Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:36:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 166
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Omiljeni odlomci i citati  (Pročitano 878773 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 432
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
"...Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje. Kad osjetim radost, trčim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje. Dobar je čovjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio. Čak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopustiti da to ne bude. Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez čega ne mogu. Čak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veća, i ja pomoću nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem. Ja sam osujećen, ona je ostvarena, i tako sam obeštećen. Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odričući se. Nemoćan pred ljudima i slab pred svijetom, značajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošću svega, siguran sam pred ljubavlju,koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjećanje...

M. Selimović - "Tvrđava"
IP sačuvana
social share
**ако журиш можда ћеш освојити свет,
али ћеш успут изгубити душу* *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

свако је друкчије луд , рече ђаво и седе у коприве

Zodijak
Pol
Poruke 33607
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
PISMO GLAVA - Slobodan Selenić

Šta je lakše nego zlo u sebi pokrenuti?

Bolje je biti prirodan u svom načinu, makar on bio i inferioran, nego lažan i izveštačen u maniru koji je možda civilizovaniji ili moderniji, ali nekima jednostavno ne priliči.

U jednoj zemlji kakva je naša su sve mogućnosti da bude znatno gore, kod nas uvek širom otvorene.

Nikada nije sve učinjeno i nikada nije sve izgubljeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...come with me into the trees...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5146
Zastava The Dark Tower
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia N70
...jednom sam snimio kako čitam moje pesme lavu u
zoološkom vrtu. stvarno je zaurlao, kao da ga boli. svi
pesnici puštaju taj snimak i smeju se kad se napiju...

Čarls Bukovski - Glasovi
IP sačuvana
social share
...always outnumbered, never outgunned...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Kako je bogumilstvo postalo državna vjera?

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nenad Veličković- Sahib

Opis: Pisma ljubavniku u London evropskog administrativca na službi u Sarajevu. Ko smo, ko su, i ko šta i kako radi u dejtonlendu…

Dragi Džordž,

Nije lako odgovoriti na Tvoje pitanje.

Ovdje se ljudi između sebe mrze s ljubavlju. Vode rat kao da vode ljubav. Bez rata su kao bez seksa. Frustrirani. Takvima ih odgajaju i porodica i škola. Časnije je umrijeti za djedove nego živjeti za unuke. Kad smo iz njihovih udžbenika izbacili dijelove koji podstiču na međuetničku netrpeljivost, više nisu mogli da prepoznaju svoju istoriju. Jednostavno, vijekovima su okruženi velikim silama, od kojih su uvijek bili pobijeđivani. Jedine pobjede koje imaju su one nad susjedima sa kojima vijekovima žive u "slozi i zajedništvu". I kad im te pobjede izbaciš izknjiga, zbog silovanja, bacanja u jame, klanja u logorima, paljenja kuća i gradova, kao da siim uradio vazektomiju. Kao da si čitavom narodu osporio muškost. (...)

Muškost je status koji se neprekidno mora dokazivati. Muškarci se rađaju sa borama na čelu, od istorijske odgovornosti koju imaju za naciju i potomstvo. Ožiljci se nose kao medalje. Polovina izloga knjižare ispunjena je bedekerima kroz nacionalnu povijest, a druga polovina igračkama među kojima je najviše plastičnih pušaka i pištolja.Zamisli naše navijače pred derbi, ali puno manje pijane i puno bolje naoružane, i imaćeš sliku ovdašnjih muškaraca. Pri čemu su ovi ovdje nervozniji, jer je utakmica prekinuta, a nastavak neizvjestan. (Ne jednom sam čuo da je dejtonski mir predah između dva poluvremena.) (...)

Ovdje roditelji padaju u depresiju kad im sin poželi biti baletan, da ga vide u gey-paradi, umrli bi od sramote. Radije bi ga vidjeli bez stopala, nego sa baletskom patikom na stopalu. (Što je razumljivo, jer su u baletu zadnji na svijetu, a u odbojci za invalide prvi. I ako misliš da pretjerujem, trebaš pročitati izjavu nekog lokalnog stručnjaka da reprezentaciji odbojkaša-invalida nedostaje više juniora.)

IP sačuvana
social share
Sjemenka jabuke u Adamovom govnetu.  Kako umiru mačke u neboderima, u kojima nema miševa.  Ikra u kojoj spavaju male duge.  Otrovno vreteno, tri dobre vile i princ na konju još malo će sačekati.  Ona neće da bude robot.  Put putuje Latif-aga.  Nevidljivi posjetioci: anđeli, ili partijski doušnici? Tamo gdje pada previše zvijezda ispunjava se premalo želja.  Jesu li to seksualne dlake?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 432
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Čekali smo sve ove godine da pronađemo nekoga ko će nas prihvatiti onakve kakvi jesmo, nekoga s čarobnjakovom snagom da otopi stijenu u sunčanu zraku. Ko će nam moći doneti sreću uprkos iskušenjima, ko se može suočiti s našim zmajevima u noći, ko nas može promeniti u biće kakvo smo odabrali biti. Upravo juče, otkrio sam da je taj magični neko lice u ogledalu. To smo mi i naše vlastitom rukom napravljene maske.

Ričard Bah

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 432
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
"Onda je otac rekao: pamti, nesreća je što kod nas niko ne misli da je na pravom mestu, i svako svakome je mogući suparnik; ljudi preziru one koji ne uspeju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; navikni se na prezir ako želiš mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu. Ali ne ulazi u okršaj ako nisi siguran da ćeš oboriti protivnika. Ne upiri prstom na tudje nepoštenje ako nisi dovoljno jak da to ne moraš dokazivati."

Meša Selimović - Derviš i smrt
« Poslednja izmena: 10. Dec 2007, 14:14:19 od berjozka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

baby face killer

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 680
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N96
Ide Marko objesio brke o ramena. Brci mu ko jednomjesecno jagnje, a brada ko cetverogod.  Smile

Dodji kurvo, neznana delijo,
da te Marko malo topuzinom kucne.

Marko Kraljevic po drugi put medju Srbima

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1191
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može.

Jovan Dučić
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 432
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Kad se jedna vrata sreće zatvore, druga se otvore, no često tako dugo zurimo u zatvorena vrata, da ne primjetimo ona, koja su se nam otvorila.

Helen Keller

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 432
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Da stigneš onamo,
Da stigneš gde si, odeš ondande gde nisi,
Moraš ići putem gde nema zanosa.
Da stigneš do onoga što ne znaš
Moraš ići putem koji je put neznanja,
Da poseduješ ono što ne poseduješ
Moraš ići putem lišenja poseda,
Da dopreš do onoga što nisi
Moraš proći putem na kom nisi.
A ono što znaš jedino je što znaš
I ono što je tvoje ono je što nije tvoje
I gde jesi jeste gde nisi.

Tomas Sternz Eliot
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 166
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:36:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.126 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.