Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!  (Pročitano 39429 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Znači ti tebra veruješ da kad bi se puk'o u tetku više od jednom, da ti to ne bi stvorilo nikakvu zavisnost i da bi nastavio k'o da se ništa nije desilo?
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Meštani o svešteniku batinašu i štićenicima: Bili su izolovani u kampu

Centar za odvikavanje od droge „Sretenje“ u Joševi kod Jadranske Lešnice, u kome je sinoć upravnik Branislav Peranović ubio štićenika Nebojšu Z. (39) iz Valjeva danas je bio zatvoren za javnost. Novinarima koji su pokušali da stignu do Centra, udaljenog od glavnog puta nekoliko kilometara, nije bio omogućen pristup. Nekoliko momaka, koji su se predstavili kao obezbeđenje, nisu dozvolili ulazak u kamp pravdajući se činjenicom da je istraga u toku.

Loznička policija privela je Peranovića i odredila mu meru zadržavanja do 48 sati, a posle isteka te mere on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.

Dok u Jadranskoj Lešnici i Joševi neki od meštana kažu da je Peranović izazivao negativne komentare i sumnju da na „tuđoj muci profitira“, na šta su ukazivali njegovi automobili i motocikli koje je vozio, drugi kažu da to što je on radio niko drugi ne bi.

Neki od meštana Jadranske Lešnice meštana kažu da je Peranović izazivao negativne komentare i sumnju da na „tuđoj muci profitira“

- Ti momci skoro nisu ni dolazili u centar našeg mesta. Bili su izolovani u svom kampu i ponekad bi ih neko od meštana pozvao da im pomognu u poljoprivrednim radovima. Nisam čuo da je ikada došlo do incidenta, a ovo ubistvo ne mogu da komentarišem. Priča se da je štićenik koji je ubijen, došao s vikenda i da je, najverovatnije, bio drogiran, što je razljutilo Peranovića, ali to su neproverene priče. Primetio sam samo da od jutros nekoliko mladića sa koferima i torbama odlaze autobusom iz sela - kaže meštanin koji nije želeo da kaže svoje ime.

Peranović je nekadašnji upravnik rehabilitacionog centra Crna Reka, a u žižu interesovanja došao je posle emitovanja video snimaka na kojima se vidi kako lopatom (ašovom) prebija štićenike.

Snimak koji se pojavio na internetu napravljen je 16. maja 2007, odnosno prvog dana nakon što se štićenik D. P. vratio u Crnu Reku.

Slučaj zlostavljanja štićenika prvi je prijavio Željko Vasić. U to vreme on je rukovodio i centrima u Cikotama, Dvorskoj i Joševi kod Loznice, a nakon incidenta nastavio je da radi samo u ovom poslednjem.

Posle napuštanja centra u Crnoj reci, Peranović je nastavio da radi u centru u Joševi, a po njegovim ranijim izjavama za to je imao blagoslov Eparhije šabačke.

Centar je primao hitne slučajeve i mladiće koji su zbog droge imali teške krize, a pretpostavlja se da su boravak i rehabilitaciju u kampu plaćali roditelji prema sopstvenim mogućnostima.

Štićenici ovog kampa u ranijim razgovorima za „Blic“ su tvrdili da je bilo slučajeva kada su neki od nevoljnika molili da ih upravnik ne izbaci iz centra „zbog lošeg ponašanja“.

Na sajtu Centra za bolesti zavisnosti „Sretenje“ navodi se da je ovaj kamp nastao izdvajanjem od duhovno-rehabilitacionog centra „Crna reka“ i da „svoju humanu delatnost obavlja pod nadležnosšću Eparhije šabačke i SPC“, kao i da su vrata centra „otvorena za svakoga, bez obzira na versku pripadnost i odnos prema Crkvi“.

“Programi po kojima se lečenje obavlja, formirani su na osnovu preko petnaest godina bogatog iskustva, sa više od hiljadu zavisnika, kao i duševnih bolesnika”, piše na sajtu Centra.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1

A šta ćemo sa onih 99% zanemarivanih i zlostavljanih od strane roditelja koji nisu postali narkomani?
Empirija govori da je svaki narkoman zrtva traume, ali to ne znaci da ce svako ko je traumatizovan postati narkoman! Najzad, svi smo u neku ruku traumatizovani. Ovde se govori o nesvakidasnje teskom  individualnom razvoju, pre svega detinjstvo i uskoj povezanosti sa razvojem zavisnosti.

