To ti je "lepota" demokratije... Ne kako jeste vec kako izgleda. Po meni sistem koji nepismenig coveka u ocima politike, izjednacava sa akademikom- nije normalan... Ups izgovori jeres da je demokratija trula...
Citat
U suprotom bi i danas bilo robova...
Ne znam, eto sam sebi protivrecis, u antickoj Grckoj jeste bila demokratija al gomila robova nisu mogli da glasaju, al eto, nisu bili pismeni ni akademici
Ne znam zasto mislis da sam protivrecan... Ali ih bre bato, gde ode? Anticko i moderno razlikovanje demokratije je potpuno ralzicito. Da ne potezem razlike izmedju moderne predstavnicke i anticke neposredne demokratije. Uostalom danasnji je mit da je Atina bila stalno demokratska. Toliko je bila tesko sprovodiva cak i u tom malenom polisu da je ubrzo napustena. Prava atinska demokratija je postojala samo za vreme Perikla...
To ti je "lepota" demokratije... Ne kako jeste vec kako izgleda. Po meni sistem koji nepismenig coveka u ocima politike, izjednacava sa akademikom- nije normalan... Ups izgovori jeres da je demokratija trula...
Проблем је што је "1 човек - 1 глас", иако рањив, најмање подложан крађи. По мени би требало урачунати образовање, квоцијент интелигенције, имовинско стање, породично стање и на основу тих фактора одредити број "гласовних бодова". Али, који да буде однос? Можда 1 : 3? Или 1 : 12? И ко ће да одређује међусобне односе фактора? И да ли су ти фактори прави? Да ли увести чињенуицу да је неко запослен/незапослен? Пријављен у иностранству, али има држављанство? Због свега овога, "1 човек - 1 глас" је најприхватљивији. Али и омогућава да два лоша убију Милоша.
Ne znam zasto mislis da sam protivrecan... Ali ih bre bato, gde ode? Anticko i moderno razlikovanje demokratije je potpuno ralzicito. Da ne potezem razlike izmedju moderne predstavnicke i anticke neposredne demokratije. Uostalom danasnji je mit da je Atina bila stalno demokratska. Toliko je bila tesko sprovodiva cak i u tom malenom polisu da je ubrzo napustena. Prava atinska demokratija je postojala samo za vreme Perikla...
Poveza ti dva razlicita posta u kompost...
Povezao sam dva posta jer si naveo kako recimo glasovi nepismenih nisu jednaki glasovima akademika, tako sam razumeo
Citat
Проблем је што је "1 човек - 1 глас", иако рањив, најмање подложан крађи. По мени би требало урачунати образовање, квоцијент интелигенције, имовинско стање, породично стање и на основу тих фактора одредити број "гласовних бодова". Али, који да буде однос? Можда 1 : 3? Или 1 : 12? И ко ће да одређује међусобне односе фактора? И да ли су ти фактори прави? Да ли увести чињенуицу да је неко запослен/незапослен? Пријављен у иностранству, али има држављанство? Због свега овога, "1 човек - 1 глас" је најприхватљивији. Али и омогућава да два лоша убију Милоша.
Tako nekako, mada meni nekakva akademska titula je vise znak pripadnosti odredjenoj klasi i materijalnom stanju nego nekakvoj inteligenciji. A recimo i dva akademika mogu itekako da imaju razlicito misljenje. Sa druge strane, nema skroz "postenog" sistema, tako je kako je
Србија неће геј параде и геј кафиће у Србији, Србија хоће Шешеља у Србији!
Zabole Srbe i za gejeve i Sekija, Srbi oce posao, pristojnu platu, dobre puteve, robu i hranu dobrog kvaliteta, tacne vozove, autobuse i jos par sitnica...
A то ти је Наташа Кандић рекла да напишеш? Видећеш ти за који дан кад се Војвода врати из Хашког казамата...
И понављам гласно опет: Србија неће геј параде и геј кафиће у Србији, Србија хоће Шешеља у Србији! Србија неће мишљења гастарбајтерских издајника о Србији и лажи о пристојним платама, добрим путевима, роби и храни доброг квалитета, тачним возовима и аутобусима и посебно о још неким ситницама! Србија хоће Шешеља у Србији!
I u Bukureštu jeodržana gej parada sa oko 400 ljudi koji su, takođe, tražili da se prizna građanski brak za parove istog pola. Naša prava nisu priznata u Rumuniji i to ne donosi korist zemlji koja čini mnogo toga na štetu gej zajednice - rekao je predsednik gej organizacije "Prihvati", Kozmin Bebu-Vijianu. Nadam se...da će stvari krenuti u smeru događanja na zapadu, a ne u pravcu stavova kao što je (predsednika Rusije Vladimira) Putina - rekao je Bebu-Vijianu.