Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 28688 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
referendum i izmjena ustava.... Smile
jer ima mnogo djece koju vjera i obicaji zanimaju

kome se ne svidja..ajmo..voz.avion..pa pravac hrvatska..turska...siptarija..madaria i amerika i eu...  Smile

a manjinama porucujem da ne cackaju mecku u picku...
imaju svoja prava kao nigdje na svetu...a to se preko noci moze promjeniti...kao i sve na svetu....
i imat ce prava kao ona sacica srba i jevreja u hrvatskoj...
ili ona sacica pravoslavih turaka(srba) u turskoj...ili sacica srba u federaciji...
koji tri puta  pred spavanje...provjeravaju  jel haustor zakljucan....i koji svjetla gase u 22 : 00  Smile

Smile

Pa bi zajedno sa Tomom i Dragicom gradio crkve po Srbiji  Smile

Pa onda dete na biologiji uči o evoluciji,a na veronauci da je evolucija izmišljotina i da je Bog tvorac svega  Smile A da ne pričamo da će mali ateisti,muslidže,katolici i ostalih kojih ima u Srbiji biti isprozivani jer ne idu na veronauku jer (ne)veruju u drugog Boga.

I onda će da stignemo do tačke,ako ne verujemo u bezgrešno začetog nismo Srbi  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0

Šta to beše sekularna država  Smile

Sveti Aleksandar Drugovenčani Smile

A sad ozbiljno. Šta smo ili bolje je napisati koga smo sve imali u vreme dok se veronauka učila u školi a koga i šta imamo posle ukidanja iste ?

Imamo vernike kao što što je č.jovanović i ovakve gromade poput čanka koji je ispred svoje minorne stranke predložio ovako nešto. Nemam ništa protiv da se predaje fakultativno po skolama, ko voli neka izvoli.

Na kraju, hrišćanstvo nije samo religija već mnogo više od toga ali to je neka druga priča kojoj nije ovde mesto.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.93
LSV? ŽRVNJ? Dži-Pi-Es?!  Smile

Ovo je, ako mene pitate, još jedan "pop seo do akademika" primer. Štrpkaju praseću glavu, a natežu iz lobanje nekog teleta, gej lobiste ili nekog trećeg. A načne se i priča "čime još da natovarimo mučene prosvetare, da se još malo nakrive u susret MMF aranžmanu od sto evra pomoći po glavi..."  Smile

Nikako mi ne ide u glavu kako se niko nije setio, pa pokušao da popravi te neke greške iz prošlosti onako, u cugu. Lepo, uzmeš i podeliš udžbenik Svega. Uopšteno, generalno znanje. Poznavanje sistema upravljanja. Zašto crkva postoji, šta je teologija. Moderni tokovi novca. Pravni Mehanizmi. Teorija igre i koncepti medija. Malo ustav, prošaran ličnim i porodičnim pravom. I seksualno obrazovanje, uz planiranje porodice - poslednje godine školovanja.

Ali NE.
Mora poponja stado da goni, a partija kera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Ne tovari niko nikog jer postoje ljudi koji predaju veronauku u školama. To što tako nešto postoji smeta gromadama poput čanka. Ja sam inače za to da država crkvi ne daje ništa, neka gospoda žive od parohijala. Briga o objektima treba da bude zajednička ali ne i kasa iz koje dobijaju penzije na primer.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11

kome se ne svidja..ajmo..voz.avion..pa pravac hrvatska..turska...siptarija..madaria i amerika i eu...  Smile

a manjinama porucujem da ne cackaju mecku u picku...
imaju svoja prava kao nigdje na svetu...a to se preko noci moze promjeniti...kao i sve na svetu....
i imat ce prava kao ona sacica srba i jevreja u hrvatskoj...
ili ona sacica pravoslavih turaka(srba) u turskoj...ili sacica srba u federaciji...
koji tri puta  pred spavanje...provjeravaju  jel haustor zakljucan....i koji svjetla gase u 22 : 00  Smile

Smile

Pa bi zajedno sa Tomom i Dragicom gradio crkve po Srbiji  Smile

Pa onda dete na biologiji uči o evoluciji,a na veronauci da je evolucija izmišljotina i da je Bog tvorac svega  Smile A da ne pričamo da će mali ateisti,muslidže,katolici i ostalih kojih ima u Srbiji biti isprozivani jer ne idu na veronauku jer (ne)veruju u drugog Boga.

