Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psiholoska podela ljudi prema vrsti muzike koju slusaju  (Pročitano 17163 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Ti stvarno misliš da isključivo došljaci u gradovima slušaju narodnjake, a rođeni "građani" ne? Uostalom, Ivan Gavrilović, Aca Lukas i Željko Šašić su rođeni Beograđani, a sva trojica su otelotvorenje turbo-folka. Tako da to nametanje muzike sa strane ne pije vodu.

A kad smo kod nametanja vrednosti, isto tako bi "stari (Beo)građani" mogli da se žale da im mladi nameću dens/trens/rep/rok/metal i druge novotarije. U prevodu, niko ne kaže da je i te žanrove neko "doneo" i "nametnuo" sa strane (kao što i jeste, ako ćemo tako da definišemo muziku), već se uvek priča svodi na narodnjake. Dvostruki aršini.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 1580
Zastava San Pedro de Macorís
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.94
mob
Samsung 
Pisao sam malopre dugacak post, pa mi se sjebalo.

Bole me levo uvce za bilo chije korene i tradiciju. To me ne definishe. Ko se dobro oseca u svom plenensko/choporativnom okruzenje, i zebe mu dupe u tudjoj sredini, taj nek slusa sta god hoce. Ali ne moze meni da namece sopstvene vrednosti i nacin zivota.

Kad smo vec kod rodnog grada:

i jos...

Da ti ruke pruzi, da ti srce da...

e onda smo bili najebali, dodjese svi i donesose svoju muziku sa sobom
Au ti si totalno puk'o. Sprcao si 40 i nesto godina u guzicu i nista ne znas, decko iznad ti je lepo rekao. Ivan Gavrilovic dens govnar je pionir turbo-folka, i sad u novembru ce 20 000 dragih nam sugradjana otici da slusa Acu smrkasa i mislis da su to sve dodjosi, haha ne verujem.
IP sačuvana
social share
Све сто сад хоћемо је да будеш опет она права Звезда као некад пре, у нама и даље тече крв црвено бела сто се лила за тебе, ајмо сад гласније за оно због чега се зиви због чега се умире.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
mob
Samsung S7
@Dzoni

Pa dobro - imas ljobere koji su rodjeni na dorcolu, a ponasaju se gore od pitome Dragoljubinke iz Kasidola.

No rep/metal/rok/tehno/trance mi ne para usi u GSB-u, a Stoja da.

No, ajde de, ima tu jos pretendenata za paranje usiju a da nisu narodnjaci. Ali ono sto je problematicno je ce narodnjake morati da prihvate svi na svadbi, GSP-u, slavi, doceku Nove godine (jer je to srpsko nasledje) a Death Metal Core nece niko sem par tinejdzera.

Ja sam na primer zabranio narodnjake na svojoj svadbi i 95% sam uspeo, da mi nije neki kretenoid (ne sa moje strane) nije uveo cigane bez mog znanja. Najsmesnije je bilo sto su se svi (kumovi, braca i sestre) razbezali sa naseg stola.  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

@SU
Citat
... nista ne znas, decko iznad ti je lepo rekao. Ivan Gavrilovic dens govnar je pionir turbo-folka, i sad u novembru ce 20 000 dragih nam sugradjana otici da slusa Acu smrkasa i mislis da su to sve dodjosi, haha ne verujem.

Ne mislim da su to sve dodjosi. To su deca od dodjosa. Mada nadje se i neki ljober koji je ovde rodjen pa je to postao sto je zapao u lose drustvo tokom turbulentnih teenage godina.

BTW:

Iz cega si ti iznikao rodjo?

« Poslednja izmena: 21. Sep 2015, 15:12:49 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
otac dao sjeme i oplodio mi mater

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Lektira za drugi razred stručne Metaloprerađivačke srednje škole, smer Novh metal tehnologija:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 1580
Zastava San Pedro de Macorís
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.94
mob
Samsung 

Ne mislim da su to sve dodjosi. To su deca od dodjosa. Mada nadje se i neki ljober koji je ovde rodjen pa je to postao sto je zapao u lose drustvo tokom turbulentnih teenage godina.

BTW:

Iz cega si ti iznikao rodjo?

Daj brate necu da prihvatim da su ljudi van Beograda niza rasa i mrzim ljude koji tako misle, malo je glupo sve staviti u isti kalup, Beogradjani gospoda, ostatak Srbije seljana.

