Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пољопривредници блокирали путеве  (Pročitano 36730 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
вошо...дедер да ти објасним Smile
Hvala komso Smiley

'ajde navedi mi jednog ko bi to radio da nema subvencija, pomoci drzave.. Znaci, ja cu da ulazem svoje za cije babe zdravlje? Da bi drzava uvozila jer joj je to isplatljivije nego da ulozi u svoju zemlju i cak i zaradi na tome... Eto, ti si odustao od zemlje jer nema koristi...kad bi tako svi, gde bi otisla drzava, sta bi ovaj narod jeo? A  drugo...Lakse je zemlju raditi u komadu i na vise sto bi se reklo...da ne trazim gde to rece Smiley

Meni je dosta samo da citam komentare, vise necem da se jedim Smile ...sto rece jedan odavlen...ja cu imati sta da pojedem a vi slobodno jedite lude krave i krastavce iz Spanije.  Smile

@Maradic
I Tamis bre Smiley
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
И Бегеј!

Него није ваљда сваки од ових људи изашао јер му дупе зинуло за тих 400 иљада? Људи које ја знам су те паре већ унапред потрошили за сетву, отишло све, а маса њих је и кредите приде узимала. И сад им држава обећано не да што их оставља у дебелом минусу. Они су у минусу како год окренеш, што нема у крсту света, занчи кад се подвуче црта на крају године на рачуну је минус, и сад им на све то држава марне обећано. То благе везе са мозгом нема, а вала ни са џон дировима о којечиме.

Лепо онај човек рече да само лудак може да ради против себе, ови су сви идиоти јер годинама раде са минусом и не мењају ништа. Десиће се и њима исто што и људима у Македонији који су за 12 година изгубили фарме са по 200 крава, а на којима су њихови маторци живели ко господа.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Ja ne kapiram taj princip subvencionisanja bas najbolje pa ako se neko razume zamolio bi ga da mi objasni. Jel ta subvencija u stvari kao neki poklon drzave poljoprivrednicima? Koliko se seljaci bune za te subvencije ispade da vecu zaradu imaju od njih nego od same prodaje gotovog proizvoda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Pravo da vam kažem..kad odem kući, pa prošetam iz svog dvorišta do svoje njive koju je moj pradeda prvu uknjižio na svoje ime, još za vreme Austrougarske....znam da nešto imam...što mi niko ne može oteti...nešto što meni pripada i čemu ja pripadam.
E, sad..što su ove godine na njoj heljda i kamilica..to već nije do mene, već do države...jer mi se ne isplati da uzgajam ni žito ni kukuruz.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ja ne kapiram taj princip subvencionisanja bas najbolje pa ako se neko razume zamolio bi ga da mi objasni. Jel ta subvencija u stvari kao neki poklon drzave poljoprivrednicima? Koliko se seljaci bune za te subvencije ispade da vecu zaradu imaju od njih nego od same prodaje gotovog proizvoda.
Subvencije se daju za proizvode koji su neophodni drzavi a koji nisu isplativi za proizvodnju Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Eh, 100 hektara, sa 100 hektara ce uvek neko imati dobit makar sadio bunike.  Smile

Subvencije nam trebaju. Znam dosta ljudi koji(kada uracunaju sopstveni rad) nemaju skoro pa nikakvu dobit. Jednostavno, biti ratar sa nekoliko hektara zemlja se i ne isplati bas toliko a to je ono sto i dovodi do toga da ljudi jednostavno odustaju od tog posla. Subvencije se isplate jer podstices poloprivredu ali kasnije imas zaradu od toga ali kao sto rekoh, kada bi bilo tako neki ljudi bi manje zaradjivali pa im se ne isplati. E, to je ono strasno u svemu ovome, sto je drzavu briga vise za njih nekoliko nego da obezbede normalne uslove za seljake tj ratare i upravo je to ono sto ce i dovesti do sloma poljoprivrede ukoliko se nesto ne promeni u medjuvremenu.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 15:41:34 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Subvencije se daju za proizvode koji su neophodni drzavi a koji nisu isplativi za proizvodnju Smile
Vidis taj deo ne kapiram. Kako nesto sto je neophodno moze da bude neisplativo?

A zanima me tacno ako neko moze da objasni na koji nacin se dobijaju subvenicije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa jednostavno imas druge drzave koje to isto rade i one imaju manje cene... Pa ti onda moras da spustas cene i sve tako Smile

To kako se isplacuju nemam pojma Smile
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 15:41:57 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Vidis taj deo ne kapiram. Kako nesto sto je neophodno moze da bude neisplativo?

A zanima me tacno ako neko moze da objasni na koji nacin se dobijaju subvenicije.
Има о томе у економској теорији.
Пољопривреда има ниску исплативост.
Ево у овом случају свако РЕГИСТРОВАНО пољопривредно домаћнинство за сваки хектар неповратно добија одређену суму новаца, чији износ одреди власт (републичка,покрајинска,локална).У неким другим гранама пољопривреде се примењују друге субвенције: по млечном грлу,по литри млека, по крмачи, по кошници...Било је наговештаја да ће се субвенционисати и трактори, одређене пољопривредне машине итд.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 16:36:32 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa jednostavno imas druge drzave koje to isto rade i one imaju manje cene... Pa ti onda moras da spustas cene i sve tako Smile

Stari problem. Industrijske zemlje od prinosa u industriji subvencioniraju poljoprivredu pa sto god im je jaca idnustrija, hrana im je jeftinija. Znaci, sto vise fabrickih dimnjaka to vise hrane. Ali to vredi za drzavu. Postoji otkupna cena domaceg zita a postoji cena zita koje se izvozi koja je razlicita.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.