Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 606 607 609 610 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412999 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
daklem, treba mi za oca laptop Smiley izrazio je želju da ima 500gb HDD, 15,6 inča i da ima numeričku tastaturu, predlozi? budžet je ~50k... i interesuje me koji su trenutno najbolji procesori do otprilike te cene laptopa? i3 ili neki drugi?

U principu imas da biras dosta stvari.Ne mozes sve.Moje vidjenje da je najbolje da biras kvalitet, pa garanciju koja se tu podrazumeva pa CPU pa memorija pa hard pa na kraju grafika.Jedino ako ne planiras da mozda radis neke programe gde ti treba grafika ili da igras 3D igre.Medjutim za tako nesto ti treba vise $.Za 50k svakako ces dobiti 15.6 inca.Sto se tice 500 gb mozes dobiti i to.Npr kod toshibe tesko medjutim kod dell-a vrlo lako.Od CPU bi pricao samo o Intel-u posto su oni najvise zastupljeni a AMD manje.Od intela najgora klasa je celeron,nakon njega idu core2duo i intel pentium dual core pa i3,i5 pa i7.To je neka gruba podela jer moze lako da se desi da neka losa klasa CPU ima bolje performanse od npr bolje klase.U principu gledaj za taj kes da dobijes bolju klasu Intela sa vise L2 kesa.i3 mozes dobiti ali ne znam dal mozes dobiti 500 gb hard.Ja mislim da bolje da ubedis oca da uzme neki laptop sa dobrim CPU i da bude dobra firma nego losiji sa vecim hardom.Razlika izmedju 500 i 320 gb hard je vrlo mala a razlika izmedju loseg i dobrog CPU je vrlo velika.Grafika na laptopu je vecinom sranje.Npr jedan odlican sony laptop koji ima azdaju od hardvera i "jaku" grafiku puca na crysis ili npr F.E.A.R 2 samo tako.Izvuce negde low ili jedva medium detalje....Znaci po meni igranje na laptopu je sranje.....Desktop je za igrice zakon.Moja desktop masina moze da ubije u igrama neki extra skup laptop.Znaci ja primera radi igram call of juarez novi na high detaljima na 1080p dok pomenuta azdaja sony sa 9600 GT ima 9 frejmova.Ali pazi to je laptop koji ima skoro 19 inca ekran i BD citac i jak cpu i....Evo nekih predloga od strane mene:

http://winwin.rs/-dell-inspiron-n5010-plavi-156.66.html?productId=30199

http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-XPS-M1530-06201009

http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-5742ZG-P612G50Mnkk-08201010

Imas u laptop centru dosta modela uz koje daju free externe hardove sto moze da ti bude dobra opcija da pojacas HDD.Imas takodje taj acer koji nudi dobar CPU, hdd od 500 gb i 2 gb rama za lepu cenu.Jedino sto ima samo 2 gb ram-a medjutim posto grafika nije integrisana to ti je dovoljno za 7-cu ili XP.E sad jedino ako mozda ne volis ACER medjutim imaju mogucnost da prosiris garanciju na 3 godine.Ono sto ti ne preporucujem je MSI o kome sam pisao u proslim postovima kako sam prosao.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Dec 2010, 21:11:50 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa sta preporucujes koji da uzmem do 12 k?

Idi u neku vecu radnju i pogledaj na licu mesta monitore koji rade i odaberi. Obrati paznju na Asus i BenQ, koji su se pokazali najbolje do sada u toj klasi.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 82
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
Odoh za vikend najverovatnije pa javljam sta sam uzeo.
@Harmon26
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Samsung Galaxy S III
Momci, prelazim sa E5300 na Q8300. Moze neki ohrabrujuci savjet da sam dobro izabrao ?  U prvom planu su mi igre, nadolazece, tipa Crysis 2,ali i stabilnost da mi izgura svaku noviju bez da recne na maksimalnim podesavanjima,  jer imam jaku grafiku ( GTX 460 ), ali na PC radim jos mnoge stvari, tipa video edit, image edit .. itd.  Maticna mi ne podrzava i-platformu, pa mi se ovaj Q8300 ucinjeo dobrim izborom za svoju cijenu.. jedino sto mu je  cache nesto slabiji... e sad ne znam koliko mi je to bitno u igrama konkretno ?  Smile
« Poslednja izmena: 07. Dec 2010, 18:05:57 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Занима ме дал је могуће да одрадим следеће:
Да ли постоји неки кабл, као разделник за звучнике, дакле на једној страни улаз за звучнике, исти као и на звучној карти, и онда се то дели на два кабла, који се завршавају исто као и сам улаз у звучну карту, тј сам кабл од звучника - 3,5 милиметра...

