Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Modernizacija Supergaleba do nabavke novih aviona  (Pročitano 50843 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
Bf , sto puta sam ti rekao da me u politiku ne mesas i da me to ne zanima . Jedino sto me zanima je da ova zemlja ide napred , ne bitno ko je na vlasti .

« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 00:06:43 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson C702i

Svaka sledeca poruka sa bilo kakvim pominjanjem politickih stranaka (ovih ili onih) rezima i bilo sta sto bude imalo ikakvu politicku konotaciju na ovoj temi ce biti IZBRISANA

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
 sad sam bash pricao s jednim ortakom i njegov slucaj me podsetio na ovu nashu pricicu o galebu   Smile. on ima jedan stari tip automobila i razmishlja se da radi generalku . otishao je kod jednog majstora koji mu je otprilike rekao da moze da mu nadje odredjene delove koji najceshce riknjavaju (karike ,letece  ....) ali ne sve i da mu je mozda bolje da ne radi generalku vec da gleda da negde kupi motor ....

mi smo u slichnom polozaju - mozemo da popravljamo delove koji najceshe otkazu na G-4. medjutim , vremenom ,otkazace i oni drugi . mozemo i da probamo da negde kupimo polovne motore (viper) ali pitanje je u kakvom su stanju . prema tome ,shta god uradili ,"auto" nam je star. on ne moze da traje josh 20 godina i pitanje je koliko se isplati ulagati para u njega ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Je vois tout!

Zodijak
Pol
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pa dobro,koji je onda tvoj predlog?kupiti nove?pobacati stare?napraviti nove?sedeti i kukati kako su nam svi krivi?uraditi nesto sa starim pa sta nam bog da?... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
pa dobro,koji je onda tvoj predlog?kupiti nove?pobacati stare?napraviti nove?sedeti i kukati kako su nam svi krivi?uraditi nesto sa starim pa sta nam bog da?... Smile

da si malo pratio temu video bih da se ja zalazem za proizvodnju novih aviona . samo da bi se to ostvarilo treba imati ljude i postrojenja da to ostvare. a ako se vec pravi novo , pozeljno je da bude bolje od necheg projektovanoh 70-ih. .... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Kako se zalažeš za proizvodnju novih kada istovremeno kažeš da je to za šta se ti zalažeš je iluzorno i neostvarivo u sadašnjem trenutku.
Mislim da je bolje modernizovati G4 koji može i hoće potrajati još 20 godina tako modernizovan, a u međuvremenu pre isteka tog roka raditi na kooperaciji ili licencnoj proizvodnji  nekog školsko borbenog aviona nove generacije. Mislim da je to mnogo realnije od varijante da se priča kako bi smo eto mogli proizvesti neki novi avion a da G4 batalimo i da ne ulažemo ništa u njega do isteka resursa, ali jedini problem je što nemamo ljude, novac niti tehnologiju za proizvodnju novog aviona i nećemo to imati u narednih 5-10 godina. Za to vreme ćemo ostati bez mlaznog školskog aviona, pa ćemo morati da kupujemo novi ili polovan od ko zna koga i tako dalje.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Je vois tout!

Zodijak
Pol
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@ bf 109g
pa kako ?posto kazes da trebaju ljudi,postrojenja...,a mi ih nemamo,samim tim nismo u mogucnosti da pravimo bilo sta,a kamoli novi avion Smile a temu pratim vrlo pazljivo Smile zato te i pitam koji je tvoj konkretan predlog posto si relevantan da odgovoris na to pitanje Smile ali cinimi se da sam se prevario Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
@ bf 109g
pa kako ?posto kazes da trebaju ljudi,postrojenja...,a mi ih nemamo,samim tim nismo u mogucnosti da pravimo bilo sta,a kamoli novi avion

ono shto nemamo danas mozemo imati sutra. mislim da je to ono shto ti i drugi na ovom forumu sluchajno ili namerno ne shvatate . naravno , tu postoji jedna zachkoljica - mora se ulagati   Smile . samo ,ako se ulaze u razvoj nauke i tehnike ,u ovom sluchaju avio-industrije , onda tu nema mesta za poslove "druge vrste" ...  Smile

