Ako me nema, potrazi me u secanju, vreme ga izbrisati ne moze, ja cu biti uvek tu, u rosi novog dana... Potrazi me u proslim danima... Znaj, ja jos uvek zivim u njima... Potrazi me kada si sam ja cu biti tu... za tebe... skrivena u senci zaborava........
Ako me ikad potrazis u svojim snovima, znas gde ces me naci. Na mestu gde tece reka duboka, na mestu daleko od tvoga oka, tamo gde more o ljubavi cuti gde suza govori, sto srce sluti. Naci ces me, ali tada me vise videti neces...
A, ne, nećeš ti više videti suzu u mom oku, nećeš nikad znati jesi li mi u srcu iskopao ranu dovoljno duboku. A to što ti se čini da suza klizi niz moje lice, o ne, to nisu suze zbog tebe, to su suze radosnice. Voleli se jesmo, sad se trudimo ko će koga više da rani; a ti, suzo, što stojiš mi u oku, molim te, samo pred njim ne kani..........
...Da li znaš ono mesto između jave i sna... Ono, kad se još uvek sećaš svega... E, tu ću te uvek voleti... Ne, nisam te prebolela... Samo učim da živim bez tebe...
Ti koji ovo budeš čitao upitaj sebe , da li si pronašao svoju ljubav ? Ako jesi , čuvaj je i zalivaj, ljubav je osetljivija od svih biljaka koje kroz život negujemo. Ali za uzvrat traži bar malo parče poštovanja i razumevanja. I biće ti dobro u životu. Kad pogledaš u vedro nebo, ugledaćeš mnoštvo zvezda. Te zvezde nisu slučajno na nebu. One su na njemu da te podsete da svakog dana trebaš da jednu pokloniš svojoj ljubavi , a da istog dana jednu dobiješ i ti... Ta zvezda u tvojoj ruci , darivana od tvoje ljubavi ima sjaj koji ti pokazuje pute kako se ljubav čuva. I onaj potok koji teče , ne teče slučajno. Svaka kap vode iz potoka koju ti draga osoba stavi na lice ispisuje reči najlepših ljubavnih priča. I ona pahulja snega koja leluja sa neba i padne ti na lice nije obična pahulja. Kada ti je draga osoba , ukloni svojim prstima sa lica , ona postaje pahulja ljubavi vaše. Upamti , da svaki život ima svoju ljubavnu priču. I ne dozvoli da se ona jednom ispriča i kao svitak starog papira odloži u neku prašnjavu policu. Upravo ti si ta osoba , koja trebaš da napišeš ljubavnu priču koja ostaje večna. Znam da možeš – Želiš li ?
Hej TI.. slucajni prolaznice sto nehajno na staze zivota moga zadje.. Ti...putnice zalutali koji skroviste od kise u srcu mome nadje.. Ti nespretni konjanice, kako bas se na mome putu saplete ti veliki covece sa osmehom decaka, nasmejan al' sa ocima punim sete... Ko te to posla u odaje moje sakrivene i tajne, od ociju drugih vesto cuvane ko ti dozvoli da zalutas po skrovitim predelima duse moje da se kao sareni paun ponosno sepuris i sve ono dugo skrivano postane samo tvoje............