Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 05:35:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane braka...nasim ocima  (Pročitano 37937 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Sony xperia
Citat
U braku nema vise slobode,nema prijatelja,nema utakmice,nema derneka do jutra,nema pogleda ispod obrva,sve postaje zabranjeno.Od koga...naravno od zene.
22 godine sam u braku. Nesto nisam primeto ovo navedeno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Za ovo malo-mnogo vremena koliko te poznajem Light mogu samo jedno reci,Ozbiljno ti zavidim na takvoj bracnoj zajednici Smile

Anea...jednom neko rece "kako ja redam posudje u svojoj kuci to je moja stvar" Smile  elem,kako ja dozivljavam brak je ubijanje u pojam pisca teme Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Sony xperia
Neas zasto da zavidis. Jednostavno budi covek. Nista vise i imaces isto. Mozda i vise. Seti se samo, kada se sa devojkom flertuje, zabavlja, onda se udovoljava, prihvataju njene vrline i mane ... po subjektivnom gledistu mislim na vrline i mane ... postuje, ceni ... sve do momenta kada se oseti kako se ona "privija", sto ispada kao neki znak da se moze staviti "sapa" na nju. A onda se sve preuzima i onako je kako musko misli da treba biti. Cemu onda prenemaganje u toku zabavljanja? Ko tu spada na niske grane? Smiley

Npr, jos nisam zeni pogledao u torbicu.
Jos je nisam pitao ako joj se neko javi na ulici, ko je ovaj ili ova. Njena je stvar. Njeno je da li ce mi reci ili ne. Ako ne tog trenutka mozda smatra da treba kasnije. Zasto to ne ispostovati ?
Jos joj u mobilnom nisam pogledao da li ima i od koga poruku. Telefon njen uzmem samo ona ako nesto zabrlja pa da to poprisredim u opcijama.
Jos deci nisam rekao ovo smete ovo ne. Njihovo je. Sami biraju put. Moje je da predocim neke od tih puteva a izbor je njihov. Mozda oni vide neki koji ja tog momenta ne vidim. Mozda neki koji je meni nelogican za njih je ispravan.
I sta, trebam da zivim zivot svoje zene ili dece ? Oni ga zive, oni trebaju nauciti i ziveti zivot. A ako vec zivimo zajedno, zivecemo ga.

Brak nije zabrana ovoga ili onoga. Vec bi trebao biti suzivot ka jos boljem i lepsem uzivanju u zivotu.  Smile
« Poslednja izmena: 24. Maj 2012, 00:34:20 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Mnoge stvari oko braka nisu jasne, jer debili se radjaju na svakom koraku.Svakodnevno gledam ljude koji smatraju zenu kao roba.Ona koja cisti kucu,sprema rucak,naguzi se kad' je njemu ceif  ,i vidi cuda takav brak bezprijekorno funkcionise.Zatim podijelim crne i bijele ovcice u glavi pa nekakav logican zakljucak donesem kao "mentalna sklopka zene".Rekoh sebi za debila je zena takva kakav je on.Ovakvi se zene samo iz dva razloga...da imaju slugu i predmet koji izbacuje narastaj.Svatam ove ljude jer takvi su s' koljena na koljeno i nema tu nekog bitnog pomaka.
Sta sa nama koji smo iole normalni?
Mi mislimo da vrijednost braka lezi u zajednici,postovanju,pogledu,dodiru,jedna sjenka a dvije duse,seks koji traje,dolazak na svijet djeteta cijim venama nasa krv protice.Kada cijeli svijet se okrene protiv nas znamo da ima neko kuci koje uz nas.Kada pozelis buru gledati uz tebe jos neko stoji i cvrsto te steze za ruku.Kada gledas svijet kroz samo jednu osobu.Kada se budis a necija ruka preko tebe stoji kao da te neda nikome.To mislimo mi...ali ja ovo nisam trebao reci.

