Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 06:23:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kada bi ste ovih dana dobil poziv za vojnu vezbu da li bi ste se odazvali
DA
NE
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poziv na vojnu vezbu  (Pročitano 19497 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Panini
A sa kojim delom mog posta se tačno ne slažeš?

Opšte je poznato da su Srbi najveće patriote pred punim astalom i sa golišavom pevaljkom na istom. Rado ide Srbin u vojnike...

Оволико писаније је тешко поделити на делове. Са целом поруком, рекао бих.

Јел те то о дезертерима (то су они који остављају друге на цедилу кад је густо) лично погађа?

На позив сам се одазвао, али нас нису упутили на ратиште, већ су нас после ноћи у касарни распустили кућама. А '99, када сам непозван дошао у војни одсек, рекли су да ће звати када затреба.
Ha, pa kad je neko silom prilka već u ratu, mogao bih da ga smatram dezerterom.. a oni koji nisu ni otišli , to za mene nisu dezerteri. Sigurno ne bih ostavljao druga na cedilu ako smo već na "liniji fronta". To je drugo....
 Na šta se odnosi prvi poziv? Na ratove Bosna, Hrvatska ili...?

За тебе нису.

Хрватска.

... а неки кукавичлук и себичност скривају под плаштом пацифизма. Како вас није срамота пред момцима, има их овде и Срба и Хрвата, који су се борили за своју земљу?
To ona vojnička etika? Poštujem vojnike s obe strane, oni se bore za svoju zemlju... zar ne bi bilo lakše onda, ako ti je već žao i jednih i drugih koji su se borili za svoju zemlju, da nisu ni išli da ratuju? Ili je bolje ovako.. vaganjem mu dođeš na isto samo što bi neki izginuli a ovako ne bi. Možda, da se malo proredimo svi, a? Gusto, brate, tesno na ovom Balkanu Smile
 Ali, rat je ipak rat. Nigde ne dokažeš da si muško koliko u ratu. Moš da krešeš al nikad ne znaš da li glumi Smile zato lepo upucaš par ljudi i znaš da si gazda Smile
 Ma neću da budem glineni golub par kretena koji su na vlasti samo zato što su nje bili gladni a možda su 10 puta gluplji od mene! Smile Smile
 Svaki rat je besmislen. I na kraju samo lupanje u glavu i zbunjenost nepotrebnim žrtvama. Ako je već tako, neću da budem potrošen uzalud.

Много често помињеш жене и мужјаштво. Да ти наватамо неку, па да се смириш? Smile
Људи су имали муда да несебично уложе уложе најсветије, сопствени живот, за виши циљ. Нажалост, у модерном конформистичком западном друштву идеје одрицања и саможртвовања зарад општег добра су непознате.
Рат јесте бесмислен, али је понекад неминовност. И ми смо то сурово осетили. Бесмислени су и пожар, крађа, убиство, па се догоде... Па и ватрогасац и полицајац понекад страдају. Јесу ли и они будале што се жртвују за добробит друштва? Или ћеш рећи плаћеници, ко их јебе? Или ћеш, када видиш да се дете дави у реци проћи мимо, да не би случајно поквасио панталоне? А и ризчно је...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
naravno da,svasta koje pitanje,u ovo vreme to je pitanje oces biti izdajnik ili ne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 @Panini  ma daj bre, okani se standardnih priča, opet ti kažem, frajeru, što nisi otišao kao dobrovoljac u Hrvatsku? pa onda pričaj o dezerterima...
 i sviđa mi se što si iz onolikog citata, gde ima bitnijih stvari, izvuko ko dete od 3 godine nešto "o ženama". Da ti odgovaram na to...  Smile     ALI:

... а неки кукавичлук и себичност скривају под плаштом пацифизма. Како вас није срамота пред момцима, има их овде и Срба и Хрвата, који су се борили за своју земљу?
   Pa čemu onda rat? Ako su se i jedni i drugi časno borli za svoju zemlju ? Da na kraju kažu rezultate i rukuju se? KAd tako gledaš, ko je zlikovac a ko je dobrica, junak? Neki ljudi jednostavno vole rat, to je nagon... i to je to. Feonore.A,  Postoje oduvek i retardi, pa ih žalim.
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N82
glasao sam za NE i sad je nereseno, ali kad razmislim 2x onda bi se i odazvao onako iz zezanja
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Protivim se postojanju svake vojske. Tako da ne.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2007, 18:55:11 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Panini ma daj bre, okani se standardnih priča, opet ti kažem, frajeru, što nisi otišao kao dobrovoljac u Hrvatsku? pa onda pričaj o dezerterima...
 i sviđa mi se što si iz onolikog citata, gde ima bitnijih stvari, izvuko ko dete od 3 godine nešto "o ženama". Da ti odgovaram na to... Smile ALI:

Pa čemu onda rat? Ako su se i jedni i drugi časno borli za svoju zemlju ? Da na kraju kažu rezultate i rukuju se? KAd tako gledaš, ko je zlikovac a ko je dobrica, junak? Neki ljudi jednostavno vole rat, to je nagon... i to je to. Feonore.A, Postoje oduvek i retardi, pa ih žalim.

