Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 04:30:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalizam u Srbiji  (Pročitano 27297 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Национализам, патриотизам и шовинизам су различите ствари.
Видим да се помиње као иста ствар, а нисам имао стрпљења да читам предходних 6 страна па да видим дал је неко већ поменуо да су то различите ствари.

Орф молим те преузми санкционисање. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Najstarija nacija na svetu, Jevreji, zasnovana je na principu da se nacija stavlja ispred svega. I dobro im ide, čik probaj da oženiš Jevrejina šiksom. Druga najmoćnija nacija na svetu Kinezi, osvajaju svet iz veka u vek, i dobro im ide. Ameri se ubijaju od truda da od svoje papazjanije formiraju naciju, i ne da im ide dobro nego otkida. Znači recept je jasan, nacija kao prvi kriterium, reprodukcija kao drugi kriterium, ne ratovi na svojoj zemlji kao treći kriterium.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2010, 22:08:46 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
zemunac, mape sa te internet adrese je do sada ovde postavljao samo inzko. Relevantnost im je nula.

E, ne može čovek na miru ni da večera...  Smile

Što se tiče mape, uopšte je nevažno ko je postavljao. Mapa je relevantna jer je potkrepljuju mnogi validni istorijski izvori. Recimo u Ajnhardovoj hronici se poimenično pominju knez Braničevaca, pa se pominje pleme Guduščana, nezavisno od plemena Srba i Hrvata itd.

To nije toliko bitno, svakako da u vreme migracija na ove prostore nijedno slovensko pleme nije bilo toliko brojno da zagospodari ogromnim prostranstvima Balkana. Mislim, to su bila plemena od par hiljada do par desetina hiljada maksimalno, tako da jedno pleme (recimo slavjano Serbi) nije moglo samo da preplavi Balkan do Peloponeza. Naravno da je talas slavizacije ovih prostora išao postepeno, u talasima, i da je trebalo da prođe određeno vreme da se novopridošli asimiluju sa većim plemenima iz komšiluka i sa starosedeocima neslovenima.

To je šematska etnogeneza naroda u celoj današnjoj Evropi, nije to ništa specifično za Balkan ili za slovene. I genetika dokazuje da danas u Evropi ne postoje "čisti" narodi, ne postoji "čist Nemac kao što ne postoji ni "čist" Srbin, sve je to izmešano kroz prosece migracija i asimilacija.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
ne podrzavam ni nacionaliste,ni ove,da tako kazem-anti-nacionaliste,ali,izgleda da ovid drugi rado kevcu po svemu srpskom i svakome ko previse voli svoju zemlju,a ne vidim da su nesto aktivni kada druge nacije prosipaju svoj nacionalizam(ovo "prosipaju" moze da se shvati na vise nacina,verujem da ce se mnogi setiti na sta mislim),a mi trpimo zbog toga posledice,niti da se secaju da je i nacizam jedna vrsta nacionalizma... Smile

takodje je zanimljivo kako ovde i najmanje sitnice,koje su zakonski obavezne,poput zastave na nekoj skoli,mogu da izazovu cuda i nalet kevtanja,a kada se u drugim zemljama rasprostre zastava preko citavog oblakodera,emituju vesti i emisije sa propagandom i netacnim informacijama,uzrokuju etnicki sukobi,ili se konstantno pljuje po drugim nacijama,ili se vrsi jedna vrsta sovinizma,ili cak i vrsta nanosenja stete prema drugome putem prevara,podrivanja,i slicno...radi svoje koristi,to se onda ne smatra nacionalizmom...  Smile

bas kao sto sam i ocekivao-izvodimo zakljucak da nacionalizam postoji samo u Srbiji,da je u njoj i nastao,i da je samo u njoj jak,i da je samo u njoj los...

zanimljivo... Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2010, 22:39:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
By the way, da li se kiš izjašnjavao u vezi jevrejskih zločina nad palestincima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Najstarija nacija na svetu, Jevreji, zasnovana je na principu da se nacija stavlja ispred svega. I dobro im ide, čik probaj da oženiš Jevrejina šiksom. Druga najmoćnija nacija na svetu Kinezi, osvajaju svet iz veka u vek, i dobro im ide. Ameri se ubijaju od truda da od svoje papazjanije formiraju naciju, i ne da im ide dobro nego otkida. Znači recept je jasan, nacija kao prvi kriterium, reprodukcija kao drugi kriterium, ne ratovi na svojoj zemlji kao treći kriterium.

