Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пољопривредници блокирали путеве  (Pročitano 36554 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
zar nije logicnije da se subvencionise prema kolicini proizvoda a ne prema hektarima ;s
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
zar nije logicnije da se subvencionise prema kolicini proizvoda a ne prema hektarima ;s

Na prvi pogled. Recimo neko ko ima 100 hektara dobija po proizvodu i potrosi na gorivo, seme, djubrivo i sta vec ne, ali dodje susa ili poplave ili grad pa mu podbace prinosi i onda bankrotira jer su subvencije vezane za proizvod a njih je u tom slucaju malo
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa dobro i meni je to padalo na pamet mada opet... Smile

Po mom misljenju bi neki dodatni podsticaj bio vrlo intresantna stvar... Npr ako neko ostvari prinose po hektaru vece od odredjene kolicine onda dobija dodatne subvencije. Time bi se sigurno povecala proizvodnja jer bi svi hteli da jure te dodatne subvencije Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
U savremenom svetu kad god dodje do neke krize ne dodje ni zbog fizikalaca, ni zbog profesora, dikretora, seljaka,... nego do krize dodje zbog ekonomista, tako da me ekonomske teorije i ekonomska opravdanja ne zanimaju. Takodje to sto poljoprivreda na slican nacin funkcionise i u drugim zemljama nikako ne znaci automacki da je to normalno.
Naravno da bi bilo bolje da se subvencionise na osnovu proizvodnje, a ne po hektaru. Jer se subvencioniranjem po hektaru samo stimulise nerad, a ne proizvodnja.

Koliko sam ja skapirao u ovom problemu imamo vise sukoba razlicitih interesa. Imamo interes drzave da cuva socijalni mir jeftinom hranom, hlebom pre svega. Imamo interes monopolista koji kupuju psenicu i kukuruz i kojima je u interesu da cena bude sto manja da bi zaradili, ti monopolisti na neki nacin imaju podrsku i drzave jer manjom cenom psenice imacemo jeftiniji hleb, a jeftiniji hleb znaci sit narod. I imamo interese nasih seljaka, bivsih Titovih pionira koji gledaju kako da sto manje rade, a da se usput ogrebu od drzave.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 17:21:36 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa dobro i meni je to padalo na pamet mada opet... Smile

Po mom misljenju bi neki dodatni podsticaj bio vrlo intresantna stvar... Npr ako neko ostvari prinose po hektaru vece od odredjene kolicine onda dobija dodatne subvencije. Time bi se sigurno povecala proizvodnja jer bi svi hteli da jure te dodatne subvencije Smile

Sada, rekao sam da recimo nekom moze poplava da unisti useve a malo dalje da ostane na suvom. Ili led da pokosi sve na par njiva i automatski manji prinosi bez seljakove krivice. Ukoliko su prinosi veci, to je veca dodatna zarada jer se vise proda pa je to stimulacija a to je naravno motivacija svakoga da vise zaradi ako moze.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa ako juris vece prinose imaces i vece troskove tako da ti ne predstavlja veliku razliku u zaradi. Ali ako dobijes posebnu nagradu od drzave ako predjes neku kvotu po hektaru onda ces itekako biti zainteresovan da ulazes vise.

Naravno to samo da bude dodatni podsticaj koji nema veze sa tim po hektaru. Znaci taj po hektaru ostaje.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Citat
Po mom misljenju bi neki dodatni podsticaj bio vrlo intresantna stvar... Npr ako neko ostvari prinose po hektaru vece od odredjene kolicine onda dobija dodatne subvencije. Time bi se sigurno povecala proizvodnja jer bi svi hteli da jure te dodatne subvencije
Разне дрзаве користе разне субвенције. Холандија наиме субвенционисе извоз свињског меса.
Citat
Naravno da bi bilo bolje da se subvencionise na osnovu proizvodnje, a ne po hektaru. Jer se subvencioniranjem po hektaru samo stimulise nerad, a ne proizvodnja.
Citat
Koliko sam ja skapirao u ovom problemu imamo vise sukoba razlicitih interesa. Imamo interes drzave da cuva socijalni mir jeftinom hranom, hlebom pre svega. Imamo interes monopolista koji kupuju psenicu i kukuruz i kojima je u interesu da cena bude sto manja da bi zaradili, ti monopolisti na neki nacin imaju podrsku i drzave jer manjom cenom psenice imacemo jeftiniji hleb, a jeftiniji hleb znaci sit narod. I imamo interese nasih seljaka, bivsih Titovih pionira koji gledaju kako da sto manje rade, a da se usput ogrebu od drzave.

У Србији сељак, у београду би био академик.

IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Upravo lično ispaštam jer imam posla u NS, ali me iskreno briga. Ovaj put mi ni malo ne smeta. Onaj snimak na prvoj strani mi je zagrejao srce, volim kad neko ne da drugima da im sole pamet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Sony 
bio sam u Banatu , tačnije u Vršcu sredinom maja , sva sreća tada nisu bili blokirani putevi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat
I imamo interese nasih seljaka, bivsih Titovih pionira koji gledaju kako da sto manje rade, a da se usput ogrebu od drzave.

а имамо интерес и титових пионира из градова који би да једу за Џ док грицкају кашичицу у кафићу у кнез михајловој Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.