Naravno, običan prolaznik povjerovao bi da moja ruža liči na vas. Ali ona sama značajnija je od svih vas zajedno zato što sam ja nju zavolio. Zato što sam ja nju stavljao pod stakleno zvono. Zato što sam ja njoj napravio zaklon. Zato što sam ja zbog nje poubijao gusjenice (sem one dve-tri radi leptirova). Zato što sam ja nju slušao kako se žali, hvališe ili kako ponekad šuti. Zato što je to moja ruža.
Ako ikad zaplaces ti za mene zaplaci da i meni se sve naoblaci kad se bogu pomolis i za mene klekni ti da i meni bog grehe oprosti
kad nekog ludo zavolis i sve ti potone......................... ............................................. ............................................. ako budes sanjao i za mene sanjaj ti nek i mene san jednom prevari kada budes prastao prastaj tad i za mene neka me neko bar po dobru spomene.........................
"Ostaje nada da ce nekad neko hteti da shvati mene, moja lutanja, mastanja i sanjarenja, i znati da ih prati. I ko zna mozda jednom sretnes me, ali srest ces samo stranca, slucajnu prolaznicu i pogled leden... iako te je ta neznanka nekada volela vise od sebe!"