Ovo bi trebao svako da nauci napamet.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
RS? Srpska zemlja? Hmm? Evo komentara iz Nezavisnih novina (RS), pa prosudite sami, koliko je ispravna odrednica "vekovna srpska zemlja".
...."Jedna od njih prostrta je širokim Lijevča poljem između Banjaluke i Bosanske Gradiške, cestom što se sporo valja uz prljavi Vrbas, kroz Laktaše, Topolu i Aleksandrovac, između ružnih novih crkava i benzinskih pumpi, oronulih sivih gazdinstava i ružičastih domaćinskih kuća s bazenima i betonskim labudovima, ružnih novih crkava i benzinskih pumpi, vulkanizerskih radnji, pizzerija rogobatnih naziva i seoskih kladionica, ružnih novih crkava i benzinskih pumpi, mjenjačnica, trgovina, gostionica, svadbenih salona i akva parkova sa plastičnim delfinima, ružnih novih crkava, benzinskih pumpi i drečavih kupleraja, smještenih u čudovišnim čardacima što se danas u Bosni grade kao radioaktivni mutanti Disneyevih dvoraca i nazivaju "motelima".

To je Bosneyland, zemlja šarenih atrakcija, prljavih rijeka, ružnih novih crkava i benzinskih pumpi.

Našoj je kratkoj historijskoj pameti ovaj komad Bosneylanda poznat ponajviše po mitskoj bici na Lijevča polju, kad su s proljeća 1945. godine na ovoj plodnoj ledini udarili Luburićevi ustaše na Đurišićeve četnike, dok su partizani Koče Popovića na drugoj obali Vrbasa rastezali harmonike i čekali da se gubitnici međusobno poubijaju, pa da ono što preostane od jednih i drugih potjeraju prema Bleiburgu.

Uz cestu Bosanska Gradiška - Banjaluka sagrađena su tada dvadeset i dva robusna bunkera naoružana minobacačima, mitraljezima i protuoklopnim topovima, da bi se u noći s 4. na 5. aprila "noć pretvorila u dan", kako će kasnije pisati Mihajlo Minić, a napadom četnika na ta dvadeset dva betonska gnijezda otpočela bitka koju će srpska emigracija kasnije opjevati kao "drugo Kosovo".

Danas, šezdeset pet godina kasnije, umjesto dvadeset dva betonska bunkera duž ceste Gradiška - Banjaluka nanizale su se točno dvadeset dvije benzinske pumpe, kao Andrićevi "znakovi pored puta", znakovi svog vremena, "sadašnjeg trenutka i jedinog mogućeg života". Dvadeset i dvije pumpe, dvadeset dva bunkera naoružana pištoljima za dizel, super i eurosuper nanizala se u prljavom automobilskom prozoru na jedva četrdeset kilometara džade od Gradiške do Banjaluke, svakodnevno danas udaraju motorizovane divizije na te raskošno osvijetljene benzinske bunkere sa šarenim neonima reklama, "noć se pretvorila u dan" na jedinoj valjda traci asfalta na kugli zemaljskoj gdje vozač ne treba brinuti ima li benzina i hoće li mu automobil ostati bez goriva, jer kad god i gdje god da stane bit će to na benzinskoj pumpi.

Tek kad padne snijeg i pretvori sve u bosanski Fargo, ukazat će se tamo u bijeloj magli Lijevča polja snovita silueta samostana Marjanovac, znak pored puta koji podsjeća da je ovdje bilo života i prije četrdeset pete, da je bilo života prije smrti. Samostan su utemeljile sestre Klanjateljice Krvi Isusove, pridošle iz Austrije nakon okupacije Bosne koncem devetnaestog stoljeća, onih godina kad su dolinu Vrbasa naselili prvi kolonisti iz Njemačke, dvadeset i dvije obitelji iz Šlezije i Saksonije koje su šikaru pretvorili u plodnu zemlju, te utemeljili prva naselja.

Malo tko među konobarima, vulkanizerima i trgovcima Aleksandrovca i Topole danas zna da su njihova naselja prije stotinu i trideset godina osnovali Nijemci, da su se tada zvala Rudolfstahl i Windthorst - po austrijskom prijestolonasljedniku Rudolfu i njemačkom političaru Ludwigu Windthorstu, vođi katoličke Centrističke stranke, Zentrumspartei - i da su se ti gradići tako brzo razvijali da se današnja Topola dijelila na Gornji, Srednji i Donji Windthorst, Oberwindthorst, Mittelwindthorst i Unterwindthorst......"
p.s.- @Mokice,idi igraj se s ovcicama,komplikovano je ovo za tebe. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
zemunac, mape sa te internet adrese je do sada ovde postavljao samo inzko. Relevantnost im je nula.

E, ne može čovek na miru ni da večera...  Smile

Što se tiče mape, uopšte je nevažno ko je postavljao. Mapa je relevantna jer je potkrepljuju mnogi validni istorijski izvori. Recimo u Ajnhardovoj hronici se poimenično pominju knez Braničevaca, pa se pominje pleme Guduščana, nezavisno od plemena Srba i Hrvata itd.