Npr. legenda ovog grada Dusko Radovic je Nislija. I Djuza tvoj je isto dodjos.

Nema veceg turbo-folk grada od Beograda sto je naravno uzas. Jbt svi ljudi koje znam iz skole slusaju turbo-folk. To je jednostavno nametnuto ili slusas turbo-folk ili nemas gde izaci u Beogradu.
IP sačuvana
social share
Све сто сад хоћемо је да будеш опет она права Звезда као некад пре, у нама и даље тече крв црвено бела сто се лила за тебе, ајмо сад гласније за оно због чега се зиви због чега се умире.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
mob
LG G3
Jel znaš svoje porodično stablo i gde su ti živeli preci recimo nekih 627 godina unazad (evo ja znam baš tačno toliko jer se moje prezime pominje prvi put u pisanom obliku pred Kosovsku bitku),dakle idemo redom Stara Hercegovina-Crna gora Cetinje u kontinuitetu do 1821,od tad Kragujevac pa evo do sad a tad je Kragujevca bio prva prestonica,imao prvu gimnaziju,prvo pozorište.I to nisu živeli negde u nekom prigradu nego su živeli tamo gde je danas SUP Kragujevac-tj sam centara grada.Posle rata su iseljeni odatle i poslati u naselje Aerodrom gde ja i danas živim doduše u zgardi stara kuća je srušena.Dakle ja se ne stdim što imam tako ruralne korene tamo sa onog krša Hercegovine i severne Crne Gore.I moji se nikad nisu smatrali Šumadincima već oduvek Hercegovcima,a više od jednog veka su se rađali u centru Kragujevca koji je bio prestonica obnovljene Srbije.Dakle komotno sebe mogu da nazovem građaninom,jerviše od 5 generacija živi isključivo u gradu,a znaš koliko mene briga za to  Smile

Kao klinac sam slušao rep i to onaj domaći dok ej još bio kvalitetan tamo kraj devedesetih,pa onda domaći dens,a i trenseraj povremeno.Ali sve se to preraste i ja više ne mogu da slušam Prti i pesme gde se pomnije kurac,pička,jebanje keve,kriminal,gudra i ostalo,niti mogu da slušam tuc tuc sranja,dakle bilo lepo dok sam bio klinac sad više ne priliči.A nardonjake sam počeo da slušam '03 kad je moja generacija pošla u vojsku pa svaki vikedn kod nekog na ispraćaj,gde su bila veća zezanja nego an svakoj kućnoj žurci gde su puštala "urbana" muzika.

I dok sam slušao tu ekserašku muziku ako se ne nadrogiram bolje da ostanem kući,jer slušati to kao strejter  Smile A sad kafana/šator/ svadba daj bend koi zna da svira old skul narodnjake i enograničene količine belog vina i kisele i dobro pečenje i zezanje do jutra  Smile

PS Ti si dečko u velikom kurcu  Smile Dakle zabranio si narodnjake na svadbi i terao si rodbinu da sluša ono što ti hoćeš,tj nametnuo si im.Jesi im rekao da su seljaci  Smile Bio sam an jedoj takvoj svadbi,pa kad se 70% gostiju preselilo na parking da slušamo muziku iz auta,onda je bilo  Smile od strane domaćina i šta je problem,pa se izvinjavao pa drugi dan pičile dvoje sve u 16.

A tek što bi te izudarao da sma ti ćale,pa bi sve pevao "Tekla voda" onako na uvce svakom gostu pojedinačno  Smile

Kažem ja hipik i ekseraš.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
naravno.da je nametnut mocart onda bi vam smetali uštogljeni pederčići sa VSSom i morali bi karat ćorave pogrbljene intelektualke al tek nakon sto odgledate 4 sata opere....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 

PS Ti si dečko u velikom kurcu  Smile Dakle zabranio si narodnjake na svadbi i terao si rodbinu da sluša ono što ti hoćeš,tj nametnuo si im.

pa čija je svadba? da neće možda pravit svadbu po ukusu tamo nekog dalekog mu rodjaka.

nisi ovdje u pravu.i da su bili narodnjaci ljudima bi smetalo nešto drugo.na svadbe se ide da vidis koliko ko daje para i da nadjes neku zamjerku oko hrane....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
@Dzoni

Pa dobro - imas ljobere koji su rodjeni na dorcolu, a ponasaju se gore od pitome Dragoljubinke iz Kasidola.

