Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 28886 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
@Roki - cesto ime kod cigana

Nije on glup ko kurac zato sto nije rodjen u Beogradu. Da imas iole grama mozga, to bi shvatio pa ne bi pisao ovakve nebulozne recenice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Narod koji je imao veronauku u školi je pre jednog veka nalupao bitange, prešao preko Albanije i vratio se nazad da povrfati svoje. Isti taj narod ali bez veronauke u školama izhnedrio je čanka i slične kojima može da se zahvali činjenica da danas 15 000 arbanasa može bez problema da dođe do Niša ili čak i dalje. Najmlađi čovek koji je služio vojsku onako kako treba i dolikuje.danas ima oko 39 godina i on zna bar da odbrani sebe i svoju okolinu.

Eksperiment u kom je ukinuta veronauka posle 1945-te je uspeo na radost čanka i njemu sličnih.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Tačno se vidi da tu veronauku uglavnom podržavaju i zagovaraju oni koji je nikad nisu ni slušali.  Smile I, naravno, mafija u crnom koja ju je i stvorila.

Evo ja sam četiri godine slušao to. I nemam ama baš nikakve koristi niti sećanja s tog predmeta. Naravno, nisam ni očekivao da naučim bog zna šta, ali mislim nisam čak ni neke filozofsko-životne lekcije pokupio. Jer ih nije ni bilo! Jer se sve svodi na priču o raznim stvarima, ali kroz prizmu vere, mitova i legendi. I to ume da bude interesantno s vremena na vreme kao razonoda, ali u obliku predmeta u školi, to je smaranje i za profesora i za učenike.

E da, sad se setih jedne jedine stvari koje pamtim sa tog predmeta. Kad nam je profesorka donela i pustila ovo sranje :

Film koji priča o poštenju i istini, a sam je prepun laži i izmišljotina! Eto, to uče decu na toj veronauci. Naravno, tad smo se kao klinci svi usrali posle prvog gledanja. To je bilo pre desetak godina, i ljudi nisu bili upoznati sa činjenicom da je internet pun kvazi dokumentaraca. I drugo, kad je puštano to u školi, sve je predstavljeno kao da je ovo neki zvaničan dokumentarac koji je pravila SPC lično u saradnji sa Ministarstvom prosvete, i da je sve tu istina potkrepljena dokazima i argumentima. A onda kasnije shvatiš da je to delo mafije u crnom s namerom da isperu deci mozak kojekakvim glupostima i lažima.  Smile Naravno, sve u duhu pravoslavlja, jer lagati u ime boga je, jelte, sasvim ok... 

Ne računajući neka casual ćaskanja sa profesorom, to je sve čega se ja sećam od te vajne veronauke. Obično gubljenje vremena i indoktrinacija dece od strane mafije u crnom koja serenda o poštenju i istini a živi ko faraoni i
puni ljudima glave lažima i glupostima.

P.S. Ko misli da grešim, neka ode u školu i neka odsluša 2,3 časa tog predmeta pa nek mi kaže šta to pametno i korisno jedan srednjoškolac tamo može da nauči.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Nov 2015, 01:24:40 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  I ti mafijaši u crnom su se rodili u ono doba kad je veronauka zabranjena. Napisao sam da nemam ništa protiv fakultativne nastave ali sam protiv zabrane a što se nastave tiče to ipak najviše zavisi od predavača.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Zorane počeo sam da pišem taj post pre nego što si ti ostavio poruku, tako da nije bila namenjena tebi nego uopšte svakome ko misli da taj predmet nosi neku korist đacima. A ima ih dosta, a znam i zašto, jer misle da će deca da uče o moralu, filozofiji, i ko zna čemu, a ne kapiraju da se zapravo veći deo toga svodi na mlaćenje prazne slame koje nikada nikome neće koristiti.

Isto mislim za još neke predmete, kao što su psihologija i filozofija, bar u ovom obliku kako se sad predaju. Ništa, ama baš ništa srpski đak iz toga neće naučiti što će mu posle koristiti. Nego to je neki fazon ''ajde da utrpavamo u programe sve i svašta, da nam sutra deca budu široko obrazovana... Da možemo da se kurčimo kako nam je opšta kultura jača nego u Evropljana i kako su oni primitivni a mi svi pametni i načitani''  Smile Whoopty fuckin doo. Smile Samo što ti Evropljani sa tim svojim užim obrazovanjem nađu sebi posao, a u Srbiji imaš desetine hiljada teologa, filozofa, istoričara i pravnika koji sa svim tim svojim ''širokim obrazovanjem'' mogu samo da se slikaju.  Smile  Kako ovde, tako i napolju. Jer nikome, i nigde, ne treba lelemud koji nema kako da unovči i primeni svoje veštine.