I onda će da stignemo do tačke,ako ne verujemo u bezgrešno začetog nismo Srbi  Smile

ajde ne lupaj gluposti....

vjeronauka u skolama u republici.... datira od '90tih godina...
i to nema nikakve veze ili nekakvog  uticaja na druge nastavne predmete...i sadrzaj udzbenika...

pogledaj djecu koja pohadjaju vjeronauku...ni jedno dijete koje  prati nastavu iz vjeronauke..
neces cuti da psuje..da se tuce i pravi sranja...
i djeca vole vjeronuku....i vjeroucitelje.... i super se zabavljaju na casovima....

van svake je pameti zbog sujete pojedinaca....koje u sustini niko nista i ne pita... jer su nebitna manjina...
 uskratiti djeci tako nesto pozitivno i bitno za vaspitanje.. itd...

hoces -neces slati dijete na vjeronauku....tvoja volja...i to mene uopste ne zanima...
ali nemas pravo nekome uskratiti neko pravo na ljudske neke slobode...i sta ja znam...

muka mi je od onih pljuvaca po sopstvenom identitetu...koji pljuju i boga i crkvu...
a za vaskrs..bozic i krsne slave se dave pecenjima i kolacima i alkoholom...
to je licemjerstvo najviseg nivoa....  Smile

i da vam kazem..u rovu ateisti prvi mole boga da prezive :wink:
i onaj ko jednom prezivi rov..boga i njegovo ime ne zaziva bez razloga...

ja sam mnogo stvari ucinio koje ne idu pod ono sto pravoslavlje propovjeda...
i ne idem u crkvu....sem kad moram....
i neprijatno mi je gresan stajati kraj svestenih lica i vjernika...i tada par puta godisnje..na vjencanjima...krstenjima i sl...a kamoli svake nedelje da idem...umro bi od srama pred tim ljudima cistim kao suza....

ali vidio sam skoro svaki manastir za koji sam cuo i naucio sam puno o sebi
razgovarauci sa svestenim licima...
nekad...pre nego sam shvatio neke stvari....i da mi nije mjesto u crkvi...
i niko bolje od njih ne poznaje ljude...

da njih bilo nije ....ko za sta bi i sa mnom bilo...

ali to dusice mamine zatvorene pola zivota u 4 zida... kojima je najvece zlo koje su dozivili...kad im rikne hd ili kad poderu patike...
nikad razumjeti nece...

vjera nije samo bog..vjera covjekova je covjek...
bez covjeka ne bi bilo ni vjere...
a covjek bez vjere i nije neki covjek........

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Naravno da ne treba da bude obavezna.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Srbija je sekularna država tako da su pred institucijama sve vere podjednake,tako piše u ustavu  Smile Nego volimo mi da kršimo ustav i da se savetujemo sa patrijarhom šta i akko da radimo u državi.

Ovako ko jebe drzavu i ustav. Ova jadna drzava je privatna prcija pojedinih grupacija. Jadni smo mi kad nam spoljni kurajberi odredjuju ko sme u njoj da zivi, a ko ne. Jos malo pa ce klerofashizam da zavlada.

Ох тај устав... Smile

Јер то онај исти устав који каже да је службено писмо у Србији ћирилица и да је Космет њен саставни део? Мислим тај исти устав који исмејавају када су у питању те ставке, а који се истовремено позивају на њега по питању "секуларности"?  Smile

Додуше, мени се чини да су вајни секуларисти истренирани искључиво да се јављају поводом СПЦ-а.

Не сећам се да су их овакве ствари тангирале:

Што је иначе школски пример кршења секуларности и устава.

Veronauka... jbt, nauka  Smile

Јбт, мене су у школи учили да је марксизам-лењинизам наука и да је то "научни социјализам". Ко друкчије каже, клевеће и лаже.Јбг, нисам од тога постао марксиста-лењиниста, као што Лењин није постао православни верник што је имао обавезну веронауку, нити је Стаљин постао свештеник, иако је ишао на богословију.

А ту исту веронауку као обавезну су имали Тесла, Миланковић, Пупин, Мика Алас и др. па нешто нису због тога постали "антинаучни" или делали против "прогреса".

Са друге стране, Тома Диплома, Вучко, Драшковић, цела булумента корумпираних јалових полуанонимуса са САНУ, неспособни лекари и сл. дегенерици нису имали веронауку, па ето видите како незадрживо срљамо у прогрес са тако научно прогресивним људима.

П.С

Узгред, лично сам против да веронаука буде обавезни предмет и треба да буде ствар избора. Мислим да нема потребе за тим.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
Pa jeste službeno pismo Ćirilica,gde si video da Ćirilica nije službeno pismo?Što se tiče Kosova,jel smo mi kao Srbi pogazili tu preambulu?

Dakle ko je odredio da se uči o Hrišćanstvu u sekularnoj državi  Smile

O Vučićevim sastancima sa patrijarhom gde brsti dnevnu geopolitiku i traži savet po pitanju Kosova ne treba ni trošiti reči,u normalnim zemljama takvo kršenje ustava je dar sa neba za opoziciju da obori vladu.Dakle otvoreno kršenje ustava i nikom ništa,što je najgore narod očekuje od patrijarha da kaže da ne damo Kosovo  Smile

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80

kome se ne svidja..ajmo..voz.avion..pa pravac hrvatska..turska...siptarija..madaria i amerika i eu...  Smile

ova zadnja recenica je esencija fasizma. sram te bilo

a ako decu zanima vera, nek idu u crkvu.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2015, 20:08:36 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Citat
u vreme dok se veronauka učila u školi a koga i šta imamo posle ukidanja iste ?