To nije toliko bitno, svakako da u vreme migracija na ove prostore nijedno slovensko pleme nije bilo toliko brojno da zagospodari ogromnim prostranstvima Balkana. Mislim, to su bila plemena od par hiljada do par desetina hiljada maksimalno, tako da jedno pleme (recimo slavjano Serbi) nije moglo samo da preplavi Balkan do Peloponeza. Naravno da je talas slavizacije ovih prostora išao postepeno, u talasima, i da je trebalo da prođe određeno vreme da se novopridošli asimiluju sa većim plemenima iz komšiluka i sa starosedeocima neslovenima.

To je šematska etnogeneza naroda u celoj današnjoj Evropi, nije to ništa specifično za Balkan ili za slovene. I genetika dokazuje da danas u Evropi ne postoje "čisti" narodi, ne postoji "čist Nemac kao što ne postoji ni "čist" Srbin, sve je to izmešano kroz prosece migracija i asimilacija.

Ovo svako treba da nauci napamet...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ponosan sam sto sam Srbin !  Smile

Hebi ga, zahebavas ovde ljude na forumu, stalno tvrdis da si Rus, sada da si Srbin, pa sta covek da ti veruje  Smile

Dzukela provokatorska .

Bas mi je super sto sam pripadnik  dicnog Srpstva !  Smile ..

Da sam , ne daj Boze , Amer .. ili Englez .. Nemac .... Holandjanin ... itd ... mislim da bih zaborav trzio u alkoholu .. i lakim drogama  Smile

Ma daj, pa da te dovate popovi lopatari  Smile
Al iovako nisi cist, uzimas ti nesto al ne govoris pajdasima  Smile

Зашто не би имала метро када је читаву своју историју ишла по туђим земљама и пљачкала као и
Шпанија,Португал или Британија.
Ne znam sta si ocekivao da rade? Najjaci, a da sede skrstenih ruku ... ne ide  Smile Kazem, mozda i Srbija dozivi trenutak kada ce nacionalizam biti ok. Sada to nije slucaj.
Србија ратовала са пет својих комшија,а Француска бар против 20 не комшија плус са свим својим
комшијама.
... i dogovorili se ljudi da predju preko svega. To je poenta.
Парадоксално је пљувати по себи који си на свом етничком простору за разлику од неких који су
се "ушетали" у Србију па помиње:"суседе".
aha Veeelika Srbija  Smile Samo napred u nove radne pobede. Srecno!

Сачекај да се Шешељ врати па лијечи над њиме своје комплексе:"велика Србија" немој на мени. Smile
Тренутно имаш на дјелу стварање Велике Албаније по том принципу који сам навео,а ти и даље вичи
велика Србија Џетју.Успут и твоји су очитили врховников тисућљетни сан али вичи велика Србија Џетју.
Кад ти буду хакали пред очима госпоју онда вичи Џетју имал ко да би помогао.
Једино ако си из Београда то нећеш доживјети,а све остало је отворена опција само је питање времена. Smile "суседе". Smile

Sve neke velike Srbije, Hrvatske, Bosne, Albanije al najveca u istoriji je ipak bila Makedonija, da su oni sada krenu, ne bi ni Nedzadu bilo svejedno  Smile

Kod:
Danilo Kiš je rođen u Subotici 22. februara 1935. godine, od oca Eduarda Kiša, mađarskog Jevrejina i majke Milice Dragićević, Crnogorke.
Јеврејско копиле и дукљански шљам. Све сам рекао.

Al ti sada zas*a jednog on najboljih srpskih pisaca, mogo si i za Andrica da kazes da je ustasa, isto ti je  Smile

(ako izuzmemo Nikolu Teslu koji je i prebegao iz Srbije zbog zaglupljenosti ovdasnjih umova kao sto ste vi verovatno)
Е мој реалисто, Тесла је у Србију дошао тек 1892. а побегао је из Аустријског царства.

Citat sa wikipedije, pogodi o kome se radi:

"Након прве године студија изостаје стипендија Царско-краљевске генерал-команде (којом су помагани сиромашни ученици из Војне крајине). Два пута се за стипендију обраћа славној Матици српској у Новом Саду. Први пут 14. октобра 1876, а други пут 1. септембра 1878. године. Оба пута бива одбијен."

Ma to niko ne cita da. A kako li je ziv pobegao podmuklim Austrougarima, uvek ce mi biti zagonetka  Smile

Kakav nacionalizam ili patriotizam... decija bolest... slicno boginjama...

pa onda je ljudska rasa jos 'dete'

Tu si potpuno u pravu

Pa po sva tri kriterijuma crno se pise  Smile

Inace, najzesca tema trenutno, oduvace i sve Skushine teme  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mrzim kad neko kaze ponosan sam sto sam Srbin kao da se necega stidi u dubini duse pa mora to da istice.... Svi koji znaju mene znaju da sam nacionalista ali ova recenica mi se ogadila....

100% Orthodox,
100% Nationalist,
100% Anticommunist,
100% Antinazi !!!!! Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2010, 22:57:14 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 04:30:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.