Jedna Odbrana i zaštita ili Osnovi prava, ili Osnovi poslovanja... pa makar bili samo u obliku teorije, bi imali više koristi po srpskog đaka nego sve ove gluposti. Jer će klinac barem da nauči gde sutra da se obrati kad mu nešto treba, odnosno šta sme a šta ne, odnosno šta da radi i ne radi kad mu je život u opasnosti. A ne šta je rekao ovaj, šta je rekao onaj, da li je starije koka ili jaje, da li je kraj blizu ili je Antihrist na godišnjem odmoru, itd itd...  Smile
« Poslednja izmena: 04. Nov 2015, 01:12:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Ja sam za to da se crkva odvoji skroz od države koja je lovari i samim tim utiče na ljude u SPC koji postaju deo sistema. Neka gospoda plaćaju porez i svoje dažbine i neka žive od parohijala, onako kako im je Sveti Pavle ostavio u amanet. Nešto mi govori da ne bi bili ovako bahati mafijaši u srnom da nemaju iza sebe ovakvu vlast u kojoj čak i čanak i njemu slični imaju udela. A oni su baš kao i ja produkt sistema u kom nije bilo između ostalog i veronauke koju žele da proteraju čak i kao fakultativni predmet. Neće svaki đak postati teolog ali će bar naučiti između ostalog šta se sme a šta ne sme, ukratko, naučiće osnove o kakvom takvom moralu a ne da ga o tom uči čanak, čeda ili farma.

Znam dosta njih koji su žrtve šuvarevog programa a pošto sam iz Vojvodine takođe znam šta su i koliko ondašnji đaci morali da uče. E to je tek bila gomila gomila nepotrebnih podataka 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Da, samo što se protiv bahatosti mafijaša u crnom možeš boriti i putem Sociologije, na primer. Tako što ćeš objasniti učenicima kako vera treba da izgleda a kako je u praksi, ko treba da vlada, a ko u stvari vlada, kako treba a kako jeste, šta je korupcija i zašto je loša, kako funkcioniše i razvija se društvo itd itd... Ja bih na primer, umesto nekih lelemudskih predmeta, upravo Sociologiji dao više pažnje i više razreda (umesto jedne, da se predaje bar dve godine). Jer kroz nju čovek uči i o društvu i o religijama (i tu u stvari počneš da kapiraš da je u praksi sve to isto sranje, samo drugo pakovanje, zvali ga mi Hrišćanstvo ili Islam ili komunizam ili kapitalizam). I svako s tri grama mozga će još tu da shvati mnogo stvari, između ostalog i to ko ti sve danas propoveda o poštenju i dobroti a ne bi mu dao kamen da ti pričuva.

Ali naravno od toga nema ništa jer većini vlasti i crkava ne odgovara da ima ljude koji su svesni realnog stanja i svoje prave moći (jer narod, ako hoće, može preko noći može da uništi bilo koju vlast). I zato se takvi predmeti ograničavaju na jednu godinu i  jedan čas nedeljno, a ostatak rasporeda i godina se puni veronaukom.

Ako bih već morao da biram da se veronauka predaje u školama, to bi bilo ograničeno na maksimalno jedan razred. Mislim ono što oni ispričaju tamo se može spakovati i u par nedelja nastave, da budemo realni. Tako da jedan razred (godina) sa jednim časom nedeljno, i to je maksimum što bih im ja dao.
« Poslednja izmena: 04. Nov 2015, 01:30:06 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
referendum i izmjena ustava.... Smile
jer ima mnogo djece koju vjera i obicaji zanimaju

kome se ne svidja..ajmo..voz.avion..pa pravac hrvatska..turska...siptarija..madaria i amerika i eu...  Smile

ova zadnja recenica je esencija fasizma. sram te bilo

Ti si taj koga treba da bude sramota sto optuzujes teskim recima nekoga ko je ostavio izbor ili/ili. Upravo se iz tvog komentara oseca osudjujuce/fasisticki stav.

Bobak je potpuno u pravu, onaj kome se ne svidja uredjenje Srbije, moze da je napusti, granice su, hvala Bogu, otvorene.

imas ozbiljnu svadju sa logikom: on je objavio da su svi koji misle drugacije od njega nepozeljni, ja sam to osudio. kapiras?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Nov 2015, 00:16:46
  I ti mafijaši u crnom su se rodili u ono doba kad je veronauka zabranjena. Napisao sam da nemam ništa protiv fakultativne nastave ali sam protiv zabrane a što se nastave tiče to ipak najviše zavisi od predavača.

Veronauka nije bila zabranjena, ko je hteo, mogo je ici u crkvu da slusa  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Sve gradjanske ideologije su zlo.
« Poslednja izmena: 04. Nov 2015, 07:46:44 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.22 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.