Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:33:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kada bi ste ovih dana dobil poziv za vojnu vezbu da li bi ste se odazvali
DA
NE
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poziv na vojnu vezbu  (Pročitano 19478 puta)
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Кад је то о женама небитно, зашто си стављао у поруку, осим са циљем да ме, у недостатку других аргумената, омаловажиш као саговорника. И како ја после тога било који твој аргумент да схватим добронамерно. Ако си обратио пажњу, на мобилизацију сам се јавио. Рат је најгоре решење, до њега долази када дипломатија не може да постигне договор или неко процени да има више шансе да оно што жели постигне силом. Уосталом, ратом се стичу добре основе за будуће преговоре. И није немогуће, штавише, најчешће се догоди то, да обе ратујуће стране сматрају да су у праву. Тако да контрадикцију не видим. Рат ни ја не волим, сумњам да га ико нормалан воли, али када до њега дође, не прихватам дезертерство и зједначавам га са себичношћу и кукавичлуком. Поново кажем, ако си се осетио прозваним, твоју фрустрацију разумем, али овог пута, молим те, мој сексуални живот остави на миру. Да, у једном се бар слажемо - и ја сажаљевам ретарде.
Nije to tvoj seksualni život. to je "umetnička" sloboda, pokušaj da dam jačinu pogubnosti svakog rata. Ne odnosi se na tebe lično.... Ovaaaj, u stvari, moji pacifistički- hipi stavovi možda i ne spadaju ovde... u ovu  temu... ne u politiku.... doduše, onda, ne spadaju ni one teme o komunizmu što Čelik štanca, to sve lepo treba u religija-filozofija-sociologija... Ali, "ratovima se nekad postižu povoljni uslovi za pregovor...ili ..rat dolazi kad neko misli da ima više šanse da postigne svoje ciljeve silom? " ... e, pa, to i jeste ono što meni smeta... Kao što mi smeta što su ratovi stecište svakakvih koji hoće svoje krvoločne i destruktivne nagone da "dekriminalizuju". Na veliko. Kad se napljačkaš i naubijaš u miru, onda uglavnom završiš neslavno...ako si mnogo bahat i transparentan...  Međutim, u okrilju rata, sve za više ciljeve! I onda imaš tri kategorije: 1.ljude koji su otišli na ratište po pozivu i/ili iz patriotskih razloga 2. oni krvoloci i profiteri koji mogu da se ostvare "legalno " 3. isti kao druga grupa, samo na veliko... političke vođe i ostali moćnici . Naravno da mi je žao žrtava, u tome je i poenta... ja sam civil,više nemam ništa s vojskom, mene ne bi ni zvali ...nije to samo moja, lična stvar kukavičluka ili čega već... Izvinjavam se ako nisam taj ko treba da priča o pozivu, samo izlažem svoje mišljenje.. .počelo je kao zezanje, nije se povela tema rata od samog početka...
      Rat je u genima čovečanstva ( u jednom delu) , zato kažem da ne treba Feonor da me uči antropologiji, filozofij,sociologiji i psihologiji mase... Tako da, ne odnose se retardi na tebe, nego na one što su me glupog prosvetlili  Smile
     Nije to tako, prosto.. kažeš kukavica i toliko... meni smeta i što skinsi prebijaju i masakriraju Cigančiće... pa ne vidim koji tu moj lični interes? I meni smeta što ih je većina u urbanim sredinama naučena na neki necivilizovan život... Ali, ne vidim zdravorazumsku logiku "ideologije proganjanja " istih...

Citat
I da je tako, kakva je to logika da oteraš hiljade svojih ljudi u smrt, preventive, strategije, zastrašivanja radi? Sve u svemu, džaba!
Koja je to crta/granica koju neko predje da bi ti reko "OK, dalje vise ne moze - sad cu se suprotstaviti svim sredstvima"Smile.....ne zaleci da u toj borbi dam i svoj zivot Smile

input/output... pitaj kamara šta to znači  Smile    ...s tim što mislim na ljudstvo, pre svega...