Имам још један уређај ту на столу, и хтео бих да, ако је икако могуће, гурнем онај кабл од звучника, у ту једну страну тог кабла, и од онда то раздели на два излаза, један гурнем позади у звучну, други у други уређај... Не бих користио оба уређаја истовремено....

Дакле. ето просто да се не завлачим иза стола, и вадим кабл из звучне, и после враћам, по неколико пута дневно  Smile Ако постоји кабл, онда може бар на пп где би то евентуално могло да се купи, предпостављам да један кабл, не треба дуже од метар-метар и нешто... па ваљда не би био скуп..  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 82
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
imas to,ja sam to davno imao na pijaci kupio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
ок, хвала.. јбг, онда та тражим по пијацама, пошто не знам ниједну радњу која продаје баш пуно те пратеће опреме, у којој би могао наћи...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Momci, prelazim sa E5300 na Q8300. Moze neki ohrabrujuci savjet da sam dobro izabrao ?  U prvom planu su mi igre, nadolazece, tipa Crysis 2,ali i stabilnost da mi izgura svaku noviju bez da recne na maksimalnim podesavanjima,  jer imam jaku grafiku ( GTX 460 ), ali na PC radim jos mnoge stvari, tipa video edit, image edit .. itd.  Maticna mi ne podrzava i-platformu, pa mi se ovaj Q8300 ucinjeo dobrim izborom za svoju cijenu.. jedino sto mu je  cache nesto slabiji... e sad ne znam koliko mi je to bitno u igrama konkretno ?  Smile

Da je bolji od 5300, jeste. Da je dobar za igre, pa bas i nije. Trenutno aktuelne igre, a kako stvari stoje i naslovi u bliskoj buducnosti, znatno vise cene visok takt procesora i veliki kes od broja jezgara. Drugim recima, za igre ti je bolje uzeti neki dvojezgarni procesor sa 6 MB kesa i radnim taktom od recimo 3,2 GHz, od cetvorojezgarnog sa manjim kesom i nizim radnim taktom. Sa druge strane, ako kupis kvalitetno hladjenje i nasviras taj Q8300, bice dovoljno brz za sve sto dolazi.

Занима ме дал је могуће да одрадим следеће:
Да ли постоји неки кабл, као разделник за звучнике, дакле на једној страни улаз за звучнике, исти као и на звучној карти, и онда се то дели на два кабла, који се завршавају исто као и сам улаз у звучну карту, тј сам кабл од звучника - 3,5 милиметра...

Имам још један уређај ту на столу, и хтео бих да, ако је икако могуће, гурнем онај кабл од звучника, у ту једну страну тог кабла, и од онда то раздели на два излаза, један гурнем позади у звучну, други у други уређај... Не бих користио оба уређаја истовремено....

Дакле. ето просто да се не завлачим иза стола, и вадим кабл из звучне, и после враћам, по неколико пута дневно  Smile Ако постоји кабл, онда може бар на пп где би то евентуално могло да се купи, предпостављам да један кабл, не треба дуже од метар-метар и нешто... па ваљда не би био скуп..  Smile

Nisam siguran da sam te bas razumeo, ali ukoliko trazis kabel baci pogled sta nudi Kanibal. Imaju veliki izbor i rade po porudzbini ali nisu nimalo jeftini.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 03:48:46 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Samsung Galaxy S III
@ Harmon26
Imam ovo : GX 650W , jel dovoljno ?

Uzeo sam quad logikom da kupujem procesor koji ce mi valjati na duze staze ( a da nije puno skup )... sa E5300 nimalo nisam zadovoljan. 
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Nisam siguran da sam te bas razumeo, ali ukoliko trazis kabel baci pogled sta nudi Kanibal. Imaju veliki izbor i rade po porudzbini ali nisu nimalo jeftini.

Јбг... са једне стране ми треба женски улаз - исти као на звучној картици, а са друге стране 2 "бананице"... Хоћу да моје звучнике користе два уређаја истовремено... ето простије од тога не може  Smile Наравно те две бананице морају бити раздељене на два кабла од по метар, да бих једну гурнуо позади у звучну, а другу у други уређај, конкренто мобилни телефон Нокиа Ц5, који исто има 3,5 милиметра улаз и стоји ми ту на столу, преко њега слушам радио  Smile

хвала за линк, али не нађох тако нешто, можда ја не умем да нађем  Smile

едит: Ево нађох на Амазону како изгледа:

Само што је ово дручији мушки, мени треба и ова два мушка да буду 3,5 милиметра...

само ја бих ипак мало дужи каблови да буду... тамо кошта мање од два долара  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2010, 13:25:03 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 606 607 609 610 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.