanje na jednom drugom forumu sam procitao
da  krajnje glupo to jest nikako ne uzimati I3 i isoket 1156
jel ide u penziju pa jeli moguce da se sada tako brzo soketi menjaju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Gospodo jos jedno pitanje!Pre par strana pitao sam za BC-groupov komp.,sa karakteristikama:

Procesor Intel core i3-540 3.06GHz
Maticna ploca MSI H55M-P31
Memorija 4 GB DDR3 1333MHz
Graficka kartica ATI HD 5670 1GB DDR5(HDMI)
Opticki uredjaj DVD RW Dual Layer 20x
cvrsti disk 640 GB SATA 2
Kuciste KME CX1976 500W
Tastatura KME Black
Mouse KME Black

GARANCIJA 3 GODINE-cena:39000.-

Sada bih ga uporedio sa jos jednim iz BC-groupa:

Procesor: Intel core i5-760 2.8GHz
Maticna ploca:MSI H55M-P31
Memorija:4 GB DDR3 1333MHz
Graficka kartica:ATI HD 5770 1GB DDR5
Opticki uredjaj:DVD RW Dual Layer 20x
Cvrsti disk:640 GB SATA 2
Kuciste:CX 500W
Tastatura :Black
Mouse:Black
GARANCIJA 3 GODINE-cena 49.000.-

i sa Gigatronovim:

Matična ploča   
ASUS AM3 M4A87TD/USB3
Procesor   
AMD
Opis procesora   
AMD PHENOM II X2 555 Black Edition 3.2GHz
Grafička karta   
Ati Radeon
Opis grafičke karte   
ASUS Ati Radeon EAH5770 1GB DDR5
Memorija   
4GB
Opis memorije   
4GB DDR3 (2x2) 1600MHz KINGSTON
Tip memorije   
DDR3
Hard disk 1   
640GB
Opis hard diska 1   
WD 640GB Caviar Blue WD6400AAKS
Hard disk 2   
Opis hard diska 2   
Optički uređaj   
DVD-RW
Kućište   
ATX Midi Tower 550W Apolon
Napajanje   
550W
Opis napajanja   
ATX 550W
Zvučna karta   
Da
Opis zvučne karte   
8-channel High Definition Audio   
Garancija   
36 Meseci
Ostalo   
POKLON: IGRA WORLD OF WARCRAFT-cena:49000.-

Sta bi ste vi izabrali???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ako moze mala pomoc oko konfiguracije planiram da uzmem novi racunar kako su
sredstva ogranicena mislio sam da za prvo vreme koristim integrisanu graficku evo
sta bi uzeo

-GIGABYTE GA-H55M-UD2H 8350din
-INTEL Core i3-530 9500 din ili INTEL Core i3-540 takođe 9500din
posto je I3 530 i 540 ista cena jeli bolje da uzmem 540
-ram memoriju 2GB sta bi ste mi tu preporucili
kingston ili geil a da nepređe 3500 din a da odgovara za ovu MB
i kuciste sa napajannjem do 3500 din
moze i posebno napajanje posebno kuciste
po ovom gore navedenom ovo bi me izaslo nekih 25000din

i jos jedno pitanje na jednom drugom forumu sam procitao
da  krajnje glupo to jest nikako ne uzimati I3 i isoket 1156
jel ide u penziju pa jeli moguce da se sada tako brzo soketi menjaju?

Naravno da je bolje da uzmes 540 model. Brzi je a isto kosta. Oba proizvodjaca memorije su vrlo dobra, ali ja bih ti preporucio da uzmes jedan modul od 2 GB Kingston HyperX DDR3-1600, koji kosta oko 30 evra, pa da kasnije kad skupis pare dodas jos jedan isti takav. Sto se kucista tice, baci oko na neki Blueberry ili LC Power, oba su podjednako nekvalitetna, ali su ipak bolja od KME, ANS i ostalog kung-fu djubreta. Tacno je da od januara/februara sledece godine socket 1156 ide u penziju. Medjutim ali ti je komp neophodan sada, i ne mozes da sacekas tri meseca, neces pogresiti ako ga kupis. Osim ako ne planiras da u naredne dve godine menjas procesor, sto bi bilo nepotrebno.

Gospodo jos jedno pitanje!Pre par strana pitao sam za BC-groupov komp.,sa karakteristikama:

Procesor Intel core i3-540 3.06GHz
Maticna ploca MSI H55M-P31
Memorija 4 GB DDR3 1333MHz
Graficka kartica ATI HD 5670 1GB DDR5(HDMI)
Opticki uredjaj DVD RW Dual Layer 20x
cvrsti disk 640 GB SATA 2
Kuciste KME CX1976 500W
Tastatura KME Black
Mouse KME Black

GARANCIJA 3 GODINE-cena:39000.-

Sada bih ga uporedio sa jos jednim iz BC-groupa:

Procesor: Intel core i5-760 2.8GHz
Maticna ploca:MSI H55M-P31
Memorija:4 GB DDR3 1333MHz
Graficka kartica:ATI HD 5770 1GB DDR5
Opticki uredjaj:DVD RW Dual Layer 20x
Cvrsti disk:640 GB SATA 2
Kuciste:CX 500W
Tastatura :Black
Mouse:Black
GARANCIJA 3 GODINE-cena 49.000.-

i sa Gigatronovim:

Matična ploča   
ASUS AM3 M4A87TD/USB3
Procesor   
AMD
Opis procesora   
AMD PHENOM II X2 555 Black Edition 3.2GHz
Grafička karta   
Ati Radeon
Opis grafičke karte   
ASUS Ati Radeon EAH5770 1GB DDR5
Memorija   
4GB
Opis memorije   
4GB DDR3 (2x2) 1600MHz KINGSTON
Tip memorije   
DDR3
Hard disk 1   
640GB
Opis hard diska 1   
WD 640GB Caviar Blue WD6400AAKS
Hard disk 2   
Opis hard diska 2   
Optički uređaj   
DVD-RW
Kućište   
ATX Midi Tower 550W Apolon
Napajanje   
550W
Opis napajanja   
ATX 550W
Zvučna karta   
Da
Opis zvučne karte   
8-channel High Definition Audio   
Garancija   
36 Meseci
Ostalo   
POKLON: IGRA WORLD OF WARCRAFT-cena:49000.-

Sta bi ste vi izabrali???

Ja licno, drugi.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 607 608 610 611 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.