Povjerenje Light,mislim da cijela mudrost braka pociva u toj rijeci.Nije u pitanju prevara sa bilo cije strane,nego povjerenje u svakom segmentu zivljenja u dvoje.Zbog povjerenja,zbog ne opisive zelje vjecno biti uz nekoga,osjetiti svakodnevna budjenja u dvoje,zbog dorucka i vecere u dvoje,zbog planova koji vise nisu usamljeni nego se pricaju u dvoje,zbog svega sto zivot donosi...lakse je u dvoje.Opet...ovo  ja nisam trebao reci.
Mozda su ovo prednosti braka...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Sony xperia
Poverenje? Samo poverenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
brak ima mnogo prednosti...a jedna jednostavna je...lakse je bilo sta u dvoje...
mana...pa ponekad je veoma tesko bilo sta  u dvoje...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Sta ima ko kome da zavidi? Ima li gora osobina od te?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Poverenje? Samo poverenje?

Da li postoji neko ko nije prevario osobu do sebe barem jednom u zivotu? Sta nas sprecava da to ucinimo i zasto se vracamo onom uz koga smo? Ako ova pitanja pocnu voditi nasu svijest rezultira bolesnom sumnjom i bolesnom ljubomorom,a to dovodi do raspada veze.Zato toliko isticem rijec povjerenje.

Mislim da samo tri rijeci grade brak koji traje...ljubav u pocetku,povjerenje kad ljubav nema onaj isti zanos i postovanje u staracke dane.

Sandra...zasto ne zaviditi nekome ko ima uredjenu bracnu zajednicu? Nije to zavidluk poput "ako meni crkne krava neka i komsiji rikne".Dobronamjeran zavidluk iz kojeg bi zelio nauciti kako poredati stvari u necemu o cemu pojma nemam,samo naslucujem kako bi trebalo biti
Brak je izazov,vrijeme,ljubav ili zajeb
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Problem je sto jedan odredjeni broj ljudi ne shvata da brak nije za njih. Brak je drevna drustvena tvorevina, nastala pod skroz drugacijim uslovima od onih koji vladaju danas, pa je s' toga nerealno ocekivati da i danas zadovolji potrebe svakog coveka. Neki ljudi jednostavno vole da imaju intimnu vezu sa razlicitim osobama, pa na brak gledaju kao na nesto sto ce ih baciti u lance. Ipak, odlucuju da se zene/udaju zbog dece. Koja je poenta braka ako jedan od supruznika (ili oba) ima afere sa drugim osobama? Deca mogu da odrastu i u vanbracnoj zajednici u kojoj su bas ta deca prioritet. Izmedju roditelja NE MORA da postoji bilo kakva "romanticna" veza. Los brak je sigurno opasniji po decu nego odrastanje u zajednici u kojoj dva roditelja (ali ne i supruznika) zive svoje zivote prema svojim uverenjima i zajednickim naporima brinu o toj deci.
Poenta je da previse ljudi gleda na brak kao na jedinu mogucu soluciju u zivotu. To jednostavno nije slusaj. Iako ce odredjen broj ljudi naci srecu u zajednici sa nekom drugom osobom, to nije pravilo i cesto nije slucaj. Ne bih se usudio da kazem da je brak prevazidjen, ali definitivno nije jedina opcija u zivotu, dok je za neke ljude velika greska.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Ne bih se usudio da kazem da je brak prevazidjen, ali definitivno nije jedina opcija u zivotu, dok je za neke ljude velika greska.
Nije prevazidjen, ali je "rasni" BF to lepo objasnio u jednoj od svojih "judeo-liberalnih" teorija.  Smile

nekada su ljudi ziveli u zajednici ,a svaka zajednica da bi uspela podrazumeva odricanje od nekih svojih sebichnih interesa radi zajednichkog dobra . u judeo-liberalnom drushtvu kao primarni ideal se stavlja egoizam . zbog toga svaki osecaj zajednishtva nestaje ,a sve institucije koje predstavljaju zajednishtvo (brak ,porodica , lokalna zajednica , drzava ...) postaju "prevazidjene "  Smile ....

I to je upravo ono sto neki ljudi ne shvataju kada ulaze u brak i ono sto i dovodi brak kao instituciju do propasti u vecini slucajeva...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 05:35:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.