postoji naravno i "lakshi" nachin  Smile - okrpiti postojece avione ,a onda ih "modernizovati" za lepu svotu (oko 60 miliona evra ako se ne varam za 13 letelica   Smile ) . to shto ce ta "investicija" vredeti samo nekoliko godina nije ni vazno - pamcenje javnosti je kod nas poslovichno kratko ..... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Pa Lasta je projekat ulaganja u avioindustriju pa si i to popljuvao, praktično si popljuvao po ovom svom poslednjem postu.
Naravno da se mora ulagati ali za to je potrebno vreme, a dok se ne postigne ekonomski i tehnološki momenat za projektovanje i proizvodnju novog mlaznog školsko-borbenog aviona, naša avijacija će ostati bez istih i šta onda? O tome ne razmišljaš? Ne misliš valjda da je moguće za 5 godina postići sve to?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Sve je u zivotu prolazno moj druze...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6233
Ispravite me ako gresim,nisam pilot niti sam ikad odrzavao super galeba ali cinjenice su da se avion ne proizvodi od devedesetih,novi delovi se ne proizvode odavno(krilo,pogonska grupa,navigacija...) vec se rezervni delovi nabavljaju kanibalizacijom drugih aviona.jel tako?.Uloziti 65-75 miliona dolara za modernizaciju,i to pitanje koliko ce biti odnos ulozeno - dobijeno,je malo neozbiljno,i sto rece bf 109 mirise mi vise na neku masnu proviziju za nekog politicara.Bez proizvodnje novog,novog aviona i proizvodne linije koja ce ga stancovati i za poneki izvoz ne vidim da su te pare ulozene na pravi nacin,mislim da je bolje kupiti i koristiti do 2040 najmodernije avione tog tipa(kineski L-15-14,5 000 000 po letelici koja je slicnih preformansi kao ruski jak-130,supersonicni stedljivi motor...) pa makar ih bilo 5 nego letelice ciji je zmaj napravljen pre 20 godina do kako kazu u upotrebi do 2030 godine?.da,bas.Pustiti g-4 i orla da 2015 odu u zasluzenu penziju na kraju resursa. Smile.
sa jakom 130 izvodi se od osnovne obuke do laganog prelaska na savremene visenamenske avione tipa mig-29smt ili su-30mkk.jako kvalitetan i nama neophodan avion ako cemo u bliskoj buducnosti imati moderne visenamenske letelice koje ce zameniti zastarele migove 21.Da ne govorim da je i kao jurisnik vrlo efikasan sa raznovrsnim vodjenim projektilima(laserskim,tv) i nosivosti od 3 tone.koliko ono je dolet i nosivost g-4m?1800 kg max na 5 nosaca sa prilicno malim dometom.
sema obuke - utva - jak-130(L-15) - mig-29 SMT(su-35).mislite o tome...
i jos nesto ako cemo imati samo 14-20 visenamenskih aviona od kojih ce sigurno nekoliko biti dvosedi zar nije 5-7  L-15 sasvim optimalna za tako mali broj lovaca?
Nasa namenska industrija jeste u naletu,razvili smo jako dobre sisteme,nora-b,oklopno vozilo lazar,polo bumbar i mnogo drugih savremenih uredjaja ali mislim da je ideja da izvozimo i najsavremenije avione lake trenere potpuno nerealna.bolje nastaviti da drzava ulaze u ono gde vec imamo uspeha,naravno tu mislim i na lastu-95 koja je veliki uspeh avio industrije s obzirom u kakvim uslovima je napravljena i njeno dalje usavrsavanje i inostranu prodaju... Smile Smile Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

L-15_maneuver6.jpg
(60.58 KB, 600x400)
Yakovlev_Yak-130_MAKS_2005.jpg
(65.22 KB, 800x600)
Yak130MAKS 2009.jpg
(81.02 KB, 670x460)
« Poslednja izmena: 18. Jan 2010, 04:39:54 od davor1976 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.