Naravno da ne sme da bude obavezan predmet. Pa evo i ovaj cika Irinej je ucio veronauku u skoli pa vidi sad poziva na oruzje da se brani Kosovo na silu. A hocemo li da damo svoju decu, ove male andjele da poginu zarad bolesne ambicije nekolicine ljudi. Vecini ljudi je Kosovo izvor prihoda. I to lepe parice se tu obrcu.

A sad zamislite situaciju da je veronauka obavezan predmet u osnovoj skoli:

Toga dana mali Perica je imao da odgovara dva predmeta, biologiju i veronauku. Perica, naime ide u peti razred OS Vuk Karadzic i dobar je dzak.

Ispit iz biologije tece ovako:

1) Sta su to mekusci?

- Mekušci su ogromna grupa beskičmenjaka i obuhvataju kako puževe i obične školjke kamenice, tako i ostrige i oktopode. Po veličini se razlikuju od onih koji su skoro nevidljivi za ljudsko oko, pa do džinovske sipe čija je dužina i preko 15 m! Žive u tropskim ili arktičkim vodama, u dubinama mora, brakičnim vodama ili na kopnu.

2) Šta jedu ribe?

- Neke ribe se hrane isključivo biljnom hranom, i nipošto neće pojesti ništa što je životinjskog porekla. Većinu ribljeg sveta, međutim, čine grabljivice, što znači da se ishranjuju drugim ribama ili vodenim životinjama i insektima. Mnoge ribe se slade mekanim telima ljuskara ili školjki.

3) Jednocelijski organizmi?

- U jednoćelijske organizme spadaju virusi, bakterije, plavo-zelene alge i plankton. Virusi su organizmi koji se nalaze na samoj granici između živih organizama i nežive materije. Virus nije ćelijski organizam, već samo genetski materijal okružen proteinskim omotačem. Virusi ne pokazuju znake životnih aktivnosti sve dok se ne nađu unutar žive ćelije. Tada virusi koriste genetski materijal svog domaćina kako bi se reprodukovali.

---

Bravo Perice, evo ti petica ko vrata!

----

===============================

Ispit iz veronauke:

1) Izrecituj me prvih 6 recenica iz starog zaveta

1_  У почетку створи Бог небо и земљу.
2_  А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.
3_  И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.
4_  И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме.
5_  И светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.
6_  Потом рече Бог: Нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.

Prvo podpitanje: Odkud voda u drugoj recenici kad je bog stvorio nebo i zemlju?

Perica: Pa ne pise u knjizi...

Ucitelj, dobro, nisi pratio na casu, ccc

2) Sta je Pravoslavlje?

- Pravoslavlje je slavljenje boga u Trojici. Predstavlja jedino moguce slavlje, jer mu sama rec tako i kaze pravo - ni desno, ni levo. Pravoslavna vera nam otkriva veliku tajnu da Bog ne samo da je jedan nego je i trojičan. Bog je Sveta Trojica: Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti. To nisu tri Boga nego samo jedan. Nepravilno je kazati trojstvo, jer trojstvo su tri svojstva jedne iste stvari, a Trojica su njih Trojica.

(jebo mater ako ovo iko razume - prim. prev)

Podpitanje: Jel si ti ovo razumeo ili samo recitujes napamet?

Pa... Razumeo sam. Imamo tri boga, pa onda jednog slavimo, a druge pominjemo...

Ucitelj: nece to tako ici pokajniche, boziji suznju, rabe stada

3) Sta je crkva?

- Crkva je telo Hristovo

Ucitelj: Deder pojasni...

- Pa Crkva ne samo što prenosi Hristova poruku i službu nego i produžuje Njegovo ovaploćenje, tako da se Hristos ne može susresti bez Crkve.

Podpitanje: Sta je ovaplocenje?

Pa kad se Isus rodio u telu.

Ucitelj: Nisi bash nesto znao, i nisi ucio sa razumevanjem nego nekako mehanicki, bubao si...

Klimava dvojka...

Nego jel ti verujes u Isusa i Crkvu?

Perica: Pa ne bash, neverujem.

Ucitelj: AAaaaaaaaaaa! SEDI JEDAN! Kuci da se vucesh, vucibatino klosarska, tikvo bez korena, izrode vaseljenski,
da si se vratio sledeceg casa da ponovo odgovarash i da si naucio u medjuvremenu da verujesh! Jel jasno! Inace, kunem ti se ovom biblijom padash godinu!

Magarac jedan! On ce meni da neveruje. Bedo ateisticka!
« Poslednja izmena: 03. Nov 2015, 20:13:29 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.