Meni empirija ne znači ništa, jer mi isto tako govori da bi ja sada trebalo da budem na Bahamima sa jednom crnkinjom, jednom belkinjom i jednom meleskinjom, ali to se ne dešava i ja se kuvam u Srbiji... Smile

Elem, odmah mi na pamet pada 10 ljudi koji su preživeli wwII, ili učestvovali u ovim zadnjim ratovima, pa nijedan od njih nije postao narkoman, ni alkoholičar. Sigurno postoje i naučni radovi na temu uzroka narkomanije, ali rađeni od strane pravih naučnika, a ne pseudo i samozvanih "autora". Baš se pitam šta su ljudi otkrili, ali nekako mi se javlja da je u pitinanju individualna odgovornost. Jedina krivica roditelja je što svom detetu neke stvari ne kažu na vreme, kao na primer da su droge loše, ali opet svaki čovek bi trebalo da je dovoljno inteligentan da to i sam shvati u prva 4 razreda osnovne, kao i da ne treba da izvlači osigurač iz bombe i da nastavi da je drži u ruci.

Sve te priče o zanemarivanju, uticaju okoline, teškog života su samo izgovori koji od zavisnika prave još većeg bednika, koji nije u stanju da prizna sebi i drugima da je sam kriv što je od svog i života svojih bližnjih napravio pakao.
Dobro, ovo je tvoje misljenje, ali praksa pokazuje suprotno! Niko se ne probudi na svoj 17. rodjendan i odluci da bude narkoman! Prelistaj moje poruke, ako ti nije tesko.

Svaki narkoman je sam sebi zabo prvu iglu, jer je dovoljno glup da proba otrov za koji zna da posle mora ponovo da uzme. Da, svako sam odluči da bude narkoman, iz raznih razloga, od kojih je glupost na prvom mestu.

Citat

Ponovoci jos jednom: Droge ne stvaraju zavisnost same od sebe (ovo ne znaci da treba da probate bilo sta! )!

Ne radi se ni o kakvoj gluposti, dokonosti, obesti, vec se zavinost razvija, sustinski kada nismo tretirani kao ljudska bica! Ne moze se narkomanija svesti na indidualni problem, jer drustvena klima stvara pogodno tlo za razvoj zavisnosti!

Fiziološka zavisnost od heroina je naučno dokazana i to tvrdo i tu nema zavere da se sakrije loš tretman i sveopšta traumatizacija ljudi. Ne znam zašto tražiš alibi za narkomane, kada je on nemoguć. Mnogo bi bolje bilo za sve zavisnike kada bi prvo sami sebe pogledali u oči i priznali da su sami krivi za to što su zavisnici. Odatle bi možda moglo da krene i izlečenje, a ne da beže u beskrajne pdeudonaučne teorije o povoljnoj društvenoj klimi za drogiranje. To je isto kao kada debeli ljudi traže opravdanje za gojaznost u svojoj genetici. Istina je da na mnoge stvari ne možemo uticati, ali na mnoge itekako možemo, ali nećemo, jer je to cimanje i jer je lakše ići putem manjeg otpora.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Znači ti tebra veruješ da kad bi se puk'o u tetku više od jednom, da ti to ne bi stvorilo nikakvu zavisnost i da bi nastavio k'o da se ništa nije desilo?
Nadam se da se ovo odnosi na mene?

Zapravo to nije ono sto sam rekao. Rekao sam da postoje ljudi koji se bodu, koj smrcu, koji duvaju, koji piju, koji se kockaju, ali ne razvijaju zavinost! To sto sam u recenici upotrebio zamenicu "ja", nadam se da shvatate da se nije odnosilo na mene, vec na hipoteticku situaciju. Ocigledno, moram svaku rec da merim dva puta. Posledice ce biti, ali ne mora da znaci da ce se javiti zavisnost. Dao sam i klasican primer, ali ljudi procitaju ono sto hoce da procitaju, a ne ono sto pise!