@ i posle mene ti  Smile hehe.. da ne citiram više...komplikovano  Smile ... blago nemačkom oficiru što je Nemac i vojnik...  Smile ..drago mi je.. moje ime je ...  Smile
  A za one švercere, zezam se i ja malo, opet  Smile
   E sad, ginuti (Folklandska ostrva) zbog kamena, zbog pokazivanja "ozbiljnosti države"... not my game ... pizdim od toga da se bezuslovno identifikujem sa državom ...
   Jim Morrison je bio sin drugog glavnokomandujućeg za operacije u Vijetnamu. I sam je pljuvao po Americi iako se vidi u dosta stvari da je voleo, da je njegova zemlja. Zabole ga što gmizavci s vlasti imaju svoje interese u nekom tamo Vijetnamu koji nije njihova teritorija... pričao je da su njegovi roditelji mrtvi i da je video neku saobraćajnu nesreću gde su Indijanci rasuti po putu i da je duša jednog ušla u njega... sve je to simbolično, zar ne?
    jednostavno, ok. Ja nisam za to da ljudi ginu kao Liliputanci, ni zbog čega.. (Folklandska) niti za priču, ja sam vojnik i Nemac, nemam svoje ime, plačem zbog toga ali sutra ćemo vas pobiti 70.000  Smile   ..taj je pička! ili nek kaže... Tako je to u svetu, osvajamo, jačamo... mora tako---neko će nekog.. ili da ne ratuje... a koji su mu to bullshit fazoni? Mnogo nemaca je ubijeno u samoj Nemačkoj i pre rata jer su se protivili fašističkoj vlasti.
    Jednostavno, to nisu primeri za mene. Na odbrani zemlje već možeš da mi objasniš ...

Nego, ja žalim žrtve i nisam za to. Poštujem volju, ne omalovažavam ja nekog ko je ratovao nego malo "pankerski" pričam protiv ratova. Ali, ne bih voleo ni da  neko po povratku s ratišta drnda one koji nisu ratovali. jer, ako se boriš za svoj narod i zemlju, onda si se borio i za mene. (ovo nije upućeno tebi nego uopšte).
    A ne za "zaslugu" koja se sastoji u bahatosti i šikaniranju drugih. (film Rane  Smile ). Inače, ok. to sve postoji od kad je ljudi i veka.. neki to imaju, neki ne. I ne može se to promeniti mnogo, naročito na bureku.

« Poslednja izmena: 22. Maj 2007, 19:18:17 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Zet Miroslava Ilica vas zove u rat, a vi necete.
Izgleda da ovi DS-ovci  masovno prelaze u LDP.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 
Da li bih se odazvao?
Zasto da ne?
Vojne vezbe su deo normalnog i odgovornog odnosa gradjana nekih zapadnoevropskih zemalja(kao sto je Svajcarska),a samo u Srbiji se gleda kako vojsku svesti na saku ljudi sa par zastarelih pusaka.
Ko zeli prava,mora da ima i obaveze.
A o kojim to pravima pricas. Sta mi je drzava do sada dala. Fakultet koji sam zavrsio i koji su finansirali moji roditelji i ako je skolovanje besplatno. (ustavom zagarantovano pravo a ja sam bio na budzetu) Dva puta sam isao u rat, jenom lakse ranjen. Oni kojima nije palo na pamet da se odazovu pozivu uzivali su onda a ni sada im nije lose. To sto sam ja bio patriota (citaj budala) nema veze. Danas je naveci patriota u Srbiji Tomislav Nikolic (bar glasaci SRS tako misle) kome su puna usta rata, kao fol njegovi sinovi su bili na ratistu, a sve vreme jedan je bio u Kragujevcu a drugi u Beogradu. Ja imam svoj stav nikada vise cak ni na jednodnevnu vojnu vezbu. Ovu temu sam ja postavio iz razlog sto zelim da cujem misljenje drugih. E da pre mesec dana dobio sam poziv ne mogu reci vojnu vezbu posto se radilo o nekom predavanju u Domu vojske od nekoliko sati. Resio sam u napred da se nikada vise ne odazovem i ostao sam pri tome, ali sa druge strane bilo mi je zao da ne vidim ljude sa kojima sam dva puta ratovao. To sam prevazisao na sledeci nacin. Dok je vecina njih bila na predavanju, ja i jos nekoliko slicnih meni cekali smo ih u obliznjoj kafani i posle smo se razbili od piva.
IP sačuvana
social share
Ja kroz selo idem za mnom vicu babe ev`e ide onaj sto zivi za dzabe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia E50
Pih...kad se samo setim onog smrada vojnog... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
   @torzijaner
      Pa eto, bio si na ratištu, lakše ranjen, i širina svesti je zahvalna za mogućnost da dođeš sam do nekih zaključaka. Umesto da šetaš u maskirnoj uniformi i prozivaš nas koji nismo i ne bi bili na ratištu. Čak, samokritika i sposobnost za samoanalizu ti daje mogućnost i da osuđuješ sopstvene greške i ideš dalje, podržavajući one koji su izbegavali rat ili su srećni što nisu ni bili mobilisani. A šta misliš, s obzirom na to da si iz KG-a o onim što su se "samoprijavljivali" za vreme bombardovanja.. pošto slučajeva ,poput paninijevog, gde su ih poslali kući da odmore malo, u Nišu ima bezbroj? Ali se nisu tako prijavili za klasičan rat u Bosni i Hrvatskoj kao dobrovoljci?
« Poslednja izmena: 22. Maj 2007, 21:00:25 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ju ju, pa nema vise Slobe, sada su vasi na vlasti cega se sada plasite, oni ce da vam na vreme jave da se sklonite ako projektil krene prema vama, nece da vas zrtvuju, dace vam da menjate pelene i tim novim bojnim otrovima napadate neprijatelje.