No rep/metal/rok/tehno/trance mi ne para usi u GSB-u, a Stoja da.

No, ajde de, ima tu jos pretendenata za paranje usiju a da nisu narodnjaci. Ali ono sto je problematicno je ce narodnjake morati da prihvate svi na svadbi, GSP-u, slavi, doceku Nove godine (jer je to srpsko nasledje) a Death Metal Core nece niko sem par tinejdzera.

Ja sam na primer zabranio narodnjake na svojoj svadbi i 95% sam uspeo, da mi nije neki kretenoid (ne sa moje strane) nije uveo cigane bez mog znanja. Najsmesnije je bilo sto su se svi (kumovi, braca i sestre) razbezali sa naseg stola.

Da završimo tu priču o dođošima i njihovom negativnom muzičkom nasleđu jednom za svagda - sva trojica osnivača Južnog vetra (Mile Bas i ona dvojica) rodom su iz Leskovca, a Južni vetar je uz Brenu (koja je takođe potekla iz Tuzle, gradske sredine) najzaslužniji za transfer narodne muzike sa sela u gradove. Ako si od onih koji smatraju da Leskovac nije dovoljno urban, pogodi ko je iz Novog Sada? Saša Popović. A iz Beograda? Željko Mitrović (inače i sam nekadašnji roker, samo je na vreme provalio gde je lova). Tako da ovde ne pričamo o izuzecima, već o pravilu.

Što se tiče opšte prisutnosti narodne muzike na svakom koraku - to je sasvim normalno za mejnstrim komercijalnu muziku, to joj je uostalom i osnovna namena (bilo da se radi o narodnjacima ili savremenoj pop muzici poput Željka Joksimovića, Saše Kovačevića ili Nataše Bekvalac). Death core metal nije i nikad neće biti mejnstrim - da mu je to cilj, ne bi se zvao death core metal Smile Zato i nije prisutan na svadbama, proslavama i slavama, a narodnjaci i gorepomenuti "zabavnjaci" jesu. Mada, ako već odeš na svadbu normalno je da ispoštuješ muzički ukus mladenaca (kao što bi hteo da ispoštuju tvoj) - ako se njima na njihovoj svadbi slušaju narodnjaci, šta tu tebi ima da smeta. Naravno, uvek imaš opciju da ni ne odeš na svadbu, ali žaliti se na muziku koju mladenci slušaju na rođenoj svadbi je... rekao si i sam uostalom, neka svako sluša šta hoće, a kome baš toliko smeta - ne mora ni da sluša, molim lepo.

Ustvari, ne vidim nijedan dobar razlog zašto bi neko hteo da muzika koju voli postane mejnstrim i opšteprihvaćena. Bilo da slušaš metal, rep, rok, dens - nijednom muzičkom žanru mejnstrimovanje nije donelo ništa korisno. U Americi je rok mejnstrim, pa se sad razni Koldpleji i Džon Mejeri zovu rok muzikom. Mejnstrim metal je danas nešto nalik Niklbeku i Linkin Parku, mejnstrim rep su Drejk i Kanje Vest, a mejnstrim dens... jebem li ga, Lejdi Gaga ili neko takav. Ili da ne idemo toliko daleko, najbolje što nam je mejnstrimovanje rok muzike kod nas donelo je... Van Gog. Niko ko stvarno voli bilo kakav muzički žanr nema razlog da priželjkuje da taj žanr postane mejnstrim, u najbolju ruku mu je svejedno - nek drugi slušaju svoju komercijalu, ja slušam ono što volim.

Znaš na šta me ustvari čitava ova priča najviše podseća? Kad su belci iz srednje klase u američkim gradovima digli glas protiv degenerativne muzike došljaka sa američkog Juga koja je sve više nalazila publiku kod tadašnjih tinejdžera. Naravno, ta muzika je bila rokenrol - a bez da poredim kvalitet rokenrola i narodnjaka (mada smatram da ima muzikalnijih narodnjaka od pojedinih rokera), prilično sam siguran da je tim belcima iz srednje klase rokenrol zvučao podjednako ogavno kao tebi narodnjaci.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.