Izmedju ostalih primera, dao sam i ovaj:
Citat
Preko 25% americkih vojnih veterana su po povratku iz rata ispunjavali kriterijume za heroinske zavisnike. posle 1 godine, samo je 1% ostao navucen na heroin! Sta nam to govori? Govori nam da: Ako droga sama po sebi stvara zavisnost, zar ne bi trebali svi veterani da ostanu zavisni!? Zavisnost je kombinacija vise faktora!

Nenad
Odgovoricu tu drugom prilikom, iako sve vise uvidjam da se ponavljam i da ljudi citaju napamet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Znaci 25% americkih vojnika u vijetnamu se pucalo heroinom u venu? Smile Pitam posto nisam siguran da li sam dobro razumeo Smile
« Poslednja izmena: 08. Avg 2012, 02:29:58 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Znaci 25% americkih vojnika u vijetnamu se pucalo heroinom u venu? Smile Pitam posto nisam siguran da li sam dobro razumeo Smile
Radi se o uzorku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Zapravo to nije ono sto sam rekao. Rekao sam da postoje ljudi koji se bodu, koj smrcu, koji duvaju, koji piju, koji se kockaju, ali ne razvijaju zavinost!

Koji su ti?

Citat
Preko 25% americkih vojnih veterana su po povratku iz rata ispunjavali kriterijume za heroinske zavisnike. posle 1 godine, samo je 1% ostao navucen na heroin! Sta nam to govori? Govori nam da: Ako droga sama po sebi stvara zavisnost, zar ne bi trebali svi veterani da ostanu zavisni!? Zavisnost je kombinacija vise faktora!

Odakle ti ovo? Jel ovo neciji naucni rad, il ko sto napisa neko gore, pseudo analiza, nekog pseudo kvazi-mudraca?

Ja jos nisam ni video, ni cuo, a ni procitao da postoji negde covek koji se bode, smrce i pije drogu, a da mu ona ne izaziva zavisnost. Ako ti imas takvih primera, podeli sa ljudima, dostavi i Drajzerovoj spisak, pa da to objasne naucno, mozda se poboljsa tretman za lecenje zavisnika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Delom se slazem sa kristalom. Uvek postoji uzrok (uzrok=zbir faktora), cije postojanje se igorise, kako bi ljudi osudili  drugog coveka i ucinili da se sami osecaju bolje po pitanju svog postojanja.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Nebo je plavo, moje patike su bele, ovaj monitor je 16 inchi. Odgovori na pitanje nemoj da prdis Smile

Da bi ti da objasnjenje morao bih da znam koliko ih je bilo na igli, koliko ih je preslo na neku drugu drogu poput alkohola, koliko ih je poludelo, koliko ih je nastavilo da se drogira istom drogom ko u vijetnamu. Mada taj podatak izgleda neverovatno sam po sebi al aj sad.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2012, 02:39:15 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Nadam se da se ovo odnosi na mene?

Zapravo to nije ono sto sam rekao. Rekao sam da postoje ljudi koji se bodu, koj smrcu, koji duvaju, koji piju, koji se kockaju, ali ne razvijaju zavinost! To sto sam u recenici upotrebio zamenicu "ja", nadam se da shvatate da se nije odnosilo na mene, vec na hipoteticku situaciju. Ocigledno, moram svaku rec da merim dva puta. Posledice ce biti, ali ne mora da znaci da ce se javiti zavisnost. Dao sam i klasican primer, ali ljudi procitaju ono sto hoce da procitaju, a ne ono sto pise!

Pa pazi, ako konzumiraš marihuanu na primer jednom mesečno, to neće da ti stvori zavisnost. Ako odigraš tiket za 200 kinti jednom nedeljno/mesečno, to takođe neće da ti stvori zavisnost. Ako se napiješ 2, 3 puta mesečno, isto. Ali ako uneseš heroin intravenozno, ti si završio priču. To stvara zavisnost. Možeš ti da imaš samokontrolu u ovim gore pomenutim slučajevima, mada je i to teško, i to se povećava malo po malo, i u jednom trenutku dođe do zavisnosti. Sa heroinom u veni se ništa ne pitaš, to ti je to.

"Preko 25% americkih vojnih veterana su po povratku iz rata ispunjavali kriterijume za heroinske zavisnike."

Odavno nisam pročitao veći idiotizam.
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.