A ja mislio da dolaskom vasih na vlast smo resili sve probleme, a sada me vasi dos peacemakeri teraju u novi rat ccc.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 
Prvo moramo napraviti ogromnu razliku izmedju rata u Hrvatskoj i poslednjeg rata (citaj bombardovanja). Za rat u Hrvatskoj prijavio sam se kao dobrovoljac sa nepunih 20 godina. Tada sam bio student druge godine fakulteta i drugi su me moram priznati nalozili da tako uradim. Nisam imao pojma sta je rat ali sam ubrzo ukapirao. Od trenutka prijavljivanja do prvih borbenih linija nije proslo ni 48h. E i ako relativno klinac tamo sam ukapirao gorku istinu, da ja iz srca Sumadije gde hrvata nema na kilometar idem da ratujem a lokalno srpsko stanovnistvo u Hrvatskoj zabole za rat.
Sto se tice bombardovanja tu sam mobilisan i tu je mogao kao dobrovoljac da se prijavi i moj deda. (sedis na polozaju 50 km od KG i ako te zvizne sa neba zvizne  (kao i o sve druge koji nisu mobilisani). To sto su mi za ovo upisali ucesce u ratu je smesno iskreno nisam opalio niti jedan metak.
Ovu temu sam pokrenuo iz razloga da ukazem klincima koji se sada loze na rat za Svetu Srpsku zemlju da se dobro upitaju da li su svesni sta je to rat. Ako misle da je to Call of duty onda je obaveza nas starijih koji smo to prosli da im ukazemo sta rat nosi sa sobom.
Gledam ovih dana kako se pojavljuju razne kvazipatriote i mesetari i pozivaju u nekakve paravojne formacije. (vec vidjen scenarijo). Problem je u tome sto se niko u mojim godinama nece prijaviti, nece se prijaviti ni oni sto su sa Kosova pokupovali stanove, lokale i vozaju besne automobile po Nisu, Kragujevcu i Beogradu. Prijavice se a u KG se vec prijavljuju momci izmedju 19 - 25 godina koji nemaju nikakvog vojnog iskustva (jedan je cak sluzio vojsku u Starackom domu) i sta ce se desiti ako krenu. Mene je bog sacuvao a dalje znam da se sacuvam i sam ali ovi nemaju pojma, nalozili su ih slicni onima koji su mene lozili. Ne smemo im dozvoliti da nacine istu gresku koju je moja generacija cinila.
Svestan sam da od nekakvog rata sa siptarima nema nista jedino se plasim da ovi klinci ne budu zrtvovani zarad nekakvih visih interesa gospode iz Beograda
IP sačuvana
social share
Ja kroz selo idem za mnom vicu babe ev`e ide onaj sto zivi za dzabe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
ne ...

kako, zasto... i ko ce to da plati ?
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Dobro, necemo u rat, ziveo civilni sektor itd, ali sta kada siptari krenu na Leskovac recimo ?
Da li cemo reci boli me qrac, ja sam iz Novog Sada, 600 km daleko od tog mesta koji nikada nisam video ?

mosko , zna se ko ce da pali Sutanovac i ekipa, pa nece valjda Toma i opozicija.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
tozijaner,

Ja ne razumem zbog cega konstantno vrsis zamenu teza.Rat i ratno stanje nije isto sa vojnom vezbom.
Uostalom,ja nisam cuo da je neko dobio poziv za vezbu(jer se to ne radi jos od vremena Milosevica,bar ja nisam dobijao nikakve pozive od tada).

A,sto se tice tvoje price kako postoje "napaljeni" mladici koji bi bili spremni da brane zemlju je krajnje poznato.Eto,kao da sam citao naucen govor od nekoga iz nevladine organizacije za tzv."ljudska prava".Covece,ovo nije zapadna Evropa ili SAD pa da mogu tako lako proci price sa svrhom "napaljivanja na rat" mladih i neiskusnih.Ovo je Srbija,i srpski narod vrlo dobro zna sta je rat i kakve strahote donosi,jer nije bilo duzeg perioda od 50 godina da nije bilo rata.
Nema potrebe da plasis bilo koga.Potencijalni rat u odbrani drzave se,hvala Bogu,nece desiti,jer za tim nece biti potrebe.
Cak i kad bi neko pomislio da to uradi,ne bi imao adekvatnu podrsku(u logistici,tehnici,brojnom stanju zive sile,itd.).

Inace,to sto uopste postoje ljudi(mladi ili ne) koji bi bili spremni za odbranu svoje zemlje je za svaku pohvalu i postovanje.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:33:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.