Кад је то о женама небитно, зашто си стављао у поруку, осим са циљем да ме, у недостатку других аргумената, омаловажиш као саговорника. И како ја после тога било који твој аргумент да схватим добронамерно. Ако си обратио пажњу, на мобилизацију сам се јавио. Рат је најгоре решење, до њега долази када дипломатија не може да постигне договор или неко процени да има више шансе да оно што жели постигне силом. Уосталом, ратом се стичу добре основе за будуће преговоре. И није немогуће, штавише, најчешће се догоди то, да обе ратујуће стране сматрају да су у праву. Тако да контрадикцију не видим. Рат ни ја не волим, сумњам да га ико нормалан воли, али када до њега дође, не прихватам дезертерство и изједначавам га са себичношћу и кукавичлуком. Поново кажем, ако си се осетио прозваним, твоју фрустрацију разумем, али овог пута, молим те, мој сексуални живот остави на миру. Да, у једном се бар слажемо - и ја сажаљевам ретарде.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
ja sam sluzio 2005 u jednoj od najelitnijih jedinica, koje su dostupne vojnicima na odsluzenju vojnog roka!
i nikada vise, nikada. makar me uhapsili!
ti malko lagis kamaro,2005 vec nisu postojale elitne jedinice...ne postoje od 2001!

ja sam robijao 1996 u ksjvj(za neupucene-korpus specijalnih jedinica vojske jugoslavije)  e to je bila elitna jedinica...nemoj misliti da se ja time hvalim,proklinjao sam svaki dan proveden tamo,ali sam izdrzao

a sto se tice vojnih vezbi...ne treba razmisljati o tome jer one vise ne postoje a i da postoje ne bih se ni u ludilu odazvao...onaj ko hoce da ratuje neka ratuje,ja nemam vremena za to...zelim da zivim!
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Da li bih se odazvao?
Zasto da ne?
Vojne vezbe su deo normalnog i odgovornog odnosa gradjana nekih zapadnoevropskih zemalja(kao sto je Svajcarska),a samo u Srbiji se gleda kako vojsku svesti na saku ljudi sa par zastarelih pusaka.
Ko zeli prava,mora da ima i obaveze.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
LG Nexus 5
Tema je bila poziv na vojnu vezbu. Znaci vezba, ne rat. Ko sto rece gupman, savrseno normalno je odazvati se na poziv za vojnu vezbu.

Naravno da bih.

Na svaki poziv.
sta je problem, nemas srece sa devojkama ili...?

Apsolutno ne. Imam srece sa devojkama.

ja sam sluzio 2005 u jednoj od najelitnijih jedinica, koje su dostupne vojnicima na odsluzenju vojnog roka!
i nikada vise, nikada. makar me uhapsili!

Iz ovoga vidim da tvoji drugovi iz jedinice nisu imali problema sa zenama. Ti si bio tamo. Zato ne bi sada ni za zivu glavu nazad, a? Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Gledaj.. ti si ok izložio stavove. Ono za moćne države, sve stoji. Samo što je kod Folklandskih ostrva u pitanju grabežljivost a ne očuvanje naroda i države. Znači, ti što su ginuli tamo mi nikako nisu jasni.   Nisam upućen u detalje, ali predpostavljam da je u pitanju uglavnom profesionalna vojska.   Njih gubitak tog parčeta zemlje nije mogao da ojadi nikako. Po logici naših (znaš na kog mislim) , da su Englezi pustili teritoriju bez borbe , onda bi im tražio svet još, i tako bi ih saterali do Škotske
Opste prihvaceno nacelo i princip svake iole ozbiljne (pa i neozbiljne drzave) svoju teritoriju nedajes nikome nizbogcega i nikada, tako da su se Englezi vodeci tom logikom i mlatili 5hiljade kilometra od Engleska za gomilu nekog kamenja, jer bi u suprotnom pregazili taj princip i postavilo bi se pitanje da li oni uopste mogu sebe da nazivaju drzavom. Jer sta je po tebi altrenativa? Da kazu Argentincima nema problema sto se zauzeli nasu teritoriju - srecno vam bilo!? To sto je bila u pitanju profesionalna vojska nimalo ne menja stvar (osim u vojnom pogledu) jer ako svi prihvate logiku "meni i mojoj drzvi je najbitnije da sam ja ziv i zdrav i necu to da rizikujem nizbogcega i nizasta" onda ni London ne bi bio u Velikoj Britaniji a kamoli Skotska!
Citat
I da je tako, kakva je to logika da oteraš hiljade svojih ljudi u smrt, preventive, strategije, zastrašivanja radi? Sve u svemu, džaba!
Koja je to crta/granica koju neko predje da bi ti reko "OK, dalje vise ne moze - sad cu se suprotstaviti svim sredstvima"Smile.....ne zaleci da u toj borbi dam i svoj zivot Smile
Citat
Ali kad panini kao žali  i Srbe i Hrvate s ratišta, ne kapiram njegovu poentu. Što bi se onda zalagao da se bori? Mislim, mogao je i fudbal da igra s njima, nego je verovatno zaboravio na tu mogućnost a paintball još uvek nije bio u modi.  
   I ti nisi pominjao dezertere..njega su kao zvali, ali su ih pustili da se igraju u kasarni. Znači, izvuko se. I sad izigrava Miloša obilića. Šta mene briga dal su njega pustili il nisu, to je onda njegova sreća, zabole me što je on ispao tu srećom častan .   Ipak nije ratovao.  Ali bi i dalje "dezerterima" da sudi. Pa lepo sam ga pitao, što nije otišao sam u rat, ako sudi one koji ne žele da idu? tad je bar mogao kao dobrovoljac kako je hteo. A '99. - nek loži babu da mu štrika Nike. Šta, hteo je da služi zemlji tako što se podmeće pod bombe? Znaš koliko priča znam , kako su se ljudi javljali u vojsku za vreme bombardovanja, pa ih poslali kući  ženi na ručak. trebalo je on da se prijavi kad je bio klasičan rat u Bosni i Hrvatskoj. Samo, mudrica je on...zna kad treba a kad ne  
Vidis kad panini kaze da zali sve zrtve i medju Hrvatim i medju Srbima, on misli (ili sam ja tako shvatio) da zali svakog coveka koji je poginuo u ratu u kome je ucestvovao jer nije imao drugi izbor. Niti su svi Hrvati niti su svi Srbi (velika vecina i jednih i drugih) zeleli da zarate protiv svojih komsija ali kad rat izbije i kad te gurnu u to sranje onda ti ne preostaje nista drugo nego da krenes da branis svoju zemlju. Ja se setim price moje bake koja je bila u Kragujevcu kad su streljali one djake, i jednog nemackog oficira (mislim da je bio major) koji je video(mnogo je licila na njegovu cerku) da ima problema sa okom i doneo je neki lek koji joj je spasio oko (nemacka medicina je najbolja na svetu  Smile ). I jednom prilikom se zadrzao i krenuo da prica sa njenom majkom i covek je plakao i pricao kako ne samo on nego i veli broj drugih oficira i vojnika ne zeli da ratuje u nekoj vukojebini za neku glupost i zbog nekog idiota, ali da je on vojnik i da je on Nemac i da kad je njegova zemlja u ratu onda on mora da je brani ma sta mislio o ljudima koji su na vlasti i o politici koju oni sprovode......e mislim da je panini mislio na takve ljude, jer su oni vecina u svakom ratu! Ali kad rat pocne onda (bi trebalo) znas sta ti je duznost!
Svako onaj ko to nezna ja nemam nameru da ga tome ucim, niti da ga vucem za rukav, to ce biti samo njegova sramota(ako ima uopste obraz na koji ce ta sramota pasti)!

Citat
I još nešto... silovanja na kosovu ima odavno, ali niko zbog toga nije pokrenuo rat. e sad, kad smo izgubili parče teritorije, sad to iziskuje rat?!
Nismo se razumeli....kad veliki broj bandita i manijaka napada integritet i bezbednost tvoje porodice a ti nisi u stanju da ih odbranis(sto je bio i jos uvek je slucaj na kosovu), onda sa punim pravom ocekujes da ti tvoji sunarodnici pomognu u toj odbrani, jer isto to ocekuju od tebe kada njihove porodice budu ugrozene!
Citat
A što se tiče manastira i Patrijaršije, lepo je to, spomenici kulture al zbog toga niko ne gine. to nas samo lože pojedini. uostalom, nek ih presele.. i veće stvari su se selile.
Tu postoji jedan problem - ponestaje nam teritorije na koju bi mogli da ih preselimo.....gde vise da se povlacimo???
Citat
 Možda si uspeo da ideju o ratnom plenu sublimiraš u patriotske namere ? Ne znam ja s kakvim si se švercerima ti ganjao po kosovu    ....  ja znam samo za dve grupe švercera među Šiptarima   ..u stvari jednu.. samo imaju dva artikla  
Nije valjda da tebi moram da objasnjavam sta znaci sarkazam i ironija u sluzbi zafrkancije(mada iskreno receno tema i nije najprikladnija za tako nesto) kad si i sam bio zrtva tog istog nerazumevanja  Smile

Citat
Protivim se postojanji svake vojske.
Nepopravljivi idealista